Adventisti

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ма, сви сте ви добри, праведни, разумни, добронамерни, само сте дали све од себе да нас избаците са овога форума. Прво са свим овим секташима и њиховим јересима и лицемерјем не схватајући опасности секташтва кога су одређени људи увели са неком намером, онда са безбожничким пљувањем и провоцирањем (што се не рачуна у увреде уопште - јер светом владају као и на овом форуму безбожници), а онда при самом крају брисањем постова наводно праведног уредника. Срамота једна.

Ево вам форум, ширите ваша секташка учења, хулите и вређајте Бога, сву мржњу и сумњу према Њему испишите да свет зна да нисте Његови. Толико о праведности, како уредника који је ћутао док су ме вређали ови секташи, тако и свих овде душебрижника који су се представљали као пријатељи и хришћани, а у ствари су обични лицемери. Али није на мени да их осудим, има ко ће када дође време. Господ их назва породом аспидиним, тако и Јован Крститељ.

Господ помогао сваком искреном и у срцу чистом хришћанину, моме брату и сестри, а ви остали вуци и лицемери: пискарајте шта вам је воља. Сада је ваше време (саблазни).

Dobro jutro brate Adriane,
sta se to sa tobom desilo prosle noci? Jutros si ustao na levu nogu.

Kakav je razlog da si se toliko nakupio beca, mrznje i osvete prema svima nama?

Vrati se gore pa pazljivo procitaj ovo sto si napisao. Tekst je kratak, a u njemu si 4 puta spomenuo sektase, dva puta jetretike, 3 puta licemer i 3 puta bezboznike.

Ajde molim te reci jos nesto novo u cemu ces izraziuti potpunu mrznju i bes, mozda ces iduce noci lakse spavati.

Naravno, sve si nas osudio a sebe si obrtoja u prave hriscane, dusebriznike i pravednike. Vidoimo da si nas ubrojao u one najgore, ali koga si ubrojao u licemere, izgleda da je to tvoja bratija koja nije istrajala do kraja date podrzava.

E moj brate Adriane, nije dobro. Losu slisku hriscanina ostavljas na forumu. Ako smo te poneki put i uvredili, a to je moguce, molim te oprosti nam, ali sta mislis koliko puta si ti nas uvredio? Zar samo u ovom kratkom postu tih 12 masnih epiteta nisu uvrede za sve nas? Kazes da neces da nam sudis, a u pedhodnim recenicama si vevc irekao svoj sud. Ne valja ti rabuta bratko.

Pored svega zelim ti sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ovaj nas Jurivaka, postao je pravi misionar. O njegovim saveti je vredno razmisliti.
Samo je velika sramota za sve nas hriscane da nas ateista uci kako treba u svetu da predstavimo svoju veru, jer ovako kako je obicno prerdstavljamo zaista nema nikakve vrednosti nego samo steta i promasaj.

Ушлихтао си се довољно, не брини. Што такође потврђује оно што смо успешно доказали како на овој теми, тако и на скоро свим осталим. Потврдило се од оснивања до данашњих дана шта групација звана Адвентисти седмог дана ради и како делује, које су лажне науке (јереси) и преваре са којима лове људе и искривљују Писмо. Све више доказа има на интернету који су затровали лажима и обманама. Све то неко може да нађе читајући постове на овој теми (и другим). Може човек да глуми да се ништа није догодило и да глуми наивну овчицу, али вуци се распознају кроз неке детаље које човек може сам да види кроз организовано и логистички подржано деловање многих секти, па и адвентиста. Сви они имају по неког "пророка" или "посланика", а Господ нас упозори лепо, само ваља послушати Господа:

15. Чувајте се од лажних пророка, који долазе к вама у оделу овчијем, а унутра су вуци грабљиви. (Матеј 7)

А за оне безбожнике које сам замолио да не обраћају пажњу на мене, а који воле да оцењују и осуђују самог Бога, хуле и огавним речима пишу о Најсветијем и Највећем, Творцу и Спаситељу, а да не причам шта онда о људима може да се очекује, један део текста који је добро познат:

30. Који није са мном, против мене је; и који не сабира са мном, просипа.
31. Зато вам кажем: сваки грех и хула опростиће се људима; а на Духа Светог хула неће се опростити људима.
32. И ако ко рече реч на Сина човечијег, опростиће му се; а који рече реч на Духа Светог, неће му се опростити ни на овом свету ни на оном.
33. Или усадите дрво добро, и род његов биће добар; или усадите дрво зло, и род његов зао биће; јер се по роду дрво познаје.
34. Породи аспидини! Како можете добро говорити, кад сте зли? Јер уста говоре од сувишка срца.
35. Добар човек из добре клети износи добро; а зао човек из зле клети износи зло.

36. А ја вам кажем да ће за сваку празну реч коју кажу људи дати одговор у дан страшног суда.
37. Јер ћеш се својим речима оправдати, и својим ћеш се речима осудити. (Матеј 12)

10. А ови хуле на оно што не знаду; а шта знаду по природи као неразумна животиња, у оном се распадају.
11. Тешко њима! Јер путем Каиновим пођоше и у превару Валамове плате падоше, и у буни Корејевој изгибоше.
12. Ово су они што погане ваше милостиње једући с вама без страха и гојећи се; облаци безводни, које ветрови разносе; јесенска дрвета неродљива, која су двапут умрла, и из корена ишчупана;
13. Бесни валови морски, који се пене својим срамотама, звезде лажне, којима се чува мрак вечне таме.
14. Али и за овакве пророкова Енох, седми од Адама, говорећи: Гле, иде Господ с хиљадама светих анђела својих

15. Да учини суд свима, и да покара све безбожнике за сва њихова безбожна дела којима безбожност чинише, и за све ружне речи њихове које безбожни грешници говорише на Њ.

16. Ово су незадовољни викачи, који по жељама својим живе, и уста њихова говоре поносите речи, и за добитак гледају ко је ко.
17. А ви, љубазни, опомињите се речи које напред казаше апостоли Господа нашег Исуса Христа,
18. Јер вам казаше да ће у последње време постати ругачи, који ће ходити по својим жељама и безбожностима.
19. Ово су они што се одвајају (од јединости вере), и јесу телесни, који духа немају.
20. А ви, љубазни, назиђујте се својом светом вером, и молите се Богу Духом Светим.

21. И сами себе држите у љубави Божијој, чекајући милост Господа нашег Исуса Христа за живот вечни.
22. И тако разликујући једне милујте.
23. А једне страхом избављајте и из огња вадите; а карајте са страхом, мрзећи и на хаљину опогањену од тела.
24. А Ономе који вас може сачувати без греха и без мане, и поставити праве пред славом својом у радости,

25. Једином премудром Богу и Спасу нашем, кроз Исуса Христа Господа нашег, слава и величанство, држава и власт пре свију векова и сад и у све векове. Амин. (Јуда 1)

Остајте јеретици и безбожници, водите своје празне говоранције и своје маркетиншке подухвате да ваша секта што лепше изгледа, да се можда још нека душа уплете у вашу мрежу. Лажима сте својим сами себе показали у правом светлу, а да не говорим о извртању речи Божије, што је специјалност таквих организација и масонских творевина. Наследници Арија и осталих јереси, саблазан је ваша вама самима казна јер у њој боравите. Неће вас субота спасити, неће вас вегетаријанство спасити, заблуде су то које сејете и можда и сами у њих верујете.

Нити је Шарди битан, нити је моја маленкост битна, битан је само Спас, а он долази кроз Господа Исуса Христа и сведочанство Његових следбеника, деце Његове и слугу у љубави, оних који за свет не маре, већ само за Христа знају и сваки им је секунд у Господу и надању, да СВЕДОЧАНСТВО исправно пренесу, а не изврнуто као ове секте и гуруи (пагански учитељи), њихови ученици. Ако је ИСПОВЕДАНИЕ ВЕРЕ искривљено, крив је и пут којим се ходи, и тај пут није Христов Пут. Господ вам дао да видите то, молитве су моје за ваше Спасење, а на вама је свима да бирате шта вам је воља.

Славимо Те, Христе Боже драги,
Хвалимо Те, Спаситељу благи,
Величамо Твоје слатко име,
Ти нас спасе беде невидиме.
Твојом смрћу смрт је побеђена,
Васкрсењем нада утврђена,
Вазнесењем Небо отворено,
Срце људско миљем испуњено.
Испуни нас, Увенчани силом,
Испуни нас Духом и врлином,
Очисти нас од смртнога даха,
И од греха и греховног страха.
О, погледај у нашу низину,
Привуци нас у Твоју близину,
Привуци нас под Твоје окриље
Где царује миље и обиље.
Где све очи у Тројицу гледе,
Славећ' Твоје жртве и победе,
И где војске клањају се Творцу:

Сину, Духу и Преблагом Оцу.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Kada isaras biblijske tekstove onda oni dobijaju na smislu i ozbiljnosti.
Dobri stari Adrian, opet mi preti svojim nevidljivim drugarima i kriv mu je sudija sto je izgubio od adventista u direknom duelu.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Dobri stari Adrian, opet mi preti svojim nevidljivim drugarima i kriv mu je sudija sto je izgubio od adventista u direknom duelu.

Ja ne mislim da je Adrian (niti Šarrdy) izgubio od adventista. Naprotiv, na temelju sv. Pisma dokazali su njihove zablude u vjeri. Ali, kako sam govorila od početka, nemoguće je nekoga uvjeriti u nešto. Pa, dobro, nikom ništa, idemo dalje. :dtyste:
Svaki neka nastoji produbiti u svojoj vjeri i živjeti u skladu sa svojom savješću, a svima nek nam dragi Bog bude milostiv.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, niko nikoga nije izbacio sa foruma, ko to može od učesnika.
Svačija volja je da piše što god želi ako je to u duhu tolerancije i poštovanja drugih.
Tako da je tvoja lična stvar šta te pokreće na ovakve izjave.

Što se tiče Isabeletine izjave da su Adrian i Šardy dokazali naše zablude u veri, to je pogrešno, jer Šardy i Adrian su samo iznosili biblijske tekstove koje svi mi poznajemo, dajući im pogrešan smisao i vadeći ih iz konteksta, protiveći se čak i nekim jasnim izjavama biblije koji objašnjavaju njihove zablude i pogrešna tumačenja.

Hvala Bogu što istina kao takva i pored svega ostaje utemeljena u onima koji su je primili, a oni koji je ne poznaju želja da Gospod otvori oči da je upoznaju i dožive istinsku radost koju ona donosi.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
sanjao sam tu vasu elen write ili kako se vec zove, ne znam tacno sta sam sanjao znam da je pricala neka prorocanstva a ja da sam bio u ratu sa siptarima, bilo je krvavo axaxaxaxaxaxaxaxa

ja cu morati da stanem na adrianovu stranu posto je ostao sam protiv adventista, sad da li je on upravu ili nije, mene to i neinteresuje ali cu uvek da stanem uz pravoslavlje ;)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ja cu morati da stanem na adrianovu stranu posto je ostao sam protiv adventista, sad da li je on upravu ili nije, mene to i neinteresuje ali cu uvek da stanem uz pravoslavlje ;)

Ostati uz Hrista to je jedini siguran put, sve ostalo je kula od karata.

"Који није са мном, против мене је; и који не сабира са мном, просипа" ( matej 12. 30 )

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
svi smo mi uz njega, samo sto su nam putevi i gledista razliciti

Nismo svi uz njega, to je prevara kojom Sotona manipulise ljudma, da smo svi Hriscani bez obzira sto imamo razlika u gledistima.
Biblija postavlja jasan stav, Istina je jedna, i ta jedna istina je spasonosna, ali postavlja pred nas i izazov da tu istinu pronadjemo, a u bibliji imamo jasne putokaze koji nas vode ka tome, a od tog puta nas moze odvojiti samo mi licno i nasa subjektivnost.

"Gospod je blizu svijeh koji ga prizivaju, svijeh, koji ga prizivaju u istini" ( Psala, 145. 18 )

Natrag