moze da se razdvoji zato sto su oni u tom trenutku ziveli po starom zavetu, naravnoi da su citirali zakone koji su vladali u to njihovo vreme u vreme starog zaveta, novi zavet je klasicna borba protiv starog zaveta, sta to znaci? pa to znaci da su ta dva zaveta ne spojiva, isus svo vreme vodi borbu sa zakonima starog zaveta kako bi ih promenio i sveo na normalu, stari zavet nema nikakvu slicnost sa novim, da ima onda bi jevreji prihvatili novi zavet a ne samo stari, oni ne pirhvataju novi zavet, ne zato sto ne vide navodno neku istinu, nego zato sto se jasno vidi da se tu radi o dve nespojive stvari, isusa su ubili ljudi iz starog zaveta i starozavetni zakon to je jasno svakome, ti isti apostoli zajedno sa isusom su propovedali promenu zakona sto jasno vidimo kad se radi o suboti npr.
znam ja sta ce da kazu svestenici, ali ima i nas koji smatramo da je velika greska crkve sto je u bibliju stavila stari zavet i to umece teologa amatera da taj stari zavet spoje sa novim, navodno nekom pricom o najavi isusa hrista u starom zavetu, i novi i stari zavet je morao da se dopunjava sto zbog nedostatka delova svetog pisma, sto zbog ne bas jasnog prevoda, ali to nije bitno u ovom slucaju
poruka je jasna, isus njegovim dolaskom donosi novi zavet, znaci nova pravila igre, stari vise ne vazi to ti je isto kad drzava menja zakon, pa naravno da stari zakon nije fise u funciji, ne kazem ja da sad treba svako da baci stari zavet, nije sve sto pise u starom zavetu budalastina, ima tu i nekih dobrih stavri, ali veci deo starog zaveta su nebuloze i neki neverovatni zakoni
znaci onaj ko je prihvatio isusa mora da prihvati i novi zakon na prvom mestu, a ne obrnuto kako adventisti cine, oni prihvataju isusa ali i dalje im je na ceni zakon starog zaveta, pa za njih onda isus nista nije radio i njega su ubili za nista, znaci on je razapet zbpog nicega ako ti zivis po zakonima starog zaveta, ili nekoom mesavinom starog novog zaveta