Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nije to Kainose iz ti spisa, ne obmanjuj ovaj napaćeni narod! Radi se o starijim spisima, pisma i manuskripti 1845-1856, 1857-1863.

Za to pismo o kojem ti govoriš i pokazuješ (naravno) samo par riječi ona govori Prescottu da bi trebao biti Kristolik da ne bi trebali imati drugi duh u sebi. To je poanta pisma ako se ono pročita u cijelosti.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire

Iznosiš neistine.

Ja nisam napisao da Duh Sveti nije ličnost.

Ja sam više puta pisao 'da je Duh Sveti ličnost, i da ima moć govora, sluha, da poučava, da posreduje...itd.

A bez_imenoj se sviđa ta tvoja neistina, i ako je i ona svesna šta sam ja pisao.

Isus jeste bio na nebu pre stvaranja sveta, i jeste jedno po telu, duhu, i karakteru sa Bogom.

Da li je večan i nestvoren, ili iznedren od očevog bića - to nećemo potpuno znati, i nije od presudnog značaja za spasenje.

Što se tiče promena u bibliji i Duhu proroštva, to vidi sa Adventistima.

Bibliju su prepisivači menjali i ubacivali svoje izraze.

Zato danas imamo stotine različitih prevoda.

 Vidim da ti veruješ u pagansko učenje o zagrobnom životu.

Ideš u Adventističku crkvu, smatraš se Adventistom, a sve učiš suprotno Adventistima.

I lepo napisah "sediš na dve stolice"

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Gde ima dima ima i vatre:

Brendan Knudson, javno lice grupe protiv koje je White Estate podigao tužbu, jedini je neadventistički član grupe..

Tvrtka Ellen G. White Estate Inc. sa sjedištem u Silver Springu podnijela je tužbu protiv Brendana P. Knudsona i do 20 hakera "John Doe" prošli tjedan na američkom okružnom sudu u Greenbeltu. Ostavština traži sudsku zabranu i obračun onoga što je prodano na tri web stranice kojima je upravljao Knudson.

Navodno ukradena djela sastoje se od 8.300 dokumenata — otprilike 50.000 stranica vrijednih pisama, članaka, dnevnika i propovijedi napisanih između 1845. i 1915. Glavni primjerci nalaze se u sjedištu imanja, ali fotokopije se nalaze u adventističkim istraživačkim centrima diljem svijeta i digitalizirane su i pohranjeni u online, zaštićenoj bazi podataka.

---> Ovaj je pokrao sve zivo, to je jako puno materijala, 8,300 dokumenata na 50 000 stranica.
Želim se ispraviti moguće je da je i taj Kainosov iz tih spisa, zaista je kasnije objavljen samo trebalo bi vidjeti koje godine, da li tih godina nakon hakiranja 2012-2015. No zaista ona govori u tom pismu Prescottu da treba imati Kristolik duh da ne pokupi neki drugi Duh treba pročitati pismo od početka do kraja.
gledam ponovo koliko njih je zaista sudjelovalo u tom hakiranju :( bez riječi sam....

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Što se tiče promena u bibliji i Duhu proroštva, to vidi sa Adventistima.

Pazite, adventisti Bibliju pišu malim slovom (b)iblija, a duh proroštva pišu velikim slovom (D)uh proroštva. Ovo je posve razumljivo od ljudi koji ne vjeruju Bibliji koja kaže da je Isus Bog, nego vjeruju svojoj 'pionirki Jeleni nježnog srca' koja niti jednom nije napisala naziv Trinity (Trojstvo) u svojih 100 tisuća stranica teksta (od toga 50 tisuća ukradenih).

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kad Stavarnoslap nema biblijske dokaze za svoje tvrdnje, hvata se za trulu slamku.

Kao dobar poznavalac teologije - on bi morao da zna da izraz biblija nije lično ime, već predmet.

Biblija je deminutiv od reči βύβλος (byblos) što u prevodu znači "knjige"

Dakle, nije nužno pisati reč biblija velikim slovom.
Ali, ako neko to želi može.

Kao drugo, Mire je priložio ovde mnoštvo tekstova Ellen White u kojima ona pominje izraz trojstvo.

I na kraju, Stvarnoslap nije priložio ni jedan biblijski dokaz koji kaže 'da je uslov spasenja vera u Hrista kao Boga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isus jeste bio na nebu pre stvaranja sveta, i jeste jedno po telu, duhu, i karakteru sa Bogom.

Da li je večan i nestvoren, ili iznedren od očevog bića - to nećemo potpuno znati, i nije od presudnog značaja za spasenje.

Laodikeja, zar ti ne ispovjedaš nicejsko- carigradsko Vjerovanje?

"Vjerujem.... u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno..."

Slažem se da mnogo toga nećemo znati ni ljudskim mozgom moći dokučiti i zato nam ostaje vjera.
Ipak presudno je za spasenje da vjerujemo se vječni Bog u vremenu utjelovio u Isusu Kristu.

Ideš u Adventističku crkvu, smatraš se Adventistom, a sve učiš suprotno Adventistima.

I lepo napisah "sediš na dve stolice"

I ja sam koji put otišla u pravoslavnu crkvu, ali zbog toga nisam pravoslavka.
Zato ne vjerujem ni da je Mire adventist. On ima jednu širinu i interes za druge, ali duša mu je pravoslavna. :)
No, najbolje je da on sam kaže...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kad Stavarnoslap nema biblijske dokaze za svoje tvrdnje, hvata se za trulu slamku.

Kao dobar poznavalac teologije - on bi morao da zna da izraz biblija nije lično ime, već predmet.

Biblija je deminutiv od reči βύβλος (byblos) što u prevodu znači "knjige"

Biblija nisu bilo koje 'knjige', nego točno definirane. To je gramatički, a drugo, Biblija je Sveta knjiga nas kršćana, tako da nema dvojbe kako se piše Biblija.

I na kraju, Stvarnoslap nije priložio ni jedan biblijski dokaz koji kaže 'da je uslov spasenja vera u Hrista kao Boga.

Evo Božje upute za vječno spasenje:

Lk 4,8: "Pisano je: Klanjaj se Gospodinu, Bogu svomu, i njemu jedinomu služi!"

Dakle, ne samo da nije važno, kako ti tvrdiš, nego je najvažnije znamo li tko je pravi Bog, jer je klanjanje pravom Bogu uvjet za vječno spasenje. Reći da je nevažno je li Isus Bog ili nije, znači rugati se prvoj Božjoj zapovijedi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
, Biblija je Sveta knjiga nas kršćana, tako da nema dvojbe kako se piše Biblija.

Eto vidiš, Slape, do kud smo došli. :)
Četiri stoljeća viču Solo Scriptura i mašu Bblijom, ali im nije važno da Božju Riječ napišu velikim slovom.
Tko zna, možda će se uskoro i Bog smanjiti na bog, ali će se pisati velikim slovima JA.
Ja znam, Ja tumačim, Ja prorokujem jer Ja sam osvjedočen...

Natrag