Adventisti

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ovo je tema o proročkom duhu Adventizma, tema na kojoj duhovnici Adventizma treba da se dogovaraju sami sa sobom dali je jedini svemogući Bog Sin jedini istiniti Bog ili po ELOHIMU imaju više Bogova.

tražim da mi citiraš taj biblijski stih koji ti Adventista u tvoj blog "KAŽEŠ" da je taj MESAJA, taj "HRISTOS" jedinog živog Boga jer neva više Bogova do jednog jednak sa Bogom.

Pitanja za Adventizam
Pošto ste dobro istrenirani kako treba jedno dete jedinog Boga Sina jer jedan je Bog ne tri misionira od jedinog Boga Sina I u ime jednoga Boga Sina tom jedinome Bogu Sinu jer nema ih TRI.

Prvo pročitajte (može i iz vaše biblije)

Deuteronomy 6

6:1 Now these are the commandments, the statutes, and the judgments, which
HisName.gif
your Elohim commanded to teach you, that ye might do them in the land whither ye go to possess it:
6:2 That thou mightest fear
HisName.gif
thy Elohim, to keep all his statutes and his commandments, which I command thee, thou, and thy son, and thy son's son, all the days of thy life; and that thy days may be prolonged.
6:3 Hear therefore, O Israel, and observe to do it; that it may be well with thee, and that ye may increase mightily, as
HisName.gif
Elohim of thy fathers hath promised thee, in the land that floweth with milk and honey.
6:4 Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

6:5 And thou shalt love
HisName.gif
thy Elohim with all thine heart, and with all thy soul, and with all thy might.
6:6 And these words, which I command thee this day, shall be in thine heart:
6:7 And thou shalt teach them diligently unto thy children, and shalt talk of them when thou sittest in thine house, and when thou walkest by the way, and when thou liest down, and when thou risest up.
6:8 And thou shalt bind them for a sign upon thine hand, and they shall be as frontlets between thine eyes.
6:9 And thou shalt write them upon the posts of thy house, and on thy gates.
6:10 And it shall be, when
HisName.gif
thy Elohim shall have brought thee into the land which he sware unto thy fathers, to Abraham, to Isaac, and to Jacob, to give thee great and goodly cities, which thou buildedst not,
6:11 And houses full of all good things, which thou filledst not, and wells digged, which thou diggedst not, vineyards and olive trees, which thou plantedst not; when thou shalt have eaten and be full;
6:12 Then beware lest thou forget
HisName.gif
, which brought thee forth out of the land of Egypt, from the house of bondage.
6:13 Thou shalt fear
HisName.gif
thy Elohim, and serve him, and shalt swear by his name.
6:14 Ye shall not go after other elohim, of the elohim of the people which are round about you;
6:15 (For
HisName.gif
thy Elohim is a jealous El among you) lest the anger of
HisName.gif
thy Elohim be kindled against thee, and destroy thee from off the face of the earth.
6:16 Ye shall not tempt
HisName.gif
your Elohim, as ye tempted him in Massah.
6:17 Ye shall diligently keep the commandments of
HisName.gif
your Elohim, and his testimonies, and his statutes, which he hath commanded thee.
6:18 And thou shalt do that which is right and good in the sight of
HisName.gif
: that it may be well with thee, and that thou mayest go in and possess the good land which
HisName.gif
sware unto thy fathers.
6:19 To cast out all thine enemies from before thee, as
HisName.gif
hath spoken.
6:20 And when thy son asketh thee in time to come, saying, What mean the testimonies, and the statutes, and the judgments, which
HisName.gif
our Elohim hath commanded you?
6:21 Then thou shalt say unto thy son, We were Pharaoh's bondmen in Egypt; and
HisName.gif
brought us out of Egypt with a mighty hand:
6:22 And
HisName.gif
shewed signs and wonders, great and sore, upon Egypt, upon Pharaoh, and upon all his household, before our eyes:
6:23 And he brought us out from thence, that he might bring us in, to give us the land which he sware unto our fathers.
6:24 And
HisName.gif
commanded us to do all these statutes, to fear
HisName.gif
our Elohim, for our good always, that he might preserve us alive, as it is at this day.
6:25 And it shall be our righteousness, if we observe to do all these commandments before
HisName.gif
our Elohim, as he hath commanded us.

Onda da mi objasnite kako ste došli do Adventističke teze da ELOHIM znači "Sveto Trojstvo" odnosno TRI BOGA u koje se kao Adventizam krštavate?
Tražim od Adventizma da mi obijasni zašto ste zaključiki da hulim na Hristovo božanstvo ako citiram pisnao slovo po: 6:4 Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one: i svedočim vama mnogobožcima da JEHOVA je moj Bog i da naš Bog JEHOVA jeste jedan a ne TRI Boga, ne tri službe božanstva niti tri glavne uloge.

Drugo

16 Nemojte kušati Gospoda Boga svojega kao što ga kušaste u Masi.

Tražim od proročkog duha Adventizma da mi interpretira šta se iz ovog stiha naučavate? setite se HRISTOVE najveće zapovedi i imajte mira sa svim ljudima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi procitao neke moje ranije komentare u vezi Bozjeg imena.

ELOHIM je jedno od prvih imena koje se spominje u bibliji, a koje u svojoj simbolici oznacava jednu stranu njegove licnosti i karaktera. kao i sva ostala.
Bozje ime ELOHIM oznacava mnozinu, to dokazuje nastavak `IM, u Bozjem imenu ELOHIM.

To znaci da se Bog jos u pocetku objavio ljudima kao onaj u kome postoje vise licnosti.
Jednostavan primer je taj da ljudi u jednoj porodici imaju isto prezime, kako suprug, tako i supruga, i njihovi preci, i takodje potomci, s time da su licnosti Bozanstva jednaki u svakom pogledu..

Kada Bog u Mojsijevim knjigama kaze `DA NACINIMO COVEKA PO SVOME OBLICJU KAO STO SMO MI.. ili `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE.. tu se jasno vidi diskusija izmedju razlicitih licnosti Bozanstva, koje su zajednicki planirale i radile na stvaranju coveka, i u svim daljim poduhvatima opisanim u bibliji, davanju zakona, planu spasenja, itd..

Ime JHWH, je drugo ime kojim Bog pretstavlja svoju licnost, i u njemu su isto tako kao i u prvom ELOHIM zastupljene sve licnosti Bozanstva, OTAC, SIN, I SVETI DUH.

Kako smo zakljucili da ih ima tri?

To je jasno za svakoga ko bar malo formalno poznaje biblijski tekst, i njegov kontekst po ovom pitanju..

Zakljucak: Sve sto Bog cini, ne cini uzalud, vec sa odredjenom svrhom, tako da se on u pocetku otkrio ljudima imenom ELOHIM da bi pokazao da je on Bog u kome su sadrzane vise licnosti, a potom i imenom JHWH, da bi uputio na to da te zasebne licnosti cine jedno, odnosno cine jednog Boga.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za Laodikeja : Nigde se ne spominje da ih je bilo tri Elohim-a. Reč je u množini što znači moglo ih je biti dva ili možda sto. Ali bez obzira koliko ih je bilo biblija govori da samo jednom od njih mora da se posveti obožavanje nikako dvojici ili trojici.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:

Dragi moj Laodikejac pročitao sam tvoje prepisivanje sa Adventističkih blogova toliko koliko je potrebno, pročitao sam dragi moj dovoljno i zaključio da si ti formirani Adventista zaveden i u toj zabludi ponosit i gord povrh svega ubeđen da sve znaš.
To znaci da se Bog jos u pocetku objavio ljudima kao onaj u kome postoje vise licnosti.

Da vidimo dali je to tačno i naravno dali je to istina od jedinoga Boga jer nema ih TRI?
Ili je to samo lažna proročka Adventistička vizija kao teza žiga zveri. Zato molim da razmotrimo ovo pitanje oko značenja reči ELOHIM i došli do nekog zaključka, da ne bi bezobrazno hulio na Boga i ovu laž ovde opet ponavljao?

ELOHIM nije Božije ime! zapamti da reč ELOHIM u prevodu samo znači "Bog" evo ti tu citat pisanog slova za primer. A ti sada prevedi mi gornji stih Ponovljeni zakoni 6,4 i obijasni šta te je taj Adventistički proročki duh naučio i neka svaki čitalac izvuče svoje zaključke šta je Adventizam.
Prevedi mi reč po reč! posebno treba da te interesira koja reč u tvojoj bibliji stoji napisano umesto ELOHIM? da svi čitaoci foruma sami za sebe izvuku zaključke šta je istina a šta je laž i naravno ko ovde od nas dvoje govori istinu a ko laž.

Ime JHWH, je drugo ime kojim Bog pretstavlja svoju licnost,
Tako su ti KAZALI! ja to razumem i ti si to čuo da su ti duhovnici Adventizma TAKO JE TO! rekli, da vidimo dali su te slagali a ti gord i ponosit koji sve znaš nastavljaš da lažeš MANTROM da bi varao ostale neupučene forumaše.

Mene nisi nit možeš slagati da JEHOVA nije naš Bog i da JEHOVA nije jedan!
Ponovljeni zakoni 6,4

Tražim ti da ovom forumu citiraš taj najbolji stih koji ti podrži Adventističku MANTRU da se Bog objavio ljudima kao onaj što postoji sa više ličnosti?
Ako je JHWH drugo ime kojim se "ON" prestavlja, navedi koje je pa to prvo ime sa kojim se "ON" prestavlja u više ličnosti? Jer ste zaključili da JEHOVA nije vaš Bog i da JEHOVA nije jedan, jer vi zaključili kako pisano slovo je laž.

E da kao sluge protivnika možete progutali biste to jedino Božije ime da ga više nema, ali ne možete, samo ste ga izbacili iz pisma da hulite na JEHOVIN sveti duh oduzimajući pisana slova i njegovo pravo na svoje personalno ime.

Dakle koja je to biblija koji izdavač i godina izdanja gde piše i podrži Adventističku tezu proročkog duha kako "ON" jedan Bog jer nema ih TRI, ima više ličnosti?

To je jasno za svakoga ko bar malo formalno poznaje biblijski tekst, i njegov kontekst po ovom pitanju..

Zakljucak: Sve sto Bog cini, ne cini uzalud, vec sa odredjenom svrhom, tako da se on u pocetku otkrio ljudima imenom ELOHIM da bi pokazao da je on Bog u kome su sadrzane vise licnosti, a potom i imenom JHWH, da bi uputio na to da te zasebne licnosti cine jedno, odnosno cine jednog Boga.

Ko je došao do takvog zaključka? i
Na osnovu kojeg pisanog slova?

TO JE TAKO, JA TI KAŽEM! zaključio lažni proročki duh Adventizma kao po žigu zveri što ti ovde citiraš! jer da je od jedinog istinitog Boga jer nema ih TRI, napisao bi ti ovde i knjigu i broj pisanog slova koji to naučava a ne Adventističku MANTRU " JA TI REKO, TO JE TO"

Nisi procitao neke moje ranije komentare u vezi Bozjeg imena.

Dragi moj tvoji komentari nisu ništa drugo do proročka teza Adventizma, svaki post koji si napisao dobio si moj komentar, nego ne vidim da si mi ti dao neki komentar na gornji post. Jurim za Adventističku vetrenjaču, ponavljaš što nisi kada biblijom podržati a na pitanja ne daš odgovore.

Da vidim hočeš komentarisati ovaj post, ako nemaš biblijski komentar već i dalje MANTRAŠ Adventističku TANDARU MANDARU u 28 paragrafa to je dno dna.

Seti se HRISTOVE najveće zapovedi i imaj mira sa svim ljudima, pa nećeš više da lažeš neupućene.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vec sam odgovorio, ELOHIM je mnozina, a u tu mnozinu su ukljuceni OTAC SIN, i SVETI DUH, i oni cine jednog Boga, a to se moze zakljuciti iz celog konteksta biblije, da postoje tri gore pomenute licnosti koje u istoriji deluju kao jedno, i sa razlicitim ulogama u planu spasenja.

Sinu pripada ista slava kao i Ocu, i on je Bog `DA SVI POSTUJU SINA KAO I OCA, KO NE POSTUJE SINA NE POSTUJE OCA...

`JA I OTAC JEDNO SMO..

`RECE TOMI, DODJI I METNI PRST SVOJ U RANE OD KLINA I STAVI RUKU SVOJU U REBRA MOJA, I NE BUDI NEVERAN NEGO VERAN, RECE MU TOMA GOSPOD MOJ I BOG MOJ, ODGOVORI MU ISUS, POSTO SI ME VIDEO, VEROVAO SI, BLAGO ONOME KO NE VIDI I VERUJE

`I TROJE JE STO SVEDOCI NA NEBU, OTAC, REC ( Isus Hristos ), I SVETI DUH, I OVO JE TROJE JEDNO..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj Laodikejac gde je komentar na moja pitanja, ja ih ne vidim? hajd daj mi koji komentar, misioniraj taj posvećeni duh i formirani karakter sa najvećom svetošću i darovima duha.

Pitanje za Adventizam
Šta ovde piše?
Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

A ovo šta je?
אֶחָד
Imate formirane teologe sa najvećom svetošću i darovima govora, KAŽITE mi šta to za vas Adventiste prestavlja.Deut. 6:4 - "Hear O Israel, YHWH our elohim YHWH is one."
Deut. 4:39 - "And you shall know today and shall recall to your heart that YHWH himself is elohim in the heavens above and on the earth beneath; there is none else.

Setite se HRISTOSA i njegove zapovedi, dokle da hulite na jedinoga Boga?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dragi moj Laodikejac gde je komentar na moja pitanja, ja ih ne vidim? hajd daj mi koji komentar, misioniraj taj posvećeni duh i formirani karakter sa najvećom svetošću i darovima duha.

Pitanje za Adventizam
Šta ovde piše?
Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

A ovo šta je?
אֶחָד
Imate formirane teologe sa najvećom svetošću i darovima govora, KAŽITE mi šta to za vas Adventiste prestavlja.Deut. 6:4 - "Hear O Israel, YHWH our elohim YHWH is one."
Deut. 4:39 - "And you shall know today and shall recall to your heart that YHWH himself is elohim in the heavens above and on the earth beneath; there is none else.

Setite se HRISTOSA i njegove zapovedi, dokle da hulite na jedinoga Boga?

Izgleda nisi procitao moj komentar.
Naravno, potpuno si u pravu, jedan Bog...koji se otkrio ljudima kao Bog u kome postoje vise licnosti, JHWH ili ELOHIM - mnozina..

To ponavljam sve vreme, jedan je Bog u kome su sadrzane tri zasebne licniosti. OTAC, SIN, i SVETI DUH.

Ne trebamo kreirati bibliju na osnovu svog licnog misljenja, vec kreirati misljenje na osnovu biblije, neka to bude nas princip.

Procitaj ponovo moj prethodni komentar:
_________________________________________________________________________________________________________________

ELOHIM je jedno od prvih imena koje se spominje u bibliji, a koje u svojoj simbolici oznacava jednu stranu njegove licnosti i karaktera. kao i sva ostala.
Bozje ime ELOHIM oznacava mnozinu, to dokazuje nastavak `IM, u Bozjem imenu ELOHIM.

Jednostavan primer je taj da ljudi u jednoj porodici imaju isto prezime, kako suprug, tako i supruga, i njihovi preci, i takodje potomci, s time da su licnosti Bozanstva jednaki u svakom pogledu..

Kada Bog u Mojsijevim knjigama kaze `DA NACINIMO COVEKA PO SVOME OBLICJU KAO STO SMO MI.. ili `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE.. tu se jasno vidi diskusija izmedju razlicitih licnosti Bozanstva, koje su zajednicki planirale i radile na stvaranju coveka, i u svim daljim poduhvatima opisanim u bibliji, davanju zakona, planu spasenja, itd..

Ime JHWH, je drugo ime kojim Bog pretstavlja svoju licnost, i u njemu su isto tako kao i u prvom ELOHIM zastupljene sve licnosti Bozanstva, OTAC, SIN, I SVETI DUH.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Izgleda nisi procitao moj komentar.
Naravno, potpuno si u pravu, jedan Bog...koji se otkrio ljudima kao Bog u kome postoje vise licnosti, JHWH ili ELOHIM - mnozina..

To ponavljam sve vreme, jedan je Bog u kome su sadrzane tri zasebne licniosti. OTAC, SIN, i SVETI DUH.

Ne trebamo kreirati bibliju na osnovu svog licnog misljenja, vec kreirati misljenje na osnovu biblije, neka to bude nas princip.

Procitaj ponovo moj prethodni komentar:

Izgleda da ti ne čitaš ni jedan moj post kada ne daš svoje komentare već na svako pitanje Adventizmu kao formirani profil ponavljaš istu MANTRU u paragrafima a nisi kadar podržati je biblijom.

Pitanja za Adventizam
Po Jovanu 1,1 koliko bogova posvećeni Adventizam je zaključio da ima?
Ako jedini svemogući Bog Sin je Bog nad Bogovima Bog dali pored jedinog HRISTOSA Adventizam ima još nekih Bogova? ako ih ima koji su?
Po reči ELOHIM koliko Bogova Adventizam obožava?
Dali zasebna ličnost Sveti Duh je posebni (zasebni Bog)?
Jedini svemogući Bog Sin jer više bogva nema dali je i on zasebno Bog?
A starozavetni Bog JEHOVA koji se inkarnirao u svog novozavetnog svemogućeg Boga Sina dali je i on zabeni Bog?

Dragi moj što bi ja da čitam tvoje TO JE TAKO JA TI KAŽEM JER SAM TI REKO? daj mi jedan dobar razlog.
Pročitaj moje postove i razmotri pisano slovo šta sam citirao pa daj svoj komentar.
Primer, šta ovde ti KAŽEŠ da piše?
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:

Drugo
Gde je ovde starozavetni jedini Bog JEHOVA jer nema više bogova u starom zavetu do jednoga?

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog ( PODRAZUMEVA ISUSA U NEBESKOM OBLICJU ) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek ( ISUS U SVOM ZEMALJSKOM OBLICJU I ULOZI ), Hristos Isus, ( POMAZANIK, I POSREDNIK U SVOJOJ ZEMALJSKOJ ULOZI U PLANU SPASENJA ).

Adventisti šta KAŽETE?
Koliko bogova ima po starozavetnom slovu pisma a koliko po novozavetnom slovu pisma?

a kada sabirate sve bogove iz starozaveta i novozaveta koliko Adventizam KAŽE da ih brojčano ima?

Sećate se HRISTOSA i njegove najveće zapovedi? citirajte je ovde da se svi potsetimo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izgleda da ti ne čitaš ni jedan moj post kada ne daš svoje komentare već na svako pitanje Adventizmu kao formirani profil ponavljaš istu MANTRU u paragrafima a nisi kadar podržati je biblijom.

Pitanja za Adventizam
Po Jovanu 1,1 koliko bogova posvećeni Adventizam je zaključio da ima?
Ako jedini svemogući Bog Sin je Bog nad Bogovima Bog dali pored jedinog HRISTOSA Adventizam ima još nekih Bogova? ako ih ima koji su?
Po reči ELOHIM koliko Bogova Adventizam obožava?
Dali zasebna ličnost Sveti Duh je posebni (zasebni Bog)?
Jedini svemogući Bog Sin jer više bogva nema dali je i on zasebno Bog?
A starozavetni Bog JEHOVA koji se inkarnirao u svog novozavetnog svemogućeg Boga Sina dali je i on zabeni Bog?

Dragi moj što bi ja da čitam tvoje TO JE TAKO JA TI KAŽEM JER SAM TI REKO? daj mi jedan dobar razlog.
Pročitaj moje postove i razmotri pisano slovo šta sam citirao pa daj svoj komentar.
Primer, šta ovde ti KAŽEŠ da piše?
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:

Drugo
Gde je ovde starozavetni jedini Bog JEHOVA jer nema više bogova u starom zavetu do jednoga?

Adventisti šta KAŽETE?
Koliko bogova ima po starozavetnom slovu pisma a koliko po novozavetnom slovu pisma?

a kada sabirate sve bogove iz starozaveta i novozaveta koliko Adventizam KAŽE da ih brojčano ima?

Sećate se HRISTOSA i njegove najveće zapovedi? citirajte je ovde da se svi potsetimo.

Da...ironija se nastavlja...

Zahvaljujem Gospodinu Miki32 na opsirnijem obavestenju njihovih namesra i ciljeva.

Drzimo se vere koja je jedanput predana svetima, i ne odstupajmo ni levo ni desno makar se i nebo srusilo...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isa. 45,21. Oglasite, i dovedite, neka vijećaju zajedno: ko je to od starine kazao? ko je javio još onda? Nijesam li ja, Gospod? Nema osim mene drugoga Boga, nema Boga pravednoga i spasitelja drugoga osim mene.

Ako je Bog u kome postoje vise licnosti, JHWH ili ELOHIM - mnozina.. pitanje za Adventizam glasi

Koja ličnost ELOHIMA iz množine Bogova ovo poručuje?

Setite se HRISTOSA Božijega i njegove najveće zapovedi.

Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:

Još čekam na komentar Adventista dali je ovo zakon za posvećeni Adventizam?

A ovo šta je?
אֶחָד

Dragi moji Adventisti misionirajte mi šta ovo znači po proročkim duhovnicima Adventizma?

Jedan Bog a po duhovniku Dragan Micic TRI različite ličnosti,
Pitanje za Adventizam glasi

Os. 13,4. A ja sam Gospod Bog tvoj od zemlje Misirske, i Boga osim mene nijesi poznao, i osim mene nema ko bi spasao.

Koje lice kao trećina vašega jednoga svevišnjeg Boga jer nemate ih TRI ste vi Adventisti zaključili da dao napisati kako "osim mene" nema Boga nit osim "mene" nema ko bi spasao?
Molim da mi navedete "TO JE TO, JA TI KAŽEM!" koji taj paragraf od 28 tačaka sa kojim mi dokazivate ono što ovde misionrate.

Dali ste se setili koja je HRISTOVA najveća zapoved? imajte mira sa svim ljudima.

Poslednja izmena:
Natrag