Ништа ја нисам потврдио. Ти када читаш јеванђеље не мораш да слушаш ни мене ни било кога. Ако не прихваташ оно што Господ Исус говори, било чије тумачење је непотребно - ти не прихваташ јеванђеље. Ако поверујеш у оно што Господ говори и поверујеш у оно што се догодило, ми ти нисмо потребни, потребан ти је Он. Сви остали "не постоје".
А када почнеш да живиш по Христосу, када се понашаш према људима како је Он говорио и чинио, било који философ не може да те одврати од благодати, од мира који ће те загрлити. Јер не чинимо ми милост људима да бисмо зарадили плату, већ што је тако исправно и у нашој првобитној природи. Природи коју смо затровали грешним мислима и делима. Самољубљем, поносом, бунтовништвом, охолошћу, материјализмом итд.
А ако се позиваш на цркву ову или ону да имају корумпиране свештенике, да због њих ти не верујеш Богу и да нећеш да чиниш милост и доброту људима, онда самог себе лажеш. Не лажеш ти нас, нити можеш ишта учинити и рећи да докажеш да је неко од нас (или од цркава) крив што ти ниси исправан човек пред Богом.
И као пред световним судом, када навршиш своја недела и направи ти се досије, па се нађеш пред судијом, шта ће те оправдати? Рећи ћеш: правници су корумпирани, судије су корумпиране? Какве то везе има са ТВОЈИМ ЛИЧНИМ НЕДЕЛИМА? Закон знаш и знаш добро да је лоше по тебе што ниси добар према другима, и какво ћеш оправдање наћи? Не постоји. Све и да сам ја најгори човек на планети као и сви овде (мислим на све деноминације), ништа од тога није оправдање за твоје чињење зла или одбијање да чиниш добро.