Misliš gdje to stoji u Bibliji? Ima o tome u Bibliji.
Ja te nisam pitao dali ima u Bibliji, već gde to stoji u evanđelje Isusovo. Opet muljaš, izvrćeš i uvijaš se kao zmija. A neko mulja i izvrće samo kad hoće da vara i da prevari nekog. To je Adventistička doktrina na šta je vaša crkva građena.
To ne osporava moje navode.
Pa to onda ne osporava da to drugo značenje crkve, je crkva gde i vaša crkva pripada. Jer bezakonik iz Hristove crkve gde se ispunjava evanđelje Isusovo, ne može izaći. Bezakonik može izaći samo iz navodno "Božje crkve" gde se ne ispunjava evanđelje Isusovo.
Čim nemaš argunemata, govoriš da nema veze sa temom. A što si upravo ti pominjao drugo značenje crkve, e to ima veze sa temom. Upravo tvoje muljanje i uvijanje nema veze sa temom. Barem toliko dostojanstva da imaš pa da prihvatiš svoje reči, a ne isto to kod drugog nazivaš da "nema veze sa temom".
Razg. sa tobom je kao gluvi telefon, ja jedno, a ti deseto.
Problem što si ti gluv na evanđelje Isusovo. Ja evanđelje, a ti doktrinu Adventističke crkve muljanja i uvijanja koja veze nema sa evanđeljem. To je kao onaj vaš propovednik Adventističke crkve koji fakultet završio kako bi podučavao svoje vernike da se ugalj stvara od vode. I da je sav ugalj nastao posle velikog potopa za vreme Noja. Činjenice i nauka jedno, a vi deseto. Pa to je za plakanje koliko je žalosno. U osnovnoj školi deca znaju kako nastaje ugalj. A vi fakultet završavate kako da varate ljude sa lažima. Pa vašu crkvu Adventističju treba zabraniti kako trujete decu i ljude neistinama i lažima.
Problem kod tebe je sto ne razumes istoriju velikog otpada.
Jedan deo vernika prve crkve je otpalo od Hristove istine nakon polovine 2 veka.
Oni koji nisu krenuli primerom otpada iz tih crkava su izasli, i bili progonjeni od otpadnika.
O tome ja govorim.
Ti na crkvu gledas kao na zidove.
Ja gledam na istinu jedanput predanu svetima, koju su sacuvali oni koji nisu ucestvovali u otpadu.
Osim toga, ja sam istoriju otpada vec dao.
Problem što si ti toliko protiv evanđelja Isusovog, da ne prihvaćaš jasnu činjenicu da prva hrišćanska zajednica-crkva od Isusa nikako nije mogao da otpadne, jer je osnovana na evanđelje Isusovo. To je istorija koju ti po Adventističkoj doktrini izvrćeš i lažiraš , kako pi opravdao otpad tvoje Adventističke crkve.
Prvo govoriš da je prva crkva otpala, a onda da su prvi hrišćani otpali od prve crkve. Pa ne znaš više kako da muljaš i da lažeš. Kako mogao nešto da otpadne od prve crkve kada je prva crkva uništena, a vernici gonjeni i ubijani? Da malo razmiliš šta pričaš. Pravi hrišćani su progonjeni i ubijani počev od smrti Isusa (to su istorijske činjenice), a ne od polovine drugog veka kako ti tvrdiš. Do polovine drugog veka hrišćanima Isusovim ne da nije dato da osnuju ponovo svoju crkvu, već su masovno proganjani i ubijani. Krišom morali da se okupljaju, uglavnom nekolicina. Otpalo hrišćanstvo sa učenjem suprotnim evanđelju i lažnu crkvu, stvarao Pavle dok je ista ta crkva proganjao prave hrišćane. I pravi hrišćani su proganjani sve dok lažno učenje od Pavla na koju je sagrađena njegova crkva, prihvaćena kao religija Rimskog carsta. Pavle je izvršio otpad od Hristove crkve, unoseći rituale i običaje koje Pavle učio upravo od fariseja kada se školovao kod fariseja. Gde to Pavle osnovao crkve po uređenju kao prva Hristova crkva, kada je Pavle osnovao crkve od cigle i kamenja po uređenju kao crkve fariseja? Kako to da nijednom Apostolu nije dat da uspostavi opet crkve po uređenju kao prva Hristova crkva, dok Pavle bez problema stvarao crkve suprotno uređenju prve crkve? Pa plodovi od Pavla sve govore, pričao ti nešto drugo. O tome ja govorim.
Pa Hristova crkva nije od zidova, već lažna crkva od Pavla je od zidova, kao vaša što je od zidova jer je i vaša crkva od Pavla.
Pa ti gledaš na vašu takozvanu "istinu" iz vaše Adventističke doktrine, a ne na istinu iz evanđelja Isusovog. Da ste vi oni koji nemate veze sa otpadom, vaša crkva bi bila uređena kao prva Hristova crkva koja ispunjavala evanđelje u delima. Po plodovima vašim vas može svako da prepozna, da ste upravo vi otpali od Hristove crkve gde ne ispunjavate evanđelje u delima, zato niste uređeni kao prva Hristova crkva. Zato Isus rekao po plodovima ćete ih prepoznati. Tvoja lažna istorija otpada po doktrini Adventističke crkve veze nema ni sa evanđeljem, ni sa istorijom. Vi Adventisti ste stvorili lažnu istoriju kao što ugalj stvarate od vode i poplava.