Član
- Učlanjen(a)
- 28.12.2010
- Poruka
- 1.538
ja sam zahvalan i za ono sto je poslao i za ono sto nije poslao
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
"AKO SLEPAC SLEPCA VODI OBADVOJE CE U JAMU UPASTI" ...то ти кажем.
Adriane, da li ti to iz iskustva govoris?
Prema tvojim recima i jesi pao u jamu. Bice dobro ako si iz jame izasao, a sta ce biti ako si jos uvek u jamu u koju si zajedno sa tvojim slepim vodicem pao?
Prema tvojim recima i jesi pao u jamu. Bice dobro ako si iz jame izasao, a sta ce biti ako si jos uvek u jamu u koju si zajedno sa tvojim slepim vodicem pao?
Немам апсолутно ништа, ради се о њиховом вегетаријанству, није везано за оне који медитирају. Немам ни ја против њих ништа, већ против наука које се издају за хришћанске, а не преносе јеванђеоску поруку како треба. Везују за телесно здравље, а то је мање битно од духовног. Верују да ће сопственим напорима достићи савршенство, а оно једино може да се достигне милошћу, љубављу и осталим доброхришћанским врлинама. Никако јелом као једним од стубова целе науке.
"AKO SLEPAC SLEPCA VODI OBADVOJE CE U JAMU UPASTI" ...то ти кажем.
То ја вама кажем, тако се ви понашате. Следите неког који ће вас у јаму одвести. А што се тиче здравог живота то није никаква наука коју је ваш пророк измислио. Вековима су људи на овим просторима јели здраву храну, какву су многи могли само да сањају; пили здраву воду са извора и живели преко сто година. И погодите шта? Нису били вегетаријанци ни суботари. То је сасвим довољно као аргумент.
Ви не позивате само на здрав живот, већ идете у крајност да човек толико застрани у те мање битне ствари, а за суштину му нудите јерес. Већ много пута помињем ту реч, већ ми се гади ионако, јер знам и шта представља. Само то ви не гледате, битно је јести зеље да живимо пар година дуже, а да нам очи искачу када видимо парче меса или нам замирише неко јело. То је лицемерно и веома тешко за вас који следите те глупости. Тако нам Христ није говорио, а ни апостоли. То је наука људска и велика странпутица.
Пошто је велики терет за верника, обично забразди до даске да набеди себе како је то једино исправно, и плус га заједница (читај култ) додатно обрађује. Жао ми је само оних искрених верника, за остале верујем да су умишљени у савршенство, да су изнад света и да једини поседују истину, а то се библијски зове ГОРДОСТ.
Zar Bog JHVH Izrailju nije dao gomilu zdravstvenih pravila pa ti je to toliko strano???
То је и поента, набацујете људима јарам за који апостол Павле каже да ни очеви јеврејски нису могли да носе. А ви се враћате у фарисејска строга правила од пре више од 2200 година, од како су фарисеји настали. Споља држање слепо закона, а изнутра није толико битно. Није исто написати речи о духовним променама, и те духовне промене применити међу ближњима. Једно је говорити, а друго творити закон, али закон љубави и заповести љубави (по Христу), а не јарам Мојсијев. Не вреди то понављати, ни фарисеји нису могли да схвате, тешко да ћете и ви. Ако Бог да, можда се неко од вас и отргне.
Мени није душевна храна да неко пати или да га други понижавају, већ да истражим истину да сачувам своју душу и оних који прате. Јер ако једноме помогнем да не западне у јерес, ја сам своју плату на небесима зарадио. Тако схватите да ја не радим из неких световних интереса или што сам баксуз па свима загорчавам живот. Чиним оно што је Господ рекао: ВЕРНО И РЕВНОСНО СВЕДОЧИМ. Тако себи сабирам благо на небесима, овде ме мало шта друго [FONT=arial
[/COLOR]
Ovde gore kazes da svedocenjem skupljas blago na nebesima.
Kao da je to tvoje delo i zasluge???
Pa da poznajes pismo kako bi mogao da dajes takve izjave i sebi hvalu?
A pre toga si lazno osudio adventiste da pokusavaju da steknu spasenje svojim delima.
A vidi ti Adrijana on sam to radi???
Adrijane Adrijane u lazi su kratke noge.