Adventisti

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
biblija nije bas validan dokaz o istini, em sto imamo razlicite prevode em sto se ne zna ko je pisao jevandjelja, svako ko sledi isusa nije djavolja marioneta sigurno, ali samo oni koji ga stvarno slede a oni koji ga "kao" slede oni mogu da budu ali i ne moraju

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nismo svi uz njega, to je prevara kojom Sotona manipulise ljudma, da smo svi Hriscani bez obzira sto imamo razlika u gledistima.

Prepusti sud Gospodinu! Samo On poznaje dubinu svakog srca i zna svaku čovjekovu misao. Ti, kao i svi ljudi, su zaokupljeni zagonetkama ovoga svijeta, a Stvoritelj jedini poznaje Istinu i otkriva je onima koji su ponizna srca. Ponizan čovjek nikoga ne sudi, ne sušuje, ne isključuje. Niti govori da samo on ili njegova crkva posjeduje Istinu. To je tvoje osobno razmišljanje i samim tim je nevažno za druge.

Što se tiče Isabeletine izjave da su Adrian i Šardy dokazali naše zablude u veri, to je pogrešno, jer Šardy i Adrian su samo iznosili biblijske tekstove koje svi mi poznajemo, dajući im pogrešan smisao i vadeći ih iz konteksta, protiveći se čak i nekim jasnim izjavama biblije koji objašnjavaju njihove zablude i pogrešna tumačenja.

Ovo jednako možeš primjeniti na sebe. :dtyste: Nitko dosada se nije dao u svojevoljno tumačenje SV. Pisma kao adventisti. Zašto bi vama vjerovali, ako vjerujemo Kristu?
Uglavnom, ako je riječ o diskusiji pravoslavaca i adventista, uvijek sam za pravoslavni nauk. Kažem , nauk, što ne znači da mi se sviđa zilotski nastup nekih pravoslavaca.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Verovati Bogu znaci verovati njegovoj reci, jer je Hrist rekao "POSVETI IH ISTINOM SVOJOM REC JE TVOJA ISTINA"

Adventisti nisu ovde izmisljali neki svoj nauk, vec iskljucivo su iznosili cistu neprekrajanu i kontekstom tumacenu rec Bozju i njom dokazivali istinu.
Bibliji ne treba ljudsko spoljasnje tumacenje, ona sama sebe tumaci.
Za onoga ko dobro poznaje kontekst je vrlo uocljivo svako vadjenje biblijskih tekstova iz konteksta da bi se dokazala neka teorija, jer biblija je savrsena struktura kojoj ako dodate nesto sto u njoj ne postoji ili oduzmete, to ne moze a da se ne prmeti.

Zato sam napomenuo da je Adventisticko ucenje u potpunom skladu sa biblijom, jer se svaka pojedinost u njemu savrseno uklapa u ovu biblijsku celinu, i koje podrazavaju kako ova pisana celina, tako i Duh i iskustvo, koji su neodvojivi deo spoznaje istine.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Laodikeja, to je tvoje mišljenje i uvjerenje. Mi imamo svoje.
Što se mene tiče, ja ne bih više razvlačila ovu temu. Činjenica je da su Adventisti posebna kršćanska zajednica i na svim forumima, kao i u stvarnom životu razilazit će se s uvjerenjima ostalih kršćana.
Dakle, sve ostaje u okvirima vaše specijalne crkve.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Nitko dosada se nije dao u svojevoljno tumačenje SV. Pisma kao adventisti. Zašto bi vama vjerovali, ako vjerujemo Kristu?

Izabeleta, sta je za tebe "Svojevoljnoi tumnacnje Pisma?"
Da li si sigurna da tako Pismo tumace samo Adventisti?
Adventisti slobodno proucajavju Pisamo kao i svi protestanti i svako je slobodan da da sbvoj sud.
Prema tome ova tvoja nizjava nije ispravna.

Ja ne mislim da je Adrian (niti Šarrdy) izgubio od adventista. Naprotiv, na temelju sv. Pisma dokazali su njihove zablude u vjeri.

Izabeleta, mozda si u pravu, mozda su za tebe to dokazi, ali nisu i za one koji dobrpo poznaju Pismo.
Ali ako ti mislis da tako treba hriscani da nastupaju, samo ih sledi i srecan vam put. Zar vi katolici ne kazete za pravoslavce da su to dva krila istih pluca, pa verovatno je to preteglo.

Ali, kako sam govorila od početka, nemoguće je nekoga uvjeriti u nešto. Pa, dobro, nikom ništa, idemo dalje.
:dtyste:
Svaki neka nastoji produbiti u svojoj vjeri i živjeti u skladu sa svojom savješću, a svima nek nam dragi Bog bude milostiv.

Tako je Izabeleta neka nam Bog bude milostiv, ali On zeli da upoznajmo istinu a ne da lutamo u mraku.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Nitko dosada se nije dao u svojevoljno tumačenje SV. Pisma kao adventisti. Zašto bi vama vjerovali, ako vjerujemo Kristu?

Izabeleta, sta je za tebe "Svojevoljnoi tumnacnje Pisma?"
Da li si sigurna da tako Pismo tumace samo Adventisti?
Adventisti slobodno proucajavju Pisamo kao i svi protestanti i svako je slobodan da da sbvoj sud.
Prema tome ova tvoja nizjava nije ispravna.

Tako je Izabeleta neka nam Bog bude milostiv, ali On zeli da upoznajmo istinu a ne da lutamo u mraku.

moze da da svoj sud sebi ali nikako drugima i da im prica kako oni grese ili sta ti ja znam sve ili kako oni ne ppostuju isusa ili boziju rec zato sto se ne slazu sa vama ili nekim drugim

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
moze da da svoj sud sebi ali nikako drugima i da im prica kako oni grese ili sta ti ja znam sve ili kako oni ne ppostuju isusa ili boziju rec zato sto se ne slazu sa vama ili nekim drugim

Mislis ima pravo da proucava za sebe, ali nema pravo da ikome kaze ono sto je pronasao u Boibliji? Da li sam te dobro razumeo?

Zao mi je, ali ne mogiu se loziti s satakvoim zaklojuckom. Svako ima pravo da proucava Bibliju i da iskaze ono sto je i kako je razumeo. A svi smo mi slobodni da priznamo da je u ptravu ili da nije.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Mislis ima pravo da proucava za sebe, ali nema pravo da ikome kaze ono sto je pronasao u Boibliji? Da li sam te dobro razumeo?

Zao mi je, ali ne mogiu se loziti s satakvoim zaklojuckom. Svako ima pravo da proucava Bibliju i da iskaze ono sto je i kako je razumeo. A svi smo mi slobodni da priznamo da je u ptravu ili da nije.

jedna stvar je iskazati nesto a druga stvar je osuditi neke da grese zato sto ne misle isto kao ti ili kao ja, a znamo da moze da se gleda i ovako i onako, malo je konkretnih stvari u bibliji, nego je skore sve, e ovo bi trebalo da je ovako a ovo da je onako
ti moras da shvatis i ti i drugi da vi za mene niste pronasli nista u bibliji, sta ste vi pronasli? nista nego samo trabunjate okolo kako ste upravu na osnovu nekih vasih tumacenja, biblija je knjiga tumacenja a ne knjiga cinjenice to ne mozete da shvatite, ja bih najvise na svetu voleo da je biblija knjiga cinjenice, onda se mi ne bi ovde raspravljali oko hriscanstva

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Što se mene tiče, ja ne bih više razvlačila ovu temu. Činjenica je da su Adventisti posebna kršćanska zajednica i na svim forumima, kao i u stvarnom životu razilazit će se s uvjerenjima ostalih kršćana.

adventisti su u početku bili čisti i sveti
dobili su od Boga veliki blagoslov, razmijevanje Svetog Pisma
imali su čist nauk Biblije i držali su ga, tom istom su učili druge ljude
ali je sotona uz pomoć svojih agenata , rimokatoličkog masonskog odreda jezuita,
polako se infiltrirao među adventiste i odvikao ih od puta istine

sada češ reći opet da ja lažem
e pa nije točno
neka se ljudi sami zapitaju:
kako je moguče da se adventisti danas klanjaju papi
darivaju ga, i ne samo to nego svoje vjerništvo uče u trojstvo
tu laž rimokatoličke crkve
dakle kako su adventsti unatoč ispravnom Biblijskom nauku, prihvatili rimokatoličke papske zablude, otrov za ljudske duše

interesantno kako jedno pišeš: kao i u stvarnom životu razilazit će se s uvjerenjima ostalih kršćana.

pa kako se danas adventisti razlikuju od rimokatolika, kad priznaju trojstvo
udaraju po kobasicama tuku slaninu, jer više nije od potrebe da se suzdražavaju od nečistih jela,ako to nemogu
ili
u čemu se razlikuju od rimokatolika

papstvo je napravilo od njihovih vođa, paklene sinove
koji ni sami ne žele u kraljvsto nebesko a drugima koji bi htjeli brane

i dok oni misle i pričaju da ih papa mrzi i da če ih progoniti
oni sami progone ljude prave kršćane koji žive istinu, propovijedaju Kristovo Evanđelje

njih sad u potpunsti vodi zloduh i oni če postati

remek djelo zla (ako već i nisu)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ja mislim da razlike nisu drastične i da većina crkava ima osnovu biblijskih učenja koja postoje i u Adventizmu, s time što Adventisti poseduju svetlost istine u pojediinim segmentima koju druge crkve nemaju.

Tebi želim sve najbolje u Duhu Hristovom

Natrag