Adventisti

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
slušaj ti mene *ko fol * znatiželjan

onime čime drugoga tužiš i sudiš, osudio si sebe
dakle sada kapiraš da si ti teški primitivac kojem fali *gro* mudrosti, a to je več i više puta dokazano

ne zanima tebe Sveto Pismo, da bi naučio nešto, pokajao se

kapiraš ti jako dobro da onda nije bilo partizana sa petokrakom kojima je pripadao juda nego su se oni zvali zeloti

Biblija je pisana za vjerne, a ti si trenutno daleko od njih kao nebo od zemlje

evo ovdje se vidi tko govori kroz tebe kad Sveto Pismo ovako pogrdno naziva
.mrezu biblijskih lazi-kontradikcija-gluposti

neka ostane tako do sudnjeg dana, i neka poslužu kao primjer ostalima da se još bolje razotkriju đavoslska djela
onaj koji se prema Svetom Pismu ponaša kao ti, neče u Kraljevstvo Nebesko
nemoj ustrajno raditi na odvlačenju drugih ljudi od spasenja, jer ko sa đavlom tikve sadi u glavu mu se lupaju

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
slušaj ti mene *ko fol * znatiželjan

onime čime drugoga tužiš i sudiš, osudio si sebe
dakle sada kapiraš da si ti teški primitivac kojem fali *gro* mudrosti, a to je več i više puta dokazano

ne zanima tebe Sveto Pismo, da bi naučio nešto, pokajao se

kapiraš ti jako dobro da onda nije bilo partizana sa petokrakom kojima je pripadao juda nego su se oni zvali zeloti

Biblija je pisana za vjerne, a ti si trenutno daleko od njih kao nebo od zemlje

evo ovdje se vidi tko govori kroz tebe kad Sveto Pismo ovako pogrdno naziva
.mrezu biblijskih lazi-kontradikcija-gluposti

neka ostane tako do sudnjeg dana, i neka poslužu kao primjer ostalima da se još bolje razotkriju đavoslska djela
onaj koji se prema Svetom Pismu ponaša kao ti, neče u Kraljevstvo Nebesko
nemoj ustrajno raditi na odvlačenju drugih ljudi od spasenja, jer ko sa đavlom tikve sadi u glavu mu se lupaju

Za sta da se pokajem? Zato sto je Eva jela jabuke?
Kada kazem mreza biblijskih lazi-kontradikcija-gluposti mislim na delove biblije koji tvrde jedno pa onda drugi delovi tvrde drugo, kada kazem lazi mislim na to da ili Isus ili Pavle ili autori jevandjelja ili autori poslanica iznose neistine jer pricaju razlicite stvari. Kada kazem glupost mislim na to da neko veruje u to da je zena-rebro pojela jabuku na nagovor pricajuce zmije a da se neki kosmicki zombi zrtvovao sam sebi na jedan vikend da bi nam oprostio sto je zena-rebro jela jabuku pa mu mi sad kao nesto dugujemo.
A ti sadi sa sotonom i voce i povrce pa ce glupost da ti se obije o glavu. Definitivno je sotona usao u tebe, vidi se to iz tvojih farisejskih optuzivackih manira.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tebe je brate tesko razumeti! u nekim postovima jasno tvrdis da su tri Boga svaki za sebe, a ovde sad tvrdis da je to jedan Bog u tri oblika! znas li ti uopste sta je to (IPOSTAS?)

Pozdrav od Gere.

Nigde nisam napisao da postoje tri Boga, vec jedan Bog koji sacinjava tri nezavisne licnosti.

Za Starstufa:

Nije nova hipoteza, kusanje od strane sotone je ono sto dozivljava svaki covek na ovom svetu.
Svi smo mi kusani da ucinimo nesto sto je suprotno Bozjem zakonu i njegovoj reci, i sa svakim kusanjem pred coveka se stavlja mogucnost izbora, da li ce poslusati kusaca ili ga odbiti i potraziti silu od Boga da bi pobedio sotonu i njegova kusanja.

Juda je poslusao kusaca i otisao da izda Hrista, i to poslusanje je pred Bogom greh, delo je samo vidljivi deo greha, jer greh pocinje u mislima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Nigde nisam napisao da postoje tri Boga, vec jedan Bog koji sacinjava tri nezavisne licnosti.

Za Starstufa:

Nije nova hipoteza, kusanje od strane sotone je ono sto dozivljava svaki covek na ovom svetu.
Svi smo mi kusani da ucinimo nesto sto je suprotno Bozjem zakonu i njegovoj reci, i sa svakim kusanjem pred coveka se stavlja mogucnost izbora, da li ce poslusati kusaca ili ga odbiti i potraziti silu od Boga da bi pobedio sotonu i njegova kusanja.

Juda je poslusao kusaca i otisao da izda Hrista, i to poslusanje je pred Bogom greh, delo je samo vidljivi deo greha, jer greh pocinje u mislima.

Svejedno da krenemo od te hipoteze da je Juda moga da odoli a nije, ucinio je uslugu celom covecanstvu posto je predao Isusa da ga zrtvuju a zrtva je bila neophodna posto je Eva pojela jabuku. Sta tu nije jasno i dokle ce te da klevetate Judu? Isus je znao da ce Juda da ga izda, zasto onda nije pobegao? Zato sto je morao da umre da bi nam oprostio sto je pustio zmiju u vrt. Prema tome nije Juda za osudu, on je jedna od kljucnih licnosti za spasenje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svejedno da krenemo od te hipoteze da je Juda moga da odoli a nije, ucinio je uslugu celom covecanstvu posto je predao Isusa da ga zrtvuju a zrtva je bila neophodna posto je Eva pojela jabuku. Sta tu nije jasno i dokle ce te da klevetate Judu? Isus je znao da ce Juda da ga izda, zasto onda nije pobegao? Zato sto je morao da umre da bi nam oprostio sto je pustio zmiju u vrt. Prema tome nije Juda za osudu, on je jedna od kljucnih licnosti za spasenje.

Bez obzira, to je Judin greh, jer on je mogao da odabere da ne izda Hrista, i Bog bi nasao drugu mogucnost, jer fariseji su vec planirali da uhvate Isusa i da ga ubiju, i to bi uradili pre ili kasnije, a ovo je za njih bila idealna prilika.
Prema tome, nije Juda kljucna licnost spasenja vec sam Gospod Isus, jer bi on u svakom slucaju bio uhvacen i predan da se razapne, bez obzira da li ga je izdao Juda, neko drugi, ili da i nije u opste izdan, oni bi ga uhvatili i osudili.

Greh je greh, i on se nikada nikada ne moze transformisati u pravdu.

Isus je sam osudio ovo delo izdaje rekavsi:

"Син човечији дакле иде као што је писано за Њега; ( da umre za ljudske grehe ) али тешко оном човеку који изда Сина човечијег; боље би му било да се није ни родио онај човек" ( Matej 26. 24 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
mnoge ljude zanima ovo tumačenje adventista jedan Bog koji sacinjava tri nezavisne licnosti.
jer to nauk Biblije nije

a odogovor za tebe starstuff je sljedeči,
da možeš još jasnije pokazati svoje oholo mudrovanje nečastivog

imaš ovdje temu, koju sam postavio za dobrobit svih ljudi
http://serbianforum.org/religija/361332-temelj-krscanske-vjere.html

ako ti misliš da Božji Zakon ne vrijedi više,ili ovaj zakon nevalja, ako ne želiš pokajanje jer nevidiš da si ikada uopče pogriješio, to je tvoja stvar

pišeš ektremno ružno o Bibliji i tu opravdanja nema
nemaš poštovanja prema Bogu, jer te nitko ili nije naučio ili ti to ne želiš naučiti
buduči da Boga ne poštuješ , samim time ne poštuješ ni čovjeka, tu nema šuplje filozofije koju ti toliko voliš, koja ti otvara put da pišeš kojakave šlampave prozirne stvari

Biblija je pisana u toku više vjekova i pisali su je ljudi koji su se vrlo mnogo razlikovali po svom položaju, zvanju, i sposobnostima - i zato njene knjige pokazuju veliku raznovrsnost stila kao i raznolikost predmeta kcji se u njoj iznose. Razni pisci služili su se različitim izrazima, i često je jednu istu istinu jedan pisac prikazao jasnije nego drugi. Pošto više pisaca iznosi isti predmet i istu nauku sa različitih gledišta i odnosa, to se povrsnom i bezbriznom čitaocu, punom predrasuda, moze uciniti da među njenim piscima postoji nesuglasnost i protivrječnost, dok razuman, iskren i nepristrasan istrazivač vidi među njima savršen sklad.
Posto su istinu iznosili različiti pisci, ona je prikazana sa svojih različitih strana. Jedan pisac više je pod utiskom jedne strane predmeta, te obrađuje one točke koje s slažu s njegovim iskustvom i s njegovom sposobnošču shvatanja i uvažavanja. Drugi, međutim, posmatra predmet s druge strane; na taj način svaki, vođen Duhom Svetim, prikazuje ono sto je na nj učinilo najjači utisak. Pisci Biblije prikazaii su istine sa različitih strana, ali svi zajedno čine jedan savršen sklad. Istine otkrivene na taj način sačinjavaju savršenu cjelinu, koja može zadovoljiti potrebe ljudi u svim prilikama i životnim iskustvima.
Bog je htio da svoju istinu saopči svijetu preko ljudi i On ih je sam kroz Svetoga Duha osposobio za to i omogučio im da to djelo izvrše. On je upravljao njihovim umom i učio ih što da pišu ili govore. To blago bilo je povjereno »zemljanim sudovima«, ali ono je ipak nebeskog porijekla; svjedočanstvo je saopčeno nesavršenim izrazom Ijudskog jezika; no to je ipak Božje svjedočanstvo; i ponizni i poslušni vjerni vide u njemu slavu božanske sile, punu milosti i istine.
U svojoj Rijeći Bog nam je dao znanje potrebno za spasenje. Mi treba da primimo Sveto pismo kao pouzdano i nepogrešivo otkrivenje njegove volje. Ono je mjerilo karaktera, pravilo vjere i života. »Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za proučavanje u pravdi; da bude savršen čovjek Božji za svako dobro djelo pripravljen.« 2. Tim. 3,16,17.
Ali činjenica da je Bog otkrio svoju volju čovjeku kroz svoju Rijeć ne isključuje potrebu stalne prisutnosti i vodstva Božjeg Duha. Naprotiv, Spasitelj je obećao Svetoga Duha svojim učenicima da bi mogli razumjeti njegovu Rijeć, da ih rasvijetli i da zapečati njegovu nauku u njihovim srcima. A pošto je Božji Duh nadahnuo Bibliju, to ne može biti protivrječnosti između učenja Duha i pisane Rijeći.

iz knjige velika borba, ellen g white
iluzija nemamo, ni ona nije u pravu je tvoja sljedeča izjava

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Bez obzira, to je Judin greh, jer on je mogao da odabere da ne izda Hrista, i Bog bi nasao drugu mogucnost, jer fariseji su vec planirali da uhvate Isusa i da ga ubiju, i to bi uradili pre ili kasnije, a ovo je za njih bila idealna prilika.

Greh je greh, i on se nikada nikada ne moze transformisati u pravdu.

Isus je sam osudio ovo delo izdaje rekavsi:

"Син човечији дакле иде као што је писано за Њега; ( da umre za ljudske grehe ) али тешко оном човеку који изда Сина човечијег; боље би му било да се није ни родио онај човек" ( Matej 26. 24 )

Znaci bog je trazio mogucnosti da ubije Isusa odnosno sebe a Juda se sam namestio. Kako bi to fariseji uradili pre ili kasnije kad je Isus znao da ce ovaj da ga izda. Dakle postojala je samo jedna mogucnost, sve je bilo vec odredjeno sta ce se desiti, Juda je bio samo koleteralna steta i zasto njega kriviti i je jos sotona usao u njega. Nijedna porota ga ne bi osudila. Besmisleno je to stavljati Judi na teret jer cela svrha Isusa je bila da se gresi otkupe.

@spedy12

Ne pisem ja nista ruzno o bibliji, samo je opsiujem. To je jedan genocidni, sovisnisticki, ksenofobicni, psihopatski prirucnik. Pisali su je surovi i primitivni ljudi iz bronzanog doba koji nista nisu znali i zato je ta knjiga toliko surova, primitivna i puna rupa i kontradikcija.
Sto se necastivog tice, puna su ti usta necastivog, samo o necastivom pricas, vidi se da ti je na srcu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Za sta da se pokajem? Zato sto je Eva jela jabuke?
Kada kazem mreza biblijskih lazi-kontradikcija-gluposti mislim na delove biblije koji tvrde jedno pa onda drugi delovi tvrde drugo, kada kazem lazi mislim na to da ili Isus ili Pavle ili autori jevandjelja ili autori poslanica iznose neistine jer pricaju razlicite stvari. Kada kazem glupost mislim na to da neko veruje u to da je zena-rebro pojela jabuku na nagovor pricajuce zmije a da se neki kosmicki zombi zrtvovao sam sebi na jedan vikend da bi nam oprostio sto je zena-rebro jela jabuku pa mu mi sad kao nesto dugujemo.
A ti sadi sa sotonom i voce i povrce pa ce glupost da ti se obije o glavu. Definitivno je sotona usao u tebe, vidi se to iz tvojih farisejskih optuzivackih manira.

cekaj stani, jel ti slusas sta ti spedy prica ili ne :D ako hoces da znas najvece tajne na jednom mestu onda ga slusaj xD on ti je od svega po malo, malo adventista malo katolik malo svedok malo pravoslavac itd itd xD

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
cekaj stani, jel ti slusas sta ti spedy prica ili ne :D ako hoces da znas najvece tajne na jednom mestu onda ga slusaj xD on ti je od svega po malo, malo adventista malo katolik malo svedok malo pravoslavac itd itd xD

Sumnjiv je meni Spidy12, lepo si primetio da on ima neke ekumenske karakteristike a i stalno mu je necastivi u ustima. A da, i stalno spominje sotonu.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nečastivi, sotona,satnel,đavo,lucifer ima on još mnogo imena
najbolje ga se prepoznaje po djelima njegovim

neče spedy u ekumenu ni za živu glavu, jer kršćanin kao prvo neče tri boga trojedinog jedinotrojnog ili kako če ga več definirati

Krist i Antikrist nemaju ama baš ništa zajedničko, nema ni govora o nekakvom kompromisu

bolje bi bilo svima da se prestanu svađati, pisati kojekakve prljavštine o adventistima, oni su skrenuli sa puta istine, i to je očigledno, a vi se gospodo potrudite pa im pokažite gdje greše
spasite te zalutale duše, jer i među njima ima dobrih poštenih ljudi koji traže spas a nemogu ga vidjeti jer je u kući njihovoj tama, tama koju su navulki njihovi vjerski vođe

smisao kršćanstva je uputiti svaku dušu u ruke Spasitelja, pa neka ih on povede putem pravim
ne da čovjek čovjeka vodi, ne skupljaju se duše za sebe nego za Krista

jedna od osnovnih kršćanstva je zadaća da se pokaže ljudima da je Krist dao svoj život za sve ljude
svi se besplatno mogu spasiti, jer još uvijek traje vrijeme milosti
još uvijek Krist poziva sve ljude k sebi, da im otpiše strašni dug, skine teret grijeha
dakle svi zli ljudi koji su počinili zločine svake vrste, i koji ga još uvijek nesvjesno čine mogu biti spašeni
svi oni koji pišu laži o Bogu jer to neznaju, svi koji odvlače ljude od Biblije i Božjeg Zakona mogu biti spašeni
svi koji tvrde da je Sveto Pismo zabluda, da je tajanstveno i da se nemože razumijeti njegov pravi smisao poruka, i oni mogu u kraljevsto Nebesko

nema tog zločina koji Krist nemože oprostiti

nema tog zločinca za kojeg Krist nije umro

nedajte prilike sotoni da vas na bilo koji način odvede, udalji od Boga Krista i Biblije
jer tada čete biti u njegovim rukama
Sveto Pismo upozorava da je on kralj okrutan, vješt u zatiranju i ljudi i naroda

pozni dažd se izljeva, Bog čini sve da sve ljude spase
što čete vi sami učiniti, hočete li vidjeti ruku spasa, hočete li prepoznati Spasitelja ili čete ga razapeti kao što su to učinili nevjerni židovi

Natrag