@mika32
pozdrav
krstio me brat, kršćanin, koji poštuje Božji Zakon i drži subotu
njega je odredio Krist, naš Spasitelj, krstiti može svaki kršćanin koji je pravilno kršten
Ali Hristos nije zapovedio svim clanovima da kradstavaju, nego je taj nalog dao ucenicima.
kršenje i je u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga
nije to moj napad na trojstvo, nego Gospodin kroz mene priča da to nije istina, ta vjera u trojstvo
krstiti u Ime Oca i Sina I Duha Svetoga znači:
-u Ime Oca - priznavajuči Boga Oca Jahvu Jedinim Pravim Bogom, kojemu je zgriješio i sad se kaje i vrača mu se
-u Ime Sina - taj povratak Bogu i to po pokajanju ne može se izvršiti ni po kome drugome osim po Sinu, kao jedinom Posredniku između palog čovjeka i Svetog Boga, i samo po Sinovoj zasluzi prolivene grijeoopraštajuče krvi
-u Ime Duha Svetoga - jedinu Silu Božju po kojoj Bog griješnika osvjedočava da je griješan i da mu je potreban Spasitelj, i po kojoj sili Božjoj krštenik prihvača oproštenje i nadu na vječni život
Spedy, ako ti imas sina, dali od njega postaje covek ili nesto drugo?
Ako je Isus SAin Bozji, zar samim tim ti ne kaze da je i Bog, a sta bi drugo i mogao boiti?
Sveti Diuh nije smao nekakava sila, nego je licnost koja ima svoju volju i koja dej silu.
On daje darove vernicima, On osvedocava gresnike da su gresni i poziva ih na pookajanje.
Njega mozemo ozalostiti, a da je to samo nekakava sila kako bismo je mogli uvrediti?
Bog Otac jeste Bog, Hristos kao Bozji Sin je Bog i Sveti Duh je Bog, eto ti Trojstvo.
poštovani, kako odakle propovjednik u crkvi Kristovoj pa šta je tu čudno ?
crkva Kristova ima na čelu Krista, Apostole poslanike, propovjednike i vjernike
tako je bilo od dana osnivanja, tako če biti do svršetka svijeta.
Odlicno Spedy, upravo tako i ja mislim. Ptrerma tome i tvoj crkva ima svoju orgnaizaciju, jer bez nje ne moze opstati
niti moze pravilno funkvcionisati. Zato su apostoli i organizovali Crkvu, postavili staresijnhe, djakone, ucitelje, evandjelist9oi.
Ako tvokja Crkva sve to ima, a po tvojoj izjavi ima, onfda kakava je raxzliuka od ostalihy crkava koje su na slican nacin otrganizovane?
u crkvi Kristovoj sam Isus postavlja, određuje Apostole, propvjednike, dakle nisu ni voljom ni silom ljudskom izabrani
tko je Isusu dao izobrazbu,
Spedy, citaj DELA 6, 1-7. Pa vidi kako su osnivali ctrkve Hristovi apostoli koje je on naucio.
Apostoili su postavljasli staresine, a crkva ih je izabirala. Zar tvoja Cerrkva ne radi teko?
Kristova crkva poštuje Božji zakon i drži subotu.
Odlicno, i ja tako verujem.
Jedan je naš Bog Jahve, nema trojstva u kršćanstvu
Seste JEDAN BOG, ALI SU IPAK ZAJEDNO STVARALO SVET, BILI NA JORADANU NA KRSTENJU I VODILI CRKGVU.
"Da naciniumo coveka kao sto smo mi".
ako vi kao... naučavate trojstvo, činite veliku pogrešku
moračete je ispraviti pred vjernicima, jer to nije čist Biblijski nauk
Svakako da jeste Bibliska nauka za one koji dobro poznaju Bibliju.
to su ubacili rimokatolički idolopoklonici u adventističku crkvu, koju su uvučeni da prvo ušutkaju a zatim i kontroliraju adventiste
nažalost u generalnoj konferenciji u washingtonu nema više pravih adventista
sada vam tamo sjede ortodoksni rimokatolici koji ko fol revnuju za otačke običaje i dirigriaju vam vjeru
odnosno vode i zavode narod u propast
malo adventista če shvatiti zabludu i spasiti se
Spedy, zar tebe nije sramota, da meni to pricas? Pa dobro znas gde ja zivim? Zar zbilja mislis da ti iz Hrvatske bolje znas kakvo je stamnje u Vasingtonu nego ja koji sam vise od pola veka proveo u tom kraju?
Zasto se javno sramostis?
Zar zbilkja ti bolje od mene znads kako je u Adventistickoj vcrkvi?
Predsednika koji je sada jako dobro poznajem, nekad smo ziveli u istom mestu i zajedno saradjivali. Dobro sma poznavao i njegove roditelje. Shvati, poznajem ljude pola veka. I iskreno mogu da ti kazem da si u velikoj zabludi. Nikad oni nisu bili katolici a jos manje jezuiti.
Zar ne b ibiulo pametnije sa tvoje strrane, da si mene pitao kakvo je stranjer u Wasingtonu, radije nego da iznosis meni ono sto ja sto posto znam da nije istina?
imam i ja pitanje za vas
kako tmačite sedam zala iz knjige otkrivenje svojim vjernicima ?
Otkrivenje 16