Dobro jutro brate Adriane,
Mnogo ti hvala sto si postirao te lazi o adventistima, jer nam dajes zlatnu priliku da to objasnimo ljudima, i mi to rado cekamo.
Prvo, Adriane, da te obavestim, da Elen Vajt u uvodu knjige velika Borba, na str, 12. jasno kaze kako je nastala knjiga Velika Borba.
Ona jasno kaze da je tu prepricala crkvenu istoriju. Dakle, ne tvrdi da je tu knjigu dobila otkrivenjem ili u vizijama, nego da je ona produkt prepricane crkvene istorije. Zato brate Adriane, nemoj da brkas pojmove.
Drugo, o broju njenih vizija nemka sta da se komentarise, da li ih je 20, 200 ili 2000 ne menja stvar.
Trece, veoma mi je drago da si izneo to o prenosenju greha na sotonu.
To nista nije prepravljueno, jos uvek se nalazi u Velikoj borbi, a evo ja cu ti to sada dokazati.
1.Ona govori o Biblijskom izvestaju iz 3. Mojsijeve 16,22.
Tu je opisan Dan ociscenja u starozavetnoj svetinji.
Kada je jedan Izrailjac pogresio, prineo je zrtvu nad kojom je ispovedio svoje greh i ti gresi su njemu bili oprosteni. Krv od te zrtve uneta je u Svetinju. Na Dan ociscenja, prvosvestenik je ocistio Svetinju nad vetinjama. Na glavu jarca koji je predstavljaoi sotonu, azazela, prvosvestenik je nad njegovom glavom ispovedio grehe celog naroda za tu godinu i simbolicki ih preneo na azazela.
Taj jarac nije zaklan za zrtvu, nego je ziv odveden i pusten u pustinju i tako su njihovi gresi bili konacno ocisceni.
Citaj te to u 16 poglavlju koje sam vam prilozio.
Govoreci o tome Elen Vajt pise: "Razumeli su i to da je zrtva za greh ukazivala na HRISTA KAO POSREDNIKA, doka je azazel predstavljao sotonu, uzrocnika zla NA KOGA CE NA KRAJU BITI STAVLJENI GRESI SVIH POKAJNIKA.
Kad je poglavar svestenicki putem kvi zrtve za greh, odstranio grehe iz svetinje, POLOZIO IH JE NA AZAZELA,
KADA HRISTOS, NA KRAJU SVOJE SLUZBE SVOJOM KRVLJU BUDE ODSTRANIO GREHE SVEGA NAROD IZ NEBESKE SVETINJE, POLOZICE IH NA SOTONU, KOJI, PRI IZVRSENJU SUDA MORA SNOSITI KONACNU KAZNU." Velika Borba str, 346.
Prema simbolu koji je opisan u 3, Mojsijevoj 16. poglavlju, a koje je simbol konacnog ocisenja greha, kada je prestupnik prineo zrtvu nad kojom je ispovedio svoje grehe, gresi su mu bili oprosteni, ali postoje krv te zrtve uneta u svetinju, simbolicki su preko te krvi i njegovi gresi uneti u svetinju. Iako je gresniku bilo oprosteno onda kad je prineo zrtvo i ispovesio grehe, ti su gresi konacno odstranjeni iz svetinje tek na Dan ociscenja. Hristos nas je otkupio od greha, jer On je nasa Zrtva pomirnica, ali na kraju ce Hristo sve prestupe koji su ucinjeni na zemlji preneti na sotonu, jer je on zacetnik svih greha. Sotona time nece nikoga opravdati ni zameniti on samo prtima platu za sva zla koja je prouzrokovgao, a Hristos nas otkupljuje i spasava.
Vidiete, to je biblijsko ucenje i ne videim tu nikakav problem, osima ako neko ne veruje ni onome sto u Bibliji pise.
Tako dragi moj Adriane, sasvetovao bih ti da ne skupljas smece po internetu, jer ti mislis da iznosis istinu, ali to nije istina nego nesta drugo. Eto dao sam ti dokaz da to sto si tvrdio da je izbrisano iz Velike Boigbe nije istina.