Adventisti

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Adventisti nikad nisu verovali u pakao, a ni danas ne veruju.

Oni koji veruju u pakao verujiu da ce se gresnizi vecno muciti u paklu, a da nika dnece umreti.
Biblija jasno kaze da ce na kraju greh sa svim svojim mnosiocima biti unistern, a ne vecno uniistavan.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Pakao ne postoji kao mesto već kao stanje duše.
Čovek ne mora da umre da bi mu duša bila u paklu.

Spidi i njemu slični to najbolje znaju pa zato i tako paranoično odbijaju i svaku pomisao na pakao, a vrag im svejedno ne da mira pa onda besomučno očajnički haluciniraju o kao nekakvom spasenju koje kao njima ne treba jer su oni pravi a svi ostali su krivi jer će njihov spasitelj da dođe u subotu a mi ćemo biti na poslu pa nas neće naći kući i neće nas spasiti. Njihovo spasenje uopšte ne smemo da dovodimo u pitanje nego Spidi i "kompanija" su tu da nas spasu, samo mi smo previše glupavi da to shvatimo i namerno nećemo da spasimo svoje duše kao oni svoje. Najpre, nitko ne sme da radi subotom a onda, mora da zamrzimo hrišćanstvo (dosadašnje,ovo dve hiljade godina staro jer je lažno), i to dok grickamo štapiće i smoki kao čistu hranu. Sve to samo za početak a dalje će spidi i "kompanjoni" da nas upute šta da radimo i koga još da mrzimo.
Spidi kao zloguki prorok nije usamljen,svaka krpa sebi nađe zakrpu,a ovo njihovo očajničko baljezganje o njihovom spasenju, lično ja doživljavam kao vapaj upomoć i pribojavam se da bi sve to mogli da budu "pacijenti s dijagnozom".

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
»Duh zablude nas odvrača od istine, a Božji Duh nas vodi u istinu. Šta onda? Na to odgovaramo: Duh i Božja Rijeć se slažu. Ako čovjek prosuđuje sebe po Božjoj Rijeći, i ako je u potpunoj suglasnosti sa cijelom Rijeći, onda mora vjerovati da ima istinu. Ali ako nađe da duh koji vodi nije u suglasnost sa duhom čitavoga Božjeg zakona ili Božjom knjigom, onda treba da je oprezan da ne bi bio uhvačen u sotoninu zamku.« Često sam bio više uvjeren u nečiju unutrasnju pobožnost kada sam vidio suzne oči, vlažne obraze i rijeći kajanja, nego kad sam čuo bučno hvalisanje ovih takozvanih kršćana.

ima adventista i danas koji ne vjeruju u pakao

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
pakao u kršćanstvu, Biblijskom nauku ne postoji
niti adventitam u svom početku to nije naučavao

Adventizam je oduvek naucavao da pakao kao mesto vecnog mucenja u kome se muce besmrtne duse umrlih ne postoji.
Jedno od glavnih ucenja Adventizma je uslovna besmrtnost coveka, po kojoj je besmrtnost dar Bozji koji se dobija verom u Hrista.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
»Duh zablude nas odvrača od istine, a Božji Duh nas vodi u istinu. Šta onda? Na to odgovaramo: Duh i Božja Rijeć se slažu. Ako čovjek prosuđuje sebe po Božjoj Rijeći, i ako je u potpunoj suglasnosti sa cijelom Rijeći, onda mora vjerovati da ima istinu. Ali ako nađe da duh koji vodi nije u suglasnost sa duhom čitavoga Božjeg zakona ili Božjom knjigom, onda treba da je oprezan da ne bi bio uhvačen u sotoninu zamku.« Često sam bio više uvjeren u nečiju unutrasnju pobožnost kada sam vidio suzne oči, vlažne obraze i rijeći kajanja, nego kad sam čuo bučno hvalisanje ovih takozvanih kršćana.

ima adventista i danas koji ne vjeruju u pakao

pa i ti se hvalisas sa nekim samozvanim istinama, pa sad ne znam tvoju ulogu u tom hvalisanju, jel to hvalisanje zbog kajanja ili sta?
postavlja se pitanje sta je onda sotona ako nema pakla, onda je on zaista ono kako ga opisuju u starom zavetu, samo jedan od bogova sa kojim jehova vodi rat i to naravno huskanjem i naredjivanjem ljudima da uniste druge, pa se ondapostavlja pitanje kakav je jehova onda bog? i u cemu je razlika izmedju njega i sotone? sto se tice dela

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nauk Biblije govori da je sotona pali anđeo, sam se otpadio
nekada luciferum, stvorenje a ne Bog
Jahve je pravedan Bog a sotona je đavo koji gleda da uništi čovjeka, upropasti ga vječno
uživa kad muči stvorenja jer tim djelom zadaje bol i Bogu i nebu (ostalim stvorenjima koja prate ovu borbu na zemlji)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nauk Biblije govori da je sotona pali anđeo, sam se otpadio
nekada luciferum, stvorenje a ne Bog
Jahve je pravedan Bog a sotona je đavo koji gleda da uništi čovjeka, upropasti ga vječno
uživa kad muči stvorenja jer tim djelom zadaje bol i Bogu i nebu (ostalim stvorenjima koja prate ovu borbu na zemlji)
ok necu da nastavljam dalje nista na ovoj temi, posto je tema adventisti, ali ovo sto si rekao ne uklapa se u stari zavet realno gledano

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Biblija (stari, novi zavjet) se ne gleda , proučava realno
to je knjiga iz koje nas Bog poučava i vodi

preko adventista i njihove zajednica je i krenula reformacija svijeta
od njih je i potekla silna svjetlost, koja obasjava sve ljude

da su više ustrajali na svom putu, nebi danas bilo toliko zabluda o kršćanstvu
ljudi nebi gledali Bibliju realno-nerealno nego bi iznad svega cijenili tu knjigu

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Kume Spidi, pa ti ne znaš koliko smo srećni što te imamo. Sada više ni bibliju neće da čitamo jer smo previše glupavi da bi znali kako da je proučavamo nerealno. Mi samo znamo realno da proučavamo pa ondak bolje da je ni ne čitamo jer imamo tebe kume Spidi koji će sve da nam objasni zajedno sos tvoji "obasjani adventisti". Nisam ni znao šta je biblija, mislio sam da je to kao neki dodatak telefonskom imeniku, sve dok se nisam pokumio sa tobom kume Spidi.
Pričao ja svojim drugarima o tebi, kume Spidi i tvojim adventistima (samo onda još nisam znao da ste obasjani) pa njih strašno zanima gde će im duše kad umru ako nema pakla a i oni koji se u raj spremaju, pitaju gde će subotom (ko pravi subotari) da izlaze ako im pakao zatvorite?
Pa ti nas sad obasjaj svojim nerealnim proučavanjem biblije pa nam lepo objasni šta biva sa dušama ljudi koji neće u obasjane adventiste.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kao prvo ja nisam tvoj nikakav kum

Bibliju če pročavati svi oni ljudi koji to stvarno žele,i koji vide potrebu u tome

žalosno je da danas sve vjerske zajednice ne upučuju na snagu, vrijednost Svetog Pisma
nego umjesto toga imaju neke svoje vođe, koji im serviraju kojekakve prazne priče bez duhovne snage, koje su ko fol jače od Biblije, pa čak govore i da su to Biblijska tumačenja

svaki onaj čovjek koji iskreno moli u svom srcu od Boga dobiva razumijevanje te Svete Knjige

a ti se ostavi tog posla kojim i druge odvlačiš od istine
nemaš poštovanje nikakvo prema adventistima
ali znaj da je preko njih istina došla i do nas

a to što su adventistički vođe odbacili put kojim su trebali slijediti svjetlost do kraja, to če oni dobiti kaznu kada dođe vrijeme za to
da su se jačali u Bibliji, vidjeli bi kako im se jezuiti tajno uvlače u crkve i otjerali bi ih svom snagom da se više nikada ne vrate

kršćanstvo nije ismijavanje ruganje drugim religijama koje su na krivom putu
takav primjer nam nije pokazao Spasitelj
kršćanstvo nije ni uzdizanje svoje crkve, svih onih ljudi koji vjeruju isto

što više budete napadali adventiste, napadate sebe
što i hviše budete sudili, osudičete sebe

Natrag