Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.

Amerikanci nisu nova rasa ljudi nastala otkricem Amerike, vec su to Evropljani koji su naselili ovaj kontinent, Spanija, Portugal. Holandija, Engleska, Francuska, Svedska.

Adventisti jesu organizaciono nastali na Americkom kontinentu, ali od protestanata i reformacije koja je nastala u Evropi, i verski i kulturoloski oni su Evropski protestanti, jer protestantizam nije nastao u Americi vec u Evropi, i oni su nastali od pripadnika razlicitih protestantskih zajednica.

U Adventistickoj pesmarici su pesme razlicitih autora a ne jednog.

Adventisti ponekad na koncertima izvode Gospel, muziku Africkih crnaca.

Danas postoji odredjeno mesanje muzickih stilova u protestantizmu, tako da recimo postoji Hriscanski rock, sto je prisutno u odredjenim granama Pentakostalizma, potom se naginje ka popu, ali postoji i takodje novi talas kantri gospel muzike, mesanja kantrija i Gospela, ali ja to nisam imao prilike da cujem u Adventizmu, i ako ne vidim nista licno lose u tome, jer sam svojevremeno cuo na jednom koncertu da su Adventiisti izveli jednu pesmu iz repertoara vizantijskog stila pevanja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa sta si ti sad rekao sto ja vec ne znam, ko da ja ne znam istoriju?
Rekao sam da ima country muzike koju sam ja licno slusao u vasoj crkvi i iza toga stojim..

A zasto ja to pominjem, jel si ti ovde kudio muzicke stilove posebno pravoslavne a svoje velicate kao da su Bogom dane a stil zapravo preuzet iz narodne muzike.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne nego su Bogomnadahnute, i uglavnom idu ka klasicnim tonovima sa orguljama, klavirom, violinom, itd.. Meni se licno novi talasi ne svidjaju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne nego su Bogomnadahnute, i uglavnom idu ka klasicnim tonovima sa orguljama, klavirom, violinom, itd.. Meni se licno novi talasi ne svidjaju.

Ne kazem da nisu nadahnute, samo se ne mogu sloziti sa onom izjavom o zatrovanosti muzike u odnosu nanjeno poreklo, jer ni vasa muzika nije autenticna vec preuzeta od drugih..

Ipak mislim da si se ti tamo gore pogresno izrazio...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije u pitanju poreklo, vec Bozje vodstvo.
Kada Bog vodi jednu organizaciju, tada ce i muzika biti sredstvo spasenja, i nadahnuta da ljudi kroz muziku dozive duhovno isustvo sa Bogom.

--------------------------------------------------------------------------------

Taramana, da li si ti ozbiljan posvecen Hriscanin.
Ako to tvrdis cemu onda ove pesme koje ne odaju Duh pravog Hriscanstva.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nije u pitanju poreklo, vec Bozje vodstvo.
Kada Bog vodi jednu organizaciju, tada ce i muzika biti sredstvo spasenja, i nadahnuta da ljudi kroz muziku dozive duhovno isustvo sa Bogom.

--------------------------------------------------------------------------------

Taramana, da li si ti ozbiljan posvecen Hriscanin.
Ako to tvrdis cemu onda ove pesme koje ne odaju Duh pravog Hriscanstva.

Imam jos jedno pitanje.

Da li znas sta su Srpski vojnici radili neposredno pre nego sto su krenuli preko Albanije?

Četiri dana pre svoje pogibije u Kolubarskoj bici, zabeležio je Dimitrije Tucovic u svom dnevniku jedno tužno svedočanstvo o nasilju srpskih trupa prema sopstvenom narodu, koga, povlačeći se pred Austrijancima, ostavljaju neprijateljskim trupama:

"Na jučerašnjem maršu pokazalo se u punoj svetlosti besnilo ratnih strasti. Vojnici su izgubili svaki čovečanski osećaj i kao besni psi jure rojem pored druma od kuće do kuće, tražeći šta će opljačkati. Deca i žene uzaman zapomažu da spasu što imaju, dok ih naperena puška u grudi ne ućutka. Gledao sam kako jedan vojnik svlači s dece na kolima koja beže ponjavu i preti majci da će je ubiti ako bude zapomagala. Jedan trese košnicu, drugi prosipa rakiju, treći vadi hleb iz vatre. Nastao je takav haos kao da ova zemlja ne postoji i kao da niko nikoga ne pripoznaje.

Tu pljačku ne vrše samo pri maršu. Gde se god zadržimo na predstraži, vojnici se razíete po selu, skidaju vrata sa zgrada, krov s kuće, prozore, lupaju sudove, iznose stvari, stolice, nameštaj. Lepa devojačka sprema trune danas po rovovima. I ako se ko usudi da im što reče, oni su gotovi da mu popriprete puškom ili se prave prinuđeni da tako rade, kao da je ta sirotinja kriva što se oni pate.

Ovaj puk pljačku vrši s osobitim apetitom. On je stran ovom narodu; on se u ovom kraju uistinu oseća kao u tuđoj zemlji. No, ne pljačkaju samo pojedinci, već cele komande. Gde god se dođe, seče se blagorodno drveće, kupi seno, kukuruz i slama, nose ograde, satiru zabrani, a nema komisije da štetu proceni niti se tom svetu daje kvita." (Dnevnik Dimitrije Tucovića)"

Ništa ti neznaš.
Evo dnevnik Laodikeje pronađen u Adv. crkvi:
,,Ovde oko mene je sami šljam i ološ,nigde čoveka poštena i razumna.
Lica im se izobličila prosto ne mogu poznati svoju braću.
Često unezvereno kradu jedni od drugi,kao da se utrkuju oko čupanja komšijskih ograda i otimanja nesesera od mladih devojaka.
Teško je naći treznog brata a sestre pohotne skaču na svako muško,nekad se zapitam kakav smo mi to narod...?,,

Gde je tebi razum????
Borci kupe seno i šta rade sa njim jedu?
Šta rade sa ogradama mažu pekmez na njih?
A na čemu nose sve to opljačkano...na leđima dok trče u borbu ne žaleći svoj život da daju zbog onih koje ,pljačkaju, koliko glava treba biti prazna da bi poverovala masonu i Srbomrzcu?

Šta TUCOVIĆ pribeleži o ovom i kako dobi prezime pomenuti mason?
I ovde je harmonika uz bas dominantna.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije lepo prikazivati ljude onakve kakvi nisu.

Ja ne mrzim nikoga, i taj pojam mrznje je mojoj licnosti po samoj telesnoj prirodi potpuno stran.
Srbe ne mrzim, vec se gnusam bezakonja i nepravde.

Volim sve ljude bez razlike na nacionalnu i versku pripadnost, i bez obzira na drustveni i materijalni status.
Ne stajem na stranu vecine, ili bogatih i uvazenih radi sebicnih interesa, vec nasuprot tome - prihvatam sve one koji su odbaceni i ugnjetavani iz bilo kog razloga.
Nemam svoj ponos i mogu satima da razgovaram sa beskucnikom ili romom na ulici, ili da ga primim u kucu i da mu pomognem ako ima stvarnu potrebu za tom vrstom pomoci.

Za to treba imati karakter, i razumeti ljude, a prvenstveno imati zajednicu sa Bogom, i u ljubavi Bozjoj postupati prema svima..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nije lepo prikazivati ljude onakve kakvi nisu.

Ja ne mrzim nikoga, i taj pojam mrznje je mojoj licnosti po samoj telesnoj prirodi potpuno stran.
Srbe ne mrzim, vec se gnusam bezakonja i nepravde.

Volim sve ljude bez razlike na nacionalnu i versku pripadnost, i bez obzira na drustveni i materijalni status.
Ne stajem na stranu vecine, ili bogatih i uvazenih radi sebicnih interesa, vec nasuprot tome - prihvatam sve one koji su odbaceni i ugnjetavani iz bilo kog razloga.
Nemam svoj ponos i mogu satima da razgovaram sa beskucnikom ili romom na ulici, ili da ga primim u kucu i da mu pomognem ako ima stvarnu potrebu za tom vrstom pomoci.

Za to treba imati karakter, i razumeti ljude, a prvenstveno imati zajednicu sa Bogom, i u ljubavi Bozjoj postupati prema svima..

Onda ti imaš drugi problem koji se zove NAIVNOST i NEZRELOST u duhovnom pogledu jer si se upecao na masonsku udicu i ne razlikuješ prijatelje od neprijatelja niti istinu od laži pa zato nudiš datume i trčiš za Orionom.
Nije dovoljno imati samo određeni broj godina ili neku želju već treba imati i razum te realno sagledati sve elemente i onda izabrati istinu koja se ničim ne može oboriti.

Ja ću ti ponovo reći da ti nisam neprijatelj već ti želim pomoći da konačno shvatiš gde se nalaziš i da ne finansiraš više masonsko gnezdo već širiš pravo jevanđelje.
Predlažem ti malu knjižicu punu ljubavi i dobre poruke ,,Reci im da ih volim,, Džejms Mejer
Neznam imaš li muzičku želju pa da ti ispunim očekivanje :mig:
Pozdrav.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pogresno.

Nisam ni naivan ni nezreo, vec vrlo intelektualno i iskustveno utemeljen.
Imam bogato decenijsko duhovno iskustvo licnog opstenja i zajednice sa Bogom.
On mi je kroz sve to dao i dar da raspoznajem duhove, i da li je neko obracen ili ne.

On sam mi se objavio kroz istinu koju sam primio, i osvedocio me u svaku tacku te istine na osnovu biblije.
Ne postoji druga istina osim one koja je prisutna u Adventistickoj crkvi.
Ona je Bogonadahnuta, i Bog u njenu istinitost osvedocava svakog coveka koji je primi, i kroz tu istinu vodi coveka u zajednicu sa sobom, daje mu Bozansko prosvetljenje, nanovo ga radja, i vodi kroz posvecenje sigurnim koracima ka spasenju.

Sve sto si napisao su mudro smisljene trice kojima se zavode neupuceni sa puta istine.
Mene nisi i ne mozes prevariti, uravo iz razloga sto nisam naivan, i sto vise verujem reci Bozjoj koja je merilo u mom zivotu, i Bogu koji me osvedocava da li je nesto istina ili ne, kao i moja zajednica sa Bogom.

Ti istinu neces prihvatiti do kraja - to mi Gospod svedoci, ali ces se vrlo iznenaditi kada sam Bog bude tu istinu vrlo uskoro objavio ovom svetu, i svi tvoji sadasnji stavovi i ono sto govoris pasce kao kula od karata, i nadam se da ces je tada prihvatiti i obratiti se Bogu, jer ces otvorenim ocima gledati slavu Bozju i ispoljavanje njegove sile.

Do tada, cini sto ti je volja, a sve sto budes cinio na stetu Bogu pa time i sebi, za sve ces se vise kajati, ali Bog ce svakome dati priliku, cak i najvecim gresnicima..

Pozdrav.

Natrag