Adventisti

Član
Učlanjen(a)
12.10.2010
Poruka
37
Vavilon je grad sa geografskom lokacijom i on vlada svojim carstvom, a to carstvo vlada drugim carstvima sirom sveta. Vodece je u trgovini i nauci. Vavilon nije nikakva religijska institucija, niti je Bozija organizacija. Danasnja crkva jeste ukaljana u vremenu kome zivimo, jer se rec Bozija izvrce, menja i lose tumaci, ali ona nije Vavilon.

Vavilon je zabranio u svojim skolama versku nastavu, sklonio je krstove iz ucionica svojih i sve sto ima veze sa nasim Bogom.

Vavilon podrzava i forsira nauku o evoluciji, jer u njoj nema Boga naseg stvoritelja Neba i Zemlje.

Vavilon je razvio industriju seksualnog bludnistva i nemorala.

Vavilon je legalizovao brakove pripadnika istog pola.

Vavilon je doneo svoju kulturu ljudima i nacijama sirom sveta, kulturu 20. i 21. veka.

Vavilon ne deli ljude na hriscane, muslimane, judaiste, budiste, hinduiste vec na one koji su prihvatili njegovu kulturu i na one koji nisu.

Vavilon je opio mnoge ljude i nacije sirom sveta sa svojim luksuzom i bludnistvom.

Ne moze se tama mesati sa svetlom, a svetla itekako ima u crkvi, tj. ljudima koji su verom okupljeni oko naseg Gospoda Isusa Hrista.
Probudite se, ocistite vase umove od tudjih tumacenja, uzmite Sveto Pismo u ruke, pazljivo citajte otkrovenje i videcete Vavilon, kao sto sam ga ja video.

Ko ima usi da cuje, neka cuje!

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Nisi citao bibliju to je ono sto tvrdim, ili si mozda procitao samo novi zavet, nemas kompletnu sliku. Ne razumem kako mozes da tvrdis da se u 10 zapovesti ne spominje subota nije mi jasno? Jesi uopste bacio pogled na taj zakon. Subota ili ''sabat'' se direktno spominje i u 2. mojsijevoj 20. glavi, u okviru 10 zapovesti i na drugim mestima gde se citira taj isti zakon, kroz celu bibliju se spominje. Spominje se i u novom zavetu kao dan obavezan za drzanje. Tacno je i mogu da se slozim sa tobom da Bog treba da se slavi svaki dan a ne samo subotom. I tu nema nikakvog spora. To i adventisti priznaju. Medjutim Bog je uspostavio subotu jos u raju, sto znaci da je ona data svim narodima a ne samo jevrejima. To nije jevrejski zakon. ''Subota je stvorena coveka radi'' kaze Hristos, to znaci da je ona data zato da bi se covek tog dana odmarao,data je Adamu da bi razmisljao o Bogu i njegovim delima stvaranja i odmarao se od svog rada.

Jeste Bog je davao naredjenja da se uniste narodi koji su bili toliko gresni, da su prinosili svoju decu na zrtvu i cinili razne gadosti, bludnicili i sl, bili su cisti satanisti. Ceo svet je bio takav... Bog je njih unistio iz ciste milosti, jer su postali slicni zivotinjama, toliko su odvratni i zli bili da im nije bilo pomoci. Kazes Bog je mogao da ih urazumi ''na miran i duhovan nacin'' , pa on je to i cinio, jevreji su imali obavezu da prvo ponude mir onim narodima koji su to zeleli i kojima je bilo pomoci, ako to ne zele onda ih je unistio. Ali cesto njima nije bilo pomoci, nisu hteli da slusaju.. Da im je Bog i licno govorio sa neba, ne bi poslusali...Pre toga je Bog poslao Noja da propoveda da se ljudi pokaju, pre sveopsteg potopa, pa ljudi nisu poslusali,odbacili su ga, i Bog najbolje zna vredi li da opominje te narode i da li ce oni poslusati ili ne. On ima predznanje, poznaje ljudsku prirodu i tako donosi svoje odluke. On unapred zna vredi li da im prica i da li postoji nada da ce se ti narodi pokajati. Stoga ja verujem da im nije bilo pomoci.
Na kraju Bog nije unistio sve narode i ostavio samo jevreje, unistio je samo one od kojih su jevreji bili u opasnosti, sto duhovno, sto fizicki ugrozeni, jer su ti narodi imali ratne pretenzije na tu teritoriju.
Dakle Bog je prvo opomenuo ceo svet preko Noja, kada nisu poslusali on je unistio sve ljude i sacuvao Noja i njegovu porodicu,(opet ne iz mrznje vec iz ljubavi, jer su ti ljudi sami sebe unizavali i satana je mucio njihove duse. Bili su robovi greha a pravedni Bog to nije mogao da gleda) iako je znao sta ce se na kraju desiti, da ce ljudi opet postati zli, odlucio je da preko Noja i njegove porodice stvori narod koji ce biti primer svim drugim naodima u pogledu duhovnosti, kroz taj narod na kraju je trebao da dodje i Isus Hrist, koji ce biti spasenje svim drugim narodima. Bog je imao plan od pocetka. Imas prorocanstvo o dolasku Hrista na samom pocetku biblije, ''i jos mecem neprijateljstvo izmedju tebe i zene, izmedju semena tvojega i semena njezina. Ono ce ti na glavu stajati, a ti ces ga u petu ujedati'' to ''seme'' je ustvari Isus Hristos, koji ce stati na glavu zmije i unistiti satanu i greh, i na kraju spasiti sve ljude...
Da se sve to nije odigralo na taj nacin, mi danas ne bi imali Isusa Hrista.
Treba razumeti, da Bog ima svoj narod i satana takodje svoj, vodi se rat izmedju dobra i zla, i taktika se menja, jer satana pokusava da izmanipulise dogadjaje da se ne desi sve onako kako je Bog zeleo. Ali Bog ima predznanje i radi u skladu sa tim, da bi se na kraju sve desilo onako kako je on odlucio.

Kazes ''zasto Bog nije licno govorio tim narodima, sta ce njemu jevreji da preko njih sprovodi svoj zakon''?
Opet ti kazem njih nista ne bi uverilo, dosao je Isus Hristos koji je bio Bog, cinio je cuda, vaskrsavao mrtve, cak je i Bog Otac govorio sa neba ''ovo je sin moj ljubljeni koga priznajem, njega slusajte'' , i sta se desava , oni su rekli ''grom je zagrmeo'' , to nije Bog , to je neka prirodna pojava. Toliko su voleli greh da su bili slepi i gluvi da cuju. Za njih nista nije bilo dovoljno.
Isus je rekao ''da ko i iz mrtvih ustane nece verovati'' , i to se pokazalo istinitim.
Mojsije je takodje cinio cuda, sam Bog je licno govorio pa opet nisu verovali...
Sa druge strane Bog nikom ne zeli da se namece, covek je slobodno bice , i takvim ga je Bog stvorio, on moze da izabere da li ce da cini dobro ili zlo, to je slobodan izbor. A za svakog onog ko ga iskreno trazi i zeli da mu sluzi Bog je obecao ''Trazicete me i naci cete me kada me potrazite svim srcem svojim''.
Ima dovoljno dokaza za sve one koji zele da prihvate, ali za one koji ne zele, njima je satana zatvorio um i zaslepio njihove oci da ne vide, tako da i najvece cudo nije im dovoljno da poveruju i budu spaseni.

da preskocimo to o suboti, o tome smo mnogo pisali i ja i farky i drugi na temi subota, nemogu da se ponavljam i da citiram i sz i nz jedno te isto 10000000 puta, posto ocigledno vidim da samo bezveze pisem (tacnije kucam)

vidis ti sta ti pricas? kao ljudi su postali kao zivotinje ubijaju svoju decu bla bla bla, bog je unistavao iz milosti? znas ti sta ce neko normalan da pomisli za tu pricu? pa da taj koji prica nije normalan. kao on je pokusao kroz jevreje ovo ili ono, pa ja sad treba opet da se ponavljam ovde, koje bre jevreje? sta on ima da pokusava preko njih? on ako je svemocan bog on sve zna sve vidi sve moze, on je morao da vidi ste ce da se desi ako on kako ti kazes preko jevreja pokusao da urazumi nekoga, i onda kao bog je trebao na drugi nacin to da uradi. pa cekaj ti primeri koje ti navodis, jevreji noja i to, pa jer nije sve to potvrda onoga o cemu ja pricam? da taj bog nije bog, posto je bog svemocan i on sve moze, onda ocigledno ima pogresne ideje i sta on radi on ubija ljude koje navodno voli, nisu svi u to vreme niti zrtvovali decu ljude itd itd, to su price za malu decu i pokusaj opravdanja starog zaveta i tog boga
imali su pretenziju na svoju teritoriju, opet ti ponavljam, jevreji su ti koji su napali privi, ne zato sto im je bog rekao da istrebe nekog ko nece da slusa boga, nego zato sto im je trebala teritorija, znas ti kojeje sve ratove mojsije vodio?
sad ti meni pricas bog ubija iz ljubavi? pa cekaj ko je ovde lud? pa gde to ima smisla? zamisli tog svemocnog boga koji voli ljude i ubija ih iz ljubavi? znaci po tome on je stvorio coveka da bude gresan stvorivsi djavola (andjela koji se odmetnuo i ako je bog sve to znao da ce da se desi) znaci on je sve znao sta ce da se desi sa ljudima i opet to ucinio, to samo znaci dve stvari, ili on nije bog koji je svemocan ili je bog koji je sklon perverzijama
on svo vreme to posmatra odbacuje svoju krivicu za greske, svaljujuci sve na djavola kojeg je on stvorio, svaljujuci krivicu na adama i evu koji nisu nastali svojom voljom, to je bre besmislica
e ajde sad da budemo malo realni, da ubacimo malo realnosti u tu vasu bajku, ti u tim pricama sam sebe demantujes ti toga nisi n i svestan koliko ja vidim
ti prvo pricas bog je hteo da nametne zakone i sebe drugima bla bla bla pa onda kazes bog nece nikome da se namece ljudi imaju slobodnu volju, pa onda kazes bog zato sto nisu hteli da slusaju on ih je iz ljubavi ubio, slusas li ti sebe sta pricas?
sta je bog licno govorio? pa ti stvarno verujes u te bajke da je bog licno nesto govorio? ti si toliko hipnotisan da ti ne vidis u kojoj si dubiozi (da si jedini bilo bi dobro), ja ti kazem mani se starog zaveta on nigde ne vodi
da uzmemo u obzir da je isus bog, pa znas li ti sta je on za tog starozavetnog boga? on je bre presona licnost ljubav dobrota mudrost znanje, on je bre pravi bog, on je dosao na ovu zemlju, rodio se kao covek i sebe ubio za spas ljudi koje je stvorio TO JE BRE BOG TO JE LJUBAV PREMA SVOJIM LJUDIMA, a ne kao starozavetni bog da ide da ubija druge ljude (iz ljubavi)
ja sam zapanmjen ljudima koji su skloni takvim perverzijama da veruju i jos pricaju kako bog ubija iz ljubavi, pa zar je tom bogu lakse da stvori citav svemir svet itd nego da spase covecanstvo?
to sto si ti sad pricao i pokusavao da opravdas tog svemocnog boga starog zaveta, to su takve perverzije da je to strasno da neko veruje u to, ajde da prica o tome ali da tako veruje u to, pa nije ni cudo sto se ovako zivi na ovoj planeti

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
da preskocimo to o suboti, o tome smo mnogo pisali i ja i farky i drugi na temi subota, nemogu da se ponavljam i da citiram i sz i nz jedno te isto 10000000 puta, posto ocigledno vidim da samo bezveze pisem (tacnije kucam)

vidis ti sta ti pricas? kao ljudi su postali kao zivotinje ubijaju svoju decu bla bla bla, bog je unistavao iz milosti? znas ti sta ce neko normalan da pomisli za tu pricu? pa da taj koji prica nije normalan. kao on je pokusao kroz jevreje ovo ili ono, pa ja sad treba opet da se ponavljam ovde, koje bre jevreje? sta on ima da pokusava preko njih? on ako je svemocan bog on sve zna sve vidi sve moze, on je morao da vidi ste ce da se desi ako on kako ti kazes preko jevreja pokusao da urazumi nekoga, i onda kao bog je trebao na drugi nacin to da uradi. pa cekaj ti primeri koje ti navodis, jevreji noja i to, pa jer nije sve to potvrda onoga o cemu ja pricam? da taj bog nije bog, posto je bog svemocan i on sve moze, onda ocigledno ima pogresne ideje i sta on radi on ubija ljude koje navodno voli, nisu svi u to vreme niti zrtvovali decu ljude itd itd, to su price za malu decu i pokusaj opravdanja starog zaveta i tog boga
imali su pretenziju na svoju teritoriju, opet ti ponavljam, jevreji su ti koji su napali privi, ne zato sto im je bog rekao da istrebe nekog ko nece da slusa boga, nego zato sto im je trebala teritorija, znas ti kojeje sve ratove mojsije vodio?
sad ti meni pricas bog ubija iz ljubavi? pa cekaj ko je ovde lud? pa gde to ima smisla? zamisli tog svemocnog boga koji voli ljude i ubija ih iz ljubavi? znaci po tome on je stvorio coveka da bude gresan stvorivsi djavola (andjela koji se odmetnuo i ako je bog sve to znao da ce da se desi) znaci on je sve znao sta ce da se desi sa ljudima i opet to ucinio, to samo znaci dve stvari, ili on nije bog koji je svemocan ili je bog koji je sklon perverzijama
on svo vreme to posmatra odbacuje svoju krivicu za greske, svaljujuci sve na djavola kojeg je on stvorio, svaljujuci krivicu na adama i evu koji nisu nastali svojom voljom, to je bre besmislica
e ajde sad da budemo malo realni, da ubacimo malo realnosti u tu vasu bajku, ti u tim pricama sam sebe demantujes ti toga nisi n i svestan koliko ja vidim
ti prvo pricas bog je hteo da nametne zakone i sebe drugima bla bla bla pa onda kazes bog nece nikome da se namece ljudi imaju slobodnu volju, pa onda kazes bog zato sto nisu hteli da slusaju on ih je iz ljubavi ubio, slusas li ti sebe sta pricas?
sta je bog licno govorio? pa ti stvarno verujes u te bajke da je bog licno nesto govorio? ti si toliko hipnotisan da ti ne vidis u kojoj si dubiozi (da si jedini bilo bi dobro), ja ti kazem mani se starog zaveta on nigde ne vodi
da uzmemo u obzir da je isus bog, pa znas li ti sta je on za tog starozavetnog boga? on je bre presona licnost ljubav dobrota mudrost znanje, on je bre pravi bog, on je dosao na ovu zemlju, rodio se kao covek i sebe ubio za spas ljudi koje je stvorio TO JE BRE BOG TO JE LJUBAV PREMA SVOJIM LJUDIMA, a ne kao starozavetni bog da ide da ubija druge ljude (iz ljubavi)
ja sam zapanmjen ljudima koji su skloni takvim perverzijama da veruju i jos pricaju kako bog ubija iz ljubavi, pa zar je tom bogu lakse da stvori citav svemir svet itd nego da spase covecanstvo?
to sto si ti sad pricao i pokusavao da opravdas tog svemocnog boga starog zaveta, to su takve perverzije da je to strasno da neko veruje u to, ajde da prica o tome ali da tako veruje u to, pa nije ni cudo sto se ovako zivi na ovoj planeti

Mrzi me da odgovaram, imas odgovor na sve to u bibliji, sta vredi ja da pricam, ti sve izvrces. Tebi nikakav dokaz nije dovoljan jer ne zelis da prihvatis to. Priznaj da je tako? Uostalom ti verujes u novi zavet, a Isus je rekao da je njegov Otac Bog iz starog zaveta. I da je on pun ljubavi prema ljudima. Samog sebe dovodis u glupu situaciju. Ili veruj u Isusove reci ili nemoj da mu verujes uopste...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
sad ja nesto okrecem i izvrcem sto jasno pise u bibliji, pa da li si ti svestan da si ti taj koji izvrce i okrece stvari, pokusavajuci nekim razumnim objasnjenjem (a razumno objasnjenje ne postoji) da opravdas sve one lose stvari starog zaveta, ili govoreci sve mi je u bibliji bla bla bla, pa ja i vidim sta je u bibliji zato i kazem ovo, pogotovu vidim sta je u starom zavetu. o kom dokazu ti pricas? ono sto ti pricas je tvoje misljenje pokusavajuci da opravdas stari zavet, to nije dokaz, dokaz jasno pise u starom zavetu sta se sve radilo i sta je "bog" naredjivao i radio
to vas strah obuzima, vi se plasite da priznete cinjenicno stanje starog zaveta, plasite se da cete goreti u paklu ili da nesto radite protiv boga ili sta ti ja znam, strasno ali bas strasno
vi starozavetnici ste stvarno skrenuli poprilicno sa puta

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ok. Samo jedno pitanje, mozes li mi navesti citat gde se Elen Vajt borila protiv masona u svojim redovima? Ako takav citat postoji?

Postovanje Mire,
Evo ti odgovor na tvoje pitanje:

ELEN VAJT O MASONIMA

Elen Vajt u svojoj knjizi “Evangelizam”, cello poglavlje, TAJNA DRUSTA, posvetila je Slobodnim zaidarima ili masonima. Svakako ce vas zanimatai sta ona o njima pise.

Opasnost tajnih drustava
Gospodnje uputstvo ‘ne vucite u tudjem jarmu nevernika’ ne odnosi se samo na brak izmedju hriscanina i nevernika, nego i na sve saveze u kojima se stranka dovodi u prisne odnose i u kojima je sklad duha i akcija neophodan.

Gospod je objavio preko proroka Isaije: ‘Zdruzujte se narodi, ali cete se potrti. Cujte svi koji ste u daljnoj zemlji: oruzajte se, ali cete se potrti. Dogovarajte se, dogovor ce vam se razbiti’…” Isija 8,9-13.

Neki su u nedoumici da li je na mesto ako hriscanin pristupi Slobodnim zidarima i drugim tajnim drustvima. Neka svi koji postavljaju ovakva pitanja razmisle o navedenom biblijskom tekstu. AKO SMO UOPSTE HRISCANI, mi to moramo viti svuda; mi mora da razmisljamo i postujemo uputstva koja su data da bi od nas ucinila hriscane u sklsadu sa merilima Bozje reci.

Prihvativsi Hrista kao svoga Otkrupitelja, prihvatili smo uslov pod kojim se postaje Boizji saradnik. Ucinili smoi zavet s Njim da celi pripadamo Njemu, da kao verni pristavi Hristove milosti radimo na izgradnji Njegovog carstva u svetu. Svaki hriscanin se obavezuje da posveti um, dusu i telo Onome koji je platio otkupninu za nase duse….

Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro, ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’ iuzmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…

Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…

Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE.

Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE DO NECISTOTA NJIHOVIH’…

Oni koji se prepustaju zelji za stupajnjem u neki savez, IZVRSAVAJU PLAN NEPRIJATELJA. Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

Ovo odprilike izrazava mislnjene Adventista o Slobodnom zidarstvu.

“Hristova Krv je jedino delotvorna. Jedino ona moze da cisti nase grehe. Jedino krv Jednorodnoga Sina Bozjega koja cini da se mozemo pribliuziti Bogu, Jedino Njegova krvu ‘cisti grehe celoga sveta’.” MS 15, 1897.

“Bozja ljubav obznanila se ljudima poreko Isusa; ali milost nije uikinula pravdu. Zakon otkriva osobine Bozjeg karaktera i nijedna jota ili titla iz njega ne moze da se promeni. Da bi se prilagodila coveku u njegovom palom stanju. Bog nije promenio svoj Zakon, VEC JE RADI COVEKOVOG OTKUPLJENJA SEBE ZRTVOVAO U HRISTU. ‘BOG BESE U HRISTU, I SVET POMIRI SA SOBOM’. (2. Koricanima 5.19.” Ceznja vekova, str. 656.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
sad ja nesto okrecem i izvrcem sto jasno pise u bibliji, pa da li si ti svestan da si ti taj koji izvrce i okrece stvari, pokusavajuci nekim razumnim objasnjenjem (a razumno objasnjenje ne postoji) da opravdas sve one lose stvari starog zaveta, ili govoreci sve mi je u bibliji bla bla bla, pa ja i vidim sta je u bibliji zato i kazem ovo, pogotovu vidim sta je u starom zavetu. o kom dokazu ti pricas? ono sto ti pricas je tvoje misljenje pokusavajuci da opravdas stari zavet, to nije dokaz, dokaz jasno pise u starom zavetu sta se sve radilo i sta je "bog" naredjivao i radio
to vas strah obuzima, vi se plasite da priznete cinjenicno stanje starog zaveta, plasite se da cete goreti u paklu ili da nesto radite protiv boga ili sta ti ja znam, strasno ali bas strasno
vi starozavetnici ste stvarno skrenuli poprilicno sa puta

Ja ne verujem da cu goreti u paklu, to je smesno :dtyste: , ne verujem u opste u pakao. Nema u ljubavi straha ''savrsena ljubav izgoni strah napolje'' , nemam ja sta da opravdavam Boga. On jeste pravedan u svemu sto radi,milostiv je i dobar u to sam se uverio. Ti nemas nijedno licno iskustvo sa Bogom, nisi doziveo da se on pobrine za tvoje potrebe, da ti odgovori na molitvu, mnogi ljudi to jesu doziveli i uverili su se da je Bog starog zaveta ljubav. Ne mozes ti to da razumes jer nemas iskustvo u veri.Te primere sto navodis, ratovi ''oko za oko, zub za zub'' sve si to izvukao iz konteksta, a nisi toga svestan. Nisi citao stari zavet, da jesi shvatio bi, samo mudrujes. U bibliji lepo pise ''ljudsko mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Bozjem niti moze''. A ti neprestano filozofiras.
Ali evo recimo da prihvatim to tvoje glediste, SAMO NOVI ZAVET I ISUSA... Pa objasni mi onda, ako Isus kaze da je njegov Otac Bog iz starog zaveta, da je on dobar i pun ljubavi prema ljudima(neprestano to govori). Treba li da kazem da on laze? Sta sad treba da neke Hristove reci prihvatim, a druge odbacim? Onda bolje da ne verujem ni u sta, jer je cela biblija laz... Ono sto ti pokusavas da uradis je sledece: Uzecemo malo odavde, malo odande, ono sto nam se svidja, a ono sto nam se ne svidja ili se suproti nasoj ljudskoj logici, to cemo odbaciti. I napravicemo od toga miks, nasu imaginarnu veru u nekog izmisljenog Boga.
Pa Isus je dosao upravo zbog takvih kao ti, jer su imali pogresne predstave o njemu iz starog zaveta kao o nekom zlom bicu i zeleo je da razbije njihove predrasude. Zasto ti to ne vidis? On je bio Bog u Telu, zato se utelovio, on je bio jedno sa Ocem, i dosao je da nam pokaze milostivog Boga iz starog zaveta punog ljubavi i istine.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postovanje Mire,
Evo ti odgovor na tvoje pitanje:

ELEN VAJT O MASONIMA

Hvala ti druze, dobro je da znam sta ona kaze o tome, jer je jedan od osnivaca. Vidim da se danas mnogi adventisti bore protiv toga, koliko mogu, i to je ohrabrujuce. Bitno je da shvataju sta se desava..Ima masonizma i u katolickoj i u pravoslavnoj crkvi, niko danas nije cist, valjda ce i oni shvatiti da moraju da obrate paznju na te stvari i da se bore protiv onih koji zagadjuju pravu veru...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Biblija nas uči da su masoni sva udruženja koja grade duhovno poredak,
bez Božjeg Zakona 10.zapovijedi
masoni nisu uvjek nekakva tajna društva,
mnoga su masonska društva javnog djelovanja

neznam tko misli da je Ellen G.W, osnivač masonstva,
ali to nije točno
ona nikada ništa nije pisala, radila, svjedočila protiv Boga i Krista
sestra Ellen je bila najjednostavniji kršćanin, dijete Kristovo, potpuno predana istini
bila je suosnivač adventističke crkve, koja je u početku bila čista sveta ispravna
ali je s vremenom adventistička crkva otpala od istine
za to nitko nemože kriviti Ellen, jer ona je još za života upozoravala da vjernici čvrsto stanu na stranu Boga i Spasitelja,
ali mnogi je nisu poslušali, nažalost
ljudi moraju čvrsto stajati u istini, poštivati Božji Zakon, ako to ne čine tako,
vrlo lako im se može sotona ušuljati u srce i upropastiti ljude potpuno
živa vjera je potrebna svima da baštine život vječni
živa vjera je pračena djelima, samo vjera na jeziku pred Bogom nije ništa
to znači da sve naše misli, pa čak i neizrečene pobude srca, riječi, djela, moraju biti u poštivanju Božjeg Zakona 10.zapovijedi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
neznam tko misli da je Ellen G.W, osnivač masonstva,
ali to nije točno

Mislim da mire000 nije mislio da je Ellen White jedan od osnivaca masona, vec Adventisticke crkve, ne bih verovao da je mislio drugacije.
Ellen White nije osnivac Adventisticke crkve, ali ljudi koji malo poznaju istoriju Adventisticke crkve mogu to na prvi pogled da zakljuce, ipak dubljim izucavanjem moze se doci do zakljucka da to nije tako.

Pozdrav obojici!

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ja ne verujem da cu goreti u paklu, to je smesno :dtyste: , ne verujem u opste u pakao. Nema u ljubavi straha ''savrsena ljubav izgoni strah napolje'' , nemam ja sta da opravdavam Boga. On jeste pravedan u svemu sto radi,milostiv je i dobar u to sam se uverio. Ti nemas nijedno licno iskustvo sa Bogom, nisi doziveo da se on pobrine za tvoje potrebe, da ti odgovori na molitvu, mnogi ljudi to jesu doziveli i uverili su se da je Bog starog zaveta ljubav. Ne mozes ti to da razumes jer nemas iskustvo u veri.Te primere sto navodis, ratovi ''oko za oko, zub za zub'' sve si to izvukao iz konteksta, a nisi toga svestan. Nisi citao stari zavet, da jesi shvatio bi, samo mudrujes. U bibliji lepo pise ''ljudsko mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Bozjem niti moze''. A ti neprestano filozofiras.
Ali evo recimo da prihvatim to tvoje glediste, SAMO NOVI ZAVET I ISUSA... Pa objasni mi onda, ako Isus kaze da je njegov Otac Bog iz starog zaveta, da je on dobar i pun ljubavi prema ljudima(neprestano to govori). Treba li da kazem da on laze? Sta sad treba da neke Hristove reci prihvatim, a druge odbacim? Onda bolje da ne verujem ni u sta, jer je cela biblija laz... Ono sto ti pokusavas da uradis je sledece: Uzecemo malo odavde, malo odande, ono sto nam se svidja, a ono sto nam se ne svidja ili se suproti nasoj ljudskoj logici, to cemo odbaciti. I napravicemo od toga miks, nasu imaginarnu veru u nekog izmisljenog Boga.
Pa Isus je dosao upravo zbog takvih kao ti, jer su imali pogresne predstave o njemu iz starog zaveta kao o nekom zlom bicu i zeleo je da razbije njihove predrasude. Zasto ti to ne vidis? On je bio Bog u Telu, zato se utelovio, on je bio jedno sa Ocem, i dosao je da nam pokaze milostivog Boga iz starog zaveta punog ljubavi i istine.

to je ono upravo o cemu sam pricao, ti sad prebacujes na mene kako ja nesto nisam razumeo sto jasno pise, kako oko za oko zub za zub, nije ono sto zapravo jeste nego je nesto sasvim drugo, ne znam stvarno ko nije svestan toga
ok ok sad dolazimo opet na jednu istu pricu zvanu (iskustvo sa bogom) koju najvise namecu upravo adventisti, posto se njima javio neki troosobni bog i rekao im da su oni pravi i da su oni neka prorocka crkva iz biblije, pa opet pocinjes pricu o meni, pusti ti mene, pricas nesto o meni a ne poznajes me, to da li sam ja imao iskustva sa bogom ili necim to je moja stvar i ja ne pricam o tome, ono sto ti nameces ovde je upravo to adventisticko nametanje stvari, tipa svako ko ima isto misljeje kao mi ima je iskustvo sa bogom ili moze da ima iskustvo sa bogom, drugi koji se ne slazu oni su budale i oni nemaju pojma, mole se nekim slikama bla bla bla
znas li ti sta trazis od mene? pa ti trazis od mene da ja tebi nametnem moje misljenje i da te ubedim kako je moje misljenje ispravno, ja to ne radim ja samo necu da me neko pravi budalom da mi prica bajke i nesto sto jasno pise da mi pretvara to u neke nebulozne gluposti pokusavajuci nesto da opravda i da nerazumno urazumi
cela biblija nije laz ali da ima lazi ima, i ja nisam taj koji uzima malo odavde ili odande, ali kao osoba koju je tesko hipnotisati ja vidim crno na belo sve, za razliku od vas kojima bog da dodje i da pokaze na casu i kaze vam, ovo je flasa a ne casa, vi biste svi reklii, jeste to je flasa, ali ja necu da kazem da je flasa ako to nije flasa razumes? to je poenta mojih postova
nije poenta mene, da ja nemecem moje misljenje kao istinito, zato sto ja to ne radim i mnogo me ne zanima bas da namecem bilo kome bilo sta, verujte svi u sta hocete nije problem za mene, ali nemoj da me pravite budalom i da mi pricate bajke i budne snove, i ovo se pogotovu odnosi na adventiste posto su oni puni tih bajki i budnih snova

Natrag