Adventisti

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Adventisti ne insistiraju na Bozjem imenu Jehova, vec to rade iskljucivo Jehovini svedoci.

a zašto adventisti ne inzistiraju da se Bog zove pravim imenom?
da li se sramite toga ili vam i to jezuiti brane ?

jer u početku su adventisti bili ponosni u izgovaranju Njegovog imena
u kojem je utjeha, snaga, mudrost, pobjeda

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Spidi da li si ti bivsi katolik, bivsi adventista i bivsi svedok? Tim redosledom?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisti ne insistiraju na Bozjem imenu Jehova, vec to rade iskljucivo Jehovini svedoci.

a zašto adventisti ne inzistiraju da se Bog zove pravim imenom?
da li se sramite toga ili vam i to jezuiti brane ?

jer u početku su adventisti bili ponosni u izgovaranju Njegovog imena
u kojem je utjeha, snaga, mudrost, pobjeda

Jedno od Bozjih imena je Jehowa i to niko ne spori, ali postoje i mnoga druga imena.
Neznam kada su to Adventisti bili posebno ponosni izgovaranjem tog jednog imena, vise se moze reci Bogom kao skupom svih karakternih osobina koje sadrze sva imena u bibliji, a ne samo jednim imenom.

Spidi da li si ti bivsi katolik, bivsi adventista i bivsi svedok? Tim redosledom?

To je dobro pitanje

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ime Božje je Jehova, Jahve, dok nisu bili samoglasnici poznati pisalo se JHVH
ali se izgovaralo Jahve
to može shvatiti svaki um, nema tu filozofije

e moj laodikeja ti se pokrio plaštem adventista, zaogrnuo se kršćanstvom, ali djela tvoja nadaleko govore koji je to vuk u tebi
možda si čuo za ispravan nauk adventista od početaka, ali ga živio nisi jer da jesi (osim ako si svjesno odbacio istinu)
i danas bi sa največom radošču i strahopoštivanjem izgovarao ime Božje

kršten sam kao dijete u rimokatoličkoj crkvi, to nism mogao odbiti jer sam ipak bio premali za tako nešto
u toj crkvi samo bio da se može na prste izbrojati
nemam niti jednu jedinu njihovu potvrdu o vjeri, ni firme ni krizme, ništa
nikada nisam niti išao na njihov vjeronauk
jako rano sam osjetio da u toj crkvi nešto ne štima, još prije rata 1990g.
kasnije sam saznao istinu i uvjerio se tko je i što je rimokatolička crkva
nisam bio član niti jedne ovosvjetske crkve niti ču ikada biti

pristupih crkvi Kristovoj, kršten kako to Bog zapovijeda, na oprost grijeha
sproveo sam obred poniznosti i večeru Gospodnju, Euharistijsko slavlje
punopravan sam član Kristove crkve
i uvijek ču sa ponosom izgovarati ime Božje Jehova
a ne filozofirati o nekakvim njegovim imenima

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
e moj laodikeja ti se pokrio plaštem adventista, zaogrnuo se kršćanstvom, ali djela tvoja nadaleko govore koji je to vuk u tebi
možda si čuo za ispravan nauk adventista od početaka, ali ga živio nisi jer da jesi (osim ako si svjesno odbacio istinu)
i danas bi sa največom radošču i strahopoštivanjem izgovarao ime Božje

Koja dela, za koji me greh konkretno osuđuješ?
Ja sam svoja iskustva obraćenja i zajednice sa Bogom već opisao, i sam Gospod mi svedoči sve što ovde iznosim.
Imam mir sa Bogom i njegovo sveto odobravanje, tako da to što pišeš je tvoje lično subjektivno mišljenje.

Ali verujem da će na kraju biti dobro sa tobom, jer imaš određene ključne istine koje drugi nemaju u ovom trenutku, i da ćeš u vreme posletka kada odpočnu događaji prepoznati ostatak koji drži zapovesti i veru Isusovu, jer će tada postojati samo dva puta.

"Шта ћемо, дакле, рећи на ово? Ако је Бог с нама, ко ће на нас?
Који, дакле, свог сина не поштеде, него га предаде за све нас, како, дакле, да нам с Њим све не дарује?
Ко ће оптужити избране Божије? Бог који правда?
Ко ће осудити? Христос Исус који умре, па још и васкрсе, који је с десне стране Богу, и моли за нас?
Ко ће нас раставити од љубави Божије? Невоља ли или туга?
Или гоњење? Или глад? Или голотиња? Или страх? Или мач? Као што стоји написано:
За Тебе нас убијају вас дан, држе нас као овце које су за клање.
Али у свему овоме побеђујемо Оног ради који нас је љубио.
Јер знам јамачно да ни смрт, ни живот, ни анђели, ни поглаварства, ни силе, ни садашње, ни будуће,
Ни висина, ни дубина, ни друга каква твар може нас раставити од љубави Божије, која је у Христу Исусу, Господу нашем" ( Rimljanima 8. 31 - 39 )

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Laodikeja:
"Na kraju, Adventisti nemaju nista zajednicko sa Jehowinim svedocima niti bilo kakve povezanosti."

Ja:
Meni ste svi vi sektaši isti. Sličite ko jaje jajetu po karakternim osobinama.
Previše toga imate zajedničkog. Bezkarakternost, izdajnička narav, neverovatna povodljivost ... dosadni ste ko proliv a čak vam i prsti lažu i to pre nego dotaknu tastaturu. Verska opačina je glavna zajednička karakteristika svih vas, sektaša. Mora da je Juda Iškariot bludno sagrešio pre nego je izdao Isusa, jer u protivnom vas nebi bilo. Svi ste vi Judini sinovi pa spasenje neće da vas snajde bez konopca i suhe grane.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja:
"Na kraju, Adventisti nemaju nista zajednicko sa Jehowinim svedocima niti bilo kakve povezanosti."

Ja:
Meni ste svi vi sektaši isti. Sličite ko jaje jajetu po karakternim osobinama.
Previše toga imate zajedničkog. Bezkarakternost, izdajnička narav, neverovatna povodljivost ... dosadni ste ko proliv a čak vam i prsti lažu i to pre nego dotaknu tastaturu. Verska opačina je glavna zajednička karakteristika svih vas, sektaša. Mora da je Juda Iškariot bludno sagrešio pre nego je izdao Isusa, jer u protivnom vas nebi bilo. Svi ste vi Judini sinovi pa spasenje neće da vas snajde bez konopca i suhe grane.

Ne mozes sve stavljati u isti kos.
Fanatizam je prisutan tu i tamo ali nije odlika svih, uglavnom je vecina protestantskih zajednica po pitanju vere i delovanja pozitivna.

Na tradicionalne crkve ne zelim da se osvrcem, samo zelim reci da se rodovi prepoznaju po korenu, govoreci uopsteno kakav je koren onakvi su i rodovi.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Laodikeja:
"Na tradicionalne crkve ne zelim da se osvrcem, samo zelim reci da se rodovi prepoznaju po korenu, govoreci uopsteno kakav je koren onakvi su i rodovi."

Ja:
Da sam ja nekoga ili nešto izdao na posebno podmukao i bezobziran način kao ti, ni ja nebih želeo da se za tim okrećem.
Postoji čak i ime za to. To što te boli, to se zove savest. Još uvek mi je teško poverovati da je uopšte imaš s obzirom da si čak i Boga izdao.

Natrag