Adventisti

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
4:2 U licemerju laža, žigosanih na svojoj savesti,
4:3 Koji zabranjuju ženiti se, i zapovedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vernima i onima koji poznaše istinu.
4:4 Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.
4:5 Jer se osvećuje rečju Božijom i molitvom.

A koje ono ženče što posta sin reče da oni što jedu meso su otpali od vere i da takvi ne mogu u nebo...nije li to ona masonka i veštica?

Pokušaj ČUTI ovo:

4:4 Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.
4:5 Jer se osvećuje rečju Božijom i molitvom.

Govori li Pavle istinu ili ona veštica?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, svima na forumu dugujes objasnjenje zasto osudjujes druge da ponavljaju, rade kopi - paste, itd, a ti sam ponavljas ono sto vec mesecima postavljas skoro u svakom komentaru, i ako je na to isto toliko puta odgovoreno.

Dakle, odgovor je i ovoga puta u biblijskom i istorijskom kontekstu, onoga sto si ti izvadio iz konteksta da bi oblatio Adventiste.

Ovaj odgovor glasi:

Sto se tice hrane - apostol Pavle se obraca onim ekstremnim strujama unutar Judaizma koji su praktikovali asketizam, nezenstvo, i odbijali hranu koju je Bog odredio za ishranu, i Pavle to tako i naglasava "I UZDRZAVATI SE OD JELA KOJE BOG ODREDI ZA HRANU"

Bog nije u novom zavetu dao neke nove propise u vezi jela, tako da apostol ovde misli na one propise koji su dati u starom zavetu u pogledu zdrave i nezdrave hrane, i to je vrsta hrane za koju Pavle kaze "JELA KOJE BOG ODREDI ZA HRANU"
Bog je ova jela o kojima govori Pavle odredio zdravstvenim zakoom u starom zavetu, i TADA je odredio koja je hrana za jelo a koja ne, i OD TE hrane svako stvorenje je dobro za jelo, i apostol ne izlazi iz tih okvira.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, svima na forumu dugujes objasnjenje zasto osudjujes druge da ponavljaju, rade kopi - paste, itd, a ti sam ponavljas ono sto vec mesecima postavljas skoro u svakom komentaru, i ako je na to isto toliko puta odgovoreno.

Dakle, odgovor je i ovoga puta u biblijskom i istorijskom kontekstu, onoga sto si ti izvadio iz konteksta da bi oblatio Adventiste.

Ovaj odgovor glasi:

Sto se tice hrane - apostol Pavle se obraca onim ekstremnim strujama unutar Judaizma koji su praktikovali asketizam, nezenstvo, i odbijali hranu koju je Bog odredio za ishranu, i Pavle to tako i naglasava "I UZDRZAVATI SE OD JELA KOJE BOG ODREDI ZA HRANU"

Bog nije u novom zavetu dao neke nove propise u vezi jela, tako da apostol ovde misli na one propise koji su dati u starom zavetu u pogledu zdrave i nezdrave hrane, i to je vrsta hrane za koju Pavle kaze "JELA KOJE BOG ODREDI ZA HRANU"
Bog je ova jela o kojima govori Pavle odredio zdravstvenim zakoom u starom zavetu, i TADA je odredio koja je hrana za jelo a koja ne, i OD TE hrane svako stvorenje je dobro za jelo, i apostol ne izlazi iz tih okvira.

Promaja.
Bog dade MESO kao hranu i apostoli redom jedoše meso i sam Gospod je jeo jagnje i ribu a šta kaže veštica sme li se jesti meso...NE! Ko to radi otpao je od vere reče tvoj guru iz masonske lože u kojem je kako Paja reče:odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,jer ko ODSTUPI OD VERE taj brani jedenje mesa.
A to što su ptičicama spremili recitaciju kao pokušaj prikrivanja koji vas duh vodi kod nas ne prolazi jer svetlost Božje reči vas jasno otkriva koji duh vas vodi.

Ptičica ne čuju da će u POSLEDNJIM VREMENIMA stići takve nauke a ne u vreme apostola jer oni to daju unapred na znanje svima kad i kakav duh i čiju nauku će nositi.Nije poslednje vreme bilo pre 20 vekova šta lupaš.
Ni jedna druga zajednica ne zabranjuje hranu osim Milerita.Ni jedna druga zajednica osim Milerita nije generalno branila udaju i ženidbu.Savetuje veštica svoje ptičice kako NIJE MUDRO ŽENITI SE I UDAVATI I IMATI DECU a Bog reče PLODITE SE I MNOŽITE I NAPUNITE ZEMLJU ko tu šta uči lako je videti.

A videti i razumeti mogu samo oni što imaju vid i razum.Naravno toga među okultistima nema jer će oni dok god ja ne postanem predsednik ponavljati svoje laži.Vi da znate koliko dobra bi vam doneo društveno koristan rad pravljenja tucanika kamena odmah bi me za predsednika izabrali.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iznosis neistine.

Adventisti NIKADA nisu branili brak, uzimanje hrane, niti upotrebu mesne hrane

Adventisti posebnu paznju polazu porodicnom zivotu, vaspitanju dece, odnosima u braku, i ti bi kao veliki poznavalac Adventista i onoga sto je pisala Ellen White to trebao znati, jer Ellen White je cele knjige napisala o tome.

Ti to znas, nego svesno iznosis neistine da bi zaveo neupucene i one koji ne znaju nista o Adventistima.

Ellen White jeste pisala o zdravlju i moralnoj i telesnoj cistoti, i jeste savetovaala da je za coveka najbolje da bude vegetarijanac, ali ona to nigde nije isplicitno branila, niti je to ucenje Adventista.

Sto se tice teksta iz biblije - odgovor sam dao, i apostol Pavle govori o njegovm vremenu za koje su apostoli vec tada verovali da je posledje, jer su imali veru i nadu da ce se Isus vratiti vec za njihovog zivota, i on gledajuci pojave u vezi ekstremnih struja unutar Judaizma i uticaja koji su se prenosili i na Hriscansku crkvu, gde su neki praktikovali asketizam - celibat ( nezenstvo ), i odbjali i onu vrstu hrane koju je Bog propisao za ishranu starozavetnim zakonom o ishrani i zdralju, apostol gledajuci te pojave pise o tome, a ne o Adventistima koji tako nesto nemaju u svojim ucenjima.

Jos nesto.

Ako je propis o zdravlju i ishrani koji je Bog dao u starom zavetu po tvojim recima "NAUKA DJAVOLSKA" onda je Bog djavo, jer je on te propise dao ljudima.

U ovome se vidi potpuni promasaj i pogresnost tvojih komentara, a to je posledica jer se ne molis Bogu i nemas zajednicu sa Isusom koji bi te uputio na istinu i osvedocavao te da li je nesto sto pises i verujes ispravno ili ne.

Ponavljam odgovor koji sam dao u predhodnom komentaru.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Iznosis neistine.

Adventisti NIKADA nisu branili brak, uzimanje hrane, niti upotrebu mesne hrane

Slavko pa ti ne da lažeš već gledaš u oči i glumiš vernika lažući bezgranično da me niko ne može ubediti da od tebe postoji već laža.
Vidi,ja nebih glavu gurao u kontejner Bele da otud vadim smeće i zagađujem sredinu a svako ko je pratio citate iz knjiga veštice zna šta je ona učila o mesnoj hrani kao i namirnicama životinjskog porekla kao i o braku tako da tvoju laž svi prepoznaju. Tako si se već dokazao više puta kao lažov bez presedana koji je između ostalog tvrdio kako Jelenine knjige ne zovete Duh proroštva pa su ti se sami Adv. smejali koliko je mašina prolupala i više nezna šta je šta....verujem da bi psihijatrijskim pregledom ja ostao bez nekoliko sagovornika iz Adv. i Raselove ekipe samo kad bi nadležni radili svoj posao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja neistine ne iznosim - vec upravo ti, i onima koji ne poznaju knjige ellen White svedocim da je tako i nikako drugacije, a svako moze da proveri ako uzme bilo koju njenu knjigu u kojoj govori o braku, i o zdravlju i ishrani, recimo knjige "TEMELJI SRECNOG DOMA, SAVETI O ZIVOTU I ISHRANI, PORUKA MLADIMA...

Za psihijatriju ti zahvaljujem, jer u tome se vidi stanje tvog duha i tvoj karakter, jer svakoga ko ima drugacija verovanja od tvog licnog slati na psihijatriju - to uistinu pokazuje.

Sudeci drugima ti u stvari sudis sebi, i ne bojis se Boga, vec govoris ludosti sam od sebe, a Bozja rec kaze "JER KAKVIM SUDOM SUDIS ONAKVIM CE TI SE SUDITI" i to vec u ovom zivotu..

Ja se molim da to tako ne bude vec da se otreznis, ali to je malo verovatno, jer ces ostati nevernik do kraja, dok sam Bog ne bude objavio istinu, i tada ces biti osvedocen, i data ti poslednja mogucnost da se obratis i primis istinu i dopustiti da te Bog njom posveti, i spremis se za ulazak u Bozje carstvo o Isusovom dolasku..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ja neistine ne iznosim - vec upravo ti, i onima koji ne poznaju knjige ellen White svedocim da je tako i nikako drugacije, a svako moze da proveri ako uzme bilo koju njenu knjigu u kojoj govori o braku, i o zdravlju i ishrani, recimo knjige "TEMELJI SRECNOG DOMA, SAVETI O ZIVOTU I ISHRANI, PORUKA MLADIMA...

Za psihijatriju ti zahvaljujem, jer u tome se vidi stanje tvog duha i tvoj karakter, jer svakoga ko ima drugacija verovanja od tvog licnog slati na psihijatriju - to uistinu pokazuje.

Sudeci drugima ti u stvari sudis sebi, i ne bojis se Boga, vec govoris ludosti sam od sebe, a Bozja rec kaze "JER KAKVIM SUDOM SUDIS ONAKVIM CE TI SE SUDITI" i to vec u ovom zivotu..

Ja se molim da to tako ne bude vec da se otreznis, ali to je malo verovatno, jer ces ostati nevernik do kraja, dok sam Bog ne bude objavio istinu, i tada ces biti osvedocen, i data ti poslednja mogucnost da se obratis i primis istinu i dopustiti da te Bog njom posveti, i spremis se za ulazak u Bozje carstvo o Isusovom dolasku..

Nepoznaješ ti ni njene knjige ni njeno učenje već kopiraš tuđe tekstove kao tvoj lider.
Pisala je veštica kako nije mudro sklapati brakove i imati decu i to niko nije učio sem veštice.
Ona je poznata po mnogim tekstovima gde izričito zabranjuje konzumiranje mesa i namirnica životinjskog porekla govorećidatakvi koji bi jeli meso su otpali od vere i niko drugi to nije branio do veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Te tekstove si izvadio iz konteksta, jer ona tu pise o trenutcima neposredno pre samog Hristovog drugog dolaska, da ce Bozji narod trebati da se posveti danonocnom strazenju i molitvi za spremnost susreta sa Gospodom, i da ne treba tada da ulazi u brakove i da se bavi svetovnoscu.
Takodje, da ce ti ljudi koji budu ziveli neposredno pre hristovog dolaska i zivi uci u nebo, trebati da odbace mesnu hranu..

Dakle, radi se o jednom istorijskom trenutku, a ne generalizacija cele istorije do Hristovog dolaska.

Potpuno se slazem sa svim ovim i kazem Amin!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja...hajde budi bar jednom čovek,dokle ćeš izmišljati i govoriti neistinu pa mene je već sramota zbog tebe....šta radiš?
Teraš me da uzimam ono masonsko smeće i istovaram ovde zagađujući sredinu ljudima kako bi dokazao da lažeš bez granice.
Nije pisala da na kraju (jer niko nezna sem nje i tebe kad će kraj) trebaju prestati sa konzumiranjem mesa i namirnica životinjskog porekla već je i ona i njeni okultisti tad to upražnjavali i TAD je to tražila isto kao po pitanu braka govorći kako neće proći ni 20 god. a Hrist će doći i naravno pogodila kao i Miler i Rasel.

Daj jednom prestani pisati gluposti budi čovek ako već ne možeš biti vernik.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije ne istina, vec ona govori o poslednjem vremenu kada ce se kraj nazirati u poslednjim dogadjajima koji ce biti ocigledni.

Na drugu tvrdnju sam vec odgovorio a ona glasi:

Ellen White jeste pisala o zdravlju i moralnoj i telesnoj cistoti, i jeste savetovaala da je za coveka najbolje da bude vegetarijanac, ali ona to nigde nije isplicitno branila, niti je to ucenje Adventista.

Natrag