VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Ako je Bog u kome postoje vise licnosti, JHWH ili ELOHIM - mnozina.. pitanje za Adventizam glasi
Koja ličnost ELOHIMA iz množine Bogova ovo poručuje?
Setite se HRISTOSA Božijega i njegove najveće zapovedi.
Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Još čekam na komentar Adventista dali je ovo zakon za posvećeni Adventizam?
Dragi moji Adventisti misionirajte mi šta ovo znači po proročkim duhovnicima Adventizma?
Jedan Bog a po duhovniku Dragan Micic TRI različite ličnosti,
Pitanje za Adventizam glasi
Os. 13,4. A ja sam Gospod Bog tvoj od zemlje Misirske, i Boga osim mene nijesi poznao, i osim mene nema ko bi spasao.
Koje lice kao trećina vašega jednoga svevišnjeg Boga jer nemate ih TRI ste vi Adventisti zaključili da dao napisati kako "osim mene" nema Boga nit osim "mene" nema ko bi spasao?
Molim da mi navedete "TO JE TO, JA TI KAŽEM!" koji taj paragraf od 28 tačaka sa kojim mi dokazivate ono što ovde misionrate.
Dali ste se setili koja je HRISTOVA najveća zapoved? imajte mira sa svim ljudima.
Iz mojih prethodnih komentara si sam mogao da izvuces odgovore na pitanja koje si postavio.
1. Koja ličnost ELOHIMA iz množine Bogova ovo poručuje?
Odgovor je, sve tri licnosti u licnoj diskusiji, jer ime ELOHIM oznacava mnozinu.
Ovaj izraz ELOHIM, jednostavnim nasim prevodom, ne uzimajuci u obzir formu samu formu imena, se moze prevesti kao BOGOVI.
Drugo tvoje pitanje glasi:
2. Os. 13,4. A ja sam Gospod Bog tvoj od zemlje Misirske, i Boga osim mene nijesi poznao, i osim mene nema ko bi spasao.
Koje lice kao trećina vašega jednoga svevišnjeg Boga jer nemate ih TRI ste vi Adventisti zaključili da dao napisati kako "osim mene" nema Boga nit osim "mene" nema ko bi spasao?
Molim da mi navedete "TO JE TO, JA TI KAŽEM!" koji taj paragraf od 28 tačaka sa kojim mi dokazivate ono što ovde misionrate.
Na ovo pitanje cu odgovoriti pitanjem, Ko je po bibliji nas spasitelj..?
Biblijski tekstovi:
`Tako i mladiće savetuj da budu pošteni.
A u svemu sam sebe podaj za ugled dobrih dela, u nauci celost, poštenje,
Reč zdravu, nezazornu: da se posrami onaj koji se protivi, ne imajući ništa zlo govoriti za nas.
Sluge da slušaju svoje gospodare, da budu ugodni u svačemu, da ne odgovaraju,
Da ne kradu, nego u svačemu da pokazuju dobru veru, da nauku SPASITELJA NASEG BOGA ukrašuju u svačemu.
( Titu poslanica 2. 6 - 10 ).
Jer se zato i trudimo i bivamo sramotni, jer se uzdamo u BOGA ZIVOG, KOJI JE SPASITELJ SVIM LJUDIMA, a osobito vernima. ( 1 poslanica Timotijeva 4. 10 ).
A sad se pokaza u dolasku SPASITELJA NASEG ISUSA HRISTA, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevanđeljem;
Za koje sam ja postavljen apostol i učitelj neznabožaca. ( 2 poslanica Timotijeva 1. 10 ).
Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i SPASITELJA OCEKUJEMO GOSPODA SVOG ISUSA HRISTA.
Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti
( Filibljanima poslanica 3. 20 21 ).
Zakljucak: Ovi tekstovi nedvosmisleno govore o tome da je Bog nas spasitelj koji se kao takav objavio i u starom i u novom zavetu, sam Gospod Isus Hristos.
Kao sto sam napomenuo u ranijim komentarima, sve licnosti Bozanstva, OTAC, SIN, i SVETI DUH kao jedan Bog ELOHIM, su u istoriji greha zajednickim snagama i angazovanjem saradjivala na spasenju ljudskog roda, i u tom pogledu biblija je jasna, Isus kao jedno od Bozanskih licnosti jeste Bog nas spasitelj, kao sto su to u istom trenutku i dve druge licnosti, Otac i Sveti Duh.
Posto je Isus kao pojedinac u odnosu na ostale dve licnosti dosao na ovaj svet i preuzeo ljudsko telo, on kao takav zastupa interese svih clanova Bozanskog trojstva, pa i sebe samoga jer je vecni Bog, jednak svim ostalim, Ocu i Svetom Duhu.