Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Veruj što ti je volja.

Hocu da mi odgovoris, kako mozes tvrditi da je adventisticka crkva 100 godina bila "jedino svetlo sveta" i "verni ostatak", a ucila je PAGANSKO TROJSTVO!

Ili je ucila potpunu istinu, ili to nije Bozja crkva i Elen White nije prorok!

Nema trece!

Svaku moju reč izvrneš, kao i sve druge.

Nista ja izvrnuo nisam!

Ti kazes da su ti citati u kojima stoji TROJSTVO falsifikat!

Ako je neko dodao tako ozbiljnu stvar i bitno izmenio "nadahnuti tekst", da sam iskreni adventista, nakon saznanja da je to neko ucinio (neki covek), ja bih smesta odbacio Elen White kao proroka!

Bozjoj Reci niko ne moze "dodati", i on je cuva od kvarenja! Svakako ne bi dozvolio da citav vek nakon smrti proroka, ljudi veruju u lazi, i da nemaju pristup istini!

A ti tvrdis da se to upravo desilo!

To je teoloski nonsens!

Ovamo je Adventisticka crkva 100 godina bila "jedino svetlo sveta" i "verni ostatak", a ovamo ucila PAGANSKO TROJSTVO!

Ne! Ili je ucila potpunu istinu, ili to nije crkva Bozja i Elen White nije prorok!

Biraj!...

na kraju, Stvarnoslap nije priložio ni jedan biblijski dokaz koji kaže 'da je uslov spasenja vera u Hrista kao Boga.

I ovo sam odgovorio! Jok, nego je SUBOTA USLOV SPASENJA!

Tvoji pioniri su smatrali pitanje TROJSTVA toliko vaznim, da su se suprotstavljali katolicima i PAGANIZOVALI SU TROJSTVO svim snagama!

Znaci da je to jedna od tacaka koje su smatrali bitnim, i to je SVETLO SVETA, a bilo je SAKRIVENO 100 GODINA, i ucila se laz!

Kako je onda tvoja crkva "rasirila svetlo" i evandjelje po svetu? Propovedanjem lazi?

Jel samo "subota svetlo"???

Svaki iskreni adventista, nakon sto se suoci sa ovim, osim ako nema kognitivni poremecaj, napustice crkvu!

I to je ono sto vas trojica ovde navodite ljude, da napuste svoju veru i postanu mozda i muslimani..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne! Ili je ucila potpunu istinu, ili to nije crkva Bozja i Elen White nije prorok!

Biraj! ....

Mire.

Svaku moju reč izvrneš, kao i sve druge.

Nema svrhe iz tog razloga razmršavati konce.

Veruj što ti je volja.

Evo ga Laodikeja odabra. Ostaje pod skutima ‘proročice nježnog srca’, a odbacuje Boga Isusa Krista.

P.S. Utješno je da su mu neka braća ovdje još drastičnije ‘nagazili na Krista’ - prokurvali se s Muhamedom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo ga Laodikeja odabra. Ostaje pod skutima ‘proročice nježnog srca

Da, on je odabrao da veruje u proroka ciji su tekstovi menjani i falsifikovani od ljudi!

Ovo je nonsens!

Izjaviti da su reci nekog proroka "promenjene", a i dalje ga drzati za proroka! To moze samo neko ko ima kognitivni problem..

U pravu si ti, njima je EGW "idol". Nisu oni ni adventisti nego EGWISTI.

On zapravo i nije odbacio Trojstvo zbog biblije, vec zbog EGW i pionira. To samo pokazuje koliki znacaj biblija ima za njih!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam nigde rekao da su citati o trojstvu Ellen White falsifikat.

Već da i to postoji, da falsifikuju tekstove.

A da i ako je ona to pisala o trojstvu, da to ne menja stvari, jer na drugom mestu ona nedvosmisleno jasno piše "da Isus nije večni nestvoreni Bog, već da ga je Bog učinio jednakim sebi i dao mu svoje ime Jahve" što znači da on nije jednak Ocu, i nije Jahve.

Adventistička crkva ima svetlost istine, ali trojstvo nije uslov spasenja, i pioniri su verovali različito po tom pitanju.

Ellen White drugačije, njen muž drugačije, Urija Smit drugačije, Wagoner drugačije.

Nije Subota uslov spasenja već svih deset zapovesti.
Držanje deset zapovesti je obeležje crkve ostatka, i rod vere i posvećenja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisam nigde rekao da su citati o trojstvu Ellen White falsifikat.

Ceka cekaj.. A sta su onda ovi tekstovi? Jel Bog Trojstvo ili nije? Ti si ovde porekao Trojstvo, a sada kazes da te reci nisu falaifikat!

A da i ako je ona to pisala o trojstvu, da to ne menja stvari, jer na drugom mestu ona nedvosmisleno jasno piše "da Isus nije večni nestvoreni Bog, već da ga je Bog učinio jednakim sebi i dao mu svoje ime Jahve" što znači da on nije jednak Ocu, i nije Jahve.

Molim?

Kako stvorenje moze biti Bog?

Druga stvar, nije li ovo kontradiktorno sa onim gde ona pise na drugom mestu da je "Isus nestvoreni Bog"?

Adventistička crkva ima svetlost istine, ali trojstvo nije uslov spasenja, i pioniri su verovali različito po tom pitanju.

Ako je Bog poslao crkvu da objavi istinu, crkva nece uciti "namerne lazi"! Ince je to lazna crkva!

Pavle kaze: "jer šta ima pravda s bezakonjem… ili kako se udara crkva Božja s idolima" ? (2. Korinćanima 6,14.16)

Takodje kaze: Crkva Bozja je "stub i tvrdja istine". (1. Timotiju 3,15).

Ako crkva "uci namerne lazi", onda ona vise nije crkva Bozja, vec je "pala"!

Ellen White drugačije, njen muž drugačije, Urija Smit drugačije, Wagoner drugačije

Ako su u pocetku ucili drugacije, zar mislis da se na kraju nisu dogovorili i izglasali Trojstvo? To je logicno.

Nije Subota uslov spasenja već svih deset zapovesti

A jedna od deset zapovesti je prva, koja uci ko je Bog! Ako Bog nije Trojstvo, a crkva kaze da jeste, onda crkva krsi prvu zapovest!

Hoces da kazes da je adventisticka crkva svo vreme, citav jedan vek "namerno krsila prvu zapovest"??? I da je skrivala istinu o Bogu koju je ucila Elen White? Brisala je i menjala prorocke reci???

Pa covece, kako to onda moze biti Bozja crkva i kako to moze biti "istina"???

Crkva koja "falsifikuje prorocke reci" nije od Boga!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U pravu si ti, njima je EGW "idol". Nisu oni ni adventisti nego EGWISTI.

On zapravo i nije odbacio Trojstvo zbog biblije, vec zbog EGW i pionira. To samo pokazuje koliki znacaj biblija ima za njih!

Biblija je EGWistima i manje od nule, Novi zavjet im je čak teret. Napravi jedan vrlo jednostavan test, ovako. Već nekoliko tjedana ovdje se intenzivno raspravlja (diskutira) o tome tko i što je Isus Krist - je li Isus Krist Svemogući Bog. Sada probaj pronaći i izbrojati sva mjesta na kojima su sva trojica zajedno, Kainos Jovan i Laodikeja, svoje tvrdnje o Kristu i Trojstvu argumentirali citatima iz Biblije. :)

P.S. Bože, Bože, zašto li je nekima Tvoja riječ toliko mrska? A život bi dali braneći "Jelenine riječi", koje je po nadahnuću oca laži ogromnim dijelom pokrala.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Već nekoliko tjedana ovdje se intenzivno raspravlja (diskutira) o tome tko i što je Isus Krist - je li Isus Krist Svemogući Bog. Sada probaj pronaći i izbrojati sva mjesta na kojima su sva trojica zajedno, Kainos Jovan i Laodikeja, svoje tvrdnje o Kristu i Trojstvu argumentirali citatima iz Biblije. :)

Nisu citirali bibliju ni jednom, vec Elen White. Znaci, svi su postali antitrinitarijanci zbog njenog ucenja..

Do juce je Laodikeja bio nazesci u odbrani Trojstva, a onda se preko noci pretvorio u antitrinitarijanca, jer je nasao to kod Elen White.

Biblija je za njih nula..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisu citirali bibliju ni jednom, vec Elen White. Znaci, svi su postali antitrinitarijanci zbog njenog ucenja..

Do juce je Laodikeja bio nazesci u odbrani Trojstva, a onda se preko noci pretvorio u antitrinitarijanca, jer je nasao to kod Elen White.

Ja bih dodao još malo. Kainos je citirao nekoliko puta sina Ellen White, jer, ako je Jelena 'boginja' onda joj je valjda i sin nekakav 'bogac'. Pa je Kainos citirao još neke za koje kaže da su čak ulazili u sobu u kojoj je sjedila Ellen White i svojim očima vidjeli silne knjige na policama u njezinoj sobi. Zatim, svi oni citiraju i James White-a, pobogu, muž joj je, u istom su krevetu bili, pa se i preko kreveta istina mogla prenositi.

Biblija je za njih nula..

Još gore, Biblija im je teški teret. Tamo sveti apostol Pavao kaže da je tjedna subota sjena.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jeste pobozan covek, izuzetno veran, naravno da se nece baviti takvim stvarima, sta ima od toga. Bog je taj koji ce suditi.

Da Kainose, jednom je Sveti Duh Isus, jednom je Gavrilo a jednom Ocev Duh. Vi ne znate sta je..

I ovo uopste nije dokaz protiv Trojstva, to da je Sveti Duh Isus, on to i jeste, ali je takodje i mnogo vise od toga.
Uostalom ,ako je tako kako Kainos kaže doslovno da je to Kristov Duh, zašto njihov prijatelj teolog Judson Washburn u otvorenom pismu nazvanom Zapanjujuća omega i njegova prava priroda napisanom 1920 godine piše da je dio tog njihovog omega otpada (barem za njega) to što mu jako smeta da njihov ASD profesor i teolog Prescott govori ovako: That Christ was the Holy Spirit; and the Holy Spirit was Christ. (da Krist je Sveti Duh i Sveti Duh je Krist). Može li mi to netko objasniti. Zar Washburn misli da su njegovi današnji anti-trinitarci omega otpad jer vjeruju doslovno da je Krist Duh Sveti i Sveti Duh Krist što je njega zasmetalo kod profesora Prescotta? :oops: koja zbrka....

Zapravo ako idemo baš po Bibliji pisano je da će Sveti Duh uzdignuti Isusa Krista našeg Spasitelja, tu već možemo vidjeti da se radi o dvije osobe. Pa opet imamo stih gdje Isus govori svojim učenicima da mora otići inače Sveti Duh neće doći, kojeg će Isus zamoliti od svog Oca i kojeg će On (Isus) poslati svojim učenicima

Ivan 16:13 . Kad dođe Duh Istine, uputit će vas u cjelokupnu istinu. On neće iznositi vlastite misli, nego će vam prenijeti ono što je čuo.
On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i to vama navješćivati. Sve što ima Otac, moje je. Radi toga sam rekao da će od mojega uzimati i to vama navješćivati.” (evo ih troje)

Ivan 16:7 Ipak, ja vam istinu kažem: bolje je za vas da ja odem, jer ako ne odem, Utješitelj neće doći k vama. Ako li odem, poslat ću ga k vama.

Ivan 14, 16-17 I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje.

Još uvijek vjerujem da ona priča zapravo Prescottu u tom pismu da treba biti Kristolikog karaktera, da se treba njegovati Kristov Duh Isus je bio krotkog i poniznog Duha. Krist i Duh sveti jesu jedno po prirodi ali ne u osobi

Ovo je sveopća vjera: Slavimo jednoga Boga u Trojstvu i Trojstvo u jedinstvu bez umnožavanja osoba i bez razdiobe biti. Jedna je osoba Oca, druga osoba je sinovljeva, a treća je osoba Duha Svetoga. Ali i Otac i Sin i Duh Sveti imaju samo jedno božanstvo. Istu slavu i jednako vječno veličanstvo. Kako Otac, tako Sin, tako Duh Sveti. Nestvoren je Otac, nestvoren je Sin, nestvoren je Duh Sveti. Neizmjeran je Otac, neizmjeran je Sin, neizmjeran je Duh Sveti. Vječan je Otac, vječan je Sin, vječan je Duh Sveti. A ipak nisu tri vječna nego je jedan vječni. Tako nisu ni tri nestvorena, ni tri neizmjerna, nego je jedan nestvoreni, jedan neizmjerni. Tako je svemoguć Otac, svemoguć Sin, svemoguć Duh Sveti, a ipak nisu tri svemoguća nego je jedan svemogući. Tako je Otac Bog i Sin je Bog i Duh sveti je Bog, a ipak nisu tri Boga, nego je samo jedan Bog. Tako je Otac gospodin, Sin gospodin, Duh Sveti gospodin, a ipak nisu tri gospodina, nego jedan Gospodin. Jer kako po kršćanskoj vjeri ispovijedamo svaku osobu kao Boga, tako nam sveopća vjera zabranjuje priznati tri boga i tri gospodina nego jednog Gospodina. Oca nitko nije učinio, niti stvorio, niti rodio. Ni Sina Otac nije učinio, niti stvorio nego rodio. Duha svetog nisu učinili ni Otac, ni Sin, niti stvorili, niti rodili, nego iz njih proizlazi. Tako je jedan Otac, a ne tri Oca, jedan Sin, ne tri Sina, jedan Duh Sveti, a ne tri Duha Sveta.
U tom Trojstvu ništa nije prije ili poslije, ništa više ili manje nego su sve tri osobe u sebi jednako vječne, jednako velike, tako da u svemu, kako je prije rečeno, poštujemo kako jedinstvo u Trojstvu, tako Trojstvo u jedinstvu. Tko, dakle, želi biti spašen, mora vjerovati to o Svetom Trojstvu. Ali za vječno spasenje potrebno je vjerovati u utjelovljenje našega Gospodina Isusa Krista. A ovo je prava vjera: moramo vjerovati i ispovijedati da je Gospodin naš Isus Krist Sin Božji, Bog i čovjek. On je Bog jer je iz Očeve biti od vječnosti rođen, čovjek jer je od biti majke rođen u vremenu. Potpuni Bog, potpuni čovjek, koji se sastoji od razumske duše i čovječjeg tijela, Ocu jednak u božanstvu, manji od Oca po ljudskoj naravi. A jer je istovremeno Bog i čovjek, tako ipak nisu dva Krista nego jedan Krist. Jedan pak, ne kao da bi se božanstvo pretvorilo u tjelesnost, nego jer je Bog uzeo ljudskost. Jedan potpuno i čitav, ne po povećanju bića nego po jedinstvu osobe. Jer kako razumska duša i tijelo tvore jednog čovjeka, tako je Bog i čovjek samo jedan Krist. On je zbog našeg spasenja trpio, sišao u podzemlje i treći je dan opet uskrsnuo, uzašao na nebo, sjedi s desne strane Boga, svemogućeg Oca, odatle će doći suditi žive i mrtve. Kod njegovog ponovnog dolaska svi će ljudi uskrsnuti u svojim tijelima i dati račun o svojim djelima. Oni koji su činili dobro, ući će u vječni život, koji su činili zlo, u vječni oganj.
To je sveopća vjera. Tko je vjerno i čvrsto ne čuva i vjeruje, ne može se spasiti.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.
Od svega što objektivno iznesem ti praviš papazjaniju.

Izvini što ovo kažem, ali isti Stvarnoslapov protivnički duh.

Moraš shvatiti jednu stvar a ona glasi:

"NIGDE U BIBLIJI I DUHU PROROŠTVA NIJE DAT USLOV SPASENJA VERA U HRISTA KAO BOGA, ILI TROJSTVO"

Kraj.

Ellen White u pogledu Isusove prirode naglašava "DA AKO NEKO OVO NE RAZUME DA NE BI TIME TREBAO NI DA SE BAVI, JER ĆE MO MI NEKE STVARI SAZNATI TEK U VEČNOSTI"

Kada je jednom prilikom Ellen White upitala Isusa 'da li on ima istu prirodu i telo kao Očevo, on je odgovorio "SLIČNO"

 Ponavljam.

U bibliji ni u spisima Ellen White nije dat uslov spasenja vera u trojstvo i Isusa kao Boga.
Već u Isusa kao spasitelja i posrednika u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama, i potpuno predanje, obraćenje, i novorođenje Svetim Duhom, i život u posvećenju.

Sve ostalo su ljudske filozofije.

Natrag