Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da je opravdan Judin greh i greh Jevreja, Hitler ne bi imao povoda da ubije 6 miliona Hristovih ubica, zar ne?
O kakvoj licnoj odgovornosti pricas? Hitler se pokaje, bude mu oprosteno i evo ga sa desne strane Isusa a 6 miliona koji nisu verovali u Isusa medju kojima je bilo i dosta dece, em su bili muceni u logorima em su umrli u nastrasnijim mukama em ce u pakao. Koja licna odgovornost, koja milost? Imali su pakao za zivota a dobili su ga i za vecnost.

Bog nije mogao da pravi nagodbu sa grehom pa time i kompromis, odnosno da opravda greh Jude da bi sprecio ubistvo 6 miliona ljudi, jer greh je upravo naveo Judu da izda Hrista i greh je ubio sina Bozjeg i prikovao ga na krst.

Ovo su sve hipoteticke situacije koje covek sam stvara, i tako mozemo ici u nedogled - sta bi bilo kad bi bilo, i tako se ne izgradjuje vera.

Judin greh nije mogao biti pravdan, on ga je svesno pocinio, Jevreji su svesno odbacili Isusa kao Mesiju, Hitler je svesno ubio 6 miliona ljudi, greh ima svoje posledice i ne moze proci bez osude.

Mi imamo licnu slobodu da li ce mo sluziti grehu, ili se predati Bogu da nas on ocisti od greha i spasi za vecnost.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Govorimo o Božjoj crkvi.
Neće nastati osma, u istoriji je bilo sedam, od kojih mi danas živimo u poslednjem periodu Laodikejske crkve, i ono traje do Isusovog dolaska, kao i njegova poslednja crkva koja će završiti delo objave jevanđelja i dočekati ga u slavi.

Osim toga, broj sedam je u bibliji broj punine, jer sve u bibliji je označeno znakom sedam - sedam crkava, sedam Anđela tih crkava, sedam duhova pred Bozjim prestolom, sedam svecnjaka pokraj kojih Isus hodi koji predstavljaju sedam crkava, itd, i svi ovi elementi se u otkrivenju spominju u kontekstu crkve, nema nigde osam.

a kako cem omi da znamo koje su bozije crkve a koje nisu? i ako isus upucuje u 7 ili 8 crkvi, zasto se onda vi izmedju sebe raspravljate koja je istinita i prava? ako on upucuje u tih 7,8 crkvi onda su sve istinite i prave

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
a kako cem omi da znamo koje su bozije crkve a koje nisu? i ako isus upucuje u 7 ili 8 crkvi, zasto se onda vi izmedju sebe raspravljate koja je istinita i prava? ako on upucuje u tih 7,8 crkvi onda su sve istinite i prave

Ne znam da li sam dobro razumeo pitanje, pa ces mi oprostiti ako odgovor ne bude u skladu sa njime.

U bibliji u otkrivenju Jovanovom se 1, 2 i 3 poglavlju Isus salje preko Jopvana pisma sedam Azijskih crkava koje su postojale u ondasnjem vremenu.

"I čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;
I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju" (otkrivenje 1 poglavlje )

U prorockom smislu ovih sedam crkava predstavljaju sedam perioda u istoriji u kojima novozavetna crkva deluje u specificnim okolnostima koja obelezavaju svako od ovih sedam istorijskih razdoblja.

Bitno je da shvatimo da Isus govori o samo sedam crkava, i poslednja od njih je Laodikeja, sto prevedeno sa Grckog znaci Narod suda, sto znaci da se ovde govori o periodu odnosno o crkvi koja ce delovati u poslednjem vremenu kada otpocne vreme Bozjeg suda.

Ovaj poslednji perid je odpoceo posle 1798 godine, kada je zavrsen sesti period u kome je delovala sesta ili Filadelfijska crkva, odnosno nakon zavrsetka mracnog srednjeg veka kada je Napoleonov general Aleksandar Bertije usao u Rim i zarobio rimskog papu i odveo ga u izgnanstvo sto je bilo ispunjenje prorocanstva iz Otkrivenja koje govori o ranjavanju zveri.

Direktnije, ovaj period sedme crkve je odpoceo 1844 godine, tacno 46 godina posle ovog gore opisanog dogadjaja vezanog za zver.

Ovaj perid od 46 godina koji se nasao izmedju ova dva dogadjaja je vrlo bitan jer ukazuje da je Bog u tom periodu sakljupao ostatak koji ce sacinjavati njegovu sedmu poslednju crkvu.

Naprimer, ovaj period se spominje u jednom drugom tekstu u jevandjeljima gde Isus kaze okupljenim jevrejima "SRUSITE OVAJ HRAM I ZA TRI DANA CU GA SAZIDATI, NA TO MU ODGOVORISE FARISEJI `46 GODINA GRADJENA JE OVA CRKVA A TI ZA TRI DANA DA JE PODIGNES...A ON GOVORASE ZA CRKVU TELA SVOJEGA"

Simbolika je jasna, 46 godina je proslo od prestanka sestog perioda odnosno Filadelfijske crkve, do podizanja nove Laodikejske crkve - poslednje crkve, kada je odpoceo istrazni sud na nebu i vreme posledka.

Dakle, od 1844 godine postoji samo jedna Bozja crkva, Laodikejska i poslednja, ostalih sest su stvar istorije.

Kako da znamo koje su Bozje crkve a koje nisu?

Otkrivenje Jovanovo daje nedvosmislen odgovor na to pitanje, a kao sto smo videli crkva je samo jedna "I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista" ( otkrivenje 12. 17 )

"I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva" ( Otkrivenje 19. 10 )

Neki drugi prevodi kazu "JER JE SVEDOCANSTVO ISUSOVO PODSTICAJ NA PRORICANJE ili PROROCKI DAR"

Prava Bozja Crkva drzi zapovesti Bozje, i ima Duh prorostva - prorocki dar.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@Laodikeja, zaboravio si reći: ovo je tumačenje Adventske crkve, ali ne i apostolske Crkve. :dtyste:

Prava Bozja Crkva drzi zapovesti Bozje, i ima Duh prorostva - prorocki dar.

Prava crkva su Isusovi učenici, a Isus je rekao: "Po ovome će znati da ste moji učenici, ako budete ljubili jedni druge."
Duh proroštva? U tvom postu nema ljubavi, očito je da si nam servirao "viđenja" koje je pisala ljudska ruka, dotična gospođa kojoj je tako odgovaralo prorokovati da bi istaknula samu sebe i važnost adventista.
Ali, kako sam rekla: neka vama vaše vjerovanje...
Nama je rečeno: "Čuvajte se lažnih proroka...i čeznite za višim darima, a najveća je među njima ljubav."
To je sasvim sigurno Isusov put.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Isusov put je poštivanje Božjeg Zakona, i držanje subote
a ljubav koju ti navodiš, je poprilično prazna
da imate ljubavi vi rimokatolici činili bi djela Božja
nebi 80 000 000 kršćana završilo na lomači, progonstvu ...
progonstvo i ubojstvo je ono u što se razumijete a ne Biblija, istina
jaka vam je ljubav, uf

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
nebi 80 000 000 kršćana završilo na lomači, progonstvu ...

Ovu lažnu brojku si sada napisao po peti put, heej, PETI PUT. Čovječe, dosadan si!
Prepisuješ od drugih, ponavljaš jedno te isto, agresivan si u svom nastupu, daj, prošetaj malo, svježi zrak će ti koristiti. :lol:

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
istina je agresivna ?? nisam znao
čuo sam da boli, jako

znači priznaješ da ste ubijali prave kršćane samo ne 80 000 000 nego možda 76 000 000
ispričavam se ako sam pogriješio
a šta ako ih je 90 000 000 ???

jeste li spremni več i za adventiste, ili njih nečete ni dirati buduči da su vam se več poklonili u vatikanu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
@Laodikeja, zaboravio si reći: ovo je tumačenje Adventske crkve, ali ne i apostolske Crkve. :dtyste:

Prava crkva su Isusovi učenici, a Isus je rekao: "Po ovome će znati da ste moji učenici, ako budete ljubili jedni druge."
Duh proroštva? U tvom postu nema ljubavi, očito je da si nam servirao "viđenja" koje je pisala ljudska ruka, dotična gospođa kojoj je tako odgovaralo prorokovati da bi istaknula samu sebe i važnost adventista.
Ali, kako sam rekla: neka vama vaše vjerovanje...
Nama je rečeno: "Čuvajte se lažnih proroka...i čeznite za višim darima, a najveća je među njima ljubav."
To je sasvim sigurno Isusov put.

Naravno Isabeleta, ljubav je osnova svega, i po tome se prepoznaju pravi Isusovi sledbenici, ja to nisam porekao ako nisam spomenuo u svom komentaru.
Ljubav je ono sto dolazi iz srca koje je promenjeno Bozjim duhom, a ne gluma koja se ispoljava samo kada smo u crkvi razvucenih osmeha da bi ljudi videli kako smo toboze pobozni i puni ljubavi.
Ljubav je nacelo i iskazuje se u svakodnevnim prakticnim delima.

Sto se tice tumacenja, ono nije proizvod ljudske misli, vec Bozje reci i istorijskog konteksta, i direktnog Bozjeg otkrivenja.

Svako danas moze reci `Mi smo apostolska crkva, to nista ne znaci ako ta crkva nije zasnovana na ucenju Gospoda Isusa Hrista i Apostola, jer sam Isus je napomenuo:

"NECE SVAKI KOJI MI GOVORI GOSPODE GOSPODE UCI U CARSTVO NEBESKO, NO KOJI CINI PO VOLJI OCA MOJEGA KOJI JE NA NEBESIMA" ( Matej 7. 21 )

Tebi svako dobro

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
NECE SVAKI KOJI MI GOVORI GOSPODE GOSPODE UCI U CARSTVO NEBESKO

u pravu si laodikeja
ali vjeuj neče u kraljevstvo nebesko ni oni koji vjeruju u trojstvo
jer trojstvo nije nauk Biblije niti potiče iz apostolske zajednice

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ne znam da li sam dobro razumeo pitanje, pa ces mi oprostiti ako odgovor ne bude u skladu sa njime.

U bibliji u otkrivenju Jovanovom se 1, 2 i 3 poglavlju Isus salje preko Jopvana pisma sedam Azijskih crkava koje su postojale u ondasnjem vremenu.

"I čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;
I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju" (otkrivenje 1 poglavlje )
ok a sta se desava sa onim proslim crkvama koje traju i dan danas? nisu se one ugasile nego su iz njih izasle nove i to vise njih, to se tako razgranalo da se vise ne zna koja je crkva odakle izasla i svaka od njih je imala nekog proroka, ako nista barem je zemlja uvek bila puna nekih proroka, proroci nisu problem njih ima kao mrava

Natrag