Adventisti

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Sud narodima:
"Pošto je do sada bilo dosta reči o greškama Adventista sedmog dana, interesuje me...

Da li biste hteli da nam kažete sa čim se slažete sa Adventistima?

Koja verovanja imate zajednička sa 7DA?"

Ja:
Možda, jedino oko boje mleka bi mogli da se slučajno složimo, a i to je pitanje jer sad ne znam tačno šta vam je vaša zloguka proročica "Vajt" rekla o boji mleka, kako da ju vidite, al` obzirom na značenje njenog prezimena u prevodu (vajt-belo), možda vam je ostavila boju mleka da ju vidite onakvom kakva je i bila. ...
uglavnom ...
Mogli bi da se, ali samo možda, da se složimo oko boje mleka, i to isključivo ako ga vi vidite belim (osim čokoladnog i onog koje je predugo bilo u sisi pa požutelo)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
laodikeja ti imaš oči ali ne vdiš
ili nečeš vidjeti ??
ajde opet pročitaj prvu Božju Zapovijed

Ja sam Jehova Bog tvoj koji sam te izveo iz zemlje egipatske iz kuće ropstva
NEMOJ imati drugih bogova kraj mene

mala djeca to shvačaju odmah

izgleda, kao da te netko plača da namjerno krivo tumačiš

Moje tumacenje nije krivo, vec ti ne koristis kontekst uporednih tekstova da bi dokazao istinu.

Ja prvu zapovest znam na pamet, a vec sam objasnio da trojedinost Boga nikako ne predstavlja krsenje ove zapovesti, jer ova zapovest govori o stvaranju laznih Bogova koje bi stvorili ljudi u odnosu na njega kao takvog koji je trojedin.

Osim toga, Bozje ime Elohim upravo oznacava mnozinu, i upravo se Bog jos na pocetku objavio kao takav: "U POCETKU STVORI GOSPOD BOG ( JAHWE ELOHIM ) NEBO I ZEMLJU" ( 1 knjiga Mojsijeva 1. 1 )

I nisi proucio tekstove koje sam prilozio na drugoj temi.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Želim da pozdravim sve diskutante...

Čućemo se nekom drugom prilikom (ako Bog bude hteo i živi budemo).

Najverovatnije više neću pisati na ovom forumu.

Neka vas sve dragi Bog čuva i sačuva do skorog Hristovog dolaska

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Pa gde ćeš, bre, Sude? Lepo od tebe što si se oprostio, al` da si bar reko šta te muči ovde pa nećeš više da se družiš s nama.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Ja prvu zapovest znam na pamet, a vec sam objasnio da trojedinost Boga nikako ne predstavlja krsenje ove zapovesti, jer ova zapovest govori o stvaranju laznih Bogova koje bi stvorili ljudi u odnosu na njega kao takvog koji je trojedin.

ti jesi čuo za prvu zapovijed, ali je ne poštuješ ovom izjavom

tri u jednom jedan u trima
ma to ni djeci nemožeš podvaliti
što više braniš trojstvo to si manje adventista a više se pretvaraš u rimokatolika

....uzalud Ga poštuješ, naučavajuči nauke, uredbe ljudske

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Da je bilo pogresno sto je Toma nazvao Isusa Bogom on bi ga ukorio, i sigurno bi mu rekao "TOMO JA NISAM BOG, JA SAM STVORENO BICE, TO JE GREH STO GOVORIS JER KRSIS DRUGU ZAPOVEST, POKAJ SE"
Ali Isus to nije ucinio, jer je to bila istina, Isus je Vaskrsli Bog.

Vidis kako sam sebi skaces u stomak Laodikeja?Na temi "Ko je Isus Bog ili andjeo Mihail"tvrdio da je Isus Andjeo odnosno Arhangel Mihail!a sad tvrdis kako je Isus Bog i da (NIJE STVOREN??)Kako to?Ili je andjeo sto podrzavaju i JS-ci,muslimani,kao i neki ovde ili je (JEDAN JEDINSTVENI BOG KOJI SE JAVLJA U NEKOLIKO OBLIKA) NO KAD JEDAN BOG GOVORI DA JE ON (JEDINSTVEN)znaci da nema drugog Boga,Sta je Isus hteo reci kad je rekao (Ja i Otac smo jedno?ja polazem dusu svoju i niko me na to netera i imam vlast da je opet uzmem?znaci moguce da je sam sebe vaskrsao!!pa onda krsti te se u ime Oca I Sina i Svetog Duha,Rec je stvarala svet,coveka Jovan 1:1-14 jasno kazu citati za njega i kroz njega sve postade a gde je tu onda Otac?jer Sveti Duh (BOZJI SE OVAPLOTI)jeli tako i postade telo!!!jer Bog je Duh! i samo ga tako i treba razumeti Duh koji je bio u Telu Isusa i jeste Otac jer Isus jasno kaze Otac je u meni i ja sam u njemu i mi smo jedno!!sasvim lako a potom kaze Isus bolje je za vas ako odem,jer ako ne odem SV Duh nemoze doci na vas???ZASTO?)
Pa zato sto je u
(TELU I CINI CUDESA NAOKOLO IZRAELJA)ZATO I KAZE AKO NEVERUJETE MENI POVERUJTE DELIMA KOJA CINIM!!!)

Tako da ELOHIM Znaci jednina u tri oblika Bog koji se tako predstavlja ljudima a ne tri Boga koji je svako za sebe licnost,pa nece valjda Bog da krsi sam svoju zapoved u dekalogu Nemoj imati drugih bogova
Osim MENE jer kaze ja sam Gospod i Bog tvoj JEDINI!!!!!ZATO I KAZE TOMI (POVEROVAO SI ZATO STO SI ME VIDEO)KAD ISUS POMINJE OCA ON GA POMINJE SIMBOLICNO JER ONI OCA NISU VIDELI U HRISTU U TELU,NISU VIDELI DA JE OVAPLOCEN!! ZATO I KAZE jOVAN K SVOJIMA DODJE I SVOJI GA NE PRIMISE!!! ZATO I KAZE FILIPU,FILIPE TOLIKO SI VREMENA SAMNOM A PITAS ME GDE JE OTAC?ZAR ME NISI PREPOZNAO KO JE VIDEO MENE VIDEO JE I OCA ZNACI DA KO JE GOD VIDEO ISUSA VIDEO JE I OCA!!!

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, nigde nisam tvrdio da je Isus stvoren, već da je Arhanđeo Mihajlo drugo ime Isusa Hrista, odnosno da je to jedna od njegovih uloga u planu spasenja.
On je u bibliji nazvan vojvoda vojske nebeske koji predvodi Anđele u borbi protiv sila zla, on je knez nad narodima, i onaj koji ima posredničku ulogu između Boga i stvorenih bića.
On je MIHA - EL, što znači "ONAJ KOJI JE KAO BOG"

Sto se tice tvrdnje da je Isus i Otac i Sveti Duh u jedoj licnosti, to je suprotno jevanjelju.

Naprimer u jevandjeljima postoje primeri gde se Isus obraca Ocu ili sa njim razgovara, "OCE PROSLAVI IME SVOJE, TADA DODJE GLAS SA NEBA, I PROSLAVIO SAM I OPET CUPROSLAVITI"

ILI ILI LAMA SABAHTANI - BOZE MOJ BOZE MOJ ZASTO SI ME OSTAVIO"

"OCE, HOCU DA ME MIMOIDJE CASA OVA, ALI NE MOJA VOLJA DA BUDE NEGO TVOJA"

Itd.

Jevrejima poslanica, posebno osmo i deveto poglavlje govore o Isusovoj posrednickoj sluzbi u nebeskoj svetinji nad svetinjama u novozavetnom periodu.
Isus govori o drugom utesitelju Duhu Svetome koji ce u novozavetnom periodu biti priutan na zemlji, sto znaci da razlicite licnosti Bozanstva obavljaju razlicite uloge u planu spasenja coveka, i u tome se vidi da postoji vise licnosti Boanstva koje se zajednickim snagama zalazu za spasenje ljuskog roda.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ne, nigde nisam tvrdio da je Isus stvoren, već da je Arhanđeo Mihajlo drugo ime Isusa Hrista, odnosno da je to jedna od njegovih uloga u planu spasenja.
On je u bibliji nazvan vojvoda vojske nebeske koji predvodi Anđele u borbi protiv sila zla, on je knez nad narodima, i onaj koji ima posredničku ulogu između Boga i stvorenih bića.
On je MIHA - EL, što znači "ONAJ KOJI JE KAO BOG"

Sto se tice tvrdnje da je Isus i Otac i Sveti Duh u jedoj licnosti, to je suprotno jevanjelju.

Naprimer u jevandjeljima postoje primeri gde se Isus obraca Ocu ili sa njim razgovara, "OCE PROSLAVI IME SVOJE, TADA DODJE GLAS SA NEBA, I PROSLAVIO SAM I OPET CUPROSLAVITI"

Itd.

Jevrejima poslanica, posebno osmo i deveto poglavlje govore o Isusovoj posrednickoj sluzbi u nebeskoj svetinji nad svetinjama u novozavetnom periodu.
Isus govori o drugom utesitelju Duhu Svetome koji ce u novozavetnom periodu biti priutan na zemlji, sto znaci da razlicite licnosti Bozanstva obavljaju razlicite uloge u planu spasenja coveka, i u tome se vidi da postoji vise licnosti Boanstva koje se zajednickim snagama zalazu za spasenje ljuskog roda.
Laodikeja nisi ti uopste razumeo o cemu ti ja pisem!U prvoj Mojsijevoj 1.1,2 Bog stvara svet!u Jovanu se jasno izlaze koji je to Bog!Jovan 1:1-14..... Bog Otac kako ti govoris se ne pominje u 1 Mojsija a samo Bog tvorac iz Jovana 1:1-14.

U 1 Mojsija 1:26 gde se Bog obraca drugoj dvojici TJ Sinu,Sv Duhu je glupo kazati!?kako vi adventi demonstrirate taj stih! jer nema validnog dokaza da je to tako!Mozda se obracao nekom iz Andjela na PR:Luciferu,Mihailu,Uriu,Gabrielu sve su to arhandjeli visokog cina pred Bogom!?jer ndok se stvarao svet,covek nije bilo greha! Lucifer je tek posle zavideo Bogu odnosno posle stvaranja coveka!!!

U prvoj Mojsijevoj nigde se ne pomimju Sin,Sv Duh,Bog je jedan jedini stvarao svet!to potvrdjuje Jovan 1:1-14.
Kada je Bog sisao da pokvari jezike Opet se ne pominju Sin i Sv Duh!? a Bog rece hajde da sidjemo i pobrkamo im jezike! Veoma je moguce da se obratio andjelima,arhandjelima!!!U tim citatima nigde nepise da je sisao sa Sinom,Sv Duhom!!!ako jeste dokazi.

Ja verujem u jednog Boga Oca,Sina,Sv Duha
(1x1x1=1) a ti(1+1+1=3) u tome se ja i ti razlikujemo.

ILI ILI LAMA SABAHTANI - BOZE MOJ BOZE MOJ ZASTO SI ME OSTAVIO" Isus se ovde obraca Iliji,a ne Bogu Ocu.

"OCE, HOCU DA ME MIMOIDJE CASA OVA, ALI NE MOJA VOLJA DA BUDE NEGO TVOJA" Isus se obraca onome ko je bio u Njegovom telu Sv Duhu,jer Bog je Duh koji je sisao na njega,koji se ovaplotio i postao covek!!!
Ko se ovaplotio pitam ja tebe???opet Jovan objaasnjava u jovan 1:1-14!!!drugo ako ti mislis da je Bog toliko mali da moze da stane u jednom tako malom telu gresis!jer samo jedan deo Bozjeg Duha se ovaplotio u Isusovom telu dok je sav ostali Duh Bozji pravio vaseljenom-kosmosom.Otuda se Isus i obracao Ocu kao ljudcko bice dok se nije vratio k Ocu kao Duh koji se sjedinio s njim,zato i kaze Ja i Otac smo jedno,i niko nezna sta je u meni,i niko nezna sta je u Ocu do Ja I Otac!!!!????

Kazes zasto ga je Otac ostavio na krstu?pa naravno da bi se ispunilo prorocanstvo! vec sam ti naveo da Isus ima vlast da polozi dusu svoju i ima vlast da je uzme opet nazad pitam ja tebe ko ima takvu vlast
?ako je prethodno molio Oca da ga postedi muka?

Isaija 9:6 nam jasno otkriva ko je u stvari
Otac,Bog silni.......Otkrivenje Jovanovo takodje!naravno da je Isus bio Sin dok je boravio na zemlji ali Gore je u potpunosti jedan jedinstveni Bog Otkrivenje Jovanovo jasno to potvrdjuje.

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gero, to što pišeš je prazna filozofija, moli se Bogu da ti on otkrije istinu po ovom pitanju.

Tekstovi koje sam postavio su sasvim jasni, i govore o tome da različite ličnosti Božanstva egzistiraju u svom postojanju nezavisno jedno od drugog.

"OCE PROSLAVI IME SVOJE, TADA DODJE GLAS SA NEBA, I PROSLAVIO SAM I OPET CUPROSLAVITI"

U ovom prvom tekstu vidimo razgovor između Gospoda Isusa i Boga Oca, gde se Isus obraća Ocu a on mu odgovara sa neba, a ne iz njega samoga kako si ti tvrdio.

U ovom sledećem tekstu Isus se obraća Bogu a ne svetom Iliji, i ovo su reči iz jednog psalma gde se car David u svojoj molitvi takođe obraća Bogu sa istim rečima "BOŽE MOJ BOŽE MOJ ZAŠTO SI ME OSTAVIO UDALJIVŠI SE OD SPASENJA MOJEGA, OD VIKE GLASA MOJEGA"
Sveti Ilija nije Bog, i ne učestvuje neposredno u planu spasenja.

I na kraju u ovom trećem tekstu vidimo Isusa koji upućuje molitvu Bogu u Gecimanskom vrtu, i obraćamu se sa OČE.
Takođe on stavlja svoju volju nezavisno od Božje, i kaže NE
MOJA, NEGO TVOJA VOLJA DA BUDE.

Još jedan tekst je jasan dokaz da postoje tri fizički nezavisne ličnosti Božanstva, a on glasi
"DA SVI POŠTUJU SINA KAO ŠTO I OCA POŠTUJU, KO NE POŠTUJE SINA NE POŠTUJE OCA KOJI GA JE DAO"

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gero, to što pišeš je prazna filozofija, moli se Bogu da ti on otkrije istinu po ovom pitanju.

Tekstovi koje sam postavio su sasvim jasni, i govore o tome da različite ličnosti Božanstva egzistiraju u svom postojanju nezavisno jedno od drugog.

"OCE PROSLAVI IME SVOJE, TADA DODJE GLAS SA NEBA, I PROSLAVIO SAM I OPET CUPROSLAVITI"

U ovom prvom tekstu vidimo razgovor između Gospoda Isusa i Boga Oca, gde se Isus obraća Ocu a on mu odgovara sa neba, a ne iz njega samoga kako si ti tvrdio.

U ovom sledećem tekstu Isus se obraća Bogu a ne svetom Iliji, i ovo su reči iz jednog psalma gde se car David u svojoj molitvi takođe obraća Bogu sa istim rečima "BOŽE MOJ BOŽE MOJ ZAŠTO SI ME OSTAVIO UDALJIVŠI SE OD SPASENJA MOJEGA, OD VIKE GLASA MOJEGA"
Sveti Ilija nije Bog, i ne učestvuje neposredno u planu spasenja.

I na kraju u ovom trećem tekstu vidimo Isusa koji upućuje molitvu Bogu u Gecimanskom vrtu, i obraćamu se sa OČE.
Takođe on stavlja svoju volju nezavisno od Božje, i kaže NE
MOJA, NEGO TVOJA VOLJA DA BUDE.

Još jedan tekst je jasan dokaz da postoje tri fizički nezavisne ličnosti Božanstva, a on glasi
"DA SVI POŠTUJU SINA KAO ŠTO I OCA POŠTUJU, KO NE POŠTUJE SINA NE POŠTUJE OCA KOJI GA JE DAO"

Ma razumem ja tvoj vapaj,ranije sam i ja mislio tako!priznajem, ali Bog kaze jasno i glasno nemoj imati drugih Bogova osim mene jedinog!zar ne?Kaze Ko je kao Ja! Stena nema drugog,Bog kaze Ja sam Alfa i Omega Isus takodje Kako?

2 petrova 3:
18 Nego napredujte u blagodati i u poznanju
Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin.Ko sme da da slavu nekom drugom Bogu osim jednom jedinom???

Tesko vama koji iz jednog jedinog Boga pravite tri jer nerazumetye njegove reci a to su:

Дела 4: [SUP]11[/SUP] Ово је камен који ви зидари одбацисте, а постаде глава од угла: и нема ни у једном другом спасења; [SUP]1[/SUP][SUP]2 [/SUP] Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти.
A Bog starog zaveta jasno govori da je on spasenje!Moram ti reci da ti pogresno predstavljas trojstvo i krsis 2 zapoved kao i NZ-et sa subotom.Vase denominacije su toliko sve izvrnule da se vise nezna ni pocetak ni kraj biblije!

Pozdrav od Gere.

P.S

Bog je Duh i tako i objavljuje sebe,pod raznim imenima,cak se i ovaplotio da ga vide i nisu ga poznali,razumeli kao i dan

danas.I zapamti nema drugog Boga niti imena pod nebom kroz koje se covek moze spasti,a zagonetke koji si gore napisao nikad nisi niti ces razumeti.Pravi pravoslavci imaju jednog jedinog Boga koji se javlja uu tri oblika za spasenje coveka, a ne u tri Boga kako su to i JS-ci shvatili pa demonstriraju svakava troglava cudovista po forumu Bog je jedan i nema drugog.Zasto jje Isus Bog?Otac i Sv Duh takodje?jer su oni jedno i sam Gospod kaze ja i Otac smo jedno zato se i krstite u ime Oca i Sina i Sv Duha kao jedninu, Elohim-zapravo mnozinu jednog Boga koji sebe projavljuje u tri oblika.

Pisi ti sta hoces o meni ali ja vidim kako vidim,kako mi to biblija kazuje a ne neka tamo denominacija.

Natrag