Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja ne znam gde se nalaze te duhovne usi i srce, znam na ove sto vidim uzivo i na ultra zvuku.

Da bi covek cuo Boga duhovnim usima i srcem, on treba da ga potrazi, i ako je potpuno iskren Bog ce mu se otkriti i osvedociti ga u svoje postojanje.

Covek nije samo fizicko - vec i duhovno bice, i ta duhovna priroda koja postoji u coveku, je kao neki prijemnik koji je sam Bog usadio u ljudsko bice, pomocu koga covek prima Bozja otkrivenja i otkrivenja njegove slave.

Jednostavno receno, kada covek cita rec Bozju sa verom ili u molitvi trazeci da mu se Bog otkrije, Bog deluje svojom silom na coveka, tako da covek celim svojim bicem - umom srcem, dusom biva osvedocen u Bozje postojanje, i on ga vidi duhovnim ocima, i oseca njegovo prisustvo u svakom trenutku zivota.

"Јер ја знам мисли које мислим за вас, говори Господ, мисли добре а не зле, да вам дам пошљедак какав чекате.
Тада ћете ме призивати и ићи ћете и молићете ми се, и услишићу вас.

И тражићете ме, и наћи ћете ме, кад ме потражите свијем срцем својим.
И даћу вам се да ме нађете, говори Господ"
(
Jeremija 29. 11 - 14 )

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Zar nije mogao taj bog ljubavi onda da stvori savrsen raj odmah, cemu igra prvo u kojoj ce mnogi zavrsiti u paklu ako ne budu pratili njegova pravila ? Mislim da je krajnje ocigledno da takav bog nema veze sa moralnim principima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zar nije mogao taj bog ljubavi onda da stvori savrsen raj odmah, cemu igra prvo u kojoj ce mnogi zavrsiti u paklu ako ne budu pratili njegova pravila ? Mislim da je krajnje ocigledno da takav bog nema veze sa moralnim principima.

Bog je stvorio savrsen raj odmah, ali covekovom odlukom da se odvoji od Boga neposlusnoscu je na zemlju donelo smrt i raspadanje.
Bog ce ipak na kraju sve stvari vratiti u prvobitno stanje, i zemlja ce ponovo biti raj sa savrsenim ljudima.

Pre stvaranja zemlje i coveka, u kosmosu nije postojao nikakav pakao, pa ni nakon stvaranja zemlje i covekovog pada u greh.
Bog je stvorio plan da spasi coveka, a ne da ga muci u vecnom paklu.
Tako ni u vremenu kada Bog vrati sve stvari u prvobitno stanje, u kosmosu niti bilo gde drugde, nece postojati nikakvo mesto gde bi se ljudi vecno mucili, jer kakav bi to savrsen svemir bio, kada bi na jednom kraju svemira postojao vecni raj Boga ljubavi, a na drugom vecni pakao gde se ljudi vecno muce.
Bog ce iskoreniti svaki greh iz svemira, i nece biti nikakvog bola za bilo koga u celom svemiru.

И видех небо ново и земљу нову; јер прво небо и прва земља прођоше, и мора више нема.
И ја Јован видех град свети, Јерусалим нов, где силази од Бога с неба, приправљен као невеста украшена мужу свом.
И чух глас велики с неба где говори: Ево скиније Божије међу људима, и живеће с њима, и они ће бити народ Његов, и сам Бог биће с њима Бог њихов.
И Бог ће отрти сваку сузу од очију њихових, и смрти неће бити више,
ни плача, ни вике, ни болести неће бити више; јер прво прође.
И рече Онај што сеђаше на престолу: Ево све ново творим. И рече ми: Напиши, јер су ове речи истините и верне"
( otkrivenje 21. 1 - 5 )

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Tacno, to sam napisao, da ni na jednom mestu nisam napisao za vernike tradicionalnih crkava da su sektasi, pa cak ni za crkve da su sekte, ali sam onda napomenuo da imam svo pravo da to cinim jer je to cinjenica u skladu sa izrazom Sekta - odvojenost.
Ti i ostali skoro u svakom komentaru to cinite.

Ko je sada odgovoran zbog toga.

Evo mojih punih reci:

Ja ni na jednom mestu nisam za vernike tradicionalnih crkava napisao da su sektasi,
a imam svo pravo da to cinim svaki put kada se govori o ovim crkvama.

I jos sam dodao kao pecat:

Ipak, ja to necu ciniti ( nazivati bilo koga sektasem niti sektom ) jer to je naziv kojim ne treba da se naziva ni jedna organizacija bilo verska ili sekularna, i prema tome ne treba ni da se izgovara.

vidiš laodikeja čermu vodi nagađane,oko 34. godine ,ljudi nisu baš tolko naivni da veruju spekulaciji.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Znaci bog je toliko nesiguran da ako se njegova tvorevina odvoji od njega on stvara mesta gde ce da ih muci ?
Sta je toliko strasno uradio covek da je zasluzio pakao ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci bog je toliko nesiguran da ako se njegova tvorevina odvoji od njega on stvara mesta gde ce da ih muci ?
Sta je toliko strasno uradio covek da je zasluzio pakao ?

Bog nije stvorio pakao vec plan spasenja.
Ljudi su izmislili ideju pakla.

Za Mrsavkica

Prijatelju, tvoja patetika moze nauditi samo tebi licno, jer ti je sve o Danilovom prorocanstvu vec objasnjeno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Изабрао је - пакао. Ето шта је урадио. Неће у рај, а пушком се у рај не улази. Мораш сам да изабереш где ћеш. Људи су готовани, хоће да им се све принесе, да им се увек неко додворава (поготову Бог), да не морају баш ништа да ураде, а да им благостање увек буде при руци. Пакао и није направљен за човека, већ за оног који је човека преварио и повукао за собом - у пропаст (пакао). Зато Господ и дође да нас извади из те пропасти, а ми треба само да прихватимо руку Спаса. Ето, то ти је читава Библија у неколико реченица, онако површно. Потруди се бар једном да се не ругаш и подсмеваш.

Bog nije stvorio pakao vec plan spasenja.
Ljudi su izmislili ideju pakla.

Ево га опет овај што "спава".
19. Човек неки, пак, беше богат, који се облачаше у скерлет и у свилу, и живљаше сваки дан господски и весељаше се. 20. А беше један сиромах, по имену Лазар, који лежаше пред његовим вратима гнојав,
21. И жељаше да се насити мрвама које падаху с трпезе богатог; још и пси долажаху и лизаху гној његов.
22. А кад умре сиромах, однесоше га анђели у наручје Авраамово; а умре и богати, и закопаше га.
23. И у паклу кад беше у мукама, подиже очи своје и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његовом,
24. И повикавши рече: Оче Аврааме! Смилуј се на ме и пошљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свог, и да ми расхлади језик; јер се мучим у овом пламену.
25. А Авраам рече: Синко! Опомени се да си ти примио добра своја у животу свом, и Лазар опет зла; а сад се он теши, а ти се мучиш.
26. И преко свега тога постављена је међу нама и вама велика пропаст, да ови који би хтели одовуд к вама прећи, не могу, нити они отуда к нама да прелазе.
27. Тада рече: Молим те дакле, оче, да га пошаљеш кући оца мог,
28. Јер имам пет браће: нека им посведочи да не би и они дошли на ово место мучења.
29. Рече му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.
30. А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се.
31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати. (Лука 16)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ja se ne rugam ni najmanje, samo koristim mozak, ti kad kazes bog navijacki mislis na svog, isto kao i svaki drugi vernik koji veruje u nekog drugog boga. Ja vidim da su ljudi kroz istoriju izmisili hiljade bogova i svaki je mislio da je njegov pravi, ti si samo jos jedan koji me ubedjuje da je tvoj pravi, i to po bas tvojoj verziji ( na primer katolici nisu pravi hriscani ili nesto slicno ), i posle se pitas zasto sam sumnjicav.

Natrag