Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Adrian je lepo naveo da Duh Bozji vrsi sluzbu zapecacenja, ali nije odgovporio na pitanje sta je PECAT?
Medjutim, Adrian je naveo da je Jevreima dato obrezanje kao PECAT i to je pokusao da dokaze gde je rec: "I primi ZNAK obrezanja." Rimljanima. 4,11.
Ovde je Adrian u pravu, jedan od znakova ili pecata jevrejskog naroda jeste bilo obrezanje.
Medjutim, nije na odmet da znamo da u Svetome pismu postoji jos jedan ZNAK ili PECAT;
"Ali subote moje cuvajte, jer su ZNAK izmedju mene i vas... da znate da sam ja Gospod Bog vas koji vas posvecujem.
To je ZNAK izmedju mene i sinova Izrailjevih doveka."
I sada ovde Mojsije povezuje taj znak sa stvaranjem
"Jer je za sest dana Gospod stvorio nebo i zemlju, a u sedmi dan pocinu." 2. Mojsijeva 31,13.17.
Dakle, Mojsije svedoci da je i subota ZNAK ili pecat.
Prorok Jezekilj potvrduje Mojsijev izvestaj: "I subote svoje dadoh im da su ZNAK izmedju mene i njih, da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvecujem.
I suboite moje svetkujte da su ZNAK izmedju mene i vas da znate da sam ja Gospod Bog vas." Jezeklij 20,12.20.
U cetvrtoj zapovesti je taj znak ili pecat najjasnije izrazen: "Sest dana radi i svrsuj sve poslove svoje a sedmi je dan Subota odmor Gospodu Bog tvojemu... Jer je za sest dana STVORIO GOSPOD NEBO I ZEMLJU, More i sto je god u njima, zato je blagoslovio GOSPOD dan od odmora i posvetio ga." 2. Mojsijeva 20,8-11.
U cetvrtoj zapovesti imamo sva obelezja pecata:
Ko? Gospod Bog,
Zanimanje: Stvoritelj
Podrucje vladavine: Nebo, zemlja i more.
Na osnovu ovog biblijskog izvestaja zakljucujemo da je Subota pecat ili znak.
Sluzba ZAPECACEBJA je nesto drugo.
Duh Sveti jeste taj koji vernike zapecacuje, to je jedna od Njegovih sluzbi.
Pa brate Miko sta je s tobom?stihove koje si stavio se odnose samo na "Jevreje" procitaj ih jos jednom sam!Mi imamo novi zavet i stari nas neinteresuje!
Pozdrav od Gere.
Poslednja izmena: