Adventisti

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Eto ponovo smo se svi uverili da Tandara mandara stari mrgug i smesko ne zna odgovor na ova pistanja:

Kako se na grcko jeziku pise ime YHWH?

Da li je za tebe Kula strazara jos uvek jedini kanal istine preko koje govori YHWH?

Ako kazes da jeste, mozes li sabrati sve neistine koje je objavila umesto istine pa nam javi njihov zbir.

Unapred hvala.

Cekamo da smesko sabere promasaje i napravi njihov zbir.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
אֶחָד Naravno jedan, koji se otkriva u tri licnosti...ali ti nisi posten pa ne uzimas u obzir ranije moje komentare kao odgovor na ovo pitanje koje postavljas po stotinu puta i ako si vec dobio odgovor...

Dragi moj Laodikejac naravno da te ja nisam lagao kada sam citirao reč
koja znači numerični broj jedan jer nisu TRI a sada mi ti citiraj proročki duh Adventizma na osnovu čega ste zaključili da se taj numerični broj jedan Bog otriva u tri ličnosti? Dakle i ti budi ljubazan pa mi daj taj doslovni biblijski stih te doslovne reči koja znači "otkriva u tri ličnosti"
A ako nisi razumeo pitanja javi ja imam i dodatna obijašnjenja.

Nego kada ćeš odgovoriti i na ova pitanja?

Pitanja
A ovo dali je ovo za sav formirani karakter Adventizma zakon?
Šta duhovnici Adventizma "KAŽU" kako je i šta je o ovom stihu u bibliji napisano?
Dali je "ON"
HisName.gif
i Adventizmu jedini ELOHIM?
Dali je "ON"
HisName.gif
i Adventizmu jedan?

A na ova?
6:4 Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:
Pitanja glase

Dali je Bog numerično jedan?
Ako je numerično jedan dali je taj jedini jevreski Bog i vaš Bog ili Adventistizam ima neke druge bogove?
A ako numerično jedini jevrejski Bog nije i vaš Adventistički jedini Bog, onda navedi ovde imena vaših Bogova i naravno po kom pisanom slovu ste vi Adventisti to zaključili.

A sada potpitanje
Kako se na grčkom piše Božije ime
HisName.gif
jer nema ih TRI.

Hajde misioniraj posvećeni duh proroštva sa darovima Svetog Duha kao formirani Adventistički karakter da vidimo šta znaš i šta možeš.
Seti se GOSPODA našega HRISTOSA i njegove najveće zapovedi.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ponovo vidimo kako bi Tandara mandara stari smesko da vodi monolog.
Da on pita a mi kao djaci u osnovnoj da odgovaramo.

A kad mu postavimo ovakva pitanja:

Da li je za tebe Kula strazara jos uvek jedini kanal istine preko koje govori YHWH?

Ako kazes da jeste, mozes li sabrati sve neistine koje je objavila umesto istine pa nam javi njihov zbir.

Unapred hvala.

Cekamo da smesko sabere promasaje i napravi njihov zbir.

Na ovo on cuti kao mumija. Jeste nezgodno.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Svi postovi koji budu sadržavali uvredljive riječi, biće brisani![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
6:4 Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one

Pitanja
Šta duhovnici Adventizma "KAŽU" kako je i šta je o ovom stihu u bibliji napisano?
Dali je "ON"
HisName.gif
i Adventizmu jedini ELOHIM?
Dali je "ON"
HisName.gif
i Adventizmu jedan?
Dali je Bog numerično jeda ili ih ima TRI?
Ako je numerično jedan dali je taj jedini Izraelov Bog i vaš Bog ili Adventistizam ima neke druge Bogove?
A ako numerično jedini Izraelov Bog nije i vaš Adventistički jedini Bog, onda navedi ovde imena vaših Bogova i naravno po kom pisanom slovu ste vi Adventisti to zaključili.

Seti se GOSPODA našega HRISTOSA i njegove najveće zapovedi.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Jesus answered (Mark 12:29) -
"The first of all the commandments is; Hear, O Israel, THE LORD OUR GOD IS ONE LORD."

Sada u krejolama

12:29 And
SonName.gif
answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel;
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

A sada pitanje za Adventizam (Laodikejce ili Filadelfijance sve jedno) glasi

Šta je GOSPOD HRISTOS ovde citirao?
I naravno "Dali to važi i za Adventizam" bili oni Laodikejci ili Filadelfijanci?

Setite se GOSPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Tandara mandara stari Smesko,

Kad ces se udostojiti da das odgovor na ova pitanja:

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moji formirani karakteri sa darovima duha Adventizma pozdrav svima vama i da se setite gospoda HRISTOSA i njegove najveće zapovedi.

Vidim da stihove koje postavljam vama kao deci Božijoj nisu poznati i zato nemate komentara, evo postaviću vam pisano slovo sa citatom a vi pokušajte komentarisati.

Jov 32,8. Ali je duh u ljudima, i duh Svemogućega urazumljuje ih.

Šta vi kao jedina crkva Hristova kažete po pitanju
"Ko je Svemogući čiji duh urazumljuje sve ljude (ne samo vas formirane karaktere sa darovima duha nego "sve u globalu")

Jovan 4,24. Bog je duh; i koji mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

A ako je Bog duh (malo slovo) dali je on kao (numerično) jedan Bog "sveti duh"?

Psal. 99,9. Uzvišujte Gospoda Boga našega, i klanjajte se na svetoj gori njegovoj, jer je svet Gospod bog naš.

E a sada mi napišite koje ime Boga (jer po proročkom duhu Adentizma ima mnogo) ste izbacili da bi dometnuli tu Godpod?
Drugo
Koliko formiranih karaktera Adventista znate da se zovu "Gospod"

Setite se HRISTOSA i njegove najveće zapovedi da bi imali mira sa svim ljudima makar oni bili i JS.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
AA, Tandara mandara stari Smesko,

Kad ces se udostojiti da das odgovor na ova pitanja:

Ako kazes da jeste, mozes li sabrati sve neistine koje je objavila umesto istine pa nam javi njihov zbir.​

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Adventisti sebe nazivaju čekaocima Isusa. Tu nema ništa loše ali oni izračunaše godinu kad treba Isus doći da očisti zemlju a ne hram Jerusalemski pa kad se to nije zbilo onda se reklo da je Isus zapravo očistio nebo. Ali, pošto u Pismu piše da će neko gaziti hram -svetinju 2300 večeri i jutara (kad je mrak i kad svane)to oni da nebi bila greška prebaciše na nebo pa tad Isus očisti nebo.
Zapravo ispade da nije ni nebo očistio već prešao iz jedne svetinje gore u drugu. Ko šeta gore i gazi svetinju to ni danas ne znaju već sad to ubivanje više ne gledaju gore već dole pa to pripisuju tradicionalnim crkvama.

Naravno da lanac od 2300 večeri i jutara ili izlazaka i zalazaka sunca i obrnuto pretvaraju u godine jer im se doslovnost nigde ne uklapa pa i početak tog lanca nemaju gde da stave pa ga prikačili lancu od 70 sedmica koji govori isključivo o dešavanjima na zemlji i nema nikakve veze sa tim lancem.
70 sedmica opisuje 3 događaja i oni spadaju u taj vremenski okvir a oni ubacuju i 2300 godina kao prvi lanac a od njega odsečan onaj kraći od 490 godina kako bi imali istinu za ono vreme.

Tako je od već 1843 ili 44 neznaju ni sami koje tačno očišćena svetinja gore od rima i od tad više rim ne čini ono što je činio (ako ipak vidite da čine vi se pravite da ne vidite).Da Rim je to činio na nebu 2300 godina blago njima kad se gore popeše a od tad mogu to da čine samo na zemlji. Svedoci i ad. se takmiče ko će veću senzaciju da izmisli i uvek tačno odrede i ono što Isus nije mogao reći.
Obe grupacije imaju zadnjeg i jedinog proroka koji je neprikosnoven u tumačenju Božije reči koja je inače ,ne razumljiva, pa proroci pisali ne razumljive stvari...zanimljivo.
Što se tiče spasenja tu vam je šabat uslov i ko nema šabat kao pečat Božiji taj nema život večni. Ko odmara nedeljom taj prima žig zveri jer im je nedelja žig zveri.Jadni Kornelije i rimski stražar Duh se izli na njih a nisu ni obrezani niti držaše subotu....pa i Peru iznenadi ali on nije mogao zabraniti Duhu da silazi i na pagane kao ovi danas, oni zabranjuju a Duh ih ne sluša već po MILOSTI daje a oni bi po ZAKONU.
Oni hoće u život po zakonu i opravdanje po držanju zakona a Duh po blagodati. Svedok sam da mnogi koji ne odmaraju subotom i nisu obrezani imaju Duhovne darove i promenu života i donose rod ljubav i dobra dela, pa kako će bez subote u večni život...kako ih je Duh Sveti smeo zapečatiti kad nisu u znaku saveza sa Mojsijem, kakvi su to pagani koji nisu izvedeni iz Egipta i primili zakon?

Zato apostoli rekoše u Jerusalemu da se na pagane natovari sve što oni ni njihovi očevi nisu mogli ODRŽATI (obrezanje se ne održava to je čin u osmi dan koji su SVI mogli učiniti) i žrtve su svi mogli doneti ali u nečemu su svi prestupili i nisu ODRŽALI ali šta to Paja objašnjava Korintskoj crkvi kad govori o kamenim pločama.
Isus ponavlja VERUJ, VERA te je tvoja spasila.Od Jevrejina koji je obrezan i pod zakonom šabata traži zakon jer je to SAVEZ između JEVREJA i Boga. Apostoli ni Isus ni jednom paganinu ne postaviše drugog uslova za spasenje osim vere u jevanđelje koje Pera reče Korneliju i Filip Etiopljaninu i Paja rimskom stražaru i redom.

Svako jevanđelje koje nije ono što Petar i Pavle govoriše je DRUGO jevanđelje i tovarenje bremena negirajući MILOST traže PRAVEDNI SUD. Pavle se nije zakonom hvalio već Hristovom žrtvom pomirnicom kojom pomiri SVE koji Ga veruju a ne kroz zakon jer od zakona dolazi poznanje greha a ne spasenje.

Pazite čiju nauku nosite i za kim idete narode moj.

Natrag