- Učlanjen(a)
- 22.12.2010
- Poruka
- 1.500
Laodikejac
Kolosani 2:16 spominje sve ono na sta su jevreji pokusavali da sablazne hriscane.
To su bili razni praznici,ali se spominju cak i "mladine".Koje se to mladine praznuju?
[SUP]16[/SUP] Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote.
Sto se tice jela i pica,neki dozvoljavaju da se pije,a neki ne,neki jedu i zivotinjsku hranu,a drugi ne.
Tako da je kontekst veoma jasan.Ne govori se o jelu i picu za posebne praznike,kao sto je subota,vec uopste,svakodnevno.
Mozda su mogli da postave jos neko pitanje za sablaznjavanje,ali ovo je dosta.
Zdravo cika Miko
Dal je slavljenje subote vaznije od ljubavi prema Bogu i prema bliznjem?
E ,u tom sam smislu i kazao da nije sve u suboti,da je se ne treba drzati ko pijan plota.
Ima mnogo precih stvari,koje su potkrepljene iz Kolosana 2:16 sto sam naveo.
Secas li se dal je Jehova naredio Adamu i Evi da slave subotu???
Ako jeste ,kazi gde im je to zapovedio ,voleo bi to da procitam.
Kolko je vremena proslo od Adama i Eve pa do Mojsija i Izraelaca?
Da nije to mozda rekao Avramu?,Isaku,Jakovu da slave subotu?
Zasto tek Mojsiju?
Kolosani 2:16 spominje sve ono na sta su jevreji pokusavali da sablazne hriscane.
To su bili razni praznici,ali se spominju cak i "mladine".Koje se to mladine praznuju?
[SUP]16[/SUP] Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote.
Sto se tice jela i pica,neki dozvoljavaju da se pije,a neki ne,neki jedu i zivotinjsku hranu,a drugi ne.
Tako da je kontekst veoma jasan.Ne govori se o jelu i picu za posebne praznike,kao sto je subota,vec uopste,svakodnevno.
Mozda su mogli da postave jos neko pitanje za sablaznjavanje,ali ovo je dosta.
Zdravo cika Miko
Dal je slavljenje subote vaznije od ljubavi prema Bogu i prema bliznjem?
E ,u tom sam smislu i kazao da nije sve u suboti,da je se ne treba drzati ko pijan plota.
Ima mnogo precih stvari,koje su potkrepljene iz Kolosana 2:16 sto sam naveo.
Secas li se dal je Jehova naredio Adamu i Evi da slave subotu???
Ako jeste ,kazi gde im je to zapovedio ,voleo bi to da procitam.
Kolko je vremena proslo od Adama i Eve pa do Mojsija i Izraelaca?
Da nije to mozda rekao Avramu?,Isaku,Jakovu da slave subotu?
Zasto tek Mojsiju?