Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
Brate Šarrdy,
Hvala na pozdravu i pitanju.
Kao Hrišćani, i, uopšte, kao ljudi, svakako trebamo da vodimo računa o svakoj reči koju izgovaramo, posebno kada su u pitanju svete Božje istine i stoga svakako ne bih sebi dozvolio takvu drskost da išta tvrdim a da se sam nisam uverio u istinitost određenog iskaza.
[FONT=&]AMIN[/FONT][FONT=&]![/FONT]
[FONT=&]Po ovom postu mogu zaključiti da si Adventista, a ne simpatizer adventizma. Ali to uopšte ne menja moj odnos i mišjenje prema tebi. Ti si moj brat u Hristu i kao Adventista, i kao neadventista i kao simpatozer Adventista. Tako da ne moraš se ni izjašnjavati šta si, ovo ti kažem samo informativno.[/FONT]
[FONT=&]
Tu je mnogo veći drugi problem. Nazovimo ga zaluđenost Crkvom. Znači svaki crvenjak zna da ćemo za svaku praznu reč odgovarati na sudu (Mat.12,36)![/FONT]
[FONT=&]Međutim Crkva tako lepo uveri svoje članove u njihove dogme – Da jednostavno svi misle da su u pravu![/FONT]
[FONT=&]Tako da je izlišno govoriti da moramo paziti šta govorimo, jer to svi znaju, a ipak svi iznose svoja crkvena učenja.[/FONT]
[FONT=&]
Ovo ti kažem najdobronamernije. Dobro istraži celo Pismo, nezavisno od Šarrdyja, Gerakulesa, AdrianaBG, Adventista......pa onda donosi sud.[/FONT]
[FONT=&]Jer, veruj mi, svi su ubeđeni u svoju ispravnost![/FONT]
Da kada Pavle kaže: "tako jedan razlikuje dan od dana...", svakako ne misli na Subotu jer je njena važnost večna (o tome sam već navodio brojne dokaze, koje sam uvek spreman da ponovim ako se neko ne slaže sa ovom tvrdnjom) i budući da on, pri tome, ne osuđuje one koji "razlikuju dane" (što se vidi po rečima da ko ih razlikuje - "Gospodu razlikuje..."), da to moraju biti Starozavetni praznici {možda ne svi, pri čemu vredi znati da je jedan od praznika ispunjenje našao tek na Pedesetnicu; praznik Dan očišćenja tek po isteku Danilovog proročanstva 8,14 - 1844. godine - dok će Praznik Senica (za Starozavetne praznike vidi: 3. Mojsijevu 23) ispunjenje naći tek nakon Hristovog Drugog dolaska, što mnogi ne znaju, tako da su apostoli uslovno odlučili da obraćenicima iz neznaboštva ne nameću druge terete osim da se čuvaju bluda, konzumacije mesa s krvlju i idolopoklonstva - Dela 15}, jer su to jedini dani koji u Novom zavetu mogu da se drže (ili ne drže) a da to, kako Pavle kaže, ne bude greh (osim ako, kao Galaćani, smatramo da je držanje praznika u Novom zavetu pitanje spasenja, što je već jeres koju je nedvosmisleno osudio).
Danas, tokom ispunjavanja Dana očišćenja (Predadventnim istražnim sudom), imalo bi, dakle, smisla držati Praznik Senica ali to, bar zasad, nije neophodno, posebno imajući u vidu stanje Crkve.
To je, dakle, zaključak na osnovu Biblijskih učenja dok postoji teoretska mogućnost da je reč o nekim drugim svetkovinama, o kojima Biblija ne govori a poenta mog tumačenja jeste u kontekstu odbrane Subote, zbog čega je značenje tih dana nebitno.
Pozdrav
E ovaj drugi deo ću ti odgovoriti kad mi odgovoriš na sledeća dva pitanja, pa onda ću ti sve zajedno reći šta mislim o ovim stihovima i o SUBOTI:
1. Mojsije je kažnjen neulaskom u Hanan (kao i Aron) zbog neproslavljanja Boga na vodi Merivi ([FONT=&]2. Мојс. 17:[/FONT][SUP][FONT=&]3[/FONT][/SUP][FONT=&] Али народ беше онде жедан воде, те викаше народ на Мојсија, и говораше: Зашто си нас извео из Мисира да нас и синове[/FONT][FONT=&] наше и стоку нашу помориш жеђу? [SUP]4[/SUP] А Мојсије завапи ка Господу говорећи: Шта ћу чинити с овим народом? Још мало па ће ме засути камењем. [SUP]5[/SUP] А Господ рече Мојсију: Прођи пред народ, и узми са собом старешине израиљске, и штап свој којим си ударио воду узми у руку своју, и иди. [SUP]6[/SUP] А ја ћу стајати пред тобом онде на стени на Хориву; а ти удари у стену, и потећи ће из ње вода да пије народ. И учини Мојсије тако пред старешинама израиљским. [SUP]7[/SUP] А место оно прозва Маса и Мерива зато што се свађаше синови Израиљеви и што кушаше Господа говорећи: Је ли Господ међу нама или није?[/FONT]
[FONT=&]5. Мојс. 1:37[/FONT][FONT=&] Па и на мене се разгневи Господ с вас; и рече: Ни ти нећеш ући онамо.[/FONT]
[FONT=&]4. Мојс. 27:14[/FONT][FONT=&] Јер не послушасте речи моје у пустињи Сину у свађи народној, кад је требало да ме прославите на води пред очима њиховим. То је вода од свађе у Кадису у пустињи Сину.[/FONT]
[FONT=&]Пса. 106:32[/FONT][FONT=&] И разгневише Бога на води Мериви, и Мојсије пострада њих ради;[/FONT][FONT=&]33[/FONT][FONT=&] Јер дотужише духу његовом, и погреши устима својим.[/FONT])
A nije kažnjen kada je potpuno bez razloga slomio u paramparčad ploče zakona. Jedinu stvar u Bibliji koja je pisana Božijom rukom! Zašto!?
([FONT=&]2. Мојс.32:[/FONT][SUP][FONT=&]15[/FONT][/SUP][FONT=&] Тада се врати Мојсије, и сиђе с горе са две плоче сведочанства у рукама својим;и плоче беху писане с обе стране, отуд и одовуд писане.[/FONT][SUP][FONT=&]16[/FONT][/SUP][FONT=&] И беху плоче дело Божје, и писмо беше писмо Божје, урезано на плочама.[/FONT][SUP][FONT=&]17[/FONT][/SUP][FONT=&] А Исус чувши вику у народу, кад викаху,[/FONT][FONT=&] рече Мојсију; вика убојна у логору.[SUP]18[/SUP] А он рече: Није то вика како вичу који су јачи, нити је вика како вичу који су слабији, него чујем вику оних који певају.[/FONT][SUP][FONT=&]19[/FONT][/SUP][FONT=&] И кад дође близу логора, угледа теле и игре, те се разгневи Мојсије, и баци из руку својих плоче, и разби их под гором.[/FONT])
2. Kako to da preko 1.500 godina niko od Hrišćanskih Crkava nije uvideo da je subota bitna za NAŠE SPASENJE, nego nam je to morala otkriti E.G.W. Žena koja je imala na stotine vizija koje su u koliziji sa Biblijom kao i sama Crkva (ASD), sa E.G.W., koji su imali 2 ili 3 pogrešn predviđanja Drugog Hristovog Dolaska!?
Pravi proroci (Božiji) nikada ne omanjuju sa svojim proroštvom! Nema tu novo svetlo i staro svetlo i usavršavanja u Bogu kada su ove stvari u pitanju. Tu nema zezanja i proizvoljnisti. Božiji proroci uvek iz prve pogode buduće digađaje, jer im Bog otkriva. A ASD, em što su 2-3 X omanuli sa tim predviđanjem em što se to do sada još nije obestinilo!
Za mene vrlo čudno da takva jedna žena i Crva otkrije svima ostalima važnost SUBOTE ZA NAŠE SPASENJE! Mislim da je bilo mnogo jačih duhovnih Hrišćana u toj istoriji, pa njima nije otkriveno?
A onda ćemo nastaviti dalje o SUBOTI.
Hvala na opširnom odgovoru. Pozdrav
Poslednja izmena: