Da si kojim slucajem pagan, ti bi ostao pagan, jel tako?
Kazem ja da si ti neozbiljan.
Zar hoćeš reći da si ti dok si bio pravoslavac bio poganin, a sada kad si prihvatio vjeru pionira ASD da si postao kršćanin?
I fariseji nisu menjali svoju veru, niti jevreji prihvatili Hrista, pa sta su time dobili?
Neee.. ti imas ''stub i uporiste istine'', drzi ga se ko pijan plota, da slucajno ne padnes!
Imam, sveti Pavao kaže da je Crkva stup i uporište istine. Ti očito imaš rezerve prema svetom Pavlu, ali zato bezrezervno prihvaćaš Ellen White i pionire. OK, sve je uredu, tko tebi može braniti ili narediti što ćeš vjerovati.
Nisam ja neozbiljan covek pa da menjam veru preko noci, dzabe se sprdas.
Zanemari moje "sprdanje", ipak ostaje činjenica tvoje promjene vjere "preko noći". To si sam svjedočio.
Da budemo nacisto, ja sam ovde trazio misljenje drugih, a to sta ja verujem skroz je nebitno, ovde se radi jedino o tome da stvari treba ispitati.
Stoga ja ovde trazim dokaze i potvrdu za ono u sta ti verujes a sto je u skladu(ili neskladu) sa ucenjem crkvenih otaca do 3. veka prvenstveno, i sta potvrdjuje Biblija..
Tri autogola si ovdje zabio. Temu si nazvao "Adventizam i Trojstvo", a o tome ne diskutiraš!?
Od mene tražiš da ti kažem što vjerujem i da ti to dokažem!?
Od mene tražiš da ti deklariram svoje vjerovanje i dokaze, a što ti vjeruješ kažeš da je nebitno!?
Znaš li ti uopće što tebe interesira?
Pa ako gresim da osporis moje tvrdnje, ali ti se nisi usudio da to uradis..
Dakle ako imas dokaze da je SD BOG iznesi, ako ih nemas, onda lepo priznaj da slepo verujes ''stubu i uporistu istine'' katolickoj crkvi!
Ja vjerujem stupu i uporištu istine - Kristovoj Crkvi, a ti vjeruj Jeleni.
Dalje, tema je 'adventizam i trojstvo' a ti koliko znam imas dobar uvid u tekstove EGW pa bi mogao da das neke dobre citate. Zato prestani da se igras i uozbilji se vec jednom!
Točno, imam dobar uvid u tekstove Ellen White. I ja sam ozbiljan. A koliko si ti neozbiljan najbolje pokazuje činjenica da si
i bez dobrog uvida u Jelenine tekstove, odbacio učenje Kristove Crkve i prihvatio Jelenino učenje.
Takodje bih zamolio Taramanu, jer on je citao dosta njenih knjiga, a ja o tome malo znam.
Pitanje je ovde da li je EGW pre svoje smrti promenila glediste, ili su drugi dodali one 'trinitarijanske' tekstove???
Da budem jasan nebitna je ona kao prorok, vec da li je doslo do promene doktrine jos za njenog zivota?
Dakle da pricamo u skladu sa temom..
Jelena je
umrla 1915. godine, a adventisti sedmog dana su vjerovanje o Trojstvu u svoja temeljna vjerovanja uvrstili
1980. godine. Ako malo znaš o tome što je Jelena pisala, znaš li bar oduzimati i zbrajati?
Naravno da coveku smeta, kada se hvatas za izgovorene reci i lapsuse, sto se svakom coveku dogadja da pogresi.
Pa onda postavljas citate tog coveka sa drugog foruma, sto veze sa temom nema, niti mi znamo o cemu vi govorite, niti nas interesuje, a niti mozemo da proverimo, a sve u cilju da se OSOBA PRIKAZE KAO NEDOSLEDNA RANIJE IZRECENOM.
Zato ne lazi, dobro znamo sta radis!
Hvala ti na drskosti i bezobrazluku. Kažeš da
ne znaš o čemu smo Lavić i ja diskutirali na drugom forumu, kažeš da
ne možeš ni provjeriti što je tko od nas dvojice napisao, ali ipak
tvrdiš da ja lažem. Dakle, tvoja tvrdnja
da ja lažem nije plod i rezultat
tvoje provjere, nego tvoje "istinoljubivosti" i odgoja.
A cija je to skola, ''kad ne mozes teoloski da se suprotstavis, onda diskredituj osobu iznosenjem prljavstine''!?
I ja se pitam, čiju si "školu" ti prošao.
P.S. Ispričavam se uredniku jer je ponovo više "mimo" teme. Ipak, molim ga da ostavi ove postove jer su neki, zbog nedostatka argumenata za svoje teze, posegnuli za "posljednjim adutom". Odlučili su da im je jedino preostalo orkestrirano mene prikazati lažovom. Mislim da i ja imam pravo pokazati tko je tko u čitavoj ovoj priči.