...
(2. poruka)
Nije potrebno da podsećam bilo koga (koji čita Božju reč), da se večna sudbina svakoga od nas upravo sada rešava:
Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.
Moja je želja i molitva da svi zajedno iskoristimo naše trenutke vremena milosti...
2Pe 3:9 Ne docni Gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni, nego nas trpi, jer neće da ko pogine, nego svi da dođu u pokajanje.
2Pe 3:10 Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće.
2Pe 3:11 Kad će se dakle ovo sve raskopati, kakvim treba vama biti u svetom življenju i pobožnosti,
2Pe 3:12 Čekajući i želeći da bude skorije dolazak Božijeg dana, kog će se radi nebesa spaliti i raskopati, i stihije od vatre rastopiti?
2Pe 3:13 Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gde pravda živi.
2Pe 3:14 Zato, ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas On nađe čiste i prave u miru.
2Pe 3:15 I trpljenje Gospoda našeg držite za spasenje; kao što vam i ljubazni naš brat Pavle po danoj mu premudrosti pisa.
2Pe 3:16 Kao što govori o ovome i u svima svojim poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao.
2Pe 3:17 A vi, dakle, ljubazni, znajući napred, čuvajte se da prevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe;
2Pe 3:18 Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin.
Neka nam se svima Bog smiluje
(3. poruka)
To su izmislili Jehowini svedoci da bi dokazali svoju dogmu kako je jedino ime koje se koristi za Boga Jehowa, a da su sve ostalo navodno titule, sto je potpuno pogresno.
Svako Bozje ime u bibliji predstavlja po jednu karakternu osobinu Boga, jer izraz IME - SHEM znaci KARAKTER, i prema tome Bog nema jedno ime vec mnostvo kojima predstavlja sebe i svoj karakter ljudima.
To NISU IZMISLILI JW, već je to biblijska istina! Na primer, u 10 Božjih zapovesti se navodi upravo to ime da označi onoga koji je dao te zapovesti:
Exo 20:1 Onda Bog izgovori sve ove riječi:
I
Exo 20:2 "Ja sam
Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Exo 20:3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
II
Exo 20:4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
Exo 20:5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja,
Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,
Exo 20:6 a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
III
Exo 20:7 Ne uzimaj uzalud imena
Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
IV
Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen
Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i
Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je
Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
V
Exo 20:12 Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da
Jahve, Bog tvoj.
Uzgred da spomenemo i da je i Ellen White u svojim spisima koristila upravo to Božje ime!
Da nisu u pitanju titule, dokazuju i tekstovi koje sam citirao, gde Bog kaze da su to njegova imena.
"У те дане спашће се Јуда, и Јерусалим ће стајати без страха, и зваће се: Господ правда наша" ( Jeremija 33. 16 )
"Име је избавитељу нашему Господ над војскама, светац Израиљев" ( Isaija 47. 4 )
"Јер сам ја Господ Бог твој, који раскидам море, да валови његови буче; Господ над војскама име ми је" ( Isaija 51. 15 )
Brate Laodikeja, izgleda da nisi obratio pažnju na reč koja stoji u originalu (pretpostavljam da je samo neznanje razlog zašto si ovo naveo).
(pošto se niko nije naučen rodio, takve greške (nenamerne greške) se lako ispravljaju : )
Evo ovde dole navodim još neke prevode, da bi brat Laodikeja ispravio svoju pogrešnu tvrdnju:
DK
Jer 33:16 U te dane spašće se Juda, i Jerusalim će stajati bez straha, i zvaće se:
Gospod pravda naša.
KS
Jer 33:16 U one dane Judeja će biti spašena, Jeruzalem će živjeti spokojno. A grad će se zvati: '
Jahve, Pravda naša.'
KJV
Jer 33:16 In those days shall Judah be saved, and Jerusalem shall dwell safely: and this is the name wherewith she shall be called, The
LORD our righteousness.
KJV+ (+Strong numbers)
Jer 33:16 In thoseH1992 daysH3117 shall JudahH3063 be saved,H3467 and JerusalemH3389 shall dwellH7931 safely:H983 and thisH2088 is the name wherewithH834 she shall be called,H7121 The
LORDH3068 our righteousness.H6664
MKJV
Jer 33:16 In those days Judah shall be saved, and Jerusalem shall dwell safely. And this is the name with which she shall be called,
JEHOVAH OUR RIGHTEOUSNESS.
DK
Isa 47:4 Ime je Izbavitelju našem
Gospod nad vojskama, Svetac Izrailjev.
KS
Isa 47:4 Otkupitelj naš, ime mu je
Jahve nad Vojskama, Svetac Izraelov, kaže:
KJV
Isa 47:4 As for our redeemer, the
LORD of hosts is his name, the Holy One of Israel.
KJV+ (+Strong numbers)
Isa 47:4 As for our redeemer,H1350 the
LORDH3068 of hostsH6635 is his name,H8034 the Holy OneH6918 of Israel.H3478
MKJV
Isa 47:4 Our Redeemer,
Jehovah of Hosts is His name, the Holy One of Israel.
DK
Isa 51:15 Jer sam ja
Gospod Bog tvoj, koji raskidam more, da valovi njegovi buče; Gospod nad vojskama ime mi je.
KS
Isa 51:15 Jer, ja sam
Jahve, Bog tvoj, koji burkam more da mu valovi buče, ime mi je Jahve nad Vojskama.
KJV
Isa 51:15 But I am the
LORD thy God, that divided the sea, whose waves roared: The LORD of hosts is his name.
KJV+ (+Strong numbers)
Isa 51:15 But IH595 am the
LORDH3068 thy God,H430 that dividedH7280 the sea,H3220 whose wavesH1530 roared:H1993 The LORDH3068 of hostsH6635 is his name.H8034
MKJV
Isa 51:15 But I am
Jehovah your God, who divided the sea, and its waves roared; Jehovah of Hosts is His name.
NAPOMENA:
U engleskom prevodu KJV (referentni prevod) kada god stoji velikim slovima LORD, to UVEK označava originalno JHVH.
H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'
From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.
Sto se tice napisanog da je Isus Bog, i apostol Toma je Isusa nazvao Bogom "GOSPOD MOJ I BOG MOJ" i Isus ga nije ukorio, vec mu je rekao da tek posto ga je video verovao je, i blago onima koji nisu videli a verovali su.
Sta je Toma po Isusovim recima poverovao kada je video Isusa?
Poverovao je da je Isus vaskrsli Bog.
Da je bilo pogresno sto je Toma nazvao Isusa Bogom on bi ga ukorio, i sigurno bi mu rekao "TOMO JA NISAM BOG, JA SAM STVORENO BICE, TO JE GREH STO GOVORIS JER KRSIS DRUGU ZAPOVEST, POKAJ SE"
Ali Isus to nije ucinio, jer je to bila istina, Isus je Vaskrsli Bog.
Tako je!
Svako dobro brate
(4. poruka)
Pošto je do sada bilo dosta reči o greškama Adventista sedmog dana, interesuje me...
Da li biste hteli da nam kažete sa čim se slažete sa Adventistima?
Koja verovanja imate zajednička sa 7DA?