Adventisti

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Dobro. Sta je to trebalo da se ispuni? To su prorocanstva i simboli koje je Isus dosao da ispuni, a ne nesto drugo. I vidimo da su se ispunili na njegovom zivotu. Kada kaze ''nisam dosao da pokvarim zakon, pisma i proroke, nego da ispunim''(citiram napamet) on misli na kompletni stari zavet. ''Zakon'' ti je tora 5 knjiga mojsijevih, ''pisma'' su ti psalmi i jos neke knjige, ''proroci'' su ti prorocke knjige, to je bila podela biblije u ono vreme(isto kao sto mi danas delimo bibliju na stari i novi zavet). Dakle on je dosao da ispuni sva ta prorocanstva i simbole koji su ukazivali na njega u tim knjigama. Opet zanemarujes cinjenicu , da je receno u bibliji da se Bozji zakon ne moze promeniti. Menja se samo ono sto se ispunilo, ta prorocanstva, moralni zakon ne moze da se menja.
Gde si to nasao da se u 10 zapovesti ne spominje subota? I objasni mi kako je to subota simbolicki ukazivala na Hrista pa se na njemu ispunila, i sada mi vise ne treba da je drzimo?
U vezi zapovesti ''oko za oko, zub za zub'' , jevreji su tada imali svoju Teokratsku drzavu(to je drzava u kojoj vlada Bog), i logicno je da pod vladavinom Boga on daje uputstva(gradjanske zakone) kako da se odnosimo prema onome koji napadne Bozju vladavinu, i Bozji narod. To znaci uzvratiti istom merom. Medjutim, kada je Isus rekao ''ako te neko udari po desnom obrazu, okreni mu i drugi'' i ''ko tebe kamenom ti njega hlebom'', jevreji su tada bili pod okupacijom, oni nisu smeli da sprovode svoj zakon, i zato je to Isus rekao. Naravno da je dozvoljeno u samoodbrani sprovoditi neke od tih zakona i danas. Sta bi ti radio ako danas neki razbojnik napadne tebe i tvoju porodicu, zar ne bi uzeo oruzje i branio se? Ili bi pustio da vas sve poubija? Pod novom vladavinom koju je uspostavio Isus Hristos, vise nije dozvoljeno sprovoditi odredjene zakone jer vise ne postoji Teokratska drzava, niti ce ikad vise postojati, dok se Isus ponovo ne vrati i pocne da vlada.
Takodje i u starom zavetu imas, gde Bog kaze da ne smemo da mrzimo svoje neprijatelje u srcu , i to je ono sto Isus propoveda. ''Voli svoje neprijatelje''. Kad kaze: ''Voli Boga svim srcem svojim, svom dusom svojom i svim umom svojim i bliznjega svojega kao samoga sebe'' - to nije novi zakon, vec ispunjenje moralnog zakona 10 zapovesti, samo je on to sazeo u dve zapovesti...

gde sam nasao da ne pise subota u 10 zapovesti? pa gde hoces osim u subotarskim primerima, i niko ovde ne govori da ne treba subota da se drzi, ovde se govori da treba svaki dan da se slavi bog razumes? to je ono sto je isus jasno rekao, od subote do subote a ne samo subotu
cekaj pa da li lepo pise u sz da nece faliti slovce iz zakona bla bla bla dok se ne ispuni? i onda isus dolazi i kaze ja sam dosao da ispunim zakon i ispunio ga je (verovatno sa cinom raspeca) sta dolazi posle isusa? novo doba i nov zakon zivota i pogleda na zivot, ja jos jednom kazem isus nije menjao 10 zapovesti, posto se u zapovestima ne spominje subota a da se spominje, onda je samo tu zapovest promenio na bolje, dodavsi da treba da se slavi svaki dan a ne samo subota, ali opet kazem subota ne postoji 10 zapovesti, ne spominje se subota nigde
pa cekaj kako tako gledas na stari zavet? izraelci su bili u ropstvu i u starom i u novom zavetu, i ti kazes da je "bog" davao naredjenja da se ubijaju ljudi koji navodno napadaju neku vladavinu a znamo da su izraelci bili upravo ti koji su prvi napali, cekaj ako je on svemocni bog on je mogao lepo da izabere sve nacije i narode kao svoje i da ih lepo urazumi na miran i duhovni nacin i da im sprovede te zakone, kako ustvari i dolikuje pravom bogu, a ne da se naredjuju masovna ubistva drugih ne jevrejskih naroda. sta se ustvari desava? bog uzima jedan narod kao svoj a onda su mu krivi drugi narodi koji nemaju pojma o njemu a trazi od jevreja da pokore taj narod, po to je greska tog "boga" on ide iz greske u gresku. sta njemu su kao bili potrebni jevreji da on preko njih nesto kao kaze ili sprovodi neki zakon? pa gde je tu ozbiljnost? a jel on svemocni bog ili macka? da da li je to bog koji voli ljude? budimo realni, to su bre jevrejske budalastine i nista vise.
mojsije kao veliki vojskovodja i komadant, znao je on sta dize moral i hrabrost kod njegovih boraca i samim tim je on izmisljao neke stvri iz svoje glave i pricao svom narodu, kako bih ih moralno podigao da veruju u pobedu kako bi stvorili svoju drzavu. nema drugog objasnjenja razumes? kad mi gledamo boga kao bice ljubavi mira dobrote itd svega pozitivnog, pa taj bog ne moze da se poredi sa mojsijvim, mojsijev bog je sve suprotno od onoga boga u koga mi verujemo. a ako ga neko poredi, onda taj "bog" je u to vreme staroz zaveta bio ne savrsen pa je vremenom postao savrseniji, sto opet ne odgovara za boga kao savrseno bice
pa sve lepo pise crno na belo, pa jel sad treba neko da me pravi mentalcem i da mi prica kako je mojsijev bog, bog ljubavi dobrote on kao voli sve narode bla bla bla? ili kao jeste pa znas to se desilo sa razlogom pa je on video da je pogresio pa je zato poslao svoga sina koji je ustvari on i sa kojim je jedno, da kao siri ljubav moral dobrotu po svetu.
znaci dolazimo do pitanja: da li je bog savrsen? da li bog pravi greske? svi cemo da kazemo da je savrsen i da nepravi greske i svako normalan ce da prizna da je ono sto se desavalo u starom zavetu greska i da to nije trebalo na taj nacin da se radi, zato sto nepostoji opravdanje za onako ponasanje boga kao savrsenog bica
na svu nasu recu bog i jeste ljubav dobrota mir i bog voli sve ljude, ali to nije mojsijev "bog"

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
ima li veči babilon od adventista i RIMOkatolika ??
tj. da li se netko žešče boti protiv istine o Bogu i Kristu

IMA! ZOVE SE SPEDY!

SADA SVI ZNAJU KO JE.

Sve najbolje

Dobro to stoji a sta je sa pricom da su vecina osnivaca adventisticke crkve bili masoni, i slikama koji ih prikazuju kako drze ruku u polozaju koji to dokazuje?

Postovanje prijatelju Mire,

Sta mislis da li su masoni bili gri od komunista ili su i jedni drugi isti bezboznici?

Mozas li nam reci koliko je ptravoslavaca i katolika u procentima bilo clanovi komunisticke partije?

Poznavao sam neke koji su bili komunisti pre nego su upoznali Hristovo Jevadjelje pa kad su ga upoznali napustili su komuniste i postali hriscani. Sta mislis za njih da li su iskreni hriscani ili nisu?

Sve najbolje

Postovanje prijatelju More,

pastor RAjs naziva sebe adventistom, ali on je osnovao svoju crkvu, koja je nezavisna od Adventisticke crkve.

Premsa tome on moze da izjavi sta god zeli, ali to nema vese sa Adventistickom crkvom.

Sve najbolje

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@kolega mika32
grešnici jesmo obojica
ali
za razliku od tebe poštujem Božji Zakon 10.zapovijedi i držim subotu Svetu
iznosim, zastupam čistu Svetu Biblijsku istinu:
-jedan je Bog Jehova, nema drugoga
-Krist je Spasitelj svih grešnika
-subota je dan odmora 7.dan koji je Bog Jehova posvetio i blagoslovio

iznenadiće se mnogi da to nije Babilonsko vino, samo da im nebude prekasno

Babilonsko vino je:
-vjera u trojstvo
-klanjanje svim kipovima, slikama, pa i ljudima pojedinim
-uzdizanje marije u nebesa
-svetkovanje nedelje, to čedo papstva koje nikada nije bilo sveti dan niti če ikada biti

blago svima onima koji če proučavajuči Sveto Pismo pomoću Duha Svetoga razumijeti što,i gdje je istina
svako dobro svima vama

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ima li veči babilon od adventista i RIMOkatolika ??
tj. da li se netko žešče boti protiv istine o Bogu i Kristu

Spedy, ti sam razotkrivas sebe kada iznosis ovakve stvari, jer upravo Ellen White cije tekstove si ti u vise navrata citirao, napominje da onaj ko Adventisticku crkvu naziva vavilon, on radi posao neprijatelja Sotone.

Dakle, preispitaj kakav te duh vodi u ovome.
Ponavljam, ti imas neke istine koje drugi nemaju, i u tom pogledu u prednosti si u odnosu na druge, ali si u nekima zalutao, i prema tome pitanje je koliko je tvoja vera ispunjena pravim Duhom posvecenja, jer Duh Bozji ne moze podrzavati nekoga ko ima polovicnu istinu i svesno iznosi neistine gvoreci za crkvu Bozju da je vavilon, sto je kao greh osudjeno u njegovoj reci.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
gde sam nasao da ne pise subota u 10 zapovesti? pa gde hoces osim u subotarskim primerima, i niko ovde ne govori da ne treba subota da se drzi, ovde se govori da treba svaki dan da se slavi bog razumes? to je ono sto je isus jasno rekao, od subote do subote a ne samo subotu
cekaj pa da li lepo pise u sz da nece faliti slovce iz zakona bla bla bla dok se ne ispuni? i onda isus dolazi i kaze ja sam dosao da ispunim zakon i ispunio ga je (verovatno sa cinom raspeca) sta dolazi posle isusa? novo doba i nov zakon zivota i pogleda na zivot, ja jos jednom kazem isus nije menjao 10 zapovesti, posto se u zapovestima ne spominje subota a da se spominje, onda je samo tu zapovest promenio na bolje, dodavsi da treba da se slavi svaki dan a ne samo subota, ali opet kazem subota ne postoji 10 zapovesti, ne spominje se subota nigde
pa cekaj kako tako gledas na stari zavet? izraelci su bili u ropstvu i u starom i u novom zavetu, i ti kazes da je "bog" davao naredjenja da se ubijaju ljudi koji navodno napadaju neku vladavinu a znamo da su izraelci bili upravo ti koji su prvi napali, cekaj ako je on svemocni bog on je mogao lepo da izabere sve nacije i narode kao svoje i da ih lepo urazumi na miran i duhovni nacin i da im sprovede te zakone, kako ustvari i dolikuje pravom bogu, a ne da se naredjuju masovna ubistva drugih ne jevrejskih naroda. sta se ustvari desava? bog uzima jedan narod kao svoj a onda su mu krivi drugi narodi koji nemaju pojma o njemu a trazi od jevreja da pokore taj narod, po to je greska tog "boga" on ide iz greske u gresku. sta njemu su kao bili potrebni jevreji da on preko njih nesto kao kaze ili sprovodi neki zakon? pa gde je tu ozbiljnost? a jel on svemocni bog ili macka? da da li je to bog koji voli ljude? budimo realni, to su bre jevrejske budalastine i nista vise.
mojsije kao veliki vojskovodja i komadant, znao je on sta dize moral i hrabrost kod njegovih boraca i samim tim je on izmisljao neke stvri iz svoje glave i pricao svom narodu, kako bih ih moralno podigao da veruju u pobedu kako bi stvorili svoju drzavu. nema drugog objasnjenja razumes? kad mi gledamo boga kao bice ljubavi mira dobrote itd svega pozitivnog, pa taj bog ne moze da se poredi sa mojsijvim, mojsijev bog je sve suprotno od onoga boga u koga mi verujemo. a ako ga neko poredi, onda taj "bog" je u to vreme staroz zaveta bio ne savrsen pa je vremenom postao savrseniji, sto opet ne odgovara za boga kao savrseno bice
pa sve lepo pise crno na belo, pa jel sad treba neko da me pravi mentalcem i da mi prica kako je mojsijev bog, bog ljubavi dobrote on kao voli sve narode bla bla bla? ili kao jeste pa znas to se desilo sa razlogom pa je on video da je pogresio pa je zato poslao svoga sina koji je ustvari on i sa kojim je jedno, da kao siri ljubav moral dobrotu po svetu.
znaci dolazimo do pitanja: da li je bog savrsen? da li bog pravi greske? svi cemo da kazemo da je savrsen i da nepravi greske i svako normalan ce da prizna da je ono sto se desavalo u starom zavetu greska i da to nije trebalo na taj nacin da se radi, zato sto nepostoji opravdanje za onako ponasanje boga kao savrsenog bica
na svu nasu recu bog i jeste ljubav dobrota mir i bog voli sve ljude, ali to nije mojsijev "bog"

Nisi citao bibliju to je ono sto tvrdim, ili si mozda procitao samo novi zavet, nemas kompletnu sliku. Ne razumem kako mozes da tvrdis da se u 10 zapovesti ne spominje subota nije mi jasno? Jesi uopste bacio pogled na taj zakon. Subota ili ''sabat'' se direktno spominje i u 2. mojsijevoj 20. glavi, u okviru 10 zapovesti i na drugim mestima gde se citira taj isti zakon, kroz celu bibliju se spominje. Spominje se i u novom zavetu kao dan obavezan za drzanje. Tacno je i mogu da se slozim sa tobom da Bog treba da se slavi svaki dan a ne samo subotom. I tu nema nikakvog spora. To i adventisti priznaju. Medjutim Bog je uspostavio subotu jos u raju, sto znaci da je ona data svim narodima a ne samo jevrejima. To nije jevrejski zakon. ''Subota je stvorena coveka radi'' kaze Hristos, to znaci da je ona data zato da bi se covek tog dana odmarao,data je Adamu da bi razmisljao o Bogu i njegovim delima stvaranja i odmarao se od svog rada.

Jeste Bog je davao naredjenja da se uniste narodi koji su bili toliko gresni, da su prinosili svoju decu na zrtvu i cinili razne gadosti, bludnicili i sl, bili su cisti satanisti. Ceo svet je bio takav... Bog je njih unistio iz ciste milosti, jer su postali slicni zivotinjama, toliko su odvratni i zli bili da im nije bilo pomoci. Kazes Bog je mogao da ih urazumi ''na miran i duhovan nacin'' , pa on je to i cinio, jevreji su imali obavezu da prvo ponude mir onim narodima koji su to zeleli i kojima je bilo pomoci, ako to ne zele onda ih je unistio. Ali cesto njima nije bilo pomoci, nisu hteli da slusaju.. Da im je Bog i licno govorio sa neba, ne bi poslusali...Pre toga je Bog poslao Noja da propoveda da se ljudi pokaju, pre sveopsteg potopa, pa ljudi nisu poslusali,odbacili su ga, i Bog najbolje zna vredi li da opominje te narode i da li ce oni poslusati ili ne. On ima predznanje, poznaje ljudsku prirodu i tako donosi svoje odluke. On unapred zna vredi li da im prica i da li postoji nada da ce se ti narodi pokajati. Stoga ja verujem da im nije bilo pomoci.
Na kraju Bog nije unistio sve narode i ostavio samo jevreje, unistio je samo one od kojih su jevreji bili u opasnosti, sto duhovno, sto fizicki ugrozeni, jer su ti narodi imali ratne pretenzije na tu teritoriju.
Dakle Bog je prvo opomenuo ceo svet preko Noja, kada nisu poslusali on je unistio sve ljude i sacuvao Noja i njegovu porodicu,(opet ne iz mrznje vec iz ljubavi, jer su ti ljudi sami sebe unizavali i satana je mucio njihove duse. Bili su robovi greha a pravedni Bog to nije mogao da gleda) iako je znao sta ce se na kraju desiti, da ce ljudi opet postati zli, odlucio je da preko Noja i njegove porodice stvori narod koji ce biti primer svim drugim naodima u pogledu duhovnosti, kroz taj narod na kraju je trebao da dodje i Isus Hrist, koji ce biti spasenje svim drugim narodima. Bog je imao plan od pocetka. Imas prorocanstvo o dolasku Hrista na samom pocetku biblije, ''i jos mecem neprijateljstvo izmedju tebe i zene, izmedju semena tvojega i semena njezina. Ono ce ti na glavu stajati, a ti ces ga u petu ujedati'' to ''seme'' je ustvari Isus Hristos, koji ce stati na glavu zmije i unistiti satanu i greh, i na kraju spasiti sve ljude...
Da se sve to nije odigralo na taj nacin, mi danas ne bi imali Isusa Hrista.
Treba razumeti, da Bog ima svoj narod i satana takodje svoj, vodi se rat izmedju dobra i zla, i taktika se menja, jer satana pokusava da izmanipulise dogadjaje da se ne desi sve onako kako je Bog zeleo. Ali Bog ima predznanje i radi u skladu sa tim, da bi se na kraju sve desilo onako kako je on odlucio.

Kazes ''zasto Bog nije licno govorio tim narodima, sta ce njemu jevreji da preko njih sprovodi svoj zakon''?
Opet ti kazem njih nista ne bi uverilo, dosao je Isus Hristos koji je bio Bog, cinio je cuda, vaskrsavao mrtve, cak je i Bog Otac govorio sa neba ''ovo je sin moj ljubljeni koga priznajem, njega slusajte'' , i sta se desava , oni su rekli ''grom je zagrmeo'' , to nije Bog , to je neka prirodna pojava. Toliko su voleli greh da su bili slepi i gluvi da cuju. Za njih nista nije bilo dovoljno.
Isus je rekao ''da ko i iz mrtvih ustane nece verovati'' , i to se pokazalo istinitim.
Mojsije je takodje cinio cuda, sam Bog je licno govorio pa opet nisu verovali...
Sa druge strane Bog nikom ne zeli da se namece, covek je slobodno bice , i takvim ga je Bog stvorio, on moze da izabere da li ce da cini dobro ili zlo, to je slobodan izbor. A za svakog onog ko ga iskreno trazi i zeli da mu sluzi Bog je obecao ''Trazicete me i naci cete me kada me potrazite svim srcem svojim''.
Ima dovoljno dokaza za sve one koji zele da prihvate, ali za one koji ne zele, njima je satana zatvorio um i zaslepio njihove oci da ne vide, tako da i najvece cudo nije im dovoljno da poveruju i budu spaseni.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postovanje prijatelju Mire,

Sta mislis da li su masoni bili gri od komunista ili su i jedni drugi isti bezboznici?

Mozas li nam reci koliko je ptravoslavaca i katolika u procentima bilo clanovi komunisticke partije?

Poznavao sam neke koji su bili komunisti pre nego su upoznali Hristovo Jevadjelje pa kad su ga upoznali napustili su komuniste i postali hriscani. Sta mislis za njih da li su iskreni hriscani ili nisu?

Sve najbolje

Postovanje prijatelju More,

pastor RAjs naziva sebe adventistom, ali on je osnovao svoju crkvu, koja je nezavisna od Adventisticke crkve.

Premsa tome on moze da izjavi sta god zeli, ali to nema vese sa Adventistickom crkvom.

Sve najbolje

Ok. Samo jedno pitanje, mozes li mi navesti citat gde se Elen Vajt borila protiv masona u svojim redovima? Ako takav citat postoji?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
kolega ti mora da se šališ
pa upravo Ellen White je prva otkrila da će adventisti past u vjeri
1888.g im je bila i poslana opomena, generalnoj konferenciji za duhovni pad, ali nisu se pokajali
Ellen G White je davno, davno govorila da je adventistička crkva prokazana
nemoj se sada praviti pametan kako to nisi znao
isto tako i da su još za života Ellen White sami adventisti mnoga njezina pisma uništavali, spaljivali
a preko vođe crkvene tiskare Uriah Smitha su štampali one spise koji su njima odgovarali

adventisti su na samom početku bili Babilon preko kojega su se ljudi spašavali,
ali su vremenom duhovno pali, okamenili se i postali progonitelji pravih kršćana

Babilon = vrata prema Bogu, a drugo značenje za Babilon može biti = zbrka , nered

nemam ja nikakve svoje vjere kolega moj laodikeja, to sam napomenuo barem 100x dosada
nego ja poštujem Božji zakon 10.zapovijedi, taj Zakon koji je naš Spasitelj učinio velikim i slavnim

još uvijek ima nade, još uvijek traje vrijeme milosti u Božjim oćima i svi koji žele mogu se spasiti
Bibliju u ruke, molitvu na usta, kleknite pred Kristom i predajte Mu se neka vas On vodi
tko tako učini sigurno neče pogriješiti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pasti u veri u odnosu na licnu duhovnot vernika je jedna stvar, i o tome je Ellen White pisala, ali nije govorila nigde da je crkva vavilon, i da je ona odbacena, to je nauka neprijatelja sotone.
Ona govori o poruci Laodikeji koja je upucena crkvi kao sredstvo pomocu kojeg ce crkva doziveti reformu, i obaviti misiju koju joj je Bog poverio.

Dakle, preispitaj svoje stavove, jer vidim da si na pogresnom putu sto se toga tice.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
spedy12
Ti spajas neke nespojive stvari i od njih pravis svoju veru. Tvoja verovanja su nesto izmedju adventista i jehovinih svedoka. Imas li ti neku hriscansku zajednicu koja veruje isto kao ti? Sta ti u stvari zelis da postignes, da porices trojstvo, Isusa Hrista kao Boga. Jel to poenta svega?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
spedy12
Ti spajas neke nespojive stvari i od njih pravis svoju veru. Tvoja verovanja su nesto izmedju adventista i jehovinih svedoka. Imas li ti neku hriscansku zajednicu koja veruje isto kao ti? Sta ti u stvari zelis da postignes, da porices trojstvo, Isusa Hrista kao Boga. Jel to poenta svega?
Ma spedi ti je ovde ko na ringispilu,vrti se u krug i sam nezna kad mu se zavrti gde ce da se spusti.

Jasno se vidi da su ga obradili i JS-ci,Adventi!!!!pa ni sam nezna gde ce sad!?Trojstvo ne razume bas kao i JS-ci,adventi.

Bog je jedan u tri oblika,no nikako tri licnosti,i ko god ne veruje da je Hristos dosao u telu antihris je!!!treba o tome dobro razmisliti (Jovan 1:14)

Pozdrav.

Natrag