Adventisti

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
to je ono upravo o cemu sam pricao, ti sad prebacujes na mene kako ja nesto nisam razumeo sto jasno pise, kako oko za oko zub za zub, nije ono sto zapravo jeste nego je nesto sasvim drugo, ne znam stvarno ko nije svestan toga
ok ok sad dolazimo opet na jednu istu pricu zvanu (iskustvo sa bogom) koju najvise namecu upravo adventisti, posto se njima javio neki troosobni bog i rekao im da su oni pravi i da su oni neka prorocka crkva iz biblije, pa opet pocinjes pricu o meni, pusti ti mene, pricas nesto o meni a ne poznajes me, to da li sam ja imao iskustva sa bogom ili necim to je moja stvar i ja ne pricam o tome, ono sto ti nameces ovde je upravo to adventisticko nametanje stvari, tipa svako ko ima isto misljeje kao mi ima je iskustvo sa bogom ili moze da ima iskustvo sa bogom, drugi koji se ne slazu oni su budale i oni nemaju pojma, mole se nekim slikama bla bla bla
znas li ti sta trazis od mene? pa ti trazis od mene da ja tebi nametnem moje misljenje i da te ubedim kako je moje misljenje ispravno, ja to ne radim ja samo necu da me neko pravi budalom da mi prica bajke i nesto sto jasno pise da mi pretvara to u neke nebulozne gluposti pokusavajuci nesto da opravda i da nerazumno urazumi
cela biblija nije laz ali da ima lazi ima, i ja nisam taj koji uzima malo odavde ili odande, ali kao osoba koju je tesko hipnotisati ja vidim crno na belo sve, za razliku od vas kojima bog da dodje i da pokaze na casu i kaze vam, ovo je flasa a ne casa, vi biste svi reklii, jeste to je flasa, ali ja necu da kazem da je flasa ako to nije flasa razumes? to je poenta mojih postova
nije poenta mene, da ja nemecem moje misljenje kao istinito, zato sto ja to ne radim i mnogo me ne zanima bas da namecem bilo kome bilo sta, verujte svi u sta hocete nije problem za mene, ali nemoj da me pravite budalom i da mi pricate bajke i budne snove, i ovo se pogotovu odnosi na adventiste posto su oni puni tih bajki i budnih snova

Pa niko ne kaze da ti ne mozes da verujes sta zelis, t,j. da razmisljas svojom glavom. Ja ovu temu jednostavno drugacije razumem i to je sve. Nemam nameru nikom da namecem svoje glediste. A tvoje ne mogu da prihvatim jer mi nije logicno...

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jel neko pominjao neke kontradikcije?:)

Pavle Efesima 6:2

Poštuj oca svog i mater: ovo je prva zapovest s obecanjem

Isus Luka 14:26

Ako ko dode k meni, a ne mrzi na svog oca, i na mater, i na ženu, i na decu, i na bracu, i na sestre i na samu dušu svoju, ne može biti moj ucenik.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mislim da mire000 nije mislio da je Ellen White jedan od osnivaca masona, vec Adventisticke crkve, ne bih verovao da je mislio drugacije.
Ellen White nije osnivac Adventisticke crkve, ali ljudi koji malo poznaju istoriju Adventisticke crkve mogu to na prvi pogled da zakljuce, ipak dubljim izucavanjem moze se doci do zakljucka da to nije tako.

Pozdrav obojici!

Da mislio sam upravo to da je Elen Vajt jedan od osnivaca Adventisticke crkve. Nisam bas upoznat sa detaljima...
Viljem Miler je propovedao hristov drugi dolazak, pa se onda ta tema prosirila po drugim crkvama. I odatle je negde iznikao adventini pokret. Mada koliko mi je poznato Viljem Miler nikada nije bio adventista... Pozdrav i tebi.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Pa niko ne kaze da ti ne mozes da verujes sta zelis, t,j. da razmisljas svojom glavom. Ja ovu temu jednostavno drugacije razumem i to je sve. Nemam nameru nikom da namecem svoje glediste. A tvoje ne mogu da prihvatim jer mi nije logicno...
moje nije logicno? pa moje vidjenje je onako kako pise, a ne onako kako ti zelis da pise, pokusavajuci da opravdas i da urazumis neke neopravdane i nerazumne stvari
ja lepo kazem, sve jasno bise nema sta tu, ali problem nastaje gledajuci na boga kako je on ljubav dobrota mir itd (sto i jeste) i gledajuci stari zavet gde je sve samo nije onakav kakv bi trebalo da bude

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jel neko pominjao neke kontradikcije?:)

Pavle Efesima 6:2

Poštuj oca svog i mater: ovo je prva zapovest s obecanjem

Isus Luka 14:26

Ako ko dode k meni, a ne mrzi na svog oca, i na mater, i na ženu, i na decu, i na bracu, i na sestre i na samu dušu svoju, ne može biti moj ucenik.

Ovo nije kontradikcija. Bog je ispred oca i majke, zato sto nas je on stvorio. I prvo postovanje treba da odajemo Bogu a potom roditeljima. Evo ti stih iz biblije: ''Vecma se treba Bogu pokoravati nego ljudima''. Uostalom Prva zapovest ne bi bila prva bez razloga ''Ja sam Gospod Bog Tvoj'' i ''Voli Boga svim srcem svojim, svom dusom svojom i svim umom svojim'' .
Ne mislis valjda da Isus ovde ozbiljno govori da treba da mrzis svoje roditelje?
On govori u prenesenom znacenju, da Bog treba da nam bude na prvom mestu, vidis to iz konteksta...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ovo nije kontradikcija. Bog je ispred oca i majke, zato sto nas je on stvorio. I prvo postovanje treba da odajemo Bogu a potom roditeljima. Evo ti stih iz biblije: ''Vecma se treba Bogu pokoravati nego ljudima''. Uostalom Prva zapovest ne bi bila prva bez razloga ''Ja sam Gospod Bog Tvoj'' i ''Voli Boga svim srcem svojim, svom dusom svojom i svim umom svojim'' .
Ne mislis valjda da Isus ovde ozbiljno govori da treba da mrzis svoje roditelje?
On govori u prenesenom znacenju, vidis to iz konteksta...

Da je hteo da kaze to sto ti zelis da pise, to bi i rekao.
Hoces da kazes da je Isus neozbiljan?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
moje nije logicno? pa moje vidjenje je onako kako pise, a ne onako kako ti zelis da pise, pokusavajuci da opravdas i da urazumis neke neopravdane i nerazumne stvari
ja lepo kazem, sve jasno bise nema sta tu, ali problem nastaje gledajuci na boga kako je on ljubav dobrota mir itd (sto i jeste) i gledajuci stari zavet gde je sve samo nije onakav kakv bi trebalo da bude

Tvoje vidjenje je onako kako ti zelis da bude sa ljudskog stanovista :dtyste: . Moje vidjenje je onako kako sam Isus kaze da jeste. Ti hoces da verujes sebi, a ne Bogu

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Moram da se umesam, ali infamous na osnovu cega si zakljucio da ima lazi?

Da li si nasao neku kontradikciju?

Molim te navedi mi neki primer, ali ne tvojim recima nego citiraj dva kontradiktorna pasusa.

nije problem sto si se umesao
pa pazi to je stanje stvari, biblija je morala da se dopunjava zbog nedostatka delova svetog pisma sto zbog teskoce prevoda onih koji su je prevodili
znaci samim tim negde ima nesto sto nije bas tako, ja laz nazivam i pogresno protumaceno, znaci svi mi ovde se oslanjamo na neke tamo sto su prevodili sveta pisma, da li se postavlja pitanje: da li je moguce da je sve prevedeno onako kako pise? pa naravnoda je nemoguce
Tvoje vidjenje je onako kako ti zelis da bude sa ljudskog stanovista
boki71-albums-smajli3-picture18569t-smile.gif
. Moje vidjenje je onako kako sam Isus kaze da jeste. Ti hoces da verujes sebi, a ne Bogu
ne sa ljudskog, nego sa stanovista kosmickih zakona i pravila koja vladaju u kosmosu, znaci moje verovanje je stanje crno na belo, nema lazi nema prevare
ti pricas o nekom bogu a ovde nismo ni razjasnili ni ko je ustvari bog? neko kaze da je isus neko kaze da je jehova neko kaze da je to troosobni bog
olako uzimas neke reci gledajuci svoje vidjenje stvari

Poslednja izmena:
Natrag