Adventističke propovijedi

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ovo predavanje analizira Otkrivenje 13. glavu gde zver iz mora i zver iz zemljepostaju prijatelji, što doživljava vrhunac u novom sistemu bogosluženja koji se klanja prvoj zveri. Jasni dokazi su predstavljeni o prirodi ovih političkih sila i njihovim ciljevima. Pošto su ovo pitanja života ili smrti sa večnim posledicama, neophodno je da razumemo ko su ove sile.
Crkva je sastavila kanon, ako je crkva lažna onda je i kanon, a ako je kanon pravi onda je i crkva prava, ne teče iz istog izvora i gorko i slatko.

Naravno da paganski poglavari nisu dobili nalog da grade hramove i kade narod niti ikone niti groblja niti kuće a to čine,tako nisu dobili primat nad Jevrejima niti Grcima već se kao divlja maslina hvale i uzdižu neznajući dabezakonjem koje čine mogu lako otpasti i ne brinu se niti ih strah.
Uzmi čitaj Stari Zavet.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Uzmi čitaj Stari Zavet.

:assassin:

Ti seto rugaš mani zar ne.....
Ja pitam nekoliko puta kovam dozvoli da činite ono što Bog Jevrejima zabrani i vi mene konstantno upućujete na SZ možda ja to znam bolje nego vas većina zajedno i ne mašem time već samo pitam ko opunomoći pagane da vrše što Bog Jevrejima zabrani,mogu li taj odgovor dobiti?
I ovo nije mesto za razgovor o drugim crkvama do o Adv. oni nekade niti imaju oltar niti kipove ni ikone a ko vama to opunomoći da radite...?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Crkva je sastavila kanon, ako je crkva lažna onda je i kanon, a ako je kanon pravi onda je i crkva prava, ne teče iz istog izvora i gorko i slatko.

Kanon SZ vi niste nego Jevreji. Knjige NZ su u skladu sa SZ. Niste vi ni za šta zaslužni, nije niko ne Bog. Nije kanon mjerilo crkva Božje nego učenja crkve. Vaša su paganska učenja. Pa znači da od vas nije kanon.

Pojava Novog Svetskog Poretka sa svim njegovim sociološko ekonomskim ramifikacijama je detaljno proučeno u ovom predavanju. Razotkrivene su intrige iza uspostavljanja univerzalnog poretka koji diktira ljudskoj savesti. Razmatraju se događaji koji su vodili kao ovom poretku, kao što su veliki teroristički napadi i borba sa takozvanom "osovinom zla", kako i kako će nove strukture uticati lično na privatne živote građana sveta.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Molit ću vas da o kanonima i svecima raspravljate tamo gdje je mjesto...ovdje se stavljaju propovijedi!

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ti seto rugaš mani zar ne.....
Ja pitam nekoliko puta kovam dozvoli da činite ono što Bog Jevrejima zabrani i vi mene konstantno upućujete na SZ možda ja to znam bolje nego vas većina zajedno i ne mašem time već samo pitam ko opunomoći pagane da vrše što Bog Jevrejima zabrani,mogu li taj odgovor dobiti?
I ovo nije mesto za razgovor o drugim crkvama do o Adv. oni nekade niti imaju oltar niti kipove ni ikone a ko vama to opunomoći da radite...?
Kad je to Bog jevrejima zabranio da vrše bogosluženje?
Pa Nelsim uvijek skreće sa teme. Ja sam mu samo dao odg. Čovjek se hvata za slamku spasa.
Ja se ovde ni sa kim ne borim već sam došao da iznesem istinu, vi ste se udavili u svojim lažima i fikcijama tako da vam slamka ne pomaže.Ja nisam podmukao i pokvaren da izmišljam istoriju i pravim fikcije i bleda poređenja koja nemaju veze sa određenim elementom da bih dokazao apostolsko poreklo svoje crkve.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja se ovde ni sa kim ne borim već sam došao da iznesem istinu, vi ste se udavili u svojim lažima i fikcijama tako da vam slamka ne pomaže.Ja nisam podmukao i pokvaren da izmišljam istoriju i pravim fikcije i bleda poređenja koja nemaju veze sa određenim elementom da bih dokazao apostolsko poreklo svoje crkve.

nemate vi apostolsko porijeklo. Vaše porijeklo je iz Istočnog Rimskog carstva, dakle iz paganskog Rima carevina zvana Vizantija. Dakle vaše porijeklo je iz paganskog Rima a to je 4. zvijer iz 7. glave Danila.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kad je to Bog jevrejima zabranio da vrše bogosluženje?

.

Nikad im Bogosluženje nije zabranio već ono što pagani rade u svojim hramovima i danas:

44:3 Za zloću njihovu koju činiše da bi me gnevili hodeći da kade i služe drugim bogovima, kojih ne znaše ni oni ni vi ni oci vaši.

. 23:5 I svrže sveštenike idolske koje behu postavili carevi Judini da kade po visinama u gradovima Judinim i oko Jerusalima tako i one koji kađahu Valu, suncu i mesecu i zvezdama i svoj vojsci nebeskoj. ...

8:5 I reče mi: Sine čovečji, podigni oči svoje k severu. I podigoh oči svoje k severu, i gle, sa severa na vratima oltarskim beše onaj idol od revnosti na ulasku.
8:6 Potom mi reče: Sine čovečji, vidiš li šta ti rade? Velike gadove koje tu čini dom Izrailjev da otidem daleko od svetinje svoje? Ali ćeš još videti većih gadova.
8:7 I odvede me na vrata od trema, i pogledah, a to jedna rupa u zidu.
8:8 A On mi reče: Sine čovečji, prokopaj ovaj zid. I prokopah zid, a to jedna vrata.
8:9 Tada mi reče: Uđi i vidi opake gadove koje čine tu.
8:10 I ušavši videh, i gle, svakojake životinje što gamižu i svakojaki gadni skotovi, i svi gadni bogovi doma Izrailjevog behu napisani po zidu svuda unaokolo.
8:11 I pred njima stajaše sedamdeset ljudi između starešina doma Izrailjevog s Jazanijom, sinom Safanovim, koji stajaše među njima, svaki s kadionicom svojom u ruci, i podizaše se gust oblak od kada.
8:12 Tada mi reče: Vidiš li, sine čovečji, šta čine starešine doma Izrailjevog u mraku svak u svojoj pisanoj kleti? Jer govore: Ne vidi nas Gospod, ostavio je Gospod ovu zemlju.
8:13 Potom mi reče: Još ćeš videti većih gadova koje oni čine.
8:14 I odvede me na vrata doma Gospodnjeg koja su sa severa; i gle, žene seđahu i plakahu za Tamuzom.
8:15 I reče mi: Jesi li video, sine čovečji? Još ćeš videti većih gadova od tih.
8:16 I odvede me u trem unutrašnji doma Gospodnjeg; i gle, na ulasku u crkvu Gospodnju između trema i oltara beše oko dvadeset i pet ljudi okrenutih leđima k crkvi Gospodnjoj, licem k istoku, i klanjahu se suncu prema istoku.
8:17 Tada mi reče: Jesi li video, sine čovečji? Malo li je domu Judinom što čine te gadove koje čine ovde? Nego još napuniše zemlju nasilja i okrenuše se da me draže; i eto drže granu pred nosom svojim.
8:18 Zato ću i ja učiniti u gnevu, neće žaliti oko moje, niti ću se smilovati, i kad stanu vikati iza glasa u moje uši, neću ih uslišiti.

Silazi li Bog u vidu ognja u vaše hramove da prihvati žrtvu?
Kad vam Bog dozvoli da kadite ?
Gde piše da se kadi narod i kuće?
Gde piše da se groblja kade i kipovi i pisane klijeti (ikone-slike)?
Ko to odobri i ovlasti?
Korej pomisli da i on može kaditi a gde mu je vlast i koju platu primi za samovolju?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
nemate vi apostolsko porijeklo. Vaše porijeklo je iz Istočnog Rimskog carstva, dakle iz paganskog Rima carevina zvana Vizantija. Dakle vaše porijeklo je iz paganskog Rima a to je 4. zvijer iz 7. glave Danila.
Баш о овоме причам.
Ово пророчанство је Старозаветно, оно је важило за јевреје.Наше богослужење је продужетак јудејског богослужења у храму.Нема ниједног многобожачкогелемента већ ви равите нелогична и лажна поређења само да би оправдали себе.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Adventističke propovedi,evo jedne iz dva dela u kojoj sam saglasan sa rečenim.
Odslušajte oba dela korisno je.

Natrag