Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
Prava Religija !!!
Hvala.[FONT="][/FONT]
Da li si brate 100 % siguran da je PRAVA!? Ili si možda siguran 99,9 %.ISPRIČAO JOSHUA THONGOANA......
Konačno je pronašao pravu religiju
Jedna je sestra zamolila misionara Matsa Holmkvista da se sastane s Mutesaasirom Yafesijem, koji je nekad bio pastor u Crkvi adventista sedmog dana. Počeo se zanimati za Jehovine svjedoke i pripremio je popis od 20 uredno napisanih pitanja. Kad se sreo s Matsom, pokazao mu je taj popis.
Nakon dvosatnog razgovora o Bibliji, Mutesaasira je rekao: “Mislim da sam napokon pronašao pravu religiju! Molim vas, posjetite me u mojem selu. Ondje ima još ljudi koji žele saznati nešto više o Jehovinim svjedocima.”
Pet dana kasnije Mats i još jedan misionar sjeli su na motocikl i krenuli u posjet Mutesaasiri u Kalangalo. Trebali su prijeći 110 kilometara vozeći se teško prohodnim i blatnjavim putevima kroz plantaže čaja. Iznenadili su se kad ih je Mutesaasira odveo do kolibe prekrivene slamom na kojoj je bio natpis “Dvorana Jehovinih svjedoka”. On je već pripremio kolibu u kojoj su se mogli održavati sastanci i proučavati Biblija.
Bilo je još deset osoba koje su pokazale zanimanje za istinu nakon što im je Mutesaasira propovijedao. S njima su započeti biblijski tečajevi. Unatoč velikoj udaljenosti, Mats je dolazio dvaput mjesečno kako bi s njima proučavao. Tečajevi su dobro napredovali. Sada u Kalangalu ima više od 20 objavitelja, a skupština u obližnjem gradu Mityani odlično napreduje. Mutesaasira je u međuvremenu brzo napredovao i krstio se. Sada ima već skoro 80 godina i služi kao starješina.
Hvala.[FONT="][/FONT]