Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Problem je što ima mnogo tih učitelja i došlo je vrijeme kada se ljudi koriste visokim kriticizmom gdje se ne uzima Božja riječ onako kako je pisano, ne mislim s time da se treba sve doslovno shvatiti jer to kažu i anti-trini. npr. Abraham je imao dva sina a u jednom stihu kaže da je trebao žrtvovati svog jedinorođenog sina a to je bio Izak, u realnosti je imao dva sina (Izaka i Jišmaela), ali Izak je bio sin obećanja, poseban sin kao i Isus monogenes. Mislim da ono što je jednostavno napisano je tako, postoje neke stvari za proučavanje a neke stvari nećemo nikada razumjeti jer vjerojatno u ovom palom stanju ne možemo sve razumjeti.
Postoje stvari koje mi ne mozemo razumeti, i moramo ih prihvatiti verom, jer kada bi sve stvari mogli shvatiti tada bismo bili jednaki Bogu koji je neogranicen razumom. Ali one osnovne stvari mozemo svi razumeti, problem je sto ljudi i jednostavne stvari komplikuju, a biblija je pisana tako da te osnovne stvari neophodne za spasenje pojasni i svaki covek to moze da razume, i najprostiji. Ne moras biti teolog niti narocito pametan, ali ne smes biti ni egoista i smatrati da su "tebi otkrivene neke posebne istine koje nikome drugom nisu", to je podvala Bozjeg neprijatelja, koji bas hvata ljude na ponos. Mnogi nisu ni svesni da pate od ponosa, i to je osnovni problem. Covek mora da se ponizi, jer samo ponizan covek moze shvatiti istinu... Zato ce teolozi vecinom biti osudjeni, jer su puno filozofirali, hvalili se svojim razumom, razvodnjavali, analizirali, pa onda pricali kako su im otkrivene neke posebne istine, svadjali se... To su sve zamke sotonine.. Nista drugo nije potrebno nego da covek zivi moralnim zivotom da priznaje Isusa Hrista za Spasitelja, sve ostalo je skroz nevazno..
Još je prostiji način kako Jovan funkcionira. On čeka što ću ja ustvrditi. Što god da ja kažem on će tvrditi potpuno suprotno
Tako izgleda..
Najzorniji primjer je prije godinu i nešto kad sam ja majmunske boginje nazvao “pederskim boginjama”, nakon čega je Jovan tjednima tvrdio i mene uvjeravao kako majmunske boginje nemaju nikakve veze s homoseksualcima.
Kao kada je danima dokazivao da za nerede na kapitolu nije kriv Bajden vec Tramp, jer si ti tvrdio suprotno..
Kakve to veze ima sa bilo cim? Ali on je istrajan da dokaze, makar to bila i nebitna stvar..
Neka, barem sa Jovanom moze da se razgovara, to mi se svidja, za razliku od nekih koji vode monolog..
Poslednja izmena: