Infoumus.
Ti nisi ozbiljno shvatio moje reči koje sam napisao, a one glase:
Reč Božja upućuje, i to je osnovni biblijski princip po kome se meri istina od laži:
"Закон и свједочанство тражите. Ако ли ко не говори тако, њему нема зоре" ( Isaija 8. 20 )
Ja bih samo na ovo dodao još neke pojedinosti u vidu biblijskih tekstova koji objašnjavaju ove pojmove.
"И разгневи се змија на жену, и отиде да се побије са осталим семеном њеним, које држи заповести Божије и има сведочанство Исуса Христа" ( Otkrivenje 12. 17 )
[SUP]12[/SUP] Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( Otkrivenje 14. 12 )
"И паднувши пред ногама његовима поклоних му се; и рече ми: гле, немој, ја сам слуга као и ти и браћа твоја која имају свједочанство Исусово. Богу се поклони; јер је свједочанство Исусово Дух Пророштва" ( Otkrivenje 19. 10 )
Dakle, da bi se Bog javio određenoj crkvi u svojstvu proroštva gde će joj on govoriti i pokazivati svoju slavu, ona mora imati minimalno ova tri uslova vere, a to je rednim brojevima navedeno 1) POSLUŠNOST BOŽJIM ZAPOVESTIMA. 2) VERU ISUSOVU ZASNOVANU NA REČI BOŽJOJ. 3) DAR PROROŠTVA.
Takođe, da bi neko mogao da doživi živo iskustvo sa Bogom, iskustvo pokajanja koje vodi ka potpunom predanju i posvećenju, on mora takođe ispuniti ove uslove.
Jedan drugi biblijski tekst kaže odprilike "Gospod uslišava one koji mu se mole u istini"
Dakle, sagledavanjem celokupnog biblijskog i istorijskog konteksta može se doći do zaključka koja crkva jedino ispunjava ove biblijske uslove da se nazove crkvom Božjom.
Ti ovo možeš verovati ili odbaciti, ovo su činjenice.
Tvoje komentare o umišljenju ne bih više komentarisao, jer ako nisi ovo gore lično iskustveno doživeo u svom ličnom životu, onda te ni sam Bog ne može uveriti da je to tako.
Što se tiče onoga što sam napisao o poreklu tradicionalnih crkava, to su činjenice podkrepljene istorijskim dokazima i biblijskim kontekstom.
Pozdrav