Adventisti

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Medjutim, Spedy neprestano ponavlja neistinu, da Adventistickom crkvom upravljaju jezuiti.
Spedy za to nema nijedan dokaz. Cak nije uspeo da u to ni Izabeletu uveri, a svakako da bi ona volela da je to istina.

Ja bih pre rekao da se Spedy po svom izgledu ponasa i predstavlja kao sto je to cinio Alberto Riviera,
vikao je na sva usta na jezuite, a sam je bio jezuita. Spady nas mnogo podseca na njega, cuvajte ga se!

Mika, jako se varaš. Ne poznaš ni mene, ni isusovce, jer da je to istina bila bi, ne samo za osudu, nego i na sramotu isusovcima. Ne bi oni sebi to dozvolili niti bi se odrekli svoje misije koje imaju u Katoličkoj crkvi da bi bili "miševi" po tuđim crkvama. Oni drže polovicu katoličkih Sveučilišta širom svijeta, pa gdje bi stigli da se još bave s adventistima? To je takva glupost da je na to suvišno trošiti riječi.
Uvijek je bilo onih koji su napustili neku organizaciju ili su zbog svog ponašanja izbačeni iz iste i takvi ljudi se osvećuju blaćenjem svoje nekadašnje zajednice. I vi adventisti imate takvih slučajeva. Takva svjedočansta uvijek treba prihvatiti s rezervom. Protestanti su imali slučaj s Riverom dok ga nisu otkrili kao lažljivca, prije njega je bio neki Robert Ware s tom nakaradnom (tobožnjom) zakletvom isusovaca, ima i jedan Poljak (zaboravila sam mu ime) koji je također širio laži o isusovcima. Činjenica je da su se protestanti bavili s isusovcima više nego ovi s protestatima. Sve te priče su više puta opovrgnute, ali uvijek ima ljudi koji su skloni povjerovati jer im je jednostavno takav mentalni sklop, pa ih se jako prima...To su labilne osobe i to nema veze s vjerom ni duhovnim životom.

Ne vjerujem ni da je spedy imao kontakta s isusovcima, ali vjerujem da je imao negativno iskustvo s kojim biskupom ili svećenikom iz Katoličke crkve i zato se osvećuje. Zašto ne voli adventiste, a cijelo vrijeme citira Ellen Whie, eh, to ne znam. I kakva je to kombinacija držanja subote i odbacivanje Presvetog Trosjtva...možda ni on sam ne zna.
:) Nije opasan, njega se lako pročita. Ali da je uporan, to da.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nista necu da kazem prosto pogledajte:

Pozdrav.

Cudi me da pojedini postavljaju iste materijale - slike i video na ciji sadrzaj je vec dat odgovor.
Ali evo.
Kao prvo, spomenik koji navodno stoji na grobu Ellen White, ne stoji na njenom grobu, vec na parceli koja pripada porodici Wajt.
Kao drugo, taj spomenik nije postavila porodica Wajt, vec drzava u kojoj je zivela, kao zahvalnost.

Ovakvi spomenici su uobicajena pojava ne samo u Americi, vec i svuda u svetu, a u ovo se moze svako uveriti ako samo ode na neko od lokalnih groblja, i uverice se da takvi spomenici stoje na grobovima ljudi koji nikada nisu imali nikakve veze sa masonima i masonerijom.

Evo nekoliko primera spomen obelezja na razlicitim grobljima u svetu.
Da li ovo moze predstavljati dokaz da su svi ovi ljudi sahranjeni na ovim grobljima bili masoni, ili su ovo obelezje kasnije postavili Masoni?

Dakle, odgovor je taj da je ovo opsteprihvaceni oblik spomenika koji se danas koristi svuda u svetu, i koriste ga razliciti profili ljudi.

GROB PALIH BORACA GORACICKE BUNE IZ DRAGACEVA

muzejgoracickebune.jpg

GROBNICA BRANISLAVA NUSICA

2939019214_a890ecec5b.jpg

MUSLIMANSKO GROBLJE

JEVREJSKO GROBLJE

JAPANSKO GROBLJE

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za Isabeletu.
Ajde da malo skrenemo temu u drugom pravcu...

Ja sam spreman da razmislim o katolickoj veri, ali su mi neke stvari nespojive sa biblijom(sto i adventisti kazu da nije ispravno).
-Ikone, tj. klanjanje i molitva kipovima i ikonama(''nemoj sebi graditi lika rezanoga... nemoj im se klanjati'')
-Ispovedanje svesteniku(biblija kaze ''jer je jedan posrednik izmedju Boga i ljudi covek Isus Hristos'')
-Koriscenje brojanica i molitvenika(biblija kaze ''kada se molite ne govorite jedno te isto kao mnogobosci'')
-Besmrtnost duse(cini se da se stari zavet skoro i ne bavi zagrobnim zivotom ili mu to nije bitno, dok se u novom on spominje)
u starom zavetu se kaze da: ''nema rada ni misljenja u grobu u koji ides''
''covek umire i tad propadnu sve pomisli njegove'' .. itd. Stice se utisak da posle smrti nema nista.
S druge strane u novom zavetu postoje neke naznake da covek zivi i nakon smrti, kao sto je prica o bogatasu i ubogom lazaru.
Dok opet s druge strane Isus u istom tom novom zavetu smrt naziva ''snom''
Dalje u n.z. se kaze da David nije ''uzisao na nebesa'' , a trebao bi tamo da bude ako postoji raj i pakao.
Sve mi je ovo protivrecno pa ako mozes da mi odgovoris, kako vi gledate na to...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Dobro. Odgovori ti meni, ako je Isus Hristos Bog, a u starom zavetu pise da se Bog ne menja, ''Ja sam Gospod i ja se ne menjam'' , sta vise pise da se njegov zakon ne moze promeniti, imas stotine mesta u sz. gde se to kaze. A Hristos u novom zavetu kaze da nije dosao da ukine starozavetni zakon ''Nisam dosao da ukinem nego da ispunim''. Kako mozes uvesti novi zakon? I gde si ti video neki novi zakon u novom zavetu? Navedi mi citat? Sve sto Isus govori je u skladu sa starim zakonom.

Takodje ne znam da li ti je poznato sta znaci rec ''zavet''. Zavet se ne odnosi na zakon uopste, vec oznacava ''savez'' izmedju Boga i njegovog naroda. Zavet i savez su iste reci. Stari savez je obecanje da ce Bog izvesti Izrailj iz egipatskog ropstva i dati im obecanu zemlju, odakle ce oni onda biti videlo svim narodima. Posto su propustili tu svoju sansu, Bog uvodi novi zavet ili ''savez'', preko Isusa Hrista, koji je obecanje da ce svi ljudi kroz njega imati vecni zivot, da ce ziveti na nebu, itd...
Cini se na izgled da Isus ukida nesto od starog zakona, zrtve koje su jevreji prinosili u hramu, praznovanje odredjenih praznika, pasha, mladina, praznik senica itd... Medjutim svi ti praznici su bili simboli koji su ukazivali na zivot, smrt i vaskrsenje Isusa Hrista, na njemu su se ispunili i zato su ukinuti. Sav ostali zakon, koji nije imao tu simbolicnu svrhu je ostao na snazi...

ok kao prvo, u starom zavetu pise da se zakon nece promeniti sve dok se sve ne ispuni (da ne citiram sad tekst biblije), onda dolazi isus i jasno kaze u novom zavetu, ja samo dosao da ispunim zakon, znaci samim tim doslo je vreme do promene zakona posto je ispunjeno sve. to sve jasno pise u bibliji, isus nije bezveze razapet na krstu doslo je novo doba posle isusa i samim tim i nov zakon.
pa cekaj kako gde navodi? pa stari zavet je oko za oko zub za zub jel tako? a novi zavet je ko tebe kamenom ti njega hlebom jel tako? znaci ocigledno je da je izmenjeno mnogo stvari, isus nije menjao 10 zapovesti zato sto nema potrebe za tim (naravno 10 zapovesti gde se ne spominje subota da ti kao nesto moras da slavis subotu) i on upravo navodi da ti treba da ljubis i slavis boga od subote do subote a ne samo subotom
postavlja se pitanje: da li je mojsije izmisljao neke zakone iz svoje glave? posto se ocigledno ne uklapaju sa bogom koji voli ljude, mnogo ubistava mnogo masakra je nacinjeno za vreme mojsija i starog zaveta, stari zavet je odnos izmedju boga i izraela i on nema nikakve veze sa drugim narodima, samim tim jevreji uzimaju samo stari zavet to je njihov zavet

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ok kao prvo, u starom zavetu pise da se zakon nece promeniti sve dok se sve ne ispuni (da ne citiram sad tekst biblije), onda dolazi isus i jasno kaze u novom zavetu, ja samo dosao da ispunim zakon, znaci samim tim doslo je vreme do promene zakona posto je ispunjeno sve. to sve jasno pise u bibliji, isus nije bezveze razapet na krstu doslo je novo doba posle isusa i samim tim i nov zakon.
pa cekaj kako gde navodi? pa stari zavet je oko za oko zub za zub jel tako? a novi zavet je ko tebe kamenom ti njega hlebom jel tako? znaci ocigledno je da je izmenjeno mnogo stvari, isus nije menjao 10 zapovesti zato sto nema potrebe za tim (naravno 10 zapovesti gde se ne spominje subota da ti kao nesto moras da slavis subotu) i on upravo navodi da ti treba da ljubis i slavis boga od subote do subote a ne samo subotom
postavlja se pitanje: da li je mojsije izmisljao neke zakone iz svoje glave? posto se ocigledno ne uklapaju sa bogom koji voli ljude, mnogo ubistava mnogo masakra je nacinjeno za vreme mojsija i starog zaveta, stari zavet je odnos izmedju boga i izraela i on nema nikakve veze sa drugim narodima, samim tim jevreji uzimaju samo stari zavet to je njihov zavet

Dobro. Sta je to trebalo da se ispuni? To su prorocanstva i simboli koje je Isus dosao da ispuni, a ne nesto drugo. I vidimo da su se ispunili na njegovom zivotu. Kada kaze ''nisam dosao da pokvarim zakon, pisma i proroke, nego da ispunim''(citiram napamet) on misli na kompletni stari zavet. ''Zakon'' ti je tora 5 knjiga mojsijevih, ''pisma'' su ti psalmi i jos neke knjige, ''proroci'' su ti prorocke knjige, to je bila podela biblije u ono vreme(isto kao sto mi danas delimo bibliju na stari i novi zavet). Dakle on je dosao da ispuni sva ta prorocanstva i simbole koji su ukazivali na njega u tim knjigama. Opet zanemarujes cinjenicu , da je receno u bibliji da se Bozji zakon ne moze promeniti. Menja se samo ono sto se ispunilo, ta prorocanstva, moralni zakon ne moze da se menja.
Gde si to nasao da se u 10 zapovesti ne spominje subota? I objasni mi kako je to subota simbolicki ukazivala na Hrista pa se na njemu ispunila, i sada mi vise ne treba da je drzimo?
U vezi zapovesti ''oko za oko, zub za zub'' , jevreji su tada imali svoju Teokratsku drzavu(to je drzava u kojoj vlada Bog), i logicno je da pod vladavinom Boga on daje uputstva(gradjanske zakone) kako da se odnosimo prema onome koji napadne Bozju vladavinu, i Bozji narod. To znaci uzvratiti istom merom. Medjutim, kada je Isus rekao ''ako te neko udari po desnom obrazu, okreni mu i drugi'' i ''ko tebe kamenom ti njega hlebom'', jevreji su tada bili pod okupacijom, oni nisu smeli da sprovode svoj zakon, i zato je to Isus rekao. Naravno da je dozvoljeno u samoodbrani sprovoditi neke od tih zakona i danas. Sta bi ti radio ako danas neki razbojnik napadne tebe i tvoju porodicu, zar ne bi uzeo oruzje i branio se? Ili bi pustio da vas sve poubija? Pod novom vladavinom koju je uspostavio Isus Hristos, vise nije dozvoljeno sprovoditi odredjene zakone jer vise ne postoji Teokratska drzava, niti ce ikad vise postojati, dok se Isus ponovo ne vrati i pocne da vlada.
Takodje i u starom zavetu imas, gde Bog kaze da ne smemo da mrzimo svoje neprijatelje u srcu , i to je ono sto Isus propoveda. ''Voli svoje neprijatelje''. Kad kaze: ''Voli Boga svim srcem svojim, svom dusom svojom i svim umom svojim i bliznjega svojega kao samoga sebe'' - to nije novi zakon, vec ispunjenje moralnog zakona 10 zapovesti, samo je on to sazeo u dve zapovesti...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ja bih bio srecan kad bi ti pogledao taj video ozbiljno,ozbiljno tu je tajna sektasa.

Pozdrav od Gere.

Postovanje brate Gero,

vec dugo vremena nismo se culi.

Ja samo ozbiljno po ko zna koji puta pogledao taj fim koji ti predslazes. Da li si sada srecan?

Ptre svega film je lazan. Nacinjen je da nekoga blamira, a ne da otkrije istinu.
Koliko puta smo pokazali da ti znaci se nalaze u svim Bogomoljama, hriscanskim i nehriscanskim?
Drugo, neke neznaloca snimile su adventisticku crkvu koja je zaista lepo uradjena i dekorisan i sad je nasao da mu oblik zgrade ne odgovara nego da je i to masonsko. Obicna glupost!
Zgrada moze biti bilo koga oblika i svaki je dobar, ali je vezno sta crkva veruje i uci.

Tako brayte Gero ovi znaci ne otkrivaju samo sektel, nego otkrivaju zastranjenje svih crkava ukljucujuci i tvoju.
Tamo gde je vavilonsko ucenje, to je Vaviulon.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ima li veči babilon od adventista i RIMOkatolika ??
tj. da li se netko žešče boti protiv istine o Bogu i Kristu

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postovanje brate Gero,

vec dugo vremena nismo se culi.

Ja samo ozbiljno po ko zna koji puta pogledao taj fim koji ti predslazes. Da li si sada srecan?

Ptre svega film je lazan. Nacinjen je da nekoga blamira, a ne da otkrije istinu.
Koliko puta smo pokazali da ti znaci se nalaze u svim Bogomoljama, hriscanskim i nehriscanskim?
Drugo, neke neznaloca snimile su adventisticku crkvu koja je zaista lepo uradjena i dekorisan i sad je nasao da mu oblik zgrade ne odgovara nego da je i to masonsko. Obicna glupost!
Zgrada moze biti bilo koga oblika i svaki je dobar, ali je vezno sta crkva veruje i uci.

Tako brayte Gero ovi znaci ne otkrivaju samo sektel, nego otkrivaju zastranjenje svih crkava ukljucujuci i tvoju.
Tamo gde je vavilonsko ucenje, to je Vaviulon.

Sve najbolje

Dobro to stoji a sta je sa pricom da su vecina osnivaca adventisticke crkve bili masoni, i slikama koji ih prikazuju kako drze ruku u polozaju koji to dokazuje?

Evo i video:

Za ovog coveka kazu da je prevarant, ali ja nesto bas i nisam siguran (na kraju je za to platio zivotom)?

Ovde prica o adventistima:

Evo jos jedan zanimljiv video, adventisticki pastor B.T. Rajs obraca se papi recima dobrodoslice. Na kraju su ga izbacili iz crkve...

Poslednja izmena od urednika:
Natrag