Adventističke propovijedi

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Da se ja pitam, oduzeo bi i jednim i drugim sve, a u crkvu bi isli, ne busom, nego bi ih postavio na magarce da jasu, ko sto i dolikuje slugama!!!

Prestanite da dvolicite!

'Hrvatski svećenik u Australiji živi na račun vjernika i vozi BMW X5'
Navodno bezočno koristi sredstva Hrvatskog katoličkog centra za skupa Armani i Versace odijela, nosi Rolex i vozi se u BMW X5. Nadbiskupija u Melbournu odbacuje odgovornost za njegove postupke.

ffdd73c417bd1f1347bd767c741f0183.jpg

Ne bi to bilo ništa čudno da nije u Hrvatskoj nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju, piše The Age.

Kod:
http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatski-svecenik-u-australiji-zivi-na-racun-vjernika-i-vozi-bmw-x5-970900

Radnik poludio, svećenik vozi "bemburu" od 140 000 dolara!?

Jedan se radnik požalio da svaki dan radi obližnjoj crkvi i boja ograde, stolariju.. a na parkingu za župnika uvijek BMW i8 od nekih 140 000 dolara. Uslijedili su i drugi primjeri, koji uključuju Porsche 911 i punu sobu fotki auta i božjeg čovjeka dok putuje diljem zemlje, pa i uvidi u donacije od po 35 000 dolara mjesečno, u jednom slučaju..

Kod:
http://www.index.hr/

Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se. - Matej, 7,7 ( Mire kako god meni, i tebi izgledalo čudno ovi popovi ,i svećenici znaju kako moliti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nije grijeh imati bogatstvo, ali ne treba davati pare na gluposti koje su nepotrebne. Problem nije u novcu ngo u ljudima koji su od novca napravili idola.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
'Hrvatski svećenik u Australiji živi na račun vjernika i vozi BMW X5'
Navodno bezočno koristi sredstva Hrvatskog katoličkog centra za skupa Armani i Versace odijela, nosi Rolex i vozi se u BMW X5. Nadbiskupija u Melbournu odbacuje odgovornost za njegove postupke.

ffdd73c417bd1f1347bd767c741f0183.jpg

Ne bi to bilo ništa čudno da nije u Hrvatskoj nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju, piše The Age.

Kod:
http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatski-svecenik-u-australiji-zivi-na-racun-vjernika-i-vozi-bmw-x5-970900

Radnik poludio, svećenik vozi "bemburu" od 140 000 dolara!?

Jedan se radnik požalio da svaki dan radi obližnjoj crkvi i boja ograde, stolariju.. a na parkingu za župnika uvijek BMW i8 od nekih 140 000 dolara. Uslijedili su i drugi primjeri, koji uključuju Porsche 911 i punu sobu fotki auta i božjeg čovjeka dok putuje diljem zemlje, pa i uvidi u donacije od po 35 000 dolara mjesečno, u jednom slučaju..

Kod:
http://www.index.hr/

Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se. - Matej, 7,7 ( Mire kako god meni, i tebi izgledalo čudno ovi popovi ,i svećenici znaju kako moliti.

Materijalno blagostanje nije greh, greh je ako ignorises potrebe onih koji nemaju.
Nije Bog ni rekao da je pogresno biti bogat..
''Istite najpre carstva Bozjega a ovo ce vam se sve dodati'' rekao je Isus.
Greh je sto taj svestenik ne obraca paznju na tudje potrebe i jos se opija, sto samo govori o njegovom srcu...
Dakle ne mozemo mi sve svestenike osuditi ''za bogatsvo'' ako oni pomazu sirotinju...

Ovaj primer jeste za osudu, i ja ga osudjujem!

Nije grijeh imati bogatstvo, ali ne treba davati pare na gluposti koje su nepotrebne. Problem nije u novcu ngo u ljudima koji su od novca napravili idola.

A sto onda ti osudjujes celu crkvu i svo svestenstvo?
Ja osudjujem pojedince i kod vas i kod nas...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovo predavanje se bavi skladom i međuovisnosti koja postoji u prirodi.Prirodni svijet je knjiga lekcija o Božjem karakteru, načela koja možemo tu naučiti moraju se primijeniti na nas kao pojedince i na Njegovu Crkvu.

A sto onda ti osudi celu crkvu i svo svestenstvo?
Ja osudjujem pojedince i kod vas i kod nas...

Ko vam je kriv što je kod vas dosta tih pojdinaca. KOd vas je sistemski problem, a ne samo pojedinaca. Ja uvijek govorim o pojedincima, kao zasebne individu. Vozni park vladika je kao političara, što oni u stvari i jesu. Bez ikakve potrebe kupuju skupa auta, mogu da se voze i u autima srednje vrijednosti. PC godišnje obrne više desetina miliona evra. Znam da PC i pomaže. KOd mene je jedan monah rekao da sada najveći broj mladih sveštenika je ušao u crkvu radi materijalnog zbrinjavanja. Ako si čitao "Bakonju fra Brneta" od Sime Matavulja onda ć ti biti jasno šta je iza toga. Isto je i u PC kao što je opisano i RKC.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ko vam je kriv što je kod vas dosta tih pojdinaca. KOd vas je sistemski problem, a ne samo pojedinaca.

Dosta je pojedinaca zato sto je crkva velika, pa se to lakse vidi, a kod vas se ne vidi jer ste mali..
U sustini je jednako.
Ti ne poznajes adventiste, niti poznajes njihove teologe, pa ne mozes ni govoriti o tome kako oni zive, ja znam i poznajem ih i kod njih sam u kuci bio, i mogu da ti posvedocim o njihovom blagostanju i materijalnim udobnostima kao sto su kola, skupi telefoni i veliki stanovi. A da ne govorimo o platama koje su i po nekoliko hiljada evra za profesore na fakultetima u inostrasnstvu...
Ti niti mozes kod njih studirati teologiju ako si siromasan.
Zato o njihovim teolozima, pastorima i profesorima mozemo govoriti kao o ''bogatoj eliti''.
To sve placaju obicni vernici desetkom..

Ja ne kazem da je to pogresno, stvar je pojedinaca, kako ce to bogatstvo uticati na njihova srca i da li ce novac otupiti njihovu savest i odnos prema siromasnima..

Sad ti meni pricas da je ''to problem u pravoslavnoj'' a ''kod vas nije''.
Takve bajke mozes da pricas nekome ko ne poznaje adventiste...

Ja uvijek govorim o pojedincima, kao zasebne individu. Vozni park vladika je kao političara, što oni u stvari i jesu. Bez ikakve potrebe kupuju skupa auta, mogu da se voze i u autima srednje vrijednosti.

Ti automobili nisu njihovi, vec vlasnistvo crkve.
Zar ti zaista mislis da neki pop moze sebi da priusti auto od 140 000 evra?To nije moguce.
Radi se o pojedincima, koji nesavesno trose kapital crkve i nepotreno se isticu..

PC godišnje obrne više desetina miliona evra.

Obrne?
Pa nije ti crkva trgovina.
A koliko adventisti ''obrnu'' na desecima?
Kakve veze ima ''suma'', veca je zajednica i vise i para ima..

Sve se to koristi za izgradnju hramova i za potrebe siromasnih.
Ja to najbolje znam. Pre Bombardovanja, je crkva u mojoj ulici pocela da gradi hram, ali su zaustavili izgradnju nakon sto je pogodjena skola i zgrada u blizini, i sav novac su dali za izgradnju ta dva objekta.
I do dan danas, ta crkva nije zavrsena jer su sav novac poklonili.

Zato nemoj meni pricati kako se koristi ''crkveni novac''!

Znam da PC i pomaže. KOd mene je jedan monah rekao da sada najveći broj mladih sveštenika je ušao u crkvu radi materijalnog zbrinjavanja. Ako si čitao "Bakonju fra Brneta" od Sime Matavulja onda ć ti biti jasno šta je iza toga. Isto je i u PC kao što je opisano i RKC.

Ima svuda licemera, ima i kod adventista, vecina su tamo zbog materijalne koristi, ima sada dosta roma, a vecina su tamo da bi otisli za inostranstvo, a ovi ostali pak zbog ''druzenja, pesme'' a to je isto jedan oblik ''koristi''.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Posto ima svuda licemera - onda istinu moramo meriti putem reci Bozje i licnog svedocanstva Bozjeg Duha koji svedoci istinu coveku.

U tom smislu - ne mozemo se uzdati u neposvecne svestenike i propovednike slepo im verujuci, vec mi licno moramo da se molimo Bogu da nas on osvedoci u istinu.

Ja ovo iskustvo imam jer sa, bio potpuno otvoren da spoznam istinu i da dozivim licno iskustvo sa Bogom, i to je put kojim svako treba da podje akozeli da spozna istinu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Posto ima svuda licemera - onda istinu moramo meriti putem reci Bozje i licnog svedocanstva Bozjeg Duha koji svedoci istinu coveku.

U tom smislu - ne mozemo se uzdati u neposvecne svestenike i propovednike slepo im verujuci, vec mi licno moramo da se molimo Bogu da nas on osvedoci u istinu.

Ja ovo iskustvo imam jer sa, bio potpuno otvoren da spoznam istinu i da dozivim licno iskustvo sa Bogom, i to je put kojim svako treba da podje akozeli da spozna istinu.

Da ali treba uzeti i istoriju crkve u obzir, i crkvene oce one prve koji su ziveli nakon vremena apostola...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno -istoriju. a ona kaze da je Prva crkva u Jerusalimu bila nazaretska, ili Nazarenska, i da su ti Hriscani neposredno pre razorenja Jerusalima izasli iz grada i nastanili se u jednom mestu pod imenom Pela,

Ovi Hriscani nisu ucestvovali u otpadu polovinom 2 veka i kompromisu koji je lokalna Rimska crkva ucinila sa mnogobostvom, i ona nema veze sa Rimokatolickom i Pravoslavnom crkvom.

To su bili biblijski Hriscani koje je Rim progonio kroz celu istoriju jer nisu prihvatali dogme koje je odpala crkva uvela iz mnogobostva, obukavsi ih u Hriscansko ruho.

Prava Hristova crkva je u istoriji bila protestantskog tipa, a danas je to Adventni narod - Bozja crkva polednjeg vremena koja drzi zapovesti i ima Duh prorostva ili prorocki dar.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tacno -istoriju. a ona kaze da je Prva crkva u Jerusalimu bila nazaretska, ili Nazarenska, i da su ti Hriscani neposredno pre razorenja Jerusalima izasli iz grada i nastanili se u jednom mestu pod imenom Pela,

Ovi Hriscani nisu ucestvovali u otpadu polovinom 2 veka i kompromisu koji je lokalna Rimska crkva ucinila sa mnogobostvom, i ona nema veze sa Rimokatolickom i Pravoslavnom crkvom.

To su bili biblijski Hriscani koje je Rim progonio kroz celu istoriju jer nisu prihvatali dogme koje je odpala crkva uvela iz mnogobostva, obukavsi ih u Hriscansko ruho.

Prava Hristova crkva je u istoriji bila protestantskog tipa, a danas je to Adventni narod - Bozja crkva polednjeg vremena koja drzi zapovesti i ima Duh prorostva ili prorocki dar.

I sta su drzali nazareni sem subote?
Ovo nije nista cudno buduci da su to bili Hriscani poreklom jevreji, pa su zadrzali neke svoje obicaje..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Crkveni istoričar Epifanije ( 315 - 403 n. e ), svedoči da su Nazareni držali 10 Božjih zapovesti i biblijsku subotu kao dan odmora, da priznaju Hrista kao Mesiju i Božjeg sina, da je Bog stvoritelj, i da su oni direktni potomci Apostola.

Takodjem imali su jednostavno Bogosluzenje uz pesmu i molitvu i citanje proroka i apostolam i lomljenju hleba.

To je primer principa i nacina kako crkva treba da zivi svoj Bogosluzbeni zivot, a sve se svodi na jednostavnosti onoga sto oni koji se okupe u crkvi ( koja moze predstavljati bilo koje mesto gde se verni sastanu ) cine, u jednostavnom citanju pisma, prigodnom govoru i duhovnoj poruci, pevanju pesama, molitvi, i uzimanju hrane, gde su svi jednaki i braca oko istog stola ili za propovedaonicom, udovi Hristovog tela a glava Hristos.

Svi ostali elementi i bilo kakve radnje su nepotrebne - osim ovoga pomenutog, sto je bilo obelezje prvih Hriscana.

Poslednja izmena:
Natrag