Nisi citao bibliju to je ono sto tvrdim, ili si mozda procitao samo novi zavet, nemas kompletnu sliku. Ne razumem kako mozes da tvrdis da se u 10 zapovesti ne spominje subota nije mi jasno? Jesi uopste bacio pogled na taj zakon. Subota ili ''sabat'' se direktno spominje i u 2. mojsijevoj 20. glavi, u okviru 10 zapovesti i na drugim mestima gde se citira taj isti zakon, kroz celu bibliju se spominje. Spominje se i u novom zavetu kao dan obavezan za drzanje. Tacno je i mogu da se slozim sa tobom da Bog treba da se slavi svaki dan a ne samo subotom. I tu nema nikakvog spora. To i adventisti priznaju. Medjutim Bog je uspostavio subotu jos u raju, sto znaci da je ona data svim narodima a ne samo jevrejima. To nije jevrejski zakon. ''Subota je stvorena coveka radi'' kaze Hristos, to znaci da je ona data zato da bi se covek tog dana odmarao,data je Adamu da bi razmisljao o Bogu i njegovim delima stvaranja i odmarao se od svog rada.
Jeste Bog je davao naredjenja da se uniste narodi koji su bili toliko gresni, da su prinosili svoju decu na zrtvu i cinili razne gadosti, bludnicili i sl, bili su cisti satanisti. Ceo svet je bio takav... Bog je njih unistio iz ciste milosti, jer su postali slicni zivotinjama, toliko su odvratni i zli bili da im nije bilo pomoci. Kazes Bog je mogao da ih urazumi ''na miran i duhovan nacin'' , pa on je to i cinio, jevreji su imali obavezu da prvo ponude mir onim narodima koji su to zeleli i kojima je bilo pomoci, ako to ne zele onda ih je unistio. Ali cesto njima nije bilo pomoci, nisu hteli da slusaju.. Da im je Bog i licno govorio sa neba, ne bi poslusali...Pre toga je Bog poslao Noja da propoveda da se ljudi pokaju, pre sveopsteg potopa, pa ljudi nisu poslusali,odbacili su ga, i Bog najbolje zna vredi li da opominje te narode i da li ce oni poslusati ili ne. On ima predznanje, poznaje ljudsku prirodu i tako donosi svoje odluke. On unapred zna vredi li da im prica i da li postoji nada da ce se ti narodi pokajati. Stoga ja verujem da im nije bilo pomoci.
Na kraju Bog nije unistio sve narode i ostavio samo jevreje, unistio je samo one od kojih su jevreji bili u opasnosti, sto duhovno, sto fizicki ugrozeni, jer su ti narodi imali ratne pretenzije na tu teritoriju.
Dakle Bog je prvo opomenuo ceo svet preko Noja, kada nisu poslusali on je unistio sve ljude i sacuvao Noja i njegovu porodicu,(opet ne iz mrznje vec iz ljubavi, jer su ti ljudi sami sebe unizavali i satana je mucio njihove duse. Bili su robovi greha a pravedni Bog to nije mogao da gleda) iako je znao sta ce se na kraju desiti, da ce ljudi opet postati zli, odlucio je da preko Noja i njegove porodice stvori narod koji ce biti primer svim drugim naodima u pogledu duhovnosti, kroz taj narod na kraju je trebao da dodje i Isus Hrist, koji ce biti spasenje svim drugim narodima. Bog je imao plan od pocetka. Imas prorocanstvo o dolasku Hrista na samom pocetku biblije, ''i jos mecem neprijateljstvo izmedju tebe i zene, izmedju semena tvojega i semena njezina. Ono ce ti na glavu stajati, a ti ces ga u petu ujedati'' to ''seme'' je ustvari Isus Hristos, koji ce stati na glavu zmije i unistiti satanu i greh, i na kraju spasiti sve ljude...
Da se sve to nije odigralo na taj nacin, mi danas ne bi imali Isusa Hrista.
Treba razumeti, da Bog ima svoj narod i satana takodje svoj, vodi se rat izmedju dobra i zla, i taktika se menja, jer satana pokusava da izmanipulise dogadjaje da se ne desi sve onako kako je Bog zeleo. Ali Bog ima predznanje i radi u skladu sa tim, da bi se na kraju sve desilo onako kako je on odlucio.
Kazes ''zasto Bog nije licno govorio tim narodima, sta ce njemu jevreji da preko njih sprovodi svoj zakon''?
Opet ti kazem njih nista ne bi uverilo, dosao je Isus Hristos koji je bio Bog, cinio je cuda, vaskrsavao mrtve, cak je i Bog Otac govorio sa neba ''ovo je sin moj ljubljeni koga priznajem, njega slusajte'' , i sta se desava , oni su rekli ''grom je zagrmeo'' , to nije Bog , to je neka prirodna pojava. Toliko su voleli greh da su bili slepi i gluvi da cuju. Za njih nista nije bilo dovoljno.
Isus je rekao ''da ko i iz mrtvih ustane nece verovati'' , i to se pokazalo istinitim.
Mojsije je takodje cinio cuda, sam Bog je licno govorio pa opet nisu verovali...
Sa druge strane Bog nikom ne zeli da se namece, covek je slobodno bice , i takvim ga je Bog stvorio, on moze da izabere da li ce da cini dobro ili zlo, to je slobodan izbor. A za svakog onog ko ga iskreno trazi i zeli da mu sluzi Bog je obecao ''Trazicete me i naci cete me kada me potrazite svim srcem svojim''.
Ima dovoljno dokaza za sve one koji zele da prihvate, ali za one koji ne zele, njima je satana zatvorio um i zaslepio njihove oci da ne vide, tako da i najvece cudo nije im dovoljno da poveruju i budu spaseni.