Postovanje harmagedon smetljarosu,
Hvala na lepim komplimentima ,to sam i ocekivao i pretpostavio od jednog otpadnika, samo nemoj glumiti coveka sa dva lica , dobro da si skinuo masku .
Pre svega, adventisti danas broje milione vernika u svim zemljama sveta, i sasvim je normalno, kao i za svako drugo dtrustvo, da i medju njima moze se naci poneka trula javuka. To je ljudska priroda i tako je u svim drustvima. Mi ne izjavljujemo da smo sveci kao sto za sebe tvrde Jehovini svedoci, nego nastojimo sto bolje mozemo da zivimo u skladu sa Bozjim nacelima kojih se vi javno odtricete.
Ne moze se reci poneka jabuka ,na zalost vecina je trulez samo sto ti ne vidis , ja cu te podsetiti na jedan stavak koji si zaboravio.
1kor.1:10-13.Potičem vas, braćo, imenom Gospodina našega Isusa Krista
da svi jedno govorite i da među vama ne bude podjela, nego da budete potpuno ujedinjeni istim umom i istim načinom razmišljanja. 11 Naime, Klojini su mi ukućani javili za vas, braćo moja, da među vama ima svađa. 12 Mislim na to što svaki od vas govori: “Ja sam Pavlov”, “A ja Apolonov”, “A ja Kefin”, “A ja Kristov”. 13 Dakle, Krist je podijeljen. E vidis kod vas se to i desilo koliko vas ima adventisti 7 dana , na adventiste , a mozda vas ima i vise ,???? i svaki ima svoju teoriju, to je prvi razlog da kod vas ne stima u vasoj organizaciji, sto se tice sveca , pa sigurno da ih mora biti ,i bilo ih je i bice ih , Isus je taj koji vodi sa 144.000 . I tog ostatka jos uvek ima na Zemlji.
Mat. 24:45 ,46 Tko je dakle vjerni i razboriti rob kojeg je gospodar njegov postavio nad slugama svojim, da im daje hranu u pravo vrijeme? 46 Sretan je taj rob ako ga gospodar njegov, kada dođe, nađe da tako radi! .
I da ti odgovorim na na tvoju cifru koju si spomenuo , mi se ne hvalimo ciframa ni kvantitetom, vec kvalitetom, a o tome govori da je porast u nasoj organizaciji sve veci , a pritom i vasih adventista ima sve vise i koji se hvale da su im se oci otvorile, i da su sretni sto sluze pravom Bogu Jehovi .
Tko je dakle vjerni i razboriti rob kojeg je gospodar njegov postavio nad slugama svojim, da im daje hranu u pravo vrijeme? 46 Sretan je taj rob ako ga gospodar njegov, kada dođe, nađe da tako radi!
Tako, samo ti nastavi tako, jer to pokazuje da ne poznajes osnovana pravila zivota.
Ovde nemam komentar zaista smesno (osnovana pravila zivota).
]Kako sam od jehoviste postao svedok Isusa Hrista?
Moje ime je Nikola Mojsilovic, zivim u Frankvurtu ma Majni u Nemackoj. Rodjen sam u Pancevu (Jugoslavija) i poticem iz pravoslavne porodice.
Pocetkom 1970. kad sam imao 18 godina, moja majka, starija sestra i ja, pristupili smo verskoj organizaciji Jehovinih svedoka. Tada smo verovali da je to jedina vera koja propoveda i zastupa cistu biblijsku istinu, i da je to pravi put koji vodi u vecni zivot. Tek kasnije se ispostavilo da je sve to nase nadanje gradnja na pesku.
Uzrok zasto smo postali Jehovini svedoci lezi u nedovoljnom poznavanju Svetoga pisma i duha vremena. Gotovo svi ljudi koji postaju "Jehovini svedoci" veoma su slabi ili nikakvi poznavaoci Biblije. Mi smo za kratko vreme bili zaslepljeni jednom vesto postavljenom "istinom" uz pomoc jednog "svedoka" "Biblijskog studija" (kako to oni zovu). Naziv "Biblijski studij" je pogresan, jer se u stvari u njemu ne proucava Biblija, vec knjige vodjstva Jehovinih svedoka. Biblija se samo upotrebljava kao leksikon iz koga se citaju odredjeni stihovi, kojima se zeli dokazati jehovisticka teorija.
Izvestan uspeh Jehovinih svedoka bio je uslovljen time sto u svetu vlada nesigurnost i smetnja medju ljudima, a toplina prave ljubavi u drustvu sve vise se gubi. Dok u svetu po pitanju buducnosti i zivota ljudi vlada velika neizvesnost, jehovista u svom nastupanju je samouveren. Kod njega nema: ja mislim ili mozda, on "uvek sve tacno i apsolutno zna, on zna odgovor" na svako pitanje i jedini je koji propoveda "istinu". I eto, jednoj takvoj slatkorecivoj samouverenosti i mi smo postali zrtve.
Citava "teologija" Jehovinih svedoka prozeta je dvema osnovnim karakterisikama: strahom i nadanjem! Jehovisti svojim isforsiranim propovedanjem o velikom krvoprolicu, koje ce Bog uskoro uciniti unistenjem sveta ili Armagedonom (poslednji sveopsti rat), kod ljudi stvaraju strah i stanje bezizlaznosti. Sa ljudima koji su na takav nacin zastraseni, moze se vrlo lako manipulisati, jer ljudi u takoj situaciji traze najblizu pomoc. Jehovisti, naravno, imaju pri ruci jedan takav izlaz, kao sto je na primer ovaj: Vi samo treba da postanete Jehovin svedok i da se drzite pravila i uredaba "vernog i mudrog sluge iz Bruklina (Njujork)".
Nadanje da je to jedini izlaz iz teske situacije ne dolazi iz cistoga srca koje se potpuno predaje Bogu, vec iz srca koje je gonjeno metodom zastrasivanja, jer sve ono sto Jehovini svedoci cine za svoju organizaciju, cine u nadanju da ce time izbeci unistenje od Armagedona.
Dolaskom u dodir sa adventisitma i literaturom koju su izdali neki bivsi Jehovini svedoci, bio sam motivisan da pocnem ozbiljno i dublje istrazivanje Svetoga pisma i uporedjivanje biblijskog ucenja sa ucenjem i istorijom Jehovinih svedoka.
Milost Bozja me je sve snaznije vodila putem posvecenja u mom zivotu i odnosu prema mome Spasitelju. Postao sam vernik Hriscanske adventisticke crkve i po prvi put u zivotu osetio sta znaci upoznati Bozju milost i ljunav koja spasava.
Pored svega sto si naveo
reci cu ti jedno , da li Jehovini Svedoci namecu nekoga nasilu da proucava i preda se Bogu , kada si polozio zakletvu Jehovi pitam te je li te pitao staresina da li dobrovoljno zelis sluziti i predati se Jehovi , jesi li tada bio glup ili glupsi , koga to JS prisiljavaju , svako moze odluciti svojim razumom i nemoj se sluziti ovde lazima, kroz studiranja moze svako odustati ako mu nesto nije jasno i ne zeli, kakvo procedurom vi objasnjavate ljudima po principu pasivnosti , dodji u ckrvu i slusaj sta ti kaze pastor ili ne znam sta vec imate i to je sve .Reci koga mi to plasimo licno zar ne stoji u Bibliji da ce doci Harmagedon jesmo li to mi izmislili, ze razliku od vas mi zelimo da spasimo sve ljude zato i idemo od vrata do vrata suocavamo se sa svakavim ljudima rizikujemo se opasnosti a sve to iz ljubavi prema naredbi Isusa i ljubavi prema svim narodima , svi mi to cinimo besplatno jer znamo koju nagradu ocekujemo.
1Kor 9:16-18. A ako objavljujem dobru vijest, to nije razlog da se hvalim, jer to mi je dužnost. Doista, teško meni ako ne objavljujem dobru vijest! 17 Ako to činim dragovoljno, imam nagradu, a ako to činim preko volje, ipak mi je povjeren zadatak. 18 Što mi je dakle nagrada? Da propovijedajući prenosim besplatno dobru vijest, ne zloupotrebljavajući pravo koje imam kao propovjednik dobre vijesti. Je li to slucaj i kod vas ??????
Na mom daljnjem putu posvecenja i propovedanja Jevandjelja,
Zelim ti i dalje puno srece i licno posvecenje, a za propovedanje Jevandjelja ja jos nisam doziveo niti video da neki adventista ide od kuce do kuce , u Berlinu sam vec 20 godina .:???:
HARMAGEDONU,
POZNAT MI JE TAJ FIM O "NAJBOLJOJ SKOLI JS", GLEDAO SAM GA NEKOLIKO PUTA,
VISE PUTA BIO SMA PRISUTAN LICNO PREKO SEDMICE KAD SE PROUCAVA kULA STRAZARA I KAD MLADI NASTUPAJU.
MENI JE TO SSMPATICNO I MISLIM DA JE DOBRO DA SE DECA VEZBAJU KAKO DA PROPOVEDAJU.
HARMAGEDONE,
BAS TI HAVALA STO SI POSTIRAO VIDEO "NAJBOLJE VASPITANJE jEHOVINIH SVEDOKA".
vEMO ME JE IZNENADILO STO NA TOJ ISTOJ LISTI POSTOJE MNOGI PRIMERI KAKO JEHOVINI SVEDOCI PRELAZE NA ISLAM.
MOZES LI NAM OBJASNITI ZASTO JE TO TAKO?
Ne znam odakle ti ta prazna ideja , ali da Subotari prelaze u Katolike pa to i sama stranica govori koju sam postavio , sa njihovom Biblijom se i sluzite.
SAD NAM OBJASNI ZASTO SI TO SLIKU STAVIO SA ONIM OSTALIM SLJAMOM?
STA SI ZELEO S NJOM D ANAM KAZES?
E vidis spreman si da kritkujes Jehovine svedoke zajedno sa ostalima, a na samokritike nisi spreman, nisi ocekivao nesto ovako pa istina pogadja , zato budi miran i ne gledaj trn u oko drugome a ne vidis sam deblo u svojemu. Budi zahvalan da su te Jehovini Svedoci naucili nesto , ali lepo da si otkrio i da si otpao , to govori koliko ces vise govoriti ruznije i koliko ces biti veci protivnik nase organizacije.
Hebr. 6:4-6: “One koji su jednom prosvijetljeni i okusili su nebeski dar i primili sveti duh i okusili vrsnu riječ Božju i sile poretka koji dolazi,
a potom su otpali, nije moguće opet dovesti do pokajanja, jer sami ponovno na stup pribijaju Sina Božjeg i izvrgavaju ga ruglu.”
1. Tim. 4:1: “Nadahnuta objava izričito kaže da će u budućim vremenima neki otpasti od vjere, slušajući zavodljive nadahnute objave i učenja demona.”
2Petr.2:20. Zaista, ako se, nakon što su upoznali Gospodina i Spasitelja Isusa Krista i tako umaknuli prljavštinama svijeta,
ponovno u sve to upuste i to ih nadvlada, ovo im je posljednje gore od prvoga.