Adventisti

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Laodikeja, a meni je tako drago da vjeruješ u Presveto Trojstvo i nadam se da ćemo se jednom zajedno pjevati pohvale u čast Oca , Sina i Duha Svetoga. Unatoć razlikama ova divna tajna Trojstvenog Boga nas povezuje.

A blejači neka i dalje bleje...
:lol:

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ah, kako lako adventisti vjeruju u trojstvo
znači, sad več i pjevate zajedno
za te prilike slavljenja pjevanja trojedinojedinotrojnog imate neke specijalne kitice ??
smije li to svatko znati, čuti
da li je to prema vlatitom izboru pjevanje ili pod moraš pjevati sa nama rimokatolicima
ako ne pjevaš mi te bombardiramo
zato imamo nato

lilaj te smajliče, samo lilaj

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ok a sta se desava sa onim proslim crkvama koje traju i dan danas? nisu se one ugasile nego su iz njih izasle nove i to vise njih, to se tako razgranalo da se vise ne zna koja je crkva odakle izasla i svaka od njih je imala nekog proroka, ako nista barem je zemlja uvek bila puna nekih proroka, proroci nisu problem njih ima kao mrava

Crkva kao takva je prolazila razlicite faze i istorijske periode ukljucujuci i srednji vek i reformaciju, gde su postojale razlicite grupe iskrenih Hriscana koje su u najvecem progonstvu sacuvale veru u Boga i njegovu rec.

Licno smatram velikim propustom to sto su se razlicite grupe Hriscana tokom vremena podelile iz one jedinstvene ideje reformacije i stvorili nezavisna crkvena tela koja su cak u drasticnom dogmatskom sukobu i sukobu interesa.

Bozji plan je oduvek bio da crkva bude jedna, i da objavljuje jednu istinu.

Ipak Bog i pored svega ne moze da ide protiv sebe, i on ne deluje po ljudskim zeljama, vec po svom zacrtanom planu, tako da je po isteku ovih perioda, u ovom poslednjem sedmom periodu podigao crkvu poslednjeg vremena sa misijom objave jevandjelja ovom svetu, nakon cega ce uslediti njegov dolazak u slavi.

Laodikeja, a meni je tako drago da vjeruješ u Presveto Trojstvo i nadam se da ćemo se jednom zajedno pjevati pohvale u čast Oca , Sina i Duha Svetoga. Unatoć razlikama ova divna tajna Trojstvenog Boga nas povezuje.

A blejači neka i dalje bleje...
:lol:

Moja je zelja da se svi mi ovde prisutni nadjemo tamo pred prestolom Bozjim na staklenom moru, i pevamo pesme hvale Bogu i jagnjetu..

"Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin" ( otkrivenje Jovanovo 7. 9 - 12 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Crkva kao takva je prolazila razlicite faze i istorijske periode ukljucujuci i srednji vek i reformaciju, gde su postojale razlicite grupe iskrenih Hriscana koje su u najvecem progonstvu sacuvale veru u Boga i njegovu rec.

Licno smatram velikim propustom to sto su se razlicite grupe Hriscana tokom vremena podelile iz one jedinstvene ideje reformacije i stvorili nezavisna crkvena tela koja su cak u drasticnom dogmatskom sukobu i sukobu interesa.

Ipak Bog i pored svega ne moze da ide protiv sebe, i on ne deluje po ljudskim zeljama, vec po svom zacrtanom planu, tako da je po isteku ovih perioda, u ovom poslednjem sedmom periodu podigao crkvu poslednjeg vremena sa misijom objave jevandjelja ovom svetu, nakon cega ce uslediti njegov dolazak u slavi.

Moja je zelja da se svi mi ovde prisutni nadjemo tamo pred prestolom Bozjim na staklenom moru, i pevamo pesme hvale Bogu i jagnjetu..Amin..

a to je zato sto niko nema veze o bogu, da svi vi imate neke veze sa bogom ukljucujuci i mene, vi ili mi bi imali jedan stav ali posto niko od nas nema veze sa bogom nego samo trabunjamo kako imamo veze i kako nam je bog razjasnio istinu po onome sto smo umislili u glavi a ne po onome sto nam je bog razjasnio, e vidis kad bi svi mi prihvatili tu cinjenicu, onda bi prestala ta razlicistos i to napadanje jedni drugih, ali p[osto svako veruju da mu bog prica ono sto on zeli da cuje, on mira nema nista

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
a to je zato sto niko nema veze o bogu, da svi vi imate neke veze sa bogom ukljucujuci i mene, vi ili mi bi imali jedan stav ali posto niko od nas nema veze sa bogom nego samo trabunjamo kako imamo veze i kako nam je bog razjasnio istinu po onome sto smo umislili u glavi a ne po onome sto nam je bog razjasnio, e vidis kad bi svi mi prihvatili tu cinjenicu, onda bi prestala ta razlicistos i to napadanje jedni drugih, ali p[osto svako veruju da mu bog prica ono sto on zeli da cuje, on mira nema nista

To je osnovni problem, moliti se Bogu da on otkrije istinu coveku, a ne da mi mislimo licnom subjektivnoscu da jeste ako stvarno nije.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Moja je zelja da se svi mi ovde prisutni nadjemo tamo pred prestolom Bozjim na staklenom moru, i pevamo pesme hvale Bogu i jagnjetu..

"Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.????????????
Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin" ( otkrivenje Jovanovo 7. 9 - 12 )

A medju svim andjelima,dali spada i Isus-Mihail???

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Mihael je Vrhovni Arhanđeo, Zapovijednik i vođa svih ostalih
zatim su po redu bili sljedeči:
lucifer, gabrijel, rafael
lucifer je pao, postao je sotona neprijatelj Boga i svakog čovjeka
na njegovo mjesto je postavljen gabrijel, na mjestu gabrijela je rafael, a tko je na mjestu rafaela mislim da nitko od ljudi to nemože znati
osim ako ga je Gospod Bog obavijestio o tome

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Mihael je Vrhovni Arhanđeo, Zapovijednik i vođa svih ostalih
zatim su po redu bili sljedeči:
lucifer, gabrijel, rafael
lucifer je pao, postao je sotona neprijatelj Boga i svakog čovjeka
na njegovo mjesto je postavljen gabrijel, na mjestu gabrijela je rafael, a tko je na mjestu rafaela mislim da nitko od ljudi to nemože znati
osim ako ga je Gospod Bog obavijestio o tome

Greska!!! Lucifer je prvi andjeo stvoren Bogom da bi zaklanjao njegovu svetlost! on je bio najveci,najaci andjeo ikada stvoren Bogom zato je i hteo da bue kao bog,a svi znamo kako se to zavrsilo.

Kada je Bog stvorio coveka,on je stao zavidan-ljubomoran i hteo je da njega postuju kao boga,zato je i postao otac lazi,ubistva,smrti.

Isus je na krstu opravdao Adama,skinuo je jaram zakona i postavio ljude u blagodat(Jovan 1:1-14)ko je toliko glup da ne razume te citate to je njegova stvar!ja tu nista ne mogu!zao mi je takvih ljudi koji te citate ne razumeju.Jos mi je zao kad neki ljudi narusavaju 1-2 zapovest a postuju samo 4 zapoves.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Isus je porođen od Boga Oca Jehove i On je Mihael vrhovnik
lucifera je stvorenje, stvorio ga jeKrist Isus, svojim glasom i on je bio svjetlonoša jer je nosio istinu od Boga
največa istina koju je lucifer učio druga stvorenja je bila potreba poštivanja Božjeg Zakona obaveza za sva stvorenja,najviše je bio školovan od Vrhovnih Autoriteta Neba
primio je največe znanje u devet grana znanosti, i želio je prisvojiti SVEZNANJE SVEPRISUTNOST I SVEMOČ
te atribute Božanstva da se izjednači s Bogom i Kristom

http://serbianforum.org/religija/127028-ko-je-odgovoran-za-poreklo-zla-7.html
ovdje je lucifer detaljnije opisan, moj post #70
porijeklo zla

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lucifer (LUX - Svetlo / FERO - Nositi ) što znači svetlonoša - sjajan, je bio stvoren od samoga Boga tvorca, heruvim zaklanjač koji se nalazio do samog Božjeg prestola i zaklanjao Boga svojim krilima.
Takođe, on je bio postavljen za predvodnika nebeskih horova koji su slavili Boga u pesmi i hvali:

Овако вели Господ Господ: Ти си печат савршенства, пун си мудрости, и сасвим си леп.
Био си у Едему, врту Божјем; покривало те је свако драго камење: сарад, топаз, дијамант, хрисолит, оних, јаспис, сафир, карбункул, смарагд и злато; онај дан кад си се родио начињени ти бише бубњи твоји и свирале.

Ти си био херувим, помазан да заклањаш; и ја те поставих; ти беше на светој гори Божијој, хођаше посред камења огњеног.

Савршен беше на путевима својим од дана кад се роди докле се не нађе безакоње на теби.
Од мноштва трговине своје напунио си се изнутра насиља, и грешио си; зато ћу те бацити као нечистоту с горе Божје, и затрћу те између камења огњеног, херувиме заклањачу!
Срце се твоје понесе лепотом твојом, ти поквари мудрост своју светлошћу својом; бацићу те на земљу, пред цареве ћу те положити да те гледају.

Од мноштва безакоња свог, од неправде у трговини својој оскврнио си светињу своју; зато ћу извести огањ испред тебе, који ће те прождрети, и обратићу те у пепео на земљи пред свима који те гледају.

Сви који те познају међу народима препашће се од тебе; бићеш страхота, и неће те бити до века" ( Jezekilj 28. 12 - 19 )

Za razliku od ovoga, Arhanđeo Mihajlo ( MIHA EL - Koji je kao Bog ) je predvodnik ili vojvoda nebeske vojske, onaj koji sedi na konju i ratuje sa silama tame.
U biblijskom kontekstu po principu uporednih tekstova može se zaključiti da se ovde radi o samom Gospodu Isusu Hristu, kome je ovo jedna od Božanskih uloga.

Natrag