Nemam ga.
To mi je rekao taj brat koji je hteo da iznese jedan drugi tekst koji su izmenili.
Rekla kazala.. S tim treba racunati i na podmetanje, jer su Kainosovi adventisti tome skloni..
Mire tvrdi da pošto su spisi Ellen White Božja reč - da nisu mogli da je prepravljaju i oduzimaju
Sta ti ovde tvrdis, da se Bozja rec moze menjati? Ne kaze li pismo suprotno?
A to je upravo činilo kasnije rukovodstvo, ne Ellen White niti njen suprug.
Kakve veze ima ko je menjao, ako je promenjeno, to znaci da to nije Bozja rec!
I biblija je Božja reč pa su prevodioci prevodili pogrešno pojedine izraze.
Biblija koju mi danas imamo, je jednaka u 99, 9% slucajeva! Greske koje sadrze prevodi su minorne, od 0,01%, i ne uticu bitno na smisao!
Pored toga, svi manuskripti su gotovo identicni, do u slovo! Sitne pravopisne greske, gde nedostaje jedno slovo, ili poneka rec, ne svedoce da to nije Bozja rec, jer se poredjenjem sa drugim prepisima vidi sta je propusteno!
Biblija Jehovinih Svedoka i slicne biblije koje su prevodioci namerno menjali i ispustali stihove, takodje nisu dokaz! Prvo sto te biblije niko ne priznaje, a drugo, sto se poredjenjem lako ustanovi da su te biblije lazne!
U slucaju EGW, vazi isti princip!
Ako 99,9% (kopija) prevoda svedoce jedno, a minoran broj nesto drugo, onda su ovi drugi lazni!
Inace bi morali da tvrdimo, kako spisi EGW nisu Bozja rec! A isto tako i da biblija nije Bozja rec!
Sad ti odluci, da li ces poreci Elen White i Bibliju? Ili ces priznati oboje, i priznati Trojstvo?
Promene o kojima je pisao brat nije napravila Ellen White, već vođe crkve nakon njene smrti.
Ponovo te pitam, kako iko moze da napravi izmene u Bozjoj reci???
Kad govorimo o bibliji postoje samo 2-3 prevoda na svetu koji potpuno odudaraju od drugih, poput prevoda Jehovinih Svedoka i dr.. I to je minoran broj , dok svi ostali slede "tekstus receptus" i medju njima nema gotovo nikakve razlike! Smisao je isti!
Mi lako mozemo poredjenjem zakljuciti da li je biblija do nas dosla sustinski neizmenjena, i da 99,9% svetskih prevoda poseduje identican tekst (po smislu).
Znaci, "ogromna vecina" tekstova svedoci da je Biblija nepromenjena!
Ako primenimo isti princip na EGW 99,9% tesktova svedoci da je ona ucila Trojstvo, dok 0,01% tekstova tvrdi da nije!
I ako analiziramo te tekstove za koje ti tvrdis da ih je ona napisala (koji svedoce suprotno), i ako se ustanovi da su oni autenticni, da li si spreman da "progutas pljuvacku" i priznas da ona "nije Bozji prorok"?
Jer, ne mozes ti tvrditi da je 99,9% tesktova (prepisa) EGW lazno, a mi ih citamo i prihvatamo punih 150 godina, a sada nam kazes da smo mi citali i verovali u lazi?
Ovo ne moze da se desi sa Bozjom recju (i nije se desilo)! A ako je to slucaj sa EGW, onda to nije Bozja rec!
Znaci, ili priznaj da EGW nije Bozja Rec, ili se vrati veri u Trojstvo!