Adventisti

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ne nego ti ne razumes kontekst, jesi ga uopste procitao???

Jel Isus kaze da treba da treba da mrzis svoju porodicu? Kaze. Jel Pavle kaze da treba da je postujes? Kaze. Jel pise crno na belo? Pise.
Ili po tvom tumacenju Pavle kaze da treba da postujes porodicu vise nego Jahuea?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ovo nije kontradikcija. Bog je ispred oca i majke, zato sto nas je on stvorio. I prvo postovanje treba da odajemo Bogu a potom roditeljima. Evo ti stih iz biblije: ''Vecma se treba Bogu pokoravati nego ljudima''. Uostalom Prva zapovest ne bi bila prva bez razloga ''Ja sam Gospod Bog Tvoj'' i ''Voli Boga svim srcem svojim, svom dusom svojom i svim umom svojim'' .
Ne mislis valjda da Isus ovde ozbiljno govori da treba da mrzis svoje roditelje?
On govori u prenesenom znacenju, da Bog treba da nam bude na prvom mestu, vidis to iz konteksta...

ovde ne pise postovanje, ovde se spominje mrznja, ali pazi mrznja, ne spominjese cak i da ne volis, nego da mrzis
e sad se tu postavlja pitanje bibliske ispravnosti prevoda i tumacenja, svakom normalnom coveku ovo je nenormalno, bilo da on veruje u boga ili ne
za mene ovo nije isus rekao, to je za mene klasicna greska onoga ko je prevodio ili tumacio prevod svetog pisma

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ovde ne pise postovanje, ovde se spominje mrznja, ali pazi mrznja, ne spominjese cak i da ne volis, nego da mrzis
e sad se tu postavlja pitanje bibliske ispravnosti prevoda i tumacenja, svakom normalnom coveku ovo je nenormalno, bilo da on veruje u boga ili ne
za mene ovo nije isus rekao, to je za mene klasicna greska onoga ko je prevodio ili tumacio prevod svetog pisma

Gospode Boze, ali da ne mislim da stvarno ne razumete, pomislio bi da namerno ovo izvrcete!
:stupid:

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Gospode Boze, ali da ne mislim da stvarno ne razumete, pomislio bi da namerno ovo izvrcete!
:stupid:

da isto kao i sto ne razumem oko za oko zub za zub
to je problem vas, vi svaku recenicu koja sadrzi neke bas nerazumne stvari, pokusavate da vasim tumacenjem napravite razumnom recenicom, kao nije to ono sto je on rekao nego je nesto drugo
a ono sto je dobro, to ne treba da se tumaci posto je to razumno i dobro od samog starta

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jel Isus kaze da treba da treba da mrzis svoju porodicu? Kaze. Jel Pavle kaze da treba da je postujes? Kaze. Jel pise crno na belo? Pise.
Ili po tvom tumacenju Pavle kaze da treba da postujes porodicu vise nego Jahuea?

''A kad je mnogi narod isao za njim, obrati im se i rece: ''ako ko dodje k meni, a nije mu mrzak njegov otac i majka... ne moze biti moj ucenik... KO NE NOSI SVOJ KRST i ne ide za mnom, ne moze da bude moj ucenik...'' To ti je citat. Kazi mi da li ovde Isus Kaze da ja treba sad da uzmem KRST NA LEDJA I DA GA NOSIM BUKVALNO!!! Kazi da li si ti razumna osoba?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
''A kad je mnogi narod isao za njim, obrati im se i rece: ''ako ko dodje k meni, a nije mu mrzak njegov otac i majka... ne moze biti moj ucenik... KO NE NOSI SVOJ KRST i ne ide za mnom, ne moze da bude moj ucenik...'' To ti je citat. Kazi mi da li ovde Isus Kaze da ja treba sad da uzmem KRST NA LEDJA I DA GA NOSIM BUKVALNO!!! Kazi da li si ti razumna osoba?

to je ono sto ja pricam svo ovo vreme, greske biblije i njenog prevodai tumacenja, sta vise ni to nije tacan prevod sto si ti napisao

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746

Razuman sam na momente. Ne vidim razlog zasto ne bi uzeo krst i nosio ga na ledjima. Barem da se iskupis zato sto Isusa nazivas neozbiljnim. I nemoj te lajt verzije biblije. Biblija je hevi knjiga.

Ako ko dođe k meni, a ne mrzi na svog oca, i na mater, i na ženu, i na decu, i na braću, i na sestre i na samu dušu svoju, ne može biti moj učenik.

Vidis, treba i sam sebe da mrzis da bi bio njegov ucenik. Drugim recima, potrebno ti je vrlo vrlo slabo samopouzdanje. I jos nesto. Odrekni se svega sto posedujes.

Tako dakle svaki od vas koji se ne odreče svega što ima ne može biti moj učenik.

Ovo ti je direktno naredjenje od Isusa. Pocni od kompjutera koji koristis.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
to je ono sto ja pricam svo ovo vreme, greske biblije i njenog prevodai tumacenja, sta vise ni to nije tacan prevod sto si ti napisao

VI STE SAMO BEZOBRAZNI! Pre nego sto me od sad budes nesto pitao ili rekao, prvo procitaj bibliju, pa mi onda drzi predavanje o njoj. Pricas o jednoj svetoj knjizi koju nikada nisi procitao. Nemas pojma ti kako je biblija prevodjena i zato ne izmisljaj.To sto vi radite sa tekstovima je NAJGORE SVETOGRDJE! Treba da vas je sramota obojicu!
KAZES MENI DA JA UBACUJEM NEKE RECI U BIBLIJU A TI NEPRESTANO IZVRCES NJENE RECI! SRAM VAS BILO!

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
VI STE SAMO BEZOBRAZNI! Pre nego sto me od sad budes nesto pitao ili rekao, prvo procitaj bibliju, pa mi onda drzi predavanje o njoj. Pricas o jednoj svetoj knjizi koju nikada nisi procitao. Nemas pojma ti kako je biblija prevodjena i zato ne izmisljaj.To sto vi radite sa tekstovima je NAJGORE SVETOGRDJE! Treba da vas je sramota obojicu!
KAZES MENI DA JA UBACUJEM NEKE RECI U BIBLIJU A TI NEPRESTANO IZVRCES NJENE RECI! SRAM VAS BILO!

Ne sudi da ti ne bude sudjeno.

Natrag