Imaš toga koliko hoćeš. Isus govori o carstvu nebeskom u nama, pa zatim govori o 'približi se carstvo nebesko' a govori o svojim prppovedima. Izjednačavanje 'nebeskog' sa duhovnim životom je prepuna Biblija.
Znam Jovane, ali ne mozes ove stihove tumaciti tako, ovde nema simbolike, jer i ucenici kazu da on tu
"ne govori u pricama"! Dakle ne govori simbolicno!
--->
"IZIDJOH OD OCA, I DODJOH NA SVET, I OPET OSTAVLJAM SVET I IDEM K OCU" --->
Ovde nije govorio ni u kakvim "
pricama" da bi ti rekao kako je to "
simbolika", nego
"otvoreno govori" apostolima! To su i apostoli primetili i zato su rekli -
"evo sad upravo govoris a price nikakve ne govoris"!
I ovaj stih govori isto:
"Ne dohvataj me se, JER SE JOS NE VRATIH K OCU SVOJEMU!" --->
Svi adventisti tumace da se ovo odnosi na
ODLAZAK NA NEBO, a izraz
VRATITI takodje potvrdjuje da je on
SISAO S NEBA!
Ako ti ovo tumacis drugacije, onda dolazis u problem sa stanjem duse nakon smrti, a i sa samom EGW koja ovo isto tumaci!
Sam Hristos govori o svojoj preegzistenciji, na vise mesta, koja si ti izgnorisao kada sam ti gore citirao, a evo jos jednog mesta:
PROSLAVI TI MENE, OČE, U TEBE SAMOGA SLAVOM KOJU IMADOH U TEBE PRIJE NEGO SVIJET POSTADE!
To isto ponavljaju i ucenici u svojim poslanicama, a da je kojim slucajem ovde rec o nekoj "simbolici" ne bi ponavljali tako cesto, a pogotovo ne na tako eksplicitan i nedvosmislen nacin!
Ovo je nedvosmisleno:
"PONIZIO JE SAMOGA SEBE, I UZEO OBLICJE SLUGE, POSTAVSI KAO I DRUGI LJUDI"
---> Znaci, postojao je pre nego sto je dosao na zemlju, jer da nije postojao ranije, ne bi se mogao poniziti i postati covek!
Niti bi Jovan u svom evandjelju pisao da je
REC postojala ranije, sto ti negiras i govoris da Isus nije
REC, sto je van pameti, a to si pokupio od Piramide!
Da je Isus
REC BOZJA svedoci ti otkrivenje:
I bio je obucen u HALJINU NA KOJOJ SU BILE MRLJE OD KRVI. IME MU JE BILO REC BOZJA! (otkr. 19:13)
---> Dakle, Isus jeste
REC BOZJA, i u evandjelju po Jovanu to isto pise! A sve ostalo je tvoja filozofija!
Ti se Jovane ne mozes odrzati pred jasnim stihovima pisma, pa zato izbegavas moja pitanja, svestan si i sam da su to gluposti..
Kako onda objašnjavaš njezinu potpunu šutnju na tvrdnju Loughborough-a da je Trojstvo "idiotsko" (suprotno zdravom razumu) i da je pogansko?
Ne moram Slape nista da objasnjavam. U pocetku nije postojao zvanican stav po pitanju Trojstva. Treba napomenuti da je vecina pionira smatrala katolicku definiciju Trojstva paganskom, ali su i oni sami verovali u neki oblik Trojstva.. Posto je to bilo vrlo osetljivo pitanje, i crkva je tek pocela da definise svoju dogmu, Elen White nije htela da stvara pometnju. Kasnije kada su uslovi sazreli, ona se jasno opredelila za Trojstvo i koristila je taj termin. To je vidljivo u njenim spisima. Ona je na nekim mestima svakako poprilicno neodredjena i stice se utisak kao da pise protiv Trojstva, ali je to posledica nedefinisanosti crkvene dogme, sto sam vec objasnio.
To sto Kainos prica i ostali kako je neko posle modifikovao njene spise i ubacio tamo Trojstvo, to ne stoji. Ona je sama modifikovala neke tekstove, odnosno njen muz, tamo gde je bila neodredjena po tom pitanju, a to su radili da ne bi stvorili zabunu kod kasnijih citalaca...