Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam licno ko je uticao na tebe da promenis misljenje, ali bez obzira, ja te ne osudjujem zbog toga.
Biblija ti u svakom slucaju govori da ima tri licnosti Bozanstva, i oni cine jednoga Boga, a ne tri.

Pozdrav i svako dobro,

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ne znam licno ko je uticao na tebe da promenis misljenje, ali bez obzira, ja te ne osudjujem zbog toga.
Biblija ti u svakom slucaju govori da ima tri licnosti Bozanstva, i oni cine jednoga Boga, a ne tri.

Pozdrav i svako dobro,

Jedan jedini Bog Isus Hristos!!!druga zapoved nemoj imati drugih Bogova osim mene!!! e sad u kakvom obliku,imenu se javlja to je drugo!!!

2.Петр. 3: [SUP]15[/SUP]И трпљење Господа нашег држите за спасење; као што вам и љубазни наш брат Павле по даној му премудрости писа.[SUP]16[/SUP]Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао.[SUP]17[/SUP]А ви, дакле, љубазни, знајући напред, чувајте се да преваром безаконика не будете одведени с њима, и не отпаднете од своје тврђе;
[SUP]18[/SUP]Него напредујте у благодати и у познању Господа нашег и спаса Исуса Христа. Њему слава и сад и у вечна времена. Амин.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedan jedini Bog Isus Hristos!!!druga zapoved nemoj imati drugih Bogova osim mene!!! e sad u kakvom obliku,imenu se javlja to je drugo!!!

2.Петр. 3: [SUP]15[/SUP]И трпљење Господа нашег држите за спасење; као што вам и љубазни наш брат Павле по даној му премудрости писа.[SUP]16[/SUP]Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао.[SUP]17[/SUP]А ви, дакле, љубазни, знајући напред, чувајте се да преваром безаконика не будете одведени с њима, и не отпаднете од своје тврђе;

[SUP]18[/SUP]Него напредујте у благодати и у познању Господа нашег и спаса Исуса Христа. Њему слава и сад и у вечна времена. Амин.

Pozdrav od Gere.

Amin, Isus je Bog vecni zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.
Razumemo se u svakom slucaju, razlika je u nijansama.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
laodikeja pa šta to pišeš ?

tko je Bog Otac ?
jer nemožeš Isusa proglasiti za Boga

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
laodikeja pa šta to pišeš ?

tko je Bog Otac ?
jer nemožeš Isusa proglasiti za Boga

Kakav bi to Bog bio kada bi poslao stvorenje da umre za coveka, a on ne bi ni prstom mrdnuo.
Onda su pojedini u pravu kada kazu da Bog nije nista licno zrtvovao vec je to uradio neko drugi u njegovo ime.
Ja u takvog Boga ne bih mogao da verujem.

Postoji jedna prica koju sam negde procitao a koja oslikava ovaj problem, ali posto se ne secam samog sadrzaja u celini, prepricacu je iz secanja.

U jednom kraljevstvu vladao je jedan pravedni kralj i imao je staru majku.
U izvesno vreme otkriveno je da je neko nepoznat ucinio nesto sto je bilo protiv zakona njegovog carstva.
Car je naredio da se taj covek pronadje i da se on dobro izbicuje bez milosti.
Posle nekog vremena otkriveno je da je taj koji je prekrsio zakon tog carstva bila licno kraljeva majka.
Kralj nije imao kud, vec je onako kako je i obecao pred zvanicnicima osudio prekrsioca odnosno rodjenu majku i naredio da se ona izbicuje, rekavsi, udri djelatu i budi nemilosrdan.
Djelat je prisao i u trenutku kada je hteo da zamahne bicem, cuo je kralja koji je uzviknuo, stoj, bicuj mene bicuj mene, ja cu preuzeti kaznu te zene na sebe..

Ova prica upucuje na to, da je sam Bog tvorac i zakonodavac koji je stvorio coveka, nesebicno polozio svoj zivot da bi ga iskupio iz ropstva greha i smrti, ni jedno stvoreno bice to nije bilo u stanju, i kakav bi to Bog bio u ocima svemira da je ucinio nesto suprotno od toga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Bog Jahve je žrtvovao Sina Svog Jedinorođenog, Krista Isusa
prinio je največu žrtvu u svemiru za nas grešnike, jer Krist je pravedan umro za nas nepravedne
stvorenje nas nije moglo otkupiti, nego samo Onaj tko je ravan Bogu
znači da ti ponovim jer nisi shvatio izgleda, Isus nije stvorenje
Gospod Jahve se borio svom snagom za pobjedu našeg Spasitelja, a to što ti ne vidiš nemoj pisati da nije ni prstom mrdnuo, ružno je to
a ova pričica koju si dolje napisao, čisto je ljudska predaja, izmišljotina koja nema snage

Psalam 112:4
čestitima sviče ko svjetlost u tami,
blag, milosrdan, i pravedan JAHVE

e moj laodikeja, što više pišeš to ti bolje spadaju maske s lica
samo još da vidimo kojem redu pripadaš

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Amin, Isus je Bog vecni zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.
Razumemo se u svakom slucaju, razlika je u nijansama.

Mozda!!

Pozdrav od Gere.

prinio je največu žrtvu u svemiru za nas grešnike, jer Krist je pravedan umro za nas nepravedne
Gospod Jahve se borio svom snagom za pobjedu našeg Spasitelja, a to što ti ne vidiš nemoj pisati da nije ni prstom mrdnuo, ružno je to
a ova pričica koju si dolje napisao, čisto je ljudska predaja, izmišljotina koja nema snage

Psalam 112:4
čestitima sviče ko svjetlost u tami,
blag, milosrdan, i pravedan JAHVE

Ja ne branim laodikeju ali tebi bih posavetovao da malo bolje proucis bibliju ko je u stvari Jahve!!!Da si slep po pitanju bioblije to sam odavno primetio,Jahve i jeste Isus brate,tvorac (Jovan 1:1-14)a posto bi neke dominacije najvise volele da iscepaju Jovanovu 1 glavu ja te potpuno rtazumem prijatelju zasto ne obracas paznju na nju,jer upravo u toj glavi se jasno otkriva ko je ISUS HRISTOS!!!

Mozda si je i citao kao i 3,4,5 glavu poslanice rimljanima!ali djaba ti citas a razumes sve kontra,znaci da Bog ne zeli da vidis ISTINU!

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega grešiš
nemože Jahve biti Isus
nemože Bog Otac biti Sin
ima li ovdje nešto nejasno ?
Bog je Bog a Sin Božji nije Bog

vrtiš jednu te istu priču koja nema veze sa Biblijskim naukom

kada Isus kaže: Otac moj radi pa radim i ja
po tome što ti govoriš izgledalo bi da Isus sam sebe zove Ocem
pa zatim:
Otac je moj veči od mene
šta to znači po tvome da je Isus veći od samog sebe
grešiš

pročitaj istinu o Jedinom Bogu i prosvjetličeš
http://serbianforum.org/religija/364855-istina-o-jedinom-bogu.html

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ako Isus nije stvoren u jednom trenutku istorije svemira onda je on vecni Bog, što potvrđuje i sama biblija:

PRESTO BOGA SINA VEČAN KAO I ON SAM, ON JE STVORITELJ :

"Prijesto je tvoj, Boze, vjecan i nepokolebljiv; skiptar je carstva tvojega skiptar pravice. Ljubis pravdu i mrzis na bezakonje; toga radi pomaza te, Boze, Bog tvoj uljem radosti vise nego drugove tvoje" ( Psalam 45 )

"А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог.
Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза Те, Боже, Бог Твојуљем радости већма од другова Твојих.
И опет: Ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дела руку Твојих:
Она ће проћи, а Ти остајеш: и сва ће остарети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измениће се:а Ти си Онај исти, и Твојих година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Ne znam o kakvim maskama i redovima pričaš..?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
kolega grešiš
nemože Jahve biti Isus
nemože Bog Otac biti Sin
ima li ovdje nešto nejasno ?
Bog je Bog a Sin Božji nije Bog

vrtiš jednu te istu priču koja nema veze sa Biblijskim naukom

kada Isus kaže: Otac moj radi pa radim i ja
po tome što ti govoriš izgledalo bi da Isus sam sebe zove Ocem
pa zatim:
Otac je moj veči od mene
šta to znači po tvome da je Isus veći od samog sebe
grešiš

pročitaj istinu o Jedinom Bogu i prosvjetličeš
http://serbianforum.org/religija/364855-istina-o-jedinom-bogu.html

(ISAIJA 9:6)[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Titu 2:[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,

[SUP]prva timotiju 1:1[/SUP] Od Pavla, apostola Isusa Hrista, po zapovesti Boga, Spasa našeg i Gospoda Isusa Hrista, nade naše,

Kolos 1:[SUP]27[/SUP] Kojima Bog naumi pokazati kako je bogata slava tajne ove među neznabošcima, koje je Hristos u vama, nada slave;

1 korincanima 12:[SUP]6[/SUP] I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu. [SUP]28[/SUP] Kog mi propovedamo savetujući svakog čoveka, i učeći svakoj premudrosti, da pokažemo svakog čoveka savršenog u Hristu Isusu.

[SUP]29[/SUP] Zašto se i trudim i borim po Njegovoj moći koja u meni silno čini.

Pozdrav od Gere.

Natrag