Adventisti

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Slike koje sam postavio su fotografije rimokatoličkih i Pravoslavnih crkava.
Jedna je upravo saborni hram u Beogradu a drugi u zemunu, možeš otići i sam proveriti, a ovakvih simbola ima u većini hramova Pravoslavlja i Rimokatolicizma.
Nikad nisam video u pravoslavnoj crkvi piramidu s okom!ja nisam katolik pa se nisam mnogo iteresovao o njima.Ali mislim da si malo preterao!

Pozdrav.

bojizakon.png

@laodikeja
ovdje ti je najjači dokaz da trosjtvo nema u Bibliji
trojstvo Biblija ne uči, jer to je najstarije idolopokonstvo, čak starije i od same RIMOkatolčke crkve koja ga je uvela u njezino takozvano kršćanstvo
trojstvo nemožeš obraniti Biblijom nikada, pogotovo pored prve zapovijedi
Ja sam Jehova Bog tvoj Jedini, nemoj imati drugih bogova uz mene.

@izabela
znala je E.G.W. tko su albinžani barem 100x bolje od tebe, za one koji neznaju albinžani su bili vjerni Kristovi učenici koji su trpili za svetu vjeru Kristovu
uostalom i sama si gore napisala iz spisa E.G.W
Vjekovima se prolivala krv svetaca. Dok su Valdenžani Pijemonta davali svoj život »za riječ Božju i za svjedočanstvo Isusa Krista«, francuski albigenzi podnosili su iste žrtve zbog istih uzroka. U danima reformacije njeni sljedbenici su pogubljivani poslije strašnih muka. Kralj i plemstvo, žene visokog roda i nježne djevojke, ponos i vitezovi nacije, naslađivali su se samrtnim patnjama Kristovih mučenika. Hrabri hugenoti prolijevali su svoju krv na mnogim ratnim poljima, boreći se za ono što je najdraže ljudskom srcu: za slobodu savjesti. Protestanti su stavljeni izvan zakona; njihove su glave ucjenjivane, i bili su progonjeni kao divlje zvijeri.

@laodikeja i izabela
progonstvo današnjih kršćana dolazi od adventista, to je točno, izgleda da su oni u tome najkrvoločniji, ali prava istina je u tome da nas adventisti ne progone
nego
jezuiti koji su odavno ubačeni u adventističke crkve i spremno čekaju mig iz vatikana
pa to su kršćani otkrili prije nekih 130.g, još dok je Ellen White bila živa
uostalom ona je to prva i vidjela da je njezina adventistička kuća prokazana
neznam da li netko još nije primjetio da su adventisti danas = RIMOkatolici
samo što ko fol adventisti drže do subote na jeziku ali djela gotovo da i nemaju
još samo usput da dodam kako i adventisti i RIMOkatolici danas imaju zajednička sva nečista jela,
kako na duhovnom stolu tako i na fizičkom
dakle mogu ruku pod ruku jedni sa drugima
žalosno, ali istinito

ljudi moji pa gdje vam je pamet
pa zar tako zahvaljujete Bogu za ruku spasa koju vam još uvijek pruža
zar tako zahvaljujete Kristu da izvrčete Božju Riječ, i druge ljude navodite na grijeh
obečajete ljudima mr mir mir tisućugodišnji
ali
mira neče bit Govori Jehova nad Vojskama, dok ne osvane dan Gospodnji
zar vas nije strah pred Bogom i Kristom ??

Da si pametan ti bi razumeo kome i zasto i zbog cega su dane te zapovedi!5 Mojsijs 5;jezikelj 20,najbolje o tome govore!ali ti kao i adventi ne zelite da o tome diskutujete jer tamo se otkriva vasa prevara.

Pozdrav.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Spedy:
@laodikeja i izabela
progonstvo današnjih kršćana dolazi od adventista, to je točno, izgleda da su oni u tome najkrvoločniji, ali prava istina je u tome da nas adventisti ne progone nego jezuiti koji su odavno ubačeni u adventističke crkve i spremno čekaju mig iz vatikana
pa to su kršćani otkrili prije nekih 130.g, još dok je Ellen White bila živa
uostalom ona je to prva i vidjela da je njezina adventistička kuća prokazana
neznam da li netko još nije primjetio da su adventisti danas = RIMOkatolici

Spedy, stvarno nema logike u ovome što pišeš. Da su se adventisti udružili s katolicima onda ne bi toliko napadali Katoličku crkvu i Papu, a Katolička crkva njih tretira kao i svaku drugu zajednicu.
Druga stvar, pridaješ nadnaravne sile isusovcima. Oni su nekada bili daleko brojniji i utjecajniji u crkvi, učeni su i otvorali su velik broj sveučilišta diljem svijeta, danas su uglavnom posvećeni svom redovničkom životu i ne ističu se mnogo. Da govoriš o Opus Dei ili Kristovim legionarima možda bih pomislila da se stvarno netko od njih ubacio u adventističe redove, barem za šalu...ali i oni imaju drugog, važnijeg posla.
Griješiš protiv ljubavi i istina kad kažeš da su adventisti najkrvoločniji...Bože mili, zar se negdje prolila krv? Ne vjerujem.
Kako se može vidjeti, Adventisti su se dali na posao i ispunili internet svojim materijalima, ali imaju na to pravo, možda će nekoga pridobiti, ali sasvim sigurno i odbiti.

To što je Ellen pisala o isusovcima, samo je znak da je bila protestanski usmjerena i da nije znala drugačije.
O isusovcima ima mnogo priča i crnih legendi, ali ni jednog dokaza, jer mnoge optužbe su pale iz čiste zavisti prema njima.
Ovo što ti vidiš ili što se može pročitati negdje o susretima adventista i katolika je samo znak dobre volje ( s obje strane) da ne živimo u neprijateljstvu već u kršćanskom duhu. Budi bez brige, ujedinjenje s adventistima niti bilo kojom drugom protestanskom zajednicom ne dolazi u obzir jer su krivovjerci. To je stv Katoličke crkve, doduše malo drugačije formuliran na II Vat. Koncilu: protestanti posjeduju tek dio istine, ali ne cjelinu.
Svi oni koji se vraćaju prihvaćaju nauk Katoličke crkve o crkvenom naučiteljstvu i predaji, sakramentima, štovanju Marije i svetaca i dakakoo, priznaju Papu za Vrhovnog poglavara.
Dakle, adventisti su miljama daleko od katolika. Što se mene tiče, nek budu što dalje ako misle ustrajati u svom učenju.
:)

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@faky
Božji Zakon je preko Izraelaca trebao biti upučen cijelom svijetu
Izraelci su dakle imali dužnost cijeli svijet opomenuti na potrebu poštivanja 10.začovijedi
ali
s vremenom su se iskvarili, zatvorili u mržnju i vjerski fanatizam i nisu ostali sol zemlje i svijetlo svijeta nego su postali tama
počeli su vjerovati da samo njih ljubi Bog a svi ostali su pogani
nisu željeli drugima pokazati blagoslov koji Bog daje kada se poštuje Božji Zakon
Gospod je dugo trpio Izraela i kada je Izraelm odbacio Boga Bog je odbacio Izreala
tada je Jehova Bog sklopio novi savez sa kršćanima
kršćani imaju istu zadaću kao nekada Izrael
uputiti, obavijestiti sve ljude na potrebu poštivanja Božjeg Zakona i navijestiti drugi Kristov dolazak

za one koji neznaju a zanima ih, Božji Zakon je obavezan ne samo na našoj planeti,
nego je to ujedno i ustav svemira
dakle taj Zakon se poštuje na svakoj planeti koju je Bog stvorio i na njoj načinio život

@izabela
neznam kako i čime da te uvjerim da su među adventiste stvarno ubačeni jezuiti
jer
koji god dokaz da ti postavim ti češ pronaći isti takav kontraargument

neznam da li možeš shvatiti da adventisti u početku nisu naučavali nikakvo trojstvo
a
danas im je to službeni vjeronauk
odakle adventistima to trojstvo
da nije samo od sebe s neba palo ???
i usput da te pitam zašto je i kod adventista *šunkica* na stolu
a znamo da je šunkica najviše zastupljena kod RIMOkatolika
pa oni to čak i u crkvu nose na oltare da im se blagoslivlja
zar ne??
ili si ti jedini RIMOkatolik koji to nezna

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Isabeleta, hvala na odgovoru, dobro je da znam da je ono sto si rekla iz dobre namere.Ali nema mnogo svrhe truditi se nekoga ubedjivati, Elen Vajt i njene greske rekao sam, nece ubediti adventiste da su na pogresnom putu, jer oni prvenstveno veruju u Sveto Pismo.Kazes zasto bi istrazila adventiste? Pa kako ti mozes biti sigurna da je nesto istina a nisi istrazila druge opcije.Ne mislim samo na adventiste vec i na druge crkve i religije. Problem u hriscanstvu je sto, katolicka i pravoslavna crkva, ima svete oce, koji su tumaci biblije, a koji su gresni ljudi kao i mi, i nisu bili u direktnom kontaktu sa Isusom Hristom. Dok su apostoli koji su pisali novi zavet, culi, videli i doziveli iz prve ruke. Oni su licno poznavali Hrista. Koga treba slusati? Da li nekoga ko je ziveo u 2,3 veku nakon Hrista, ili apostole koji su licno sve videli? Kazes nisam ispitao svoju pravoslavnu veru, mozda i nisam posvetio dovoljno vremena tome, ali citao sam nesto od crkvenih otaca i tu nalazim greske koje nisu u skladu sa svetim pismom, i sta sad? Treba biti otvorenog uma sto mnogi ovde nazalost nisu. Kazes da ''koristis dokaze koji su potkrepljeni recima Elen Vajt''. Ja nju ne priznajem, trazio sam od tebe da se ostavis Elen Vajt i da biblijom potkrepis svoje dokaze. Ajde konacno da pocnemo da razgovaramo kao normalni ljudi.

Sto se tice slike,u redu sveti petar je razapet naglavacke pa je to zbog toga...
Ali, masonski simboli i slike koje su ovde postavljali mnogi, postoje i u adventistickoj,pravoslavnoj,katolickoj, pa i drugim protestantskim crkvama. Sta cemo sa njima?

Kazes: ''simboli koje spominjes na pravoslavnim i katolickim crkvama su znak Presvetog Trojstva ili Boga koji sve vidi i zna.''
Ja vas ne razumem, ovamo optuzujete adventiste da imaju masonske simbole , a svoje opravdavate.
Zasto svi zatvarate oci pred ociglednim, kada se radi o vasoj crkvi?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.10.2010
Poruka
37
Prijatelju nemamo sta vise razgovarati, posto vredjas i koristis se sarkazmom, nisi otvorenog uma i nemas pojma o cemu pricas. Pun si sebe i nimalo ponizan, ne dopustas mogucnost da nisi u pravu... Sve najbolje ti zelim!

Da ti postavim jedno pitanje, da li si ti mozda jehovin svedok?
Arijevsko ucenje da Bog nije trojstvo temelji se na falsifikovanim prevodima biblije , govorio sam o tome ali niko ne cita. Svi noviji prevodi nakon 1850. god, izbacuju tekstove koji jasno ukazuju na to da je Isus Bog. Treba da odes na temu jehovini svedoci pa da tamo govoris o tome, i dobijes odgovor , ovde je tema adventisti. Tacno je da se pojam trojstvo ne nalazi u bibliji, ali nauka kao takva postoji...

Gresis.Kazes ne spominje se kao otpala crkva?
Zena ili bludnica koja se ovde spominje naziva se takodje ''Vavilon Veliki''. Nakon sveopsteg potpa Nojevog vremena kriva religija je imala svoj pocetak u Vavilonu. Vremenom su se mnoga religijska verovanja prosirila po mnogim zemljama. Zato je jasno da je Vavilon Veliki ili ''zena'' o kome govori otkrivenje religijske prirode.

(Otkrivenje 17:1-5): ''Pokazacu ti sud nad velikom bludnicom koja sedi na mnogim vodama, s kojom su kraljevi zemlje cinili blud... A na celu joj je bilo napisano ime Vavilon Veliki majka bludnica i ogavnosti zemaljskih''
Zar nije istina da su dominantne verske organizacije ucinile praksom to da se zdruzuju s politickim vladarima radi sticanja moci i materijalnih dobara? Nije li takodje istina da njihovo visoko svestenstvo zivi u raskosi, iako mnogo ljudi spram njih zivi u bedi.

(Isaija 21:8,9):''Pade,pade Vavilon, i svi rezani likovi bogova njegovih razbise se o zemlju'' - ovde ti takodje pokazuje da je vavilon povezan sa religijskim sistemom.

Ja ne tvrdim da ''Zena'', ''Vavilon Veliki'' nuzno predstavlja rimsku crkvu(mada mi je to verovatnije). Moguce je da predstavlja svetsko carstvo krive religije..
Ja samo koristim svoje izraze da bih opisao kako ja to razumem...

Zbog cega ja gresim ako se drzim onoga sto je napisano?
Religija, gde si nasao tu rec?
Vavilon jeste bio neznabozacki grad to je tacno, ali njegovi vladari su bili suvereni u svim odlukama.

Toplo ti preporucujem da procitas sledeci kratak tekst:
Kod:
http://www.virtualnigrad.com/Vavilon_anticki_grad_u_Mesopotamiji-103-11645

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zbog cega ja gresim ako se drzim onoga sto je napisano?
Religija, gde si nasao tu rec?
Vavilon jeste bio neznabozacki grad to je tacno, ali njegovi vladari su bili suvereni u svim odlukama.

Toplo ti preporucujem da procitas sledeci kratak tekst:
Kod:
http://www.virtualnigrad.com/Vavilon_anticki_grad_u_Mesopotamiji-103-11645

Ja tebe ne razumem, zapeo si za neke reci. Sta hoces da kazes da se ovde radi o stvarnom ''gradu Vavilonu'' gradu koji nije ni postojao kada je ovo bilo pisano? Jasno je da je to simbol koji ukazuje na nesto drugo, i ja sam ti lepo povezao na sta se to odnosi. Nisu vazne reci, vec smisao svega toga...
Nemoj da filozofiras. Veruj kako hoces uostalom, niko ti ne brani....

Član
Učlanjen(a)
12.10.2010
Poruka
37
Ja tebe ne razumem, zapeo si za neke reci. Sta hoces da kazes da se ovde radi o stvarnom ''gradu Vavilonu'' gradu koji nije ni postojao kada je ovo bilo pisano? Jasno je da je to simbol koji ukazuje na nesto drugo, i ja sam ti lepo povezao na sta se to odnosi. Nisu vazne reci, vec smisao svega toga...
Nemoj da filozofiras. Veruj kako hoces uostalom, niko ti ne brani....

Pa nije postojao, ali Jovan dobija otkrivenje od Hrista sta ce se desiti u buducnosti, odnosno nasem sadasnjem vremenu.
Drugo, ja ne filozofiram jer Sveto Pismo uopste nije filozofska niti naucna knjiga. Nju ne mogu svi razumeti, a kamoli tumaciti nadam se da se slazes. Ako si adventista pokazao sam ti zasto gresite, i nadam se dokazao.

"Ko ima usi da cuje, neka cuje!"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa nije postojao, ali Jovan dobija otkrivenje od Hrista sta ce se desiti u buducnosti, odnosno nasem sadasnjem vremenu.
Drugo, ja ne filozofiram jer Sveto Pismo uopste nije filozofska niti naucna knjiga. Nju ne mogu svi razumeti, a kamoli tumaciti nadam se da se slazes. Ako si adventista pokazao sam ti zasto gresite, i nadam se dokazao.

"Ko ima usi da cuje, neka cuje!"

E svasta cu ja jos ovde cuti, haha, znaci u buducnosti ce neko ponovo izgraditi grad Vavilon. :dtyste: Vrtis se u krug, izvini sto mi je smesno. Ne nisam adventista... I naravno da bibliju svi mogu razumeti, ako zamole da im Bog razjasni svojim svetim duhom. Sve najbolje druze.

Poslednja izmena:
Natrag