Adventisti

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Meni se mnogo dopada ova teza da je adventistička crkva "specijalna". Ne znam zašto ali to me odmah podsetilo na onog probisveta jednog koji je pričo da je bio graničar u vojsku a u knjižicu mu pisalo da je ograničeno sposoban, pa tako i ovi ... sve su to "specijalci" ...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
specijalana je zato sto su specijalci xD mogu oni da trabunjaju sta god hoce, mogu da kazu da su majka tereza xD a najjaca glupost koju sam cuo da sebe nazivaju kao prava crkva ili nesto tako, to ti se sve svodi na njihovo tumacenje biblije i samim tim nihovim tumacenjem da su oni kao prava istinita crkva isusa, mogu da budu samo samozvana prava crkva nista vise

adventisti su u početku bili čisti i sveti
dobili su od Boga veliki blagoslov, razmijevanje Svetog Pisma
imali su čist nauk Biblije i držali su ga, tom istom su učili druge ljude
ali je sotona uz pomoć svojih agenata , rimokatoličkog masonskog odreda jezuita,
polako se infiltrirao među adventiste i odvikao ih od puta istine

a jesi li ti pricao sa bogom kad imas one tvoje kontakte sa njim, pa ti on rekao da ih je blagoslovio i da su oni u pocetku bili casni i da su dobili razumevanje pisma?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
a jesi li ti pricao sa bogom kad imas one tvoje kontakte sa njim, pa ti on rekao da ih je blagoslovio i da su oni u pocetku bili casni i da su dobili razumevanje pisma?

čovjek da uvidi razliku danas između adventista i rimokatolika, treba mu pučka škola duhovnosti
razgovor sa Bogom, je za to isuvišan

da znaš išta o adventnom pokretu, da imaš imalo znanja poznavanja Svetog Pisma, odakle advent , koja je misija adventista
nebi pisao ovakve stvari, pogotovo javno iznosio

preko advetista je Bog otkrio , ukazao na potrebu poštivanja Božjeg Zakona, pogotovo im je pažnja bila skrenuta na četvrtu zapovijed svetkovanja subote
bili su njegov odabrani narod , kao nekoć židovi
sotona ih je odmah zamrzio ubojičkom mržnjom jer je znao da če preko adventista cijeli svijet Bog opominjati na neprolaznost Božjeg Zakona, na potrebu držanja cijelog zakona pa samim time i svetkovanje subote
znao je da če oni biti zdravstveni-moralni reformatori u posljendje vrijeme, i također da če otkrivati sve Božje Tajne iz Biblije, učiti ljude u snagu Evanđelja, dovesti svakog grešnika u ruke Krista ako želi besplatno spasenje po vjeri

dugo vremena je lucifer pripremao taktiku za svoj napad, i na kraju je uspio

nevjerojatno ali istinito da ih obmane na isti onaj način kao i židove, koji su također imali uvid u Božji Zakon, ali su ga odbacili u potpunosti
izraelci su glumili da poštuju Boga, ali to je bilo samo riječima izvana, vikali su nas ljubi Jehova, mi smo narod Božji a djela njihova se najbolje vide u razapinjanju Spasitelja, to je remek djelo nepoštivanja Boga i Božjih Zapovijedi

apostol Pavao je jednom pitao svoju braču židove:
pa gdje je ta vaša mudrost kojom se toliko hvalite na sva usta , da niste prepoznali Spasitelja nego ste ga razapeli

adventisti ponavljaju grešku jer ne uče iz Biblije, oni također viču da njih ljubi Bog da su oni narod Božji, Isus je sa njima
potpuno isto kao što su i židovi to radili, a djela adventista su takva da če upravo oni biti glavni kolovođe ekumene, ujedinjenja crkava, zatim če od državnih vlasti tražiti da se zabrani širiti istinu svima nama koji poštujemo Božji Zakon i držimo subotu, buduči da neče uspjeti ušutkati istinu ovim putem onda če preko državnih institucija tražiti da se protjeraju ili smaknu pravi Božji vjernici
dakle i oni razapinju Krista, istina ne onako kao židovi ,ali buduči da nama žele progonstvo i smaknuče, isto tako bi učinili i njemu da je tu u ljudskom tijelu
*što činite najmanjem od moje braće, činte meni*

dakle stalna i prva velika sotonina uspješna taktika je da odvoji čovjeka od Božjeg Zakona i Spasitelja
ako-kad to uspije onda čvrsto veže svaku dušu i vodi je u propast
nemojte vi gubiti vrijeme pa se sad čuditi kako je to moguče, moguče je itekako
radije uzmite Sveti Pismo , proučavajte i molite se Spasitelju da vas on prihvati, vodi
ne ponavljajte greške koje su učinili prvo židovi, poslije njih adventisti,

ako sami ovo ne shvatite, ne promijenite način života, promašičete vrata nadaleko

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema osme crkve koju će Bog podići u svetu, u bibliji ih je sedam i posle njih nema druge.
To je Adventistička crkva, i iz nje ne može biti izdvajanja.
Ako je Bog nju podigao za misiju objave jevanđelja, onda ona ostaje do kraja istorije sveta kao takva, i njeno učenje utemeljeno u Bogu i njegovoj reči.

Problem je u tome što mi uvek imamo zadnju reč u odnosu na Božju, a trebalo bi biti suprotno.
Ali na kraju se ipak svaka zabluda razotkrije.

Ipak, ja mislim da je Spedy12 ipak u prednosti u odnosu na druge, jer prihvata one ključne istine Božje reči, i u poslednje vreme će mu biti lakše da prihvati istinu, kada se podigne Antihrist koji će uspostaviti svooje zakone, i verujem da će se i on pridružiti ostatku koji drži zapovesti i veru Isusovu.

Ne bih mogao za takve ljude koji znaju šta je zakon i prava subota da tvrdim, da će to odbaciti kada se bude uvelo nešto što je suprotno tome, ali sve je moguće, jer će ljudi u trenutku prodavati istinu da bi sačuvali svoj život, ugled, ili materijalna dobra i porodicu.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
apostol Pavao je jednom pitao svoju braču židove:
pa gdje je ta vaša mudrost kojom se toliko hvalite na sva usta , da niste prepoznali Spasitelja nego ste ga razapeli

Ne znam u cemu je problem sto su jevreji razapeli Isusa. Zar to nije bila poenta? Ne mozes da imas spasitelja ako nije zrtvovan a ne mozes u isto vreme da krivis one koji su ga zrtvovali. Licemerno ih je kriviti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam u cemu je problem sto su jevreji razapeli Isusa. Zar to nije bila poenta? Ne mozes da imas spasitelja ako nije zrtvovan a ne mozes u isto vreme da krivis one koji su ga zrtvovali. Licemerno ih je kriviti.

Isus jeste bio predodredjen i poslat na svet da umre na krstu.
Desavanja vezana za njegovo hvatanje od strane Jevrejskih svestenika uz pomoc Rimljana je moglo da se dogodi na bilo koji drugi nacin osim onoga koji je zapisan u jevandjeljima.
Ipak, Bog koji vidi buducnost od pocetka, je video da ce dogadjaji teci bas tim tokom.
Da ce ga izdati jedan od njegovih ucenika, da ce biti uhvacen od strane Jevrejsjih svestenika fariseja i Rimljana, i da ce na nagovor fariseja i naroda biti razapet na krstu.

U tom smislu, Jevreji i Juda Iskariotski snose svu odgovornost za okolnosti koje su dovele Isusa na krst, jer su imali apsolutnu slobodnu volju da to ne ucine ili pak ucine.
Da nisu to ucinili, stvari bi tada isle drugim tokom, a ne kako su zapisane, s time da bi Isus na kraju ipak umro na krstu, ali bi okolnosti oko njegove smrti bile drugacije.

Ipak one su se odigrale bas onako kako su prorocanstva i najavila, jer Bog vidi buducnost od samog pocetka.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Isus jeste bio predodredjen i poslat na svet da umre na krstu.
Desavanja vezana za njegovo hvatanje od strane Jevrejskih svestenika uz pomoc Rimljana je moglo da se dogodi na bilo koji drugi nacin osim onoga koji je zapisan u jevandjeljima.
Ipak, Bog koji vidi buducnost od pocetka, je video da ce dogadjaji teci bas tim tokom.
Da ce ga izdati jedan od njegovih ucenika, da ce biti uhvacen od strane Jevrejsjih svestenika fariseja i Rimljana, i da ce na nagovor fariseja i naroda biti razapet na krstu.

U tom smislu, Jevreji i Juda Iskariotski snose svu odgovornost za okolnosti koje su dovele Isusa na krst, jer su imali apsolutnu slobodnu volju da to ne ucine ili pak ucine.
Da nisu to ucinili, stvari bi tada isle drugim tokom, a ne kako su zapisane, s time da bi Isus na kraju ipak umro na krstu, ali bi okolnosti oko njegove smrti bile drugacije.

Ipak one su se odigrale bas onako kako su prorocanstva i najavila, jer Bog vidi buducnost od samog pocetka.

I dalje ne vidim zasto bi jevreji i Juda bili odgovorni za Isusovu smrt. Sam tvrdis da je sve vec odredjeno i da bog zna sta ce se desiti.
Pogotovu kriviti Judu je licemerno.

Luka 22:3-6

A sotona uđe u Judu, koji se zvaše Iskariot, i koji beše jedan od dvanaestorice.

I otišavši govori s glavarima svešteničkim i sa starešinama kako će im Ga izdati.

I oni se obradovaše, i ugovoriše da mu dadu novce.

I on se obreče, i tražaše zgodno vreme da im Ga preda tajno od naroda.

Dakle Juda ne moze biti kriv.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
varaš se,
laodiceja je sedma crkva, anđeo u laodiceji su adventisti, za koje kaže da če ih izbaciti iz usta 3:14 Otkrivenje
također piše, Pade,pade babilon... 14:8 Otkrivenje
babilon ima dvostruko značenje
vrata k Bogu, to su bili adventisti u početku
zbrka, nered- to su adventisti danas i do kraja svijeta
nemoj varati ni sebe ni druge da niste promijenili načela
adventisti pravi se ne klanjaju papi i ne naučavaju trojstvo i ostale zablude
dakle nemate znanje utemeljeno na Svetom Pismu
sami sebe zavaravate

@starstuff
Biblijski nauk nije nemoguć za shvatiti
Bog je unaprijed pokazao da če učiniti sve što je u njegovoj moći da spasi čovjeka
također unaprijed i govori šta če ljudi napraviti, kakva su njihova djela
što se više praviš tošo da ništa od toga ne razumiješ jer je to znanje oduviše teško za shvatiti
veču kaznu češ si navući na glavu

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

čovjek da uvidi razliku danas između adventista i rimokatolika, treba mu pučka škola duhovnosti
razgovor sa Bogom, je za to isuvišan

da znaš išta o adventnom pokretu, da imaš imalo znanja poznavanja Svetog Pisma, odakle advent , koja je misija adventista
nebi pisao ovakve stvari, pogotovo javno iznosio....

i sad ti meni reci, gde je ovde odgovor na moje pitanje? a moje pitanje je bilo prosto i jednostavno ja stvarno ne mogu da shvatim, da ti ne mozes darazumes prosto pitanje a pricas da razumes bibliju koja je komplikovana

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Spedy, upravo je suprotno, ti sebe zavaravaš idejama koje si sam izmislio a koje ne stoje na temelju pisma.
Adventisticka crkva jeste Laodikeja ali je i poslednja crkva u nizu, pogledaj koliko crkava Isus upućuje poruke, videces da je to sedam, i da poslle nje nema osme.
Dakle, Isus upućuje poslednjoj sedmoj crkvi Laodikeji da će je izbljuvati iz usta ako ne sprovede duhovnu reformu, odnosno da se on sprema da to učini a ne da je to učinio ili će učiniti, jer crkva će sprovesti reformu do početka poslednjih događaja i objaviti istinu ovom svetu, poznaješ valja kontekst otkrivenja.

Nema osme crkve, Laodikeja će poslušati savet vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista iz otkrivenja 3 poglavlja, primiti obećanu silu Svetoga Duha, objaviti Evanđeosku istinu ovom svetu i time završiti delo na zemlji.

Duhovni Vavilon u bibliji predstavlja Ekumensko jedinstvo odpalih crkava, a ne Adventističku crkvu.
Adventisti nisu menjali svoju doktrinu, ona je utemeljena u Bogu i njegovoj reči još u početku Adventne ere u pionirima Adventnog pokreta do danas.

Odgovor za Starstufa:

[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]
[/FONT]Nigde nisam tvrdio da je sve određeno u smislu predodređenosti.

Rekao sam da Bog zna buduće događaje, i da to otkriva u bibliji.
To ne znači da je ta budućnost odraz Božje volje - predodređena Božjim ličnim zacrtanim planom, već njegovog predznanja o događajima koji će se odigrati u budućnosti.

Naprimer, prorok vidi da će neka osoba ubiti neku drugu osobu recimo kroz dva dana, i to se stvarno dogodi, da li je taj prorok odgovoran za to što je učinio onaj koga je video u proročkom otkrivenju?

To je isto slučaj i sa Bogom, on vidi šta će određena osoba samovoljno uraditi, i to objavljuje u svojoj reči.

Svaki čovek je prema tome odgovoran za svoje postupke, pa i Jevreji i Juda.
Greh je greh, pa bilo od koje strane došao i iz kojih pobuda.

Poslednja izmena:
Natrag