Kad je to Bog jevrejima zabranio da vrše bogosluženje?
.
Nikad im Bogosluženje nije zabranio već ono što pagani rade u svojim hramovima i danas:
44:3 Za zloću njihovu koju činiše da bi me gnevili hodeći
da kade i služe drugim bogovima, kojih ne znaše ni oni ni vi ni oci vaši.
. 23:5 I
svrže sveštenike idolske koje behu postavili carevi Judini da kade po visinama u gradovima Judinim i oko Jerusalima tako i one koji kađahu Valu, suncu i mesecu i zvezdama i svoj vojsci nebeskoj. ...
8:5 I reče mi: Sine čovečji, podigni oči svoje k severu. I podigoh oči svoje k severu, i gle, sa severa na vratima oltarskim beše onaj
idol od revnosti na ulasku.
8:6 Potom mi reče: Sine čovečji, vidiš li šta ti rade? Velike gadove koje tu čini dom Izrailjev da otidem daleko od svetinje svoje? Ali ćeš još videti većih gadova.
8:7 I odvede me na vrata od trema, i pogledah, a to jedna rupa u zidu.
8:8 A On mi reče: Sine čovečji, prokopaj ovaj zid. I prokopah zid, a to jedna vrata.
8:9 Tada mi reče: Uđi i vidi
opake gadove koje čine tu.
8:10 I ušavši videh, i gle, svakojake životinje što gamižu i svakojaki gadni skotovi, i svi gadni bogovi doma Izrailjevog
behu napisani po zidu svuda unaokolo.
8:11 I pred njima stajaše sedamdeset ljudi između starešina doma Izrailjevog s Jazanijom, sinom Safanovim, koji stajaše među njima,
svaki s kadionicom svojom u ruci, i podizaše se gust oblak od kada.
8:12 Tada mi reče: Vidiš li, sine čovečji, šta čine starešine doma Izrailjevog u mraku svak u svojoj
pisanoj kleti? Jer govore: Ne vidi nas Gospod, ostavio je Gospod ovu zemlju.
8:13 Potom mi reče: Još ćeš videti većih gadova koje oni čine.
8:14 I odvede me na vrata doma Gospodnjeg koja su sa severa; i gle,
žene seđahu i plakahu za Tamuzom.
8:15 I reče mi: Jesi li video, sine čovečji? Još ćeš videti većih gadova od tih.
8:16 I odvede me u trem unutrašnji doma Gospodnjeg; i gle, na ulasku u crkvu Gospodnju između trema i oltara beše oko
dvadeset i pet ljudi okrenutih leđima k crkvi Gospodnjoj, licem k istoku, i klanjahu se suncu prema istoku.
8:17 Tada mi reče: Jesi li video, sine čovečji? Malo li je domu Judinom što čine te gadove koje čine ovde? Nego još napuniše zemlju nasilja i okrenuše se da me draže; i eto drže granu pred nosom svojim.
8:18 Zato ću i ja učiniti u gnevu, neće žaliti oko moje, niti ću se smilovati, i kad stanu vikati iza glasa u moje uši, neću ih uslišiti.
Silazi li Bog u vidu ognja u vaše hramove da prihvati žrtvu?
Kad vam Bog dozvoli da kadite ?
Gde piše da se kadi narod i kuće?
Gde piše da se groblja kade i kipovi i pisane klijeti (ikone-slike)?
Ko to odobri i ovlasti?
Korej pomisli da i on može kaditi a gde mu je vlast i koju platu primi za samovolju?