Adventisti

Član
Učlanjen(a)
12.10.2010
Poruka
37
Gde vlada,gde je vavilon? Mozda ga je Sadam Husein obnovio? :dtyste: , ja samo istrazujem razlicita tumacenja, i nemam veze ni sa jednom od crkava...

Ako zelis da znas gde je danasnji Vavilon, prvo moras da se upoznas sa onim antickim. Istoricari su poslednjih godina mnogo napredovali u istrazivanju drevnih gradova. Upoznaj malo bolje taj Vavilon i carstvom kao i nacinom kojim je vladao i odgovor ce ti sam po sebi doci. Samo mogu da ti kazem da sam ga ja tako nasao.

Ko ima usi da cuje, neka cuje!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabeleta, hvala na odgovoru, dobro je da znam da je ono sto si rekla iz dobre namere.
Ali nema mnogo svrhe truditi se nekoga ubedjivati..., nece ubediti adventiste da su na pogresnom putu, jer oni prvenstveno veruju u Sveto Pismo... Pa kako ti mozes biti sigurna da je nesto istina a nisi istrazila druge opcije. Ne mislim samo na adventiste vec i na druge crkve i religije. Problem u hriscanstvu je sto, katolicka i pravoslavna crkva, ima svete oce, koji su tumaci biblije, a koji su gresni ljudi kao i mi, i nisu bili u direktnom kontaktu sa Isusom Hristom. Dok su apostoli koji su pisali novi zavet, culi, videli i doziveli iz prve ruke. Oni su licno poznavali Hrista. Koga treba slusati?... Kazes nisam ispitao svoju pravoslavnu veru, mozda i nisam posvetio dovoljno vremena tome, ali citao sam nesto od crkvenih otaca i tu nalazim greske koje nisu u skladu sa svetim pismom, i sta sad? ... Ajde konacno da pocnemo da razgovaramo kao normalni ljudi.
Ja vas ne razumem, ovamo optuzujete adventiste da imaju masonske simbole, a svoje opravdavate.

Naravno, nikoga se u ništa ne može uvjeriti. To sam napisala na ovoj temi barem dva ili tri puta. Ja ne uvjeravam adventiste, nego odgovaram na njihove postove u kojima iznose krive stavove ili optužuju. Njihovo je pravo da napišu i naše da opovrgnemo. Ili misliš da je bolje da šutimo? :dtyste:
Ne, mi trebamo znati kome smo povjerovali i zašto, moramo znati razlog nade koja je u nama. Vidiš, u Latinskoj Americi je mnogo katolika otišlo k protestantima. Razlozi su razni, a ima i onih financijskih.
Danas se organiziraju tečajevi za mlade da bi naučili obraniti svoju vjeru, da bi bili spremni svakome dati odgovor za ono što žive i vjeruju.
Da, da,adventisti vjeruju Svetom Pismu, ali i samima sebi...dok god vjeruju da su "izabranici" po "viziji" gđe Elene, oni su na pogrešnom putu i samo nek paze, da ih Bog zbog oholosti ne ostavi u ćošku.
Vi ste rod izabrani, kraljevstvo svećenstvo, sveti puk, narod stečen...
jer vas Bog iz tame pozva u svoje divno svijetlo (citiram napamet, ali prepoznat ćeš riječi sv. Pavla) Na koga se to odnosi? Možda na adventiste? A mi to živimo već 2000g.
Sigurna sam da sam u pravoj Crkvi i ni pod cijenu života ne bih ostavila Krista koji je u njoj živi. Kontaktiram s predstavnicima drugih crkava, ali uglavnoim na molitvenim sastancima. Svi su oni ljudi molitve i među nama nema rasprava, poštujemo se i prihvatili smo razlike.
Voljela bih znati koji je to crkveni otac pogriješio ili krivo protumačio Sveto Pismo. Otvorila sam temu, pa napiši: http://serbianforum.org/religija/385787-crkveni-oci.html#post1142021

Da se razumijemo, Crkva je greša i sveta, čine je slabi i grešni ljudi, ali Bog je taj koji svoju crkvu čisti i posvećuje. Ni apostoli nisu bili savršeni, berem ne dok ih sila Duha Svetoga nije ojačala i prosvjetlila. Bili su svadljivi, egoistični, neuki, nevjerni, jednom rječju....nepodobni. Ipak, Isus ih nije mijenjao za druge, izabrao je njih i baš njima je povjerio navještanje Evanđelja jer je u njih imao povjerenja.
Točno, čuli su i bili s Isusom u društvu, a ipak jedan ga je izdao, drugi zatajio, a svi ostali se razbježali.
Tek kasnije, ojačani Duhom, bili su Njegovi svjedoci koji su svoju ljubav i vjernost Kristu zapečatili mučeništvom. Dakle, vjera, molitva, kreposni život, sakramenti, poniznost, trpljenje iz ljubavi prema Kristu, i povrh svega toga - ljubav. Takve učenike danas Gospodin treba, one koji će biti živo Evanđelje.
Takvi možda žive razasuti širom svijetu, u svakoj crkvi, ali ti sigurno ne trube na sav glas: gledajte nas, mi smo pravi.

Ne vjerujem da je i na ijednoj kršćanskoj crkvi postavljen masonski znak, barem ne namjerno. Moguće je da su simboli postali uopćeni i da ih risvajaju jedni i drugi. Vjerujem pak da na svakoj kršćanskoj crkvi ima znak križa. Osim toga crkva kao građevina ne vrijedi mnogo, Bog gleda na svoju živu Crkvu, tj. vjernike.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hvala Isabeleta.
Istina je sve ovo sto kazes nemam sta dodati. Bog ima svoje ljude u svim crkvama, i oni se prepoznaju nacinom zivota, dobrim delima i ljubavlju koju gaje jedni prema drugima. Dobro je da je bar neko razuman na ovom sajtu. Jedino su mi ti simboli problem, jer mislim da to neko namerno radi. Satana se trudi da unisti Hristovu crkvu u globalu, mislim da bismo svi trebali ustati protiv toga. I ne optuzivati jedni druge.Ja recimo nemam zelju da napadam adventiste zbog Elen Vajt. Kazes da ''crkvu cine gresni ljudi, i apostoli su bili neverni,egoisticni, neuki'' , pa opet eto Hrist je izabrao njih, jel je video nesto dobro u njima, bili su iskreni. Verovatno je i Elen Vajt bila iskrena, ma koliko gresila i umisljala da je prorok? Zato nemojmo ih kritikovati, ili ako to cinimo, onda cinimo s ljubavlju, da vide da je to iz ljubavi i iskreno. Birajmo reci kada govorimo. Jer biblija nam govori da trebamo svakom dati odgovor za ''razlog nade koja je u nama, ali to cinimo u duhu blagosti'' i poniznosti.. Naisao sam na mnoge teske reci ovde izgovorene, i kad neko spolja dodje i vidi sve ovo zaista ruzno deluje..Uzmimo ono sto je dobro, ono sto je lose odbacimo. Treba graditi mir i postovanje. Kazes ne treba vikati: ''gledaj nas mi smo pravi'' , Tako je.. Ali onda podjimo prvo od sebe, i prihvatimo i druge. Kada su ucenici rekli Hristu ''videsmo jednog gde tvojim imenom izgoni demone, i branili smo mu jer ne ide sa nama'' , Isus je rekao ''ne branite mu, jer svaki koji nije protiv vas sa vama je''. Sta je najvaznije to je da svi verujemo u Gospoda Isusa Hrista naseg spasitelja...
Neka te Bog blagoslovi...

Laodikeja, samo da kazem, ajde da pricamo o drugim vaznim stvarima,o razlikama, evandjelju, a ta prorocanstva iz otkrivenja i danila ostavimo po strani...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Prijatelju nemamo sta vise razgovarati, posto vredjas i koristis se sarkazmom, nisi otvorenog uma i nemas pojma o cemu pricas. Pun si sebe i nimalo ponizan, ne dopustas mogucnost da nisi u pravu... Sve najbolje ti zelim!

pa ne mozes ti meni da kazes da ja ne dopustam da nisam upravu, zato sto si ti isti takav, sam sto to ne vidis zato sto si slep, i molim te o umu samnom nemoj da pricas, tu mogu da ti budem tata i mama, i nisam ja pun sebe nego pun cinjenica. a vi ste puni nebuloznih budalastina laprdanja gluposti. bez i jednog adekvatne cinjenice, nego laprdate samo nesto sto i nepise u bibliji, nego vi zamisljate da pise

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
@faky
Božji Zakon je preko Izraelaca trebao biti upučen cijelom svijetu
Izraelci su dakle imali dužnost cijeli svijet opomenuti na potrebu poštivanja 10.začovijedi
ali
s vremenom su se iskvarili, zatvorili u mržnju i vjerski fanatizam i nisu ostali sol zemlje i svijetlo svijeta nego su postali tama
počeli su vjerovati da samo njih ljubi Bog a svi ostali su pogani
nisu željeli drugima pokazati blagoslov koji Bog daje kada se poštuje Božji Zakon
Gospod je dugo trpio Izraela i kada je Izraelm odbacio Boga Bog je odbacio Izreala
tada je Jehova Bog sklopio novi savez sa kršćanima
kršćani imaju istu zadaću kao nekada Izrael
uputiti, obavijestiti sve ljude na potrebu poštivanja Božjeg Zakona i navijestiti drugi Kristov dolazak

za one koji neznaju a zanima ih, Božji Zakon je obavezan ne samo na našoj planeti,
nego je to ujedno i ustav svemira
dakle taj Zakon se poštuje na svakoj planeti koju je Bog stvorio i na njoj načinio život

@izabela
neznam kako i čime da te uvjerim da su među adventiste stvarno ubačeni jezuiti
jer
koji god dokaz da ti postavim ti češ pronaći isti takav kontraargument

neznam da li možeš shvatiti da adventisti u početku nisu naučavali nikakvo trojstvo
a
danas im je to službeni vjeronauk
odakle adventistima to trojstvo
da nije samo od sebe s neba palo ???
i usput da te pitam zašto je i kod adventista *šunkica* na stolu
a znamo da je šunkica najviše zastupljena kod RIMOkatolika
pa oni to čak i u crkvu nose na oltare da im se blagoslivlja
zar ne??
ili si ti jedini RIMOkatolik koji to nezna
Ja ti rekoh ako si pismen da procitas 5 Mojsijevu 5 a zatim Jezikelj 20!a neka to ucine i forumasi pa da vidimo ko je u pravu ja ili ti.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ja ti rekoh ako si pismen da procitas 5 Mojsijevu 5 a zatim Jezikelj 20!a neka to ucine i forumasi pa da vidimo ko je u pravu ja ili ti.

Pozdrav.

ma sta vidis ti kakve on pricice prica? to je vise za vrtic i ona deca bi se smejala tim pricama, kao bog odbacio nekog? tipicno za ljude koji su kopija starog zaveta, bog nikad nikog nije odbacio niti je nekad odabrao da izrael bude boziji narod i da kroz njega on siri nekakav zakon, ubijanjem drugih ljudi svuda okolo
kao ustav svemira, sta ustav svemira je da slavis subotu? joooj sta sve ja necu cuti ovde xD to ti je samo neznanje ljudi o svemiru i zakonima koji vladaju svemirom, nego hoce da kazu nesto pametno a ispadnu ne pametni da ne kazem onu drugu rec

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Izabeleta i Mire dali su dobre komentare o kojima vredi razmisljati.
Iz Izabeletinih izjava ima mnogo toga sto ja moguy da prihvatim.
Solazem se da ime Crkve i sama zgrada mnogo ne verede, nego je vredno ono kako vernici vetruju i kako zivve.

Mire je dao odlican komentar kako treba prihvatiti i nositi slabe u veri, ako i pogresno veruju treba ih lepo upucivati na pravi put.
Obe ove izjave mi se svidaju.

Spedy je u prvom delu svoga komentara dao dobru misao. Istina je da je Bog izabrao Izrailuja sa ciljerm da on sve narode upozna sa zivim Bogom i prenese im uputstva koja ima je Bog dao. Istina je i to da je taj narod promasio svoj cilj i niuje ispunio ono sto je Bog od njegta ocekivao.

Medjutim, Spedy neprestano ponavljha neistinu, da Adventistickom crkvom upravcljaju jezuiti.
Spedy za to nema nijedan dokaz. Cak nije uspeo da u to ni Izabeletu uveri, a svakako d abi ona voilela d aje to istina.

Ja bih pre rekao da se Spedy po svom izgledu ponasa i predstavlja kao sto je to cinio Alberto Riviera,
vikao je na sva usta na jezuite, a sam je bio jezuita. Spady nas mnogo podseca na njega, civajte ga se!

Svima zelim sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Nista necu da kazem prosto pogledajte:

Pozdrav.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag