Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Stvarnoslap
Navedi temu i gde sam ja ovo napisao, pa da vidimo kontekst mojih reči i celog komentara.
Izvinjavam se ako sam pogresno razumeo..
----------------------------------------------------
Kainos, pise i da je Isus Bog.
BOG ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI
"Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga" ( Isaija 44. 6 )
"I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin" ( otkrivenje 21. 5 - 7 )
ISUS ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI KOJI DOLAZI
"Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji....
I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih...
I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.
I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji," ( Otkrivenje 1. 9 - 10 )
"Ено, иде с облацима, и угледаће га свако око, и који га прободоше; и заплакаће за њим сва кољена земаљска. Да, заиста.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, говори Господ, који јест, и који бјеше, и који ће доћи, сведржитељ" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )
"I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji" ( otkrivenje 22. 12 - 13 )
"I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin" ( otkrivenje 21. 5 - 7 )
ISUS DLAZI KAO BOG
"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom" ( Matej 24. 30 )
ISUS CAR KOJI JE POCEO DA CARUJE, 24 STARESINE KLANJAJU SE ISUSU KAO BOGU KOJI CARUJE
"И седми анђео затруби и посташе велики гласови на небесима говорећи: поста царство свијета Господа нашега и Христа његова, и цароваће ва вијек вијека.
И двадесет и четири старјешине које сјеђаху пред Богом на пријестолима својима, падоше на лица своја и поклонише се Богу.
Говорећи: хвалимо те Господе Боже сведржитељу, који јеси, и бјеше, и бићеш, што си примио силу своју велику, и царујеш" ( otkrivenje 11. 15 - 17 )
-----------------------------------------
Taramana, nije lepo vaditi tudje reci iz konteksta i lazno ih prikazivati.
Vidi šta sam našla i šta ti tvoja proročica Ellena kaže:Osim toga, šta si time dokazao.
Isus jeste Bog jednak Ocu.
Mire.
Od svega što objektivno iznesem ti praviš papazjaniju.
Izvini što ovo kažem, ali isti Stvarnoslapov protivnički duh.
Moraš shvatiti jednu stvar a ona glasi:
"NIGDE U BIBLIJI I DUHU PROROŠTVA NIJE DAT USLOV SPASENJA VERA U HRISTA KAO BOGA, ILI TROJSTVO"
Kraj.
Ellen White u pogledu Isusove prirode naglašava "DA AKO NEKO OVO NE RAZUME DA NE BI TIME TREBAO NI DA SE BAVI, JER ĆE MO MI NEKE STVARI SAZNATI TEK U VEČNOSTI"
Kada je jednom prilikom Ellen White upitala Isusa 'da li on ima istu prirodu i telo kao Očevo, on je odgovorio "SLIČNO"
Ponavljam.
U bibliji ni u spisima Ellen White nije dat uslov spasenja vera u trojstvo i Isusa kao Boga.
Već u Isusa kao spasitelja i posrednika u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama, i potpuno predanje, obraćenje, i novorođenje Svetim Duhom, i život u posvećenju.
Sve ostalo su ljudske filozofije.
Dobro Laodikeja, necu te muciti s tim. Tvoje je pravo da verujes kako zelis..
Evo još jednog citata:
"Priroda Svetog Duha za nas predstavlja tajnu.
Ljudi je ne mogu objasniti, jer im je Gospod nije otkrio.
Ljudi skloni maštanju mogu povezivanjem pojedinih Biblijskih citata stvoriti neko ljudsko mišljenje o tome, ali prihvatanje takvih gledišta neće ojačati Crkvu.
U pogledu ovakvih tajni, koje su isuviše duboke za ljudski um, ĆUTANJE predstavlja zlato.“ {Ellen White: AA, p. 52.1} “