Adventisti

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ovde ima dosta onih koji žele da uspostave izvorno Hrišćanstvo kako su ga ustanovili Apostoli a spedy12 želi da uspostavi izvorni adventizam.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Znaci bog je trazio mogucnosti da ubije Isusa odnosno sebe a Juda se sam namestio. Kako bi to fariseji uradili pre ili kasnije kad je Isus znao da ce ovaj da ga izda. Dakle postojala je samo jedna mogucnost, sve je bilo vec odredjeno sta ce se desiti, Juda je bio samo koleteralna steta i zasto njega kriviti i je jos sotona usao u njega. Nijedna porota ga ne bi osudila. Besmisleno je to stavljati Judi na teret jer cela svrha Isusa je bila da se gresi otkupe.

@spedy12

Ne pisem ja nista ruzno o bibliji, samo je opsiujem. To je jedan genocidni, sovisnisticki, ksenofobicni, psihopatski prirucnik. Pisali su je surovi i primitivni ljudi iz bronzanog doba koji nista nisu znali i zato je ta knjiga toliko surova, primitivna i puna rupa i kontradikcija.
Sto se necastivog tice, puna su ti usta necastivog, samo o necastivom pricas, vidi se da ti je na srcu.

Juda je na zemlji bio odraz satane na nebu. Jedan od dvanaestorice koji se pokazao kao neveran među apostolima je slika heruvima na nebu gde se jedan pokazao neveran i postao satana ( protivnik). Što se tiče rupa i kontradikcija u bibliji prvo razmotri da to nisu rupe i kontradikcije u tvom mozgu pa tek onda idi dalje.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Juda je na zemlji bio odraz satane na nebu. Jedan od dvanaestorice koji se pokazao kao neveran među apostolima je slika heruvima na nebu gde se jedan pokazao neveran i postao satana ( protivnik). Što se tiče rupa i kontradikcija u bibliji prvo razmotri da to nisu rupe i kontradikcije u tvom mozgu pa tek onda idi dalje.

Kakvi hobiti, kakvi heruvimi, kakvi gremlini, kakva mitologija? Biblija je busna kao svajcarski sir. Vidis da morate stalno da izmisljate "specijalna" tumacenja.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Problem je kad zatrpaš pitanjima o kontradikcijama pa ti ne odgovorim ni na jedno. Pokušaj jedno po jedno pitanje dok ne dobiješ odgovor kako treba i da zapečatimo da li je kontradikcija ili nije naravno ne ovde nego na adekvatnoj temi. Znači jedno pitanje pa sačekaj odgovor dok se ne razreši pa onda drugo pitanje.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Problem je kad zatrpaš pitanjima o kontradikcijama pa ti ne odgovorim ni na jedno. Pokušaj jedno po jedno pitanje dok ne dobiješ odgovor kako treba i da zapečatimo da li je kontradikcija ili nije naravno ne ovde nego na adekvatnoj temi. Znači jedno pitanje pa sačekaj odgovor dok se ne razreši pa onda drugo pitanje.

Imas 10 pitanja u temi "koliko su jevandjelja pouzadana", ako mozes da das po jedan odgovor na svako pitanje bilo bi super.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci bog je trazio mogucnosti da ubije Isusa odnosno sebe a Juda se sam namestio. Kako bi to fariseji uradili pre ili kasnije kad je Isus znao da ce ovaj da ga izda. Dakle postojala je samo jedna mogucnost, sve je bilo vec odredjeno sta ce se desiti, Juda je bio samo koleteralna steta i zasto njega kriviti i je jos sotona usao u njega. Nijedna porota ga ne bi osudila. Besmisleno je to stavljati Judi na teret jer cela svrha Isusa je bila da se gresi otkupe.
.

Proročanstvo staroga zaveta govori o tome da će neko izdati Hrista i to baš onaj koji sa njim jede hleb, i to za 30 srebrnika.
Takođe je prorečeno da će onaj koji ga bude izdao baciti taj novac i da će se za njega kupiti njiva lončareva.

Ovo se sve ispunilo u događajima sa Judom.

"Тада видевши Јуда издајник Његов да Га осудише раскаја се, и врати тридесет сребрника главарима свештеничким и старешинама
Говорећи: Ја сагреших што издадох крв праву. А они рекоше: Шта ми маримо за то? Ти ћеш видети.

И бацивши сребрнике у цркви изиђе, и отиде те се обеси.
А главари свештенички узевши сребрнике рекоше: Не ваља их метнути у црквену хазну, јер је узето за крв.

Него се договорише те купише за њих лончареву њиву за гробље гостима.
Од тога се и прозва она њива крвна њива и до данас.
Тада се изврши шта је казао пророк Јеремија говорећи: И узеше тридесет сребрника, цену цењенога кога су ценили синови Израиљеви;
И дадоше их за њиву лончареву, као што ми каза Господ" ( Matej 27. 3 - 10 )

Ponavljam ono što sam već napomenuo, Bog koji zna budućnost od početka je video da će se događaji odigrati ovim tokom, i prema tome oni nisu predodređeni nekim Božjim zacrtanim planom njegove isključive volje, već je ona proizvod Božjeg predznanja.

Da je Bog video drugačiji tok događaja on bi to objavio u proročkim spisima staroga zaveta, i događaji u vezi Hristove smrti bi se odigrali sasvim drugacije.
Ali Bog je video ovakav tok događaja u kome je uključen Juda, i takav sled se i odigrao.

Ako je juda uradio pravu stvar, odnosno ako tim činom izdajstva Hrista nije sagrešio, zašto je otišao da se obesi nakon hvatanja Isusa, zašto ga je proganjala savest, zar on ne bi zbog toga trebao da oseća blagoslove i ispunjenje Duhom Svetim a ne sotonom kako sam tekst kaže, i konačno zašto je Isuus osusio onoga ko ga izda, ako je Juda učinio pravu stvar?

Ako opravdamo Judu, greh u tom slučaju nije greh i on je opravdan, drugim rečima ljudi mogu činiti zlo bez da za to zlo budu osuđeni.
U tom slučaju i oni ljudi koji su pljunuli Isusu u lice, udarali ga, i psovali, i na kraju proboli i razapeli nisu učinili nikakvo zlo.

Hitler je onda bio u pravu sa tačke gledišta prokletstva koje Jevreji kao nacija nose na sebi zbog odbacivanja Mesije Isusa Hrista, jer on je izjavio "Ljudi će mi jednoga dana biti zahvalni što sam svet oslobodio Jevreja"

Zato je i pored svih izgovora koje mi ljudi pronalazimo da bi i dalje ostali u grehu Božja reč najistinitija po pitanju greha i zla, a ona kaže:

Ne знате ли да коме дајете себе за слуге у послушање, слуге сте оног кога слушате, или греха за смрт, или послушања за правду" ( Rimljanima poslanica 6. 16 )

" Јер је плата за грех смрт, а дар Божји је живот вечни у Христу Исусу Господу нашем" ( Rimljanima poslanica 6. 23 )

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Od Jude si stigao do Hitlera. Ne mogu a da ne vidim korelaciju. Vremenom je u ocima hriscana svaki jevrejin postao Juda.
Ako bog vidi unapred, znaci da je sve predodredjeno i da su uloge odavno podeljene, pa gde su intervencije da se spasu te milijarde dusa?
Bog zna da ce Juda da izda, da ce Hitler da ubije milione uzasnom smrcu, od kojih mnogo dece i mnogo nemocnih ali oni nisu prihvatili Hrista a to znaci da ce u pakao ili po adventistickoj interpretaciji u vecnu smrt. Reci mi, cime su to zasluzili. Napatili su se u zivotu i to nije bilo dovoljno, nego im sledi i vecna kazna.
U svakom slucaju, komparacija izmedju Hitlera i Jude ti nije na mestu, jer je Juda bio pion u ispunjenju starozavetnog prorocanstva odnosno bozje volje a Hitler nije. Ili jeste?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Od Jude si stigao do Hitlera. Ne mogu a da ne vidim korelaciju. Vremenom je u ocima hriscana svaki jevrejin postao Juda.Ako bog vidi unapred, znaci da je sve predodredjeno i da su uloge odavno podeljene, pa gde su intervencije da se spasu te milijarde dusa?Bog zna da ce Juda da izda, da ce Hitler da ubije milione uzasnom smrcu, od kojih mnogo dece i mnogo nemocnih ali oni nisu prihvatili Hrista a to znaci da ce u pakao ili po adventistickoj interpretaciji u vecnu smrt. Reci mi, cime su to zasluzili. Napatili su se u zivotu i to nije bilo dovoljno, nego im sledi i vecna kazna. U svakom slucaju, komparacija izmedju Hitlera i Jude ti nije na mestu, jer je Juda bio pion u ispunjenju starozavetnog prorocanstva odnosno bozje volje a Hitler nije. Ili jeste?

Pomenuo sam Hitlra, kao i one koji su ucestvovali u raspecu Hrista upravo iz razloga pokusaja da se opravda Judin greh.
Ako se opravda Judin greh, onda se automatski opravdava i greh svih drugih koji su direktno ili indirektno ucestvovali u hvatanju, osudi i raspecu Isusa Hrista, i svih onih koji su ucestvovali u progonu Jevreja kroz istoriju.
Ipak, greh se ne moze opravdati, mi imamo licnu odgovornost za svoje postupke, i Juda i Jevreji, i Hitler, i svi drugi koji cine bilo kakvo drugo zlo.

Svako ko izgubi spasenje to ce biti njegovom licnom zaslugom i odabirom koji je napravio tokom zivota, odnosno proizvod greha koga nije odbacio i protiv koga se nije borio.
Niko nije unapred predodredjen da bude izgubljen ili spasen, mi sami odlucujemo o tome.Bog je video unapred sta ce Juda uraditi u odredjenom trenutku i to objavio u starom zavetu, Juda je mogao procitati to prorocanstvo koje govori o njemu i ne izdati Hrista, ali on to nije ucinio, vec je zloupotrebio dar slobodne volje i otisao i svojevoljno ucinio greh izdaje.
Juda dakle nije bio pion u Bozjim rukama jer buducnost nije sudbinski predodredjena, vec je Bog video unapred sta ceJuda uraditi svojom slobodnom voljom i to je objavio preko proroka u starom zavetu.
I ako je znao sve sto ce se desiti, Isus je tokom celog svog zivota Judu smatrao ravnopravnim clanom zajednice izmedju sebe i svojih ucenika, i tezio da ga privuce svojom ljubavlju.

Na poslednjoj veceri sa ucenicima pred svoju smrt Isus je umocio hleb i dao ga Judi, sto je u Jevrejskoj tradiciji onoga vremena bio najveci gest prijateljstva.
To je bio poslednji pokusaj Gospoda Isusa Hrista da dopre do Judinog srca i odvrati ga od njegove namere.Juda je ipak izasao u noc i otisao Farisejima da ga izda.

Ja ne znam iz kakvih pobuda neko moze opravdavati Judin greh, jer sve sto se cini cini se iz nekog odredjenog razloga, ali ja u to ne zelim da ulazim.
Bilijski stav po pitanju Jude i njegovog cina izdajstva je jasan, i ona daje potpuni odgovor na ovo pitanje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Pomenuo sam Hitlra, kao i one koji su ucestvovali u raspecu Hrista upravo iz razloga pokusaja da se opravda Judin greh.Ako se opravda Judin greh, onda se automatski opravdava i greh svih drugih koji su direktno ili indirektno ucestvovali u hvatanju, osudi i raspecu Isusa Hrista, i svih onih koji su ucestvovali u progonu Jevreja kroz istoriju.Ipak, greh se ne moze opravdati, mi imamo licnu odgovornost za svoje postupke, i Juda i Jevreji, i Hitler, i svi drugi koji cine bilo kakvo drugo zlo.Svako ko izgubi spasenje to ce biti njegovom licnom zaslugom i odabirom koji je napravio tokom zivota, odnosno proizvod greha koga nije odbacio i protiv koga se nije borio.Niko nije unapred predodredjen da bude izgubljen ili spasen, mi sami odlucujemo o tome.Bog je video unapred sta ce Juda uraditi u odredjenom trenutku i to objavio u starom zavetu, Juda je mogao procitati to prorocanstvo koje govori o njemu i ne izdati Hrista, ali on to nije ucinio, vec je zloupotrebio dar slobodne volje i otisao i svojevoljno ucinio greh izdaje.Juda dakle nije bio pion u Bozjim rukama jer buducnost nije sudbinski predodredjena, vec je Bog video unapred sta ceJuda uraditi svojom slobodnom voljom i to je objavio preko proroka u starom zavetu. I ako je znao sve sto ce se desiti, Isus je tokom celog svog zivota Judu smatrao ravnopravnim clanom zajednice izmedju sebe i svojih ucenika, i tezio da ga privuce svojom ljubavlju.Na poslednjoj veceri sa ucenicima pred svoju smrt Isus je umocio hleb i dao ga Judi, sto je u Jevrejskoj tradiciji onoga vremena bio najveci gest prijateljstva.To je bio poslednji pokusaj Gospoda Isusa Hrista da dopre do Judinog srca i odvrati ga od njegove namere.Juda je ipak izasao u noc i otisao Farisejima da ga izda.Ja ne znam iz kakvih pobuda neko moze opravdavati Judin greh, jer sve sto se cini cini se iz nekog odredjenog razloga, ali ja u to ne zelim da ulazim.Bilijski stav po pitanju Jude i njegovog cina izdajstva je jasan, i ona daje potpuni odgovor na ovo pitanje.

Da je opravdan Judin greh i greh Jevreja, Hitler ne bi imao povoda da ubije 6 miliona Hristovih ubica, zar ne?
O kakvoj licnoj odgovornosti pricas? Hitler se pokaje, bude mu oprosteno i evo ga sa desne strane Isusa a 6 miliona koji nisu verovali u Isusa medju kojima je bilo i dosta dece, em su bili muceni u logorima em su umrli u nastrasnijim mukama em ce u pakao. Koja licna odgovornost, koja milost? Imali su pakao za zivota a dobili su ga i za vecnost.

Natrag