Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako pročitaš Bibliju bez Ellen White vidjeti ćeš trojstvo, vidjeti ćeš da postoji Otac i SIn i Sveti Duh.

Ja citao kada sam bio mali, nisam ni znao za EGW i sta crkve uce. I odmah sam razumeo da je Hristos Bog i da je jednak Ocu.

Onda sam citao Adventiste, pa posle Jehovine Svedoke koji su uneli zbrku, ubedjujuci me da Hristos nije Bog.

A u samoj biblliji su prevodioci ubacivali izraze poput "pakao, duša, itd" i ako u originalu ne stoji.

Covece, niko nije promenio smisao biblije! Vi ste upravo iz te iste biblije i zakljucili da dusa nije besmrtna, iako tamo stoje takvi izrazi!

Koja je razlika izmedju reci GEHENA i reci PAKAO? Oboje oznacavaju neugasivu vatru! GEHENA je smetliste izvan zidina jerusalima, gde se dodavao sumpor i vatra je neprestano gorela!

DUSA je termin koji se pojavljuje i znaci isto.

Pises ovde gluposti!

Ubacili su do koji kaže: "Jer anđeo Gospodnji silažaše u određeno vrijeme u banju i mućaše vodu; i koji najprije ulažaše pošto se zamuti voda, ozdravljaše, makar kakva bolest da je na njemu"

To nije tacno, sad sam proverio i nalazi se u tekstus receptus manuskriptima!

Ostaje da ti meni sad odgovoris, da li ces i bibliju odbaciti posto Bog nije cuvao svoju rec od kvarenja?

Sad si upravo ustvrdio da je citav stih dodat!

Covece, kakav je to Bog koji dopusta da neko dodaje bibliji stihove? To onda nije Bog i nije njegova Rec!

A to se isto odnosi i na Elen White! Ako je neko ubacivao odlomke, to nije Bozja rec!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Biblija pravi razliku u odnosu "OTAC, SIN, SVETI DUH"

OTAC je Jahve Bog večni nestvoreni.
SIN je božanske prirode telo njegovog tela nasleđenog od Oca
SVETI DUH je božanske prirode jer je deo njega.

Uzas! Tebi Sveti Duh nije osoba, nije licnost! A ni Isus ti nije Bog, jer je "imao pocetak"! Neko ko ima pocetak taj nije Bog!

To nista bolje nije od onoga sto veruju Jehovini Svedoci.

Samo što je za mene diskutabilno da li je Isus večni nestvoreni Bog, ili ga je Otac iznedrio u jednom trenutku iz svog bića.

Kako moze biti "nestvoreni" ako oni tvrde da ga je "Otac iznedrio"???

Kainosovi adventisti veruju da je on imao pocetak! I ti moras ovo verovati ako si od njih!

A sve sto ima pocetak to nije Bog!

Bozanska priroda ne znaci da je neko Bog! I nama Otac moze dati svoju prirodu, pa cemo opet ostati stvorenja jer smo u jednom trenutku - "nastali".

Ti samo pokusavas da ulepsas, i da se odvojis od Jehovinih Svedoka, a sve je to isti kalup.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Uzas! Tebi Sveti Duh nije osoba, nije licnost!
To su ga zbunili...
Adventisti su sve stare dokumente stavili javno na adventist arhive, sada se sve može slobodno provjeravati, to je pohvalno, Potrebno je samo znanje engleskog koje većina ljudi i ima, no mislim da je to stvorilo možda neki problem anti-trinitarcima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A to se isto odnosi i na Elen White! Ako je neko ubacivao odlomke, to nije Bozja rec!

Sama Ellen White je kasapila svoje tekstove - izbacivala i dodavala. Napisala ih je nadahnuta od sotone i mijenjala ih je ponovo nadahnuta od sotone.

P.S. Meni je zaista bogohulno čuti ili pročitati da Ellen White i njezini tekstovi imaju bilo kakve veze s Bogom.

Adventisti su sve stare dokumente stavili javno na adventist arhive, sada se sve može slobodno provjeravati, to je pohvalno, Potrebno je samo znanje engleskog koje većina ljudi i ima, no mislim da je to stvorilo možda neki problem anti-trinitarcima.

Očito ne znaš zbog čega su to napravili, pa im pohvalu izričeš. Nisu adventisti učinili ovo svima dostupnim zato što su postali istinoljubivi, nego zbog toga što se pojavila grupa pod imenom "SDAnonymous" , koja je došla u posjed čitave neobjavljene arhive Ellen White, i počela objavljivati dio po dio. Još se ne zna točno je li riječ o hakerima izvan "White Estate" ili se radi o samim adventistima zaposlenicima u "White Estate", kojima su svi njezini neobjavljeni spisi bili dostupni, pa su ih kopirali i počeli selektivno objavljivati. Samo bi budala u takvoj situaciji ostao skrštenih ruku, pa je zbog crkva ASD reagirala objavljujući te spise. Bolje pojesti "jedno go*vno", nego pojesti "duplo go*vno", veleumno su zaključili EGWisti. :mig:

Pogledaj: https://atoday.org/wikileaks-and-the-spirit-of-prophecy-who-is-sdanonymous/

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
P.S. Meni je zaista bogohulno čuti ili pročitati da Ellen White i njezini tekstovi imaju bilo kakve veze s Bogom.

On veruje da su od Boga, pa idemo tim putem. Ako je od Boga, kako to da je neko mogao da dodaje pasuse i ubacuje Trojstvo, nesto sto nije deo 'nadahnutog teksta'.

On se pravda time da su i bibliju kasapili i dodavali stihove! A to ne moze da dokaze!

Ostaje cinjenica, ako je neko ubacivao citave pasuse i menjao smisao teksta, onda ti spisi nisu i ne mogu biti od Boga!

On ne moze da shvati da ovakvom tvrdnjom sebi zadaje autogol!

P.S. manje je zlo verovati da su ti spisi od Boga i prihvatiti Trojstvo. Nego odbacivati Trojedinog Boga.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Sama Ellen White je kasapila svoje tekstove - izbacivala i dodavala. Napisala ih je nadahnuta od sotone i mijenjala ih je ponovo nadahnuta od sotone.

Očito ne znaš zbog čega su to napravili, pa im pohvalu izričeš. Nisu adventisti učinili ovo svima dostupnim zato što su postali istinoljubivi, nego zbog toga što se pojavila grupa pod imenom "SDAnonymous" , koja je došla u posjed čitave neobjavljene arhive Ellen White, i počela objavljivati dio po dio. Još se ne zna točno je li riječ o hakerima izvan "White Estate" ili se radi o samim adventistima zaposlenicima u "White Estate", kojima su svi njezini neobjavljeni spisi bili dostupni, pa su ih kopirali i počeli selektivno objavljivati. Samo bi budala u takvoj situaciji ostao skrštenih ruku, pa je zbog crkva ASD reagirala objavljujući te spise. Bolje pojesti "jedno go*vno", nego pojesti "duplo go*vno", veleumno su zaključili EGWisti. :mig:

Pogledaj: https://atoday.org/wikileaks-and-the-spirit-of-prophecy-who-is-sdanonymous/
Nisam zaista znala da je zbog toga, hvala na info. Za SDA anonimus znam hakirali su White Estate 2012, jedan od tih hakera je anti-trinitarac ali se počeo ograđivati od tog pokreta, ne znam zašto, nisam toliko pratila... Otvorili su te stare spise (pisma i manuskripte) koje White Estate nije htio pokazati.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
hakirali su White Estate 2012, jedan od tih hakera je anti-trinitarac ali se počeo ograđivati od tog pokreta

Cekaj, zar ipak nije greh krasti tudje, odnosno hakirati? :rolleyes: Bez obrzira sta oni kriju, legalno poseduju te spise, i svaki upad je krivicno delo.

Sad me bas zanima, zasto se poceo ogradjivati od tog pokreta..

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Cekaj, zar ipak nije greh krasti tudje, odnosno hakirati? :rolleyes: Bez obrzira sta oni kriju, legalno poseduju te spise, i svaki upad je krivicno delo.

Sad me bas zanima, zasto se poceo ogradjivati od tog pokreta..
Mislim kao i ti Mire za mene jest to veliki grijeh. To je zapravo grijeh a ne ljudske svakodnevne borbe sa samim sobom. Jednostavno ne razumijem kako to oni funkcioniraju i gledaju na taj vjerski život, a opet pozivaju na moral. Sve nešto izvanjsko a šta mi vrijedi ako sam izvana gladac iznutra jadac. Ajde mi molim te ti objasni? Ne mogu to shvatiti...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mislim kao i ti Mire za mene jest to veliki grijeh. Jednostavno ne razumijem kako to oni funkcioniraju i gledaju na taj vjerski život, a opet pozivaju na moral. Ajde mi molim te ti objasni? Ne mogu to shvatiti...

Ne znam, eto ne mogu ni ja shvatiti, ali verovatno misle da su ucinili dobro delo..

Hm, sad mi pade na pamet, da su bili malo pametniji, hakirali bi vatikansku biblioteku, da vide da vatikan nista ne krije, i rese se tih lazi :)

Jos nesto, ako je sve ovo istina, a tako izgleda, onda spisi EGW ne mogu ni biti "nadahnuti", znaci ako je neko 150 godina skrivao pravi tekst, falsifikujuci ono sto je ona napisala, to Bozja Rec ne moze biti!

U sta su onda verovali adventisti svih ovih godina, da je Bog Trojstvo a ona to nije pisala?

Ja bih automatski zbog takve lazi, procenio da ti spisi nisu uopste od Boga, jer Bog ne bi dozvolio da se 150 godina (od njene smrti do danas) krije istina!

Ako je iko od njih zaista iskren, zbog takvih lazi bi odmah napustio adventizam! Ne bi pokusavao da brani te tekstove!

Natrag