Adventisti

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Spaitelj je jasno rekao: i neprijatelje svoje ljubite

ako neko smatra adventiste za neprijatelje, neka ih se čuva a ne da ih napada
znamo tko je u povijesti napadao, silom širio Evanđelje, silom dokazivao kako su oni pravi sluge i kao je to završilo

budite mudri kao zmije
bezazleni kao golubice

onimo čime drugoga napadaš, sudiš
sebe napadaš i osuđuješ

sud kojim sudiš
sudit če se tebi

nemorate napadati čak ni iz straha da budete zavedeni

učite se ljubavi, jer ljubav izgrađuje
Apostol Ivan je rekao
* u ljubavi nema straha, jer savršena ljubav izgoni strah
a strah pretpostavlja kaznu*

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

iz wikipedije

Neprijateljstvo
je izraz koji označava negativan odnos između dva ili više pojedinaca ili skupina.
Izraz "neprijatelj" ima i socijalnu funkciju te označavanja određeno stvorenje kao prijetnju.
Označavanje pojedinca ili grupe kao neprijatelja naziva se demonizacija
Glavna razlika između borbe s protivnikom i borbe s neprijateljem je da se protiv neprijatelja bori i nepoštenim sredstvima.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
@Laodikeja
Naleteo sam na interesantan klip u kome bivsi adventista prica o adventizmu i privuklo mi je paznju kada je na pitanje o tojstvu rekao da vecina adventista veruje u trojstvo, sto implicira da ima ih onih koji ne veruju u trojstvo. Tvoj komentar na to i da li i u Srbiji medju advenstistima ima toga?
Pricao je o suboti i o ishrani i o milerovcima, pomenuo je i Elen Vajt, kao i ono sto mi je bilo najinteresantnije od svega, o vasem pogledu na pakao koji se dosta razlikuje od vecine ostalih hriscana (mislim da se secam da si pisao o tome). Da li su informacije koje je izneo u ovom klipu tacne?

DE-CONVERSION; 7TH DAY ADVENTISTS - YouTube

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Spidi kume, pa što si gnevan ti na mene. Pa ja stvarno više ne znam kako da ti udovoljim. A lepo sam ti obećo da ću da pređem u subotare a ti se odma tužakaš ko tuži-baba. Nemoj tako kume jerbo niko ne voli cinkaroše. E, kad bi znao šta smo cinkarošima radili u vojski ... evo samo tebi za ljubav već sutra ću da pređem u subotare i biti ću subotar sutra ceo dan (a neće mi zameriš jer ću sutra da jedem pasulj sa svinjsku nogicu i teleći rep) Kod nas se ljudi vežu za reč a volovi za rogove a ja, pošto sam ti obećo, ima od sada da svake subote bidnem subotar i to ceo dan.
Nego, ja ću nešto da te pitam a ti pravo da mi kažeš: Jel istina da na hrvackom forumu pišeš protiv pravoslavaca kao ovde protiv katolika?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Za Izabeletu.

Univerzalni zivot je frakcija NEW AGE -a, okulto misticno Hriscansto koje propagira razlicita verovanja kao sto su Vanzemaljci, meditacija, razvitak unutrasnje vesti okultnim metodama opustanja i vantelesnih iskustava putem kontakta sa duhovnim silama, andjelima, itd, koji se ispoljio i u ziotu njihovog osnivaca izvesnoj Gabrijeli iz Vicburga koja je imala vantelesna iskustva i kontakte sa duhovima koji su joj objavili prepravljeno jevandjelje poznatije kao ALFA I OMEGA - OVO JE MOJA REC, gde se tvrdi da je Isus prepravio i dopunio svoju rec objavivsi novo jevandjelje kroz ovu osobu Gabrijelu.

wacko2 Madre mía...a vidim da već imaju pristalice po Srbiji i Hrvatskoj.

Mika: Izabeleta, samo da objasnim, istina je da je Luter nazivao Papu razlicitim imenima pa i Antihristom, ali nije to od njega pocelo, nego je isto tako ga nazivao Wiclyf u Engleskoj pre Lutera. U pravu si da su to usvojili svi protestanti koji se nikad nisu slagali sa Katolickom crkvom.

Nakon Henrika VIII Englezi su postali veliki neprijatelji Katoličke crkve. Ali, zanimljivo je da se danas velike skupine anglikanaca i u Engleskoj i SAD-u vraćaju u okrilje Katolike crkve. Razlog je podjela koja trenutno vlada među anglikancima zbog ređenja žena za svećenice i biskupice i odobravanja gay brakova, pa tradicionalna struja vjernika napšta Anglikansku crkvu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
@Laodikeja
Naleteo sam na interesantan klip u kome bivsi adventista prica o adventizmu i privuklo mi je paznju kada je na pitanje o tojstvu rekao da vecina adventista veruje u trojstvo, sto implicira da ima ih onih koji ne veruju u trojstvo. Tvoj komentar na to i da li i u Srbiji medju advenstistima ima toga?
Pricao je o suboti i o ishrani i o milerovcima, pomenuo je i Elen Vajt, kao i ono sto mi je bilo najinteresantnije od svega, o vasem pogledu na pakao koji se dosta razlikuje od vecine ostalih hriscana (mislim da se secam da si pisao o tome). Da li su informacije koje je izneo u ovom klipu tacne?

DE-CONVERSION; 7TH DAY ADVENTISTS - YouTube

Mozda ima onih koji ne veruju u trojstvo sto se tice pojedinaca, mada ih ja nisam licno upoznao.
Zvanicno ucenje Adventisticke crkve je da je Isus Bog jednak Ocu kao i Sveti Duh, i da vecina to prihvata krstenjem u crkvi.

Moj slabi Engleski je problem sto ne mogu da prokomentarisem postavlljeni klip.
Inace, vec predpostavljam o cemu se tu govori jer sam vec cuo takva sveocenja sto od bivsih Adventista sto od protivnika Adventizma, i mogu reci samo da se u njima iznose uglavnom istine - poluistine - i neistine o Adventistima, i prikazuju u negativnom svetlu, ili se dogadjaji pogresno tumace i pripisuju ljudskom faktoru.

Tako da govoreci o svim crkvama, ako ce mo graditi veru na ljudskim pogledima onda nikada necemo biti sigurni da li ce mo spoznati istinu ili ne, jer ce nas nasa licna subjektivnost ili tudja sugestivnost ili doveti istini ili od nje odvesti.
Zato Isus napominje "POSVETI IH ISTINOM SVOJOM REC JE TVOJA ISTINA" i to je jedini siguran put, i licna molitva da nas Bog sacuva od prevara i da nas uputi na put istine.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Mozda ima onih koji ne veruju u trojstvo sto se tice pojedinaca, mada ih ja nisam licno upoznao.
Zvanicno ucenje Adventisticke crkve je da je Isus Bog jednak Ocu kao i Sveti Duh, i da vecina to prihvata krstenjem u crkvi.

Moj slabi Engleski je problem sto ne mogu da prokomentarisem postavlljeni klip.
Inace, vec predpostavljam o cemu se tu govori jer sam vec cuo takva sveocenja sto od bivsih Adventista sto od protivnika Adventizma, i mogu reci samo da se u njima iznose uglavnom istine - poluistine - i neistine o Adventistima, i prikazuju u negativnom svetlu, ili se dogadjaji pogresno tumace i pripisuju ljudskom faktoru.

Tako da govoreci o svim crkvama, ako ce mo graditi veru na ljudskim pogledima onda nikada necemo biti sigurni da li ce mo spoznati istinu ili ne, jer ce nas nasa licna subjektivnost ili tudja sugestivnost ili doveti istini ili od nje odvesti.
Zato Isus napominje "POSVETI IH ISTINOM SVOJOM REC JE TVOJA ISTINA" i to je jedini siguran put, i licna molitva da nas Bog sacuva od prevara i da nas uputi na put istine.

Steta sto ga nisi sve razumeo ali ono sto mi je poznato o adventizmu od tebe i Mike, je isto i on rekao ali za svaki slucaj da te pitam za ostalo. Ne verujem da laze, nema motiva, prosto je prestao da veruje. Pitacu Miku da prokomentarise.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Postovanje starstuff,
Slusao sam dva puta izjavu tog mladica zbog tebe, a pri kraju nemogu dovoljno da ga cujejm.

Mislim da je to odbror maldic. nije zagriuzen kao Sarrdy.
Dosta toga sto je rekao je istinia. Sasvim je moguce da je odrastao medju advneytistima, ali je i pored toga izgleda izgubio veru. I to se moze desiti. Poznavao sma jednog moladica ciji su dedovi bili pastori, i otac i sric, a on je postao pravi nevernika.

Svako ima pravo da izabere svoj zivotni put i sto izabere to ce i imati. Ja ne vidim da je taj mladic rekao ista posebno. To sto on sumnja u pojedine tacke ucenja Crkve nije nista novo. Juda je do kraja biio sa Isusom Hristom a ostao je i zavrsio kao nevernik. Ako imas nesto posebno iz njegove izjave pitaj pokusacu da ti odgovorim.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Postovanje starstuff,
Slusao sam dva puta izjavu tog mladica zbog tebe, a pri kraju nemogu dovoljno da ga cujejm.

Mislim da je to odbror maldic. nije zagriuzen kao Sarrdy.
Dosta toga sto je rekao je istinia. Sasvim je moguce da je odrastao medju advneytistima, ali je i pored toga izgleda izgubio veru. I to se moze desiti. Poznavao sma jednog moladica ciji su dedovi bili pastori, i otac i sric, a on je postao pravi nevernika.

Svako ima pravo da izabere svoj zivotni put i sto izabere to ce i imati. Ja ne vidim da je taj mladic rekao ista posebno. To sto on sumnja u pojedine tacke ucenja Crkve nije nista novo. Juda je do kraja biio sa Isusom Hristom a ostao je i zavrsio kao nevernik. Ako imas nesto posebno iz njegove izjave pitaj pokusacu da ti odgovorim.

Sve najbolje

Ma nista posebno nisam hteo da pitam, samo sam hteo da vidim da li je tacno ono sto prica. Ako, na primer imam da iznesem neku kritiku na racun adventizma, hocu da bude tacna i verodostojna informacija koju kritikujem. Ima jos dva klipa od istog autora, bivsi jevrejin i bivsi mormon, i bilo mi je interesantno koliko je drugacija ideja o paklu u adventizmu, judeizmu,i mormonizmu u odnosu na vecinu hriscanstva. Eto, to mi je privuklo paznju pa sam hteo da mi neko samo potvrdi da li je taj decko izneo tacne informacije.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
pakao u kršćanstvu, Biblijskom nauku ne postoji
niti adventitam u svom početku to nije naučavao

Natrag