- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Opasno je to kada nemaš dokaz za ono što tvrdiš. Zato slušaj Isusa, a ne da ti je zadatak da oponiraš. Samo slušaj Isusa, i onda će biti sasvim uredu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne postoji ničije predubjeđenje da je Isus Krist i Bog i čovjek, to jednastavno piše u Novom zavjetu.
Mi ovde raspravljamo o preegzistenciji
To mene ni malo ne remeti u mom odnosu prema Bogu i Hristu.
Kako mozes imati odnos sa nekim ako ne ne znas ko je on zapravo?
Isus je ucio suprotno, da je jako vazno da znamo ko je on, da bismo se spasili! --->
"AKO NE POVERUJETE DA SAM JA, POMRECETE U GRESIMA SVOJIMA"
Dakle, od pravog poznavanja Hrista, zavisi i vecni zivot!
Shvati to vec jednom!
Ali opet ne kužim kad kažeš postoje tri božanska bića - ako Isus nije među njima - ko je to osim Oca i Sv. Duha?
Reč, Otac i Duh Sveti.
Pa Isus jasno kaže da On jeste "bog". Apostoli to ponavljaju. Čitaj "bog" gde god to apostoli navode jer to je ono što kaže Isus-Jovan 10,34-36.
Iv 1,1,14: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše bog.
To je teologija a ne odnos. Jer ti imaš pre svega odnos sa Bogom. Ako je tvoj odnos sa Bogom ispravan, teološke stvari te ne mogu odvojiti od Boga. To je valda opšta činjenica, te ne moram da je dalje pojašnjavam
Upravo ti trebaš shvatiti da te teološke priče nikoga ne spasavaju već posvećen život. Sve ostalo je promašaj.
Da je On Sin Božiji, koji uzima naše grehe na sebe.
Posto tvrdis da se nasa priroda ne menja, da se mi ne preobrazavamo u Hristovo oblicje, ti si porekao i znacaj Hristove zrtve!
Ne smes da mu se molis, da ga nazoves Bogom, vec smanjujes prvo slovo nazivajuci ga malim "bogom"! A on je velik i jednak Jahvi!
Oni se jednako caste! ---> DA SVI POSTUJU SINA, KAO STO OCA POSTUJU!
Šta znači to preobražavanje u "obličje Hristovo"? Biti kao Hristos znači šta? Mire, to znači da nam se Hristova pravda pripisuje. Tu nema nikakve špekulacije osim toga.
On Sam to za sebe govori, da je "bog". Jovan 10,34-36 to i beleži. On kaže da ima pravo na titulu "bog" kao i oni koji su tako nazvani u Psalmu 82. Zato ako je bilo kome stalo do onoga šta sam Hristos govori, tako će postupiti i tako razumeti.
i ne slusas Hrista, ti izvrces njegove reci! On im je pokazao da su oni po pismu "bogovi" jer ih Bog naziva tako, a on je SIN BOZJI!
On Sam to za sebe govori, da je "bog".