Dobro. Odgovori ti meni, ako je Isus Hristos Bog, a u starom zavetu pise da se Bog ne menja, ''Ja sam Gospod i ja se ne menjam'' , sta vise pise da se njegov zakon ne moze promeniti, imas stotine mesta u sz. gde se to kaze. A Hristos u novom zavetu kaze da nije dosao da ukine starozavetni zakon ''Nisam dosao da ukinem nego da ispunim''. Kako mozes uvesti novi zakon? I gde si ti video neki novi zakon u novom zavetu? Navedi mi citat? Sve sto Isus govori je u skladu sa starim zakonom.
Takodje ne znam da li ti je poznato sta znaci rec ''zavet''. Zavet se ne odnosi na zakon uopste, vec oznacava ''savez'' izmedju Boga i njegovog naroda. Zavet i savez su iste reci. Stari savez je obecanje da ce Bog izvesti Izrailj iz egipatskog ropstva i dati im obecanu zemlju, odakle ce oni onda biti videlo svim narodima. Posto su propustili tu svoju sansu, Bog uvodi novi zavet ili ''savez'', preko Isusa Hrista, koji je obecanje da ce svi ljudi kroz njega imati vecni zivot, da ce ziveti na nebu, itd...
Cini se na izgled da Isus ukida nesto od starog zakona, zrtve koje su jevreji prinosili u hramu, praznovanje odredjenih praznika, pasha, mladina, praznik senica itd... Medjutim svi ti praznici su bili simboli koji su ukazivali na zivot, smrt i vaskrsenje Isusa Hrista, na njemu su se ispunili i zato su ukinuti. Sav ostali zakon, koji nije imao tu simbolicnu svrhu je ostao na snazi...