Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U redu, ajde da vidimo ko ovde laze, i ko je zloban, evo tog citata, a iz njega se moze videti ko ga je poslao, a to je Mika32.

A kada sam rekao da si izvukao iz konteksta, tu sam iskljucivo mislio na biblijske tekstove koje citiras da bi dokazao Jehovisticku dogmatiku...

26. Hiljadugodišnjica i kraj greha
Milenijum je hiljadugodišnje carovanje Hrista sa svojim svetima na Nebu izmedu prvog i drugog vaskrsenja. U toku ovog vremena sudice se zlim mrtvima; Zemlja ce biti potpuno opustošena, bez stanovnika, zauzeta od sotone i njegovih andela. Na njegovom kraju Hristos i Njegovi andeli i Sveti grad sici ce sa Neba na Zemlju. Nepravedni mrtvi tada ce vaskrsnuti i sa sotonom i njegovim andelima opkolice grad; ali vatra od Boga uništice ih i ocistiti Zemlju. Svemir ce tako zauvek biti osloboden od greha i grešnika. (Otkrivenje 20; 1. Korincanima 6,2.3; Jeremija 4,23-26; Otkrivenje 21,1-5; Malahija 4,1; Jezekilj 28,18.19)

Sto se tice pitanja u vezi hiljadugodisnjice, ponovicu biblijske tekstove koji govore o tome, pa stvarno svako moze doneti svoj zakljucak...

HRISTOV VIDLJIVI DOLAZAK, VASKRSENJE MRTVIH PRAVEDNIKA, I ODLAZAK NA NEBO:

`Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima. ( 1 poslanica solunjanima 4. 13 - 18 ).

ZEMLJA OPUSTOSENA ZA 1000 GODINA ( tipologija ):

`Gospod će isprazniti zemlju i opusteti je, prevrnuće je i rasejaće stanovnike njene.
I biće sveštenik kao narod, gospodar kao sluga, gospođa kao sluškinja, prodavac kao kupac, koji daje u zajam kao koji uzima u zajam, koji uzima dobit kao koji daje.
Sasvim će se isprazniti zemlja, i sasvim će se opleniti. Jer Gospod reče ovu reč.
Tužiće zemlja i opasti, iznemoći će vasiljena i opasti; iznemoći će glavari naroda zemaljskog.
Jer se zemlja oskvrni pod stanovnicima svojim, jer prestupiše zakone, izmeniše uredbe, raskidoše zavet večni.
Zato će prokletstvo proždreti zemlju, i zatrće se stanovnici njeni; zato će izgoreti stanovnici zemaljski, i malo će ljudi ostati. ( knjiga proroka Isaije 24. 1 - 6 ).

`Sva će se zemlja razbiti, sva će se zemlja raspasti, sva će se zemlja uskolebati.
Sva će se zemlja ljuljati kao pijan čovek, i premestiće se kao koliba, jer će joj otežati bezakonje njeno, te će pasti i neće više ustati.
I u to će vreme pohoditi Gospod na visini vojsku visoku i na zemlji sve careve zemaljske.
I skupiće se kao što se skupljaju sužnji u jamu, i biće zatvoreni u tamnicu, i posle mnogo vremena biće pohođeni. ( knjiga proroka Isaije 24. 19 - 22 ).

`Pogledah na zemlju, a gle bez obličja je i pusta; i na nebo, a svetlosti njegove nema.
Pogledah na gore, a gle, tresu se i svi humovi drmaju se.
Pogledah, a gle, nema čoveka, i sve ptice nebeske odletele.
Pogledah, a gle, Karmil je pustinja i svi gradovi njegovi oboreni od Gospoda, od žestokog gneva Njegovog.
Jer ovako govori Gospod: Sva će zemlja opusteti; ali neću sasvim zatrti.
Zato će tužiti zemlja, i nebo će gore potamneti, jer rekoh, namislih, i neću se raskajati, niti ću udariti natrag. ( knjiga proroka jeremije 4. 23 - 28 ).

`Ti dakle prorokuj im sve ove reči i reci im: Gospod će s visine riknuti, i iz stana svetinje svoje pustiće glas svoj, silno će riknuti iz stana svog, kao oni što gaze grožđe podignuće viku na sve stanovnike zemaljske.
Proći će graja do kraja zemlje, jer raspru ima Gospod s narodima, sudi se sa svakim telom, bezbožnike će dati pod mač, govori Gospod.
Ovako veli Gospod nad vojskama: Evo, nevolja će poći od naroda do naroda, i velik će se vihor podignuti od krajeva zemaljskih.
I u onaj će dan biti od kraja do kraja zemlje pobijeni od Gospoda, neće biti oplakani, niti će se pokupiti i pogrepsti, biće gnoj po zemlji.
Ridajte, pastiri, i vičite i valjajte se po prahu, glavari stadu, jer se navršiše vaši dani da budete poklani, i da se razaspete, i pašćete kao skupocen sud.
I neće biti utočišta pastirima, ni izbavljenja glavarima od stada.
Vikaće pastiri i ridaće glavari od stada, jer će potrti Gospod pašu njihovu.
I razvaliće se mirni torovi od žestokog gneva Gospodnjeg.
Kao lavić ostavio je šator svoj, jer će zemlja njihova opusteti od žestine nasilnikove i od ljutog gneva njegovog. ( knjiga proroka Jeremije 25. 30 - 38 ).

PARALELNI TEKSTOVI;

`Tada će se ponositost ljudska ugnuti i visina se ljudska poniziti, i Gospod će sam biti uzvišen u onaj dan.
I idola će nestati sasvim.
I ljudi će ići u pećine kamene i u rupe zemaljske od straha Gospodnjeg i od slave veličanstva Njegovog, kad ustane da potre zemlju.
Tada će baciti čovek idole svoje srebrne i idole svoje zlatne, koje načini sebi da im se klanja, krticama i slepim miševima,
Ulazeći u raseline kamene i u pećine kamene od straha Gospodnjeg i od slave veličanstva Njegovog, kad ustane da potre zemlju. ( knjiga proroka Isaije 2. 17 - 31 ).

`I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati? ( otkrivenje Jovanovo 6. 12 - 17 ).

HRISTOV DOLAZAK, VEZIVANJE SOTONE NA 1000 GODINA, PRVO VASKRSENJE PRAVEDNIH, ODLAZAK NA NEBO, I SUD NA NEBU ZA 1000 GODINA, POSLE 1000 GODINA PUSTANJE SOTONE, DRUGO VASKRSENJE ZEZBOZNIH, ARMAGEDONSKA BITKA, I NJIHOVO UNISTENJE:

`I videh anđela gde silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.
I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,
I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje naroda, dok se ne navrši hiljadu godina; i potom valja da bude odrešena na malo vremena.
I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.
A ostali mrtvaci ne oživeše, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenje.
Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.
I kad se svrši hiljadu godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,
I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojih je broj kao pesak morski.
20:9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.
I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
( otkrivenje Jovanovo 20. 1 - 13 ).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Polako sa Adventističkom MANTROM kao spamovanje, polako prvo odgovori na postavljena pitanja pa onda spamuj i laži da bi nekog zavodio i prevario. Prvo mi kaži odakle taj 26 citat se slučajno našao tu? "KAŽI" čija biblija koji izdavač i godina izdanja :) pa onda spamuj MANTROM.
Budi bar malo parlamentaran, odgovori na pitanje i pokaži forumašima taj duh Adventizma naravno i vašu parolu :)

Ja sam zaključio da ti citiraš ništa drugo do blog Adventističkog duhovnika Dragana Micic a ne citat neki pod brojem 26 :)
Rekao si da je citat! tražim ti da mi daš iz koje biblije citiraš taj citat?

Drugo još čekam da mi komentarišeš ovaj post
Odobravaju li vam Adventistički duhovnici koje ovde zastupate ovaj vaš rečnik i ponašanje?
"Sa čim se ne slažeš, šta osporavaš i na osnovu čega?"

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, i Otac, (ne tri) od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,(Gospod a ne svemogući Bog) kroz koga je sve, i mi od njega."

Jovan 17,3. A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga(ne tri) istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
(da Hrist i Pomazanik ne Jehova)

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog,(ne tri) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek(ne svemogući Bog) Hristos Isus,(pomazanik Mesaja ne Jehova)

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos(Hristos a ne svemogući Bog)? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.
(Ko se odriče Oca nema ni Sina)

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije sveto Trojstvo)."

Možda, verovatno, nadam se da mi nećeš odgovoriti na ova pitanja jer znaš da istina bode oči i brzo ćeš izgoreti u lažima zato pitam Adventizam

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Polako sa Adventističkom MANTROM kao spamovanje, polako prvo odgovori na postavljena pitanja pa onda spamuj i laži da bi nekog zavodio i prevario. Prvo mi kaži odakle taj 26 citat se slučajno našao tu? "KAŽI" čija biblija koji izdavač i godina izdanja :) pa onda spamuj MANTROM.
Budi bar malo parlamentaran, odgovori na pitanje i pokaži forumašima taj duh Adventizma naravno i vašu parolu :)

Ja sam zaključio da ti citiraš ništa drugo do blog Adventističkog duhovnika Dragana Micic a ne citat neki pod brojem 26 :)

Drugo još čekam da mi komentarišeš ovaj post

Kao prvo, u vezi tog broja 26 moraces da pitas Miku32, posto je to bio njegov komentar.

Sto se tice postavljenih pitanja, na njih sam vec dao odgovor, a to je, da si te tekstove izvadio iz konteksta, ne uzimajuci u obzir celokupno ucenje biblije o prirodi i ulozi gospoda Isusa Hrista u planu spasenja,

Ponovicu ono sto sam napisao u jednom od prethodnih komentara, u celoj ovoj diskusiji sam ti putem reci dokazao da je Isus Bog jednak ocu, ali da se u odredjenom istorijskom trenutku odrekao svog Bozanskog oblicja i uzeo ljudsko telo postavsi nas spasitelj i posrednik u nebeskoj svetinji, da je Sveti Duh licnost, clan Bozanskog trojastva, da postoji plan spasenja u kome tri licnosti Bozanstva obavljaju razlicite uloge, da se Bog otkriva coveku razlicitim imenima koja pretstavljaju po jednu stranu Bozjeg karaktera i njegove licnosti, itd, itd.
Ti mozes ove biblijske cinjenice prihvatiti ili odbaciti, to je tvoja slobodna volja, ali na kraju ces ipak morati doneti svoju odluku, jer Bog nece snizavati kriterijume jevandjelja da bi udovoljio ljudima poput tebe, i pravio kompromis sa njihovim licnim pogledima..
Istina je jedna i ona ce takva ostati do kraja, i kroz citavu vecnost...

Napisao bih jos nekoliko biblijskih cinjenica u vezi teme hiljadugodisnjica, i toga da ce se svi verni nakon Hristovog dolaska naci na nebu, a po onome sto sam gore objasnio navodeci biblijske tekstove, zemlja biti nenastanjena za hiljdu godina.

U bibliji u Otkrivenju Jovanovom, u kontekstu poslednjih desavanja, pominju se dve razlicite grupe vernih Bozjih slugu, sa razlicitim svojstvenim obelezjima, to su veliko mnostvo, i 144 000 izabranih.

Ove dve grupe, u kontekstu biblije zive u razlicitim epohama ljudske istorije, veliko mnostvo pretstavlja grupu vernih koja je zivela na zemlji tokom cele istorije covecanstva, od stvaranja do poslednjih trenutaka ljudske istorije, to je grupa koja se u casu Hristovog dolaska nalazi u grobovima i koja ce vaskrsnuti na znak poslednje trube.

Za razliku od ove, grupa od 144 000 izabranih su verni koji ce ostati zivi do kraja ovozemaljske istorije, odnosno koji ce zivi docekati Hrista kada se pojavi na oblacioma nebeskim, i prilikom vaskrsenja zajedno sa velikim mnostvom biti uzeti na nebo.

Sledeci tekstovi govore upravo o tome, da ce ove obadve grupe biti uzete na nebo, i naci se na staklenom moru pred Bozjim prestolom.

PRESTO BOZJI NA NEBU:

Potom videh: i gle, vrata otvorena na nebu, i glas prvi koji čuh kao trubu gde govori sa mnom, reče: Popni se amo, i pokazaću ti šta će biti za ovim.
I odmah bih u duhu; i gle, presto stajaše na nebu, i na prestolu seđaše neko.
I Onaj što seđaše beše po viđenju kao kamen jaspis i sard; i oko prestola beše duga po viđenju kao smaragd.
I oko prestola behu dvadeset i četiri prestola; i na prestolima videh dvadeset i četiri starešine gde sede, obučene u bele haljine, i imahu krune zlatne na glavama svojim.
I od prestola izlažahu munje i gromovi i glasovi; i sedam žižaka ognjenih gorahu pred prestolom, koje su sedam duhova Božijih.
I pred prestolom beše stakleno more, kao kristal; i nasred prestola i oko prestola četiri životinje, pune očiju spred i sastrag. ( Otkrivenje Jovanovo 4. 1 - 6 ).

I videh, i gle, nasred prestola i četiri životinje, i posred starešina Jagnje stajaše kao zaklano, i imaše sedam rogova, i sedam očiju, koje su sedam duhova Božijih poslanih po svemu svetu.
I dođe i uze knjigu iz desnice Onog što seđaše na prestolu.
I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.
I pevahu pesmu novu govoreći: Dostojan si da uzmeš knjigu, i da otvoriš pečate njene; jer si se zaklao, i iskupio si nas Bogu krvlju svojom od svakog kolena i jezika i naroda i plemena,
I učinio si nas Bogu našem careve i sveštenike, i carovaćemo na zemlji.
I videh, i čuh glas anđela mnogih oko prestola i životinja i starešina, i beše broj njihov hiljada hiljada.
( Otkrivenje Jovanovo 5. 6 - 11 ).

VELIKO MNOSTVO NA NEBU:

Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin.
I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.
Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.
Više neće ogladneti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina.
Jer Jagnje, koje je nasred prestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih. ( Otkrivenje Jovanovo 7. 9 - 17 ).

I posle ovog čuh glas veliki naroda mnogog na nebu gde govori: Aliluja! Spasenje i slava i čast i sila Gospodu našem;
Jer su istiniti i pravi sudovi Njegovi, što je osudio kurvu veliku, koja pokvari zemlju kurvarstvom svojim, i pokajao krv slugu svojih od ruke njene.
I drugom rekoše: Aliluja! I dim njen izlažaše va vek veka.
I padoše dvadeset i četiri starešine, i četiri životinje, i pokloniše se Bogu koji seđaše na prestolu, govoreći: Amin, aliluja!
I glas iziđe od prestola koji govori: Hvalite Boga našeg sve sluge Njegove, i koji Ga se bojite, i mali i veliki.
I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih, koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj.
Da se radujemo i veselimo, i da damo slavu Njemu; jer dođe svadba Jagnjetova, i žena Njegova pripravila se;
I dano joj bi da se obuče u svilu čistu i belu: jer je svila pravda svetih.
I reče mi: Napiši: Blago onima koji su pozvani na večeru svadbe Jagnjetove. I reče mi: Ove su reči istinite Božije.
( Otkrivenje Jovanovo 19. 1 - 6 ).

144 000 IZABRANIH NA NEBU:

I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.
I čuh glas s neba kao glas voda mnogih, i kao glas groma velikog; i čuh glas gudača koji guđahu u gusle svoje.
I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.
Ovo su koji se ne opoganiše sa ženama, jer su devstvenici, oni idu za Jagnjetom kud god ono pođe. Ovi su kupljeni od ljudi, prvenci Bogu i Jagnjetu.
I u njihovim ustima ne nađe se prevara, jer su bez mane pred prestolom Božijim. ( Otkrivenje 14. 1 - 5 ).

I videh drugi veliki znak na nebu i čudo: sedam anđela koji imahu sedam poslednjih zala, jer se u njima savrši gnev Božji.
I videh kao stakleno more smešano s ognjem, i one što pobediše zver i ikonu njenu, i žig njen, i broj imena njenog, gde stoje na moru staklenom i imaju gusle Božije;
I pevahu pesmu Mojsija, sluge Božijeg, i pesmu Jagnjetovu, govoreći: Velika su i divna dela Tvoja, Gospode Bože Svedržitelju, pravedni su i istiniti putevi Tvoji, Care svetih.
Ko se neće pobojati Tebe, Gospode, i proslaviti ime Tvoje? Jer si Ti jedan svet; jer će svi neznabošci doći i pokloniti se pred Tobom; jer se sudovi Tvoji javiše. ( Otkrivenje jovanovo 15. 2 - 4 ).

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kao prvo, u vezi tog broja 26 moraces da pitas Miku32, posto je to bio njegov komentar.
Hajd da vidimo čiji je ovo komentar:

http://serbianforum.org/religija/131946-adventisti-22.html#post822139

a ovaj:

http://serbianforum.org/religija/131946-adventisti-22.html#post822276

Dakle dragi moj Laodikejac ti kao dete božije pun svetosti i darova duha a vođen Adventističkim duhovnikom Draganom Micic gledaš me u oči i lažeš. Lažeš dragi moj ali me nisi uspeo slagati :) uhvaćen si u laži.

Evo još jednom ja pisano slovo dok ti presvete i pune darova duha Adventističke duhovnike pa neka svi čitaoci foruma zaključe koja si ti to LAŽA, zloba i licemera.

Odobravaju li vam Adventistički duhovnici koje ovde zastupate ovaj vaš rečnik i ponašanje?
"Sa čim se ne slažeš, šta osporavaš i na osnovu čega?"

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, i Otac, (ne tri) od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,(Gospod a ne svemogući Bog) kroz koga je sve, i mi od njega."

Jovan 17,3. A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga(ne tri) istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
(da Hrist i Pomazanik ne Jehova)

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog,(ne tri) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek(ne svemogući Bog) Hristos Isus,(pomazanik Mesaja ne Jehova)

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos(Hristos a ne svemogući Bog)? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.
(Ko se odriče Oca nema ni Sina)

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije sveto Trojstvo)."

Možda, verovatno, nadam se da mi nećeš odgovoriti na ova pitanja jer znaš da istina bode oči i brzo ćeš izgoreti u lažima zato pitam Adventizam

quote_icon.png
Prvobitno napisao AApocketz

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sta mogu zakljuciti iz tvojih komentara, osim da si malo prikracene pameti, i da ne razmisljas mnogo svojom glavom, i da na otvorena usta sramotis svoju organizaciju, razmisli malo o tome, ko je danas najveci neprijatelj Jehovinih svedoka, odgovor je, sami Jehovini svedoci...

Reci mi kakvu vaznost ima broj 26 koji se tu slucajno nasao prilikom kopiranja..i o kakvim to lazima govoris, time samo mozes da zavodis pridoslice koje su se juce ukljucile na forum, ne citajuci celinu.

Sto se tice ostalog, na to sam vec odgovorio, a taj odgovor glasi ``Naravno da postoji jedan Bog, ali u taj izraz Bog JHWH, ili ELOHIM koji oznacava mnozinu, su ukljuceni i Sveti Duh, i Isus Hristos u svom nebeskom oblicju, u svom zemaljskom oblicju Isus je nas Gospod i spasitelj, i posrednik u nebeskoj svetinji.

Procitaj ove tekstove sa pridodatim komentarima u zagradama.

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog ( TRI LICNOSTI OD KOJE JE JEDNA OD NJIH I ISUS HRISTOS SVOM NEBESKOM OBLICJU ), i Otac ( KAO PRVO LICE BOZANSTVA ), od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista ( ISUS U SVOJOJ ZEMALJSKOJ ULOZI ), kroz koga je sve, i mi od njega ( VECNI STVORITELJ ).."

Jovan 17,3. A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga ( PODRAZUMEVA I ISUSA HRISTA U SVOM NEBESKOM OBLICJU ), i koga si poslao Isusa Hrista.
( HRIST I POMAZANIK U SVOM ZEMALJSKOM OBLICJU I ULOZI ).

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog ( PODRAZUMEVA ISUSA U NEBESKOM OBLICJU ) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek ( ISUS U SVOM ZEMALJSKOM OBLICJU I ULOZI ), Hristos Isus, ( POMAZANIK, I POSREDNIK U SVOJOJ ZEMALJSKOJ ULOZI U PLANU SPASENJA ).

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.
(Ko se odriče Oca nema ni Sina) ( ISUS JE JEDNAK OCU ).

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod ( ISUS U SVOM ZEMALJSKOM OBLICJU I ULOZI, na slavu Boga Oca."

OVA POSLEDNJA DVA TEKSTA, ALI I OVA GORE, NISU NAPISANI SA CILJEM DA DOKAZUJU DA LI JE ISUS BOG ILI NE, VEC DA POKAZU DA JE ISUS OBECANI MESIJA SPASITELJ, IZ RAZLOGA STO JEVREJI U ISUSU NISU PREPOZNALI OBECANOG MESIJU.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Sta mogu zakljuciti iz tvojih komentara, osim da si malo prikracene pameti, i da ne razmisljas mnogo svojom glavom, i da na otvorena usta sramotis svoju organizaciju, razmisli malo o tome, ko je danas najveci neprijatelj Jehovinih svedoka, odgovor je, sami Jehovini svedoci...

Reci mi kakvu vaznost ima broj 26 koji se tu slucajno nasao prilikom kopiranja..i o kakvim to lazima govoris, time samo mozes da zavodis pridoslice koje su se juce ukljucile na forum, ne citajuci celinu.

Sto se tice ostalog, na to sam vec odgovorio, a taj odgovor glasi ``Naravno da postoji jedan Bog, ali u taj izraz Bog JHWH, ili ELOHIM koji oznacava mnozinu, su ukljuceni i Sveti Duh, i Isus Hristos u svom nebeskom oblicju, u svom zemaljskom oblicju Isus je nas Gospod i spasitelj, i posrednik u nebeskoj svetinji.

Procitaj ove tekstove sa pridodatim komentarima u zagradama.

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog ( TRI LICNOSTI OD KOJE JE JEDNA OD NJIH I ISUS HRISTOS SVOM NEBESKOM OBLICJU ), i Otac ( KAO PRVO LICE BOZANSTVA ), od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista ( ISUS U SVOJOJ ZEMALJSKOJ ULOZI ), kroz koga je sve, i mi od njega ( VECNI STVORITELJ ).."

Jovan 17,3. A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga ( PODRAZUMEVA I ISUSA HRISTA U SVOM NEBESKOM OBLICJU ), i koga si poslao Isusa Hrista.
( HRIST I POMAZANIK U SVOM ZEMALJSKOM OBLICJU I ULOZI ).

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog ( PODRAZUMEVA ISUSA U NEBESKOM OBLICJU ) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek ( ISUS U SVOM ZEMALJSKOM OBLICJU I ULOZI ), Hristos Isus, ( POMAZANIK, I POSREDNIK U SVOJOJ ZEMALJSKOJ ULOZI U PLANU SPASENJA ).

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.
(Ko se odriče Oca nema ni Sina) ( ISUS JE JEDNAK OCU ).

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod ( ISUS U SVOM ZEMALJSKOM OBLICJU I ULOZI, na slavu Boga Oca."

OVA POSLEDNJA DVA TEKSTA, ALI I OVA GORE, NISU NAPISANI SA CILJEM DA DOKAZUJU DA LI JE ISUS BOG ILI NE, VEC DA POKAZU DA JE ISUS OBECANI MESIJA SPASITELJ, IZ RAZLOGA STO JEVREJI U ISUSU NISU PREPOZNALI OBECANOG MESIJU.

Pozdrav dragi moj Laodikejac

Dragi moj Laodikejac hvala ti na tvom uljudnom i poučnom komentaru, pogotovo mi je drago da ti kao jedno dete svevišnjeg Boga Isusa Hrista i naravno pun svetosti i darova duh te jedine Hrsistove Crkve ovde pokazuješ duh Adventizma. Dobro je to a i treba tako! neka svi čitaoci ovoga foruma izvuku ispravne zaključke po pitanju "Ko su i šta su Adventisti".
Još jednom hvala ti na komentaru gde si pokazao pravu sliku jedine Hristove Crkve.

Naravno dragi moj Laodikejac da Adventizmu Bog je jedan i sigurno da je on po Adventizmu svemogući Bog Sin Isus Hristos koji se javio u Tri ličnosti božanstava, naravno da po Adventizmu nema drugog Boga osim njega(Boga Sina Isusa) zato ga sva Adventistička deca božija iz te jedine Hristove Crkve nazivaju i "Bog nad Bogovima Bog" koji je većni stvoritelj i spasitelj.
Da ne zaboravim napomenuti da sam ovaj tvoj post uramio, planiram da ga šaljem na neke adrese Adentizma i zahvalim na poučavanju www.adventisti.us/o-nama/ i spoznanju istine koju ovde misioniraju Adventisti kao deca Boga Oca Isusa Hristosa.
Vidim da si se setio jedinog svemogućeg Boga Sina i njegove najveće zapovedi, baš mi je drago da si pokazao pravu sliku Adventizma. Sada svakom treba da je jasna Adventistička parola: "Adventisti su vam prijatelji"
Tačno je dragi moj Laodikejac da si mi ti više puta "KAZAO" a sada i pokazao sa TO JE TAKO, JA TI REKO! po svetosti i darovima duha Adventizma, ali ja "prikraćen pameti" glup i slep opet ponavljam da su Adventisti odbacili i odriču se jedinog Boga Oca i hule na njegov sveti duh.
Uživaj dete božije samo uživaj, blagoje tebi.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, ti sam sebi cinis nazao, jer sve vreme izvrces napisane reci, izjave, biblijske citate, i slicno, pitam se kako ti nije zao da to cinis, a mene osudjujes kao lazova, nemoj to da radis, ako nesto ne prihvatas jednostavno mozes reci `Ja se sa time ne slazem, i gotovo, ali ti izvrces sve sto se moze izvrnuti, druge osudjujes kao lazove, vredjas licnost, itd.

I ovaj moj poslednji komentar si pogresno pretstavio, evo citiracu tvoje reci: `Naravno dragi moj Laodikejac da Adventizmu Bog je jedan i sigurno da je on po Adventizmu svemogući Bog Sin Isus Hristos koji se javio u Tri ličnosti božanstava, naravno da po Adventizmu nema drugog Boga osim njega(Boga Sina Isusa) zato ga sva Adventistička deca božija iz te jedine Hristove Crkve nazivaju i "Bog nad Bogovima Bog" koji je većni stvoritelj i spasitelj...

Pre svega, ja nigde nisam Isusa i njegovo Bozanstvo pretstavio na taj nacin, vec sam sve vreme na ovom forumu govorio o trojedinom Bogu, Ocu, Sinu, i Svetome Duhu, koji su zasebne licnosti ali cine jednoga Boga, odnosno jednaki su u svakom pogledu, s time da je jedno od Bozanskih licnosti u odredjenom istorijskom trenutku uzelo ljudsko telo i postalo nas spasitelj i Gospod, kao i posrednik u nebeskoj svetinji nad svetinjama.

Takodje, nigde nisam rekao `Tandara mandara i ja ti tako kazem, niti iznosio bilo kakve citate Elen Vajt po pitanju Isusovog Bozanstva, vec sam izneo biblijske dokaze..

Ti mozes ove dokaze prihvatiti ili odbaciti u skladu sa svojom slobodnom voljom, ali nemoj svesno izvrtati neke napisane reci i izjave, i lazno ih pretstavljati, to nije lepo.

Zelim ti sve najbolje..

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Doibro jutro Tandara mandara stari smesko.

Dobro je da se primeti da ti uz ironiju stalno spominjes jednoga Boga i Boga Isusa Hrista, ali nisi u stanju da spomenes i trece lice Boznastva Svetog Duha. Zasto se plasis da i to ucinis?

Drugo, Smesko, idi na temu, Jehovini svedoci, tamo sam prilozio neke od verovanja masona, pa se sam uveri odakle ste prisvojili
ucenje prtotim Trojstva i Hristovog Bozanstva.

Cekamo na tvoj odgovor. Reci nam kakva je razlika izmedju vaseg verovanaj u Trojstvo i Hristovo Boznasvo od masonskog?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Svako treba da odgovara za sebe, ali mislim da se tu govori o hiljadugodisnjici, a broj 26 se tu slucajno nasao jer je tekst izgleda kopiran i pretstavlja redni broj citata.
Nigde u Adventizmu ne postoji 26 hiljadugodisnjica kako si ti pretopostavio.

I pusti tu ironiju `Duhovnici najvece svetosti, itd, budi ozbiljan ako vec nisi...

Dragi moj Adventistički proročki duhovniku Laodikejac, zašto me slaga?

Gde ti je citat 26 ja sam zaključio da ti citiraš ništa drugo do blog Adventističkog proročkog duhovnika Dragana Micic :)
Rekao si da je citat! tražim ti da mi daš iz koje biblije citiraš taj citat? koje izdanje koji izdavač i koja godina izdanja?

Dragi moj Laodikejac ti prepun svetosti i darova duha kao dete jedinog svevišnjeg Boga Sina jer grugoga Boga nema hoćeš da znaš važnost citiranog stiha 26 koji se tu slučajno iskopirao.
Vidi veoma je važno da čitaoci foruma saznaju da Adventističkom MANTROM dokazuješ sve tvoje važne vesti koje ovde misioniraš. Važno je da svo tvoje znanje si pokupio sa bloga proročkog duhovnika Dragan Micic. Ja mislim da ljudi sa ovog foruma ipak trebaju znati na šta se bazira Adventistička DANDARA MANDARA "JA TI REKO, TO JE TAKO!" šta ti misliš :)

Nema sumnje dragi moj Laodikejac da za vas Adventiste jedini svemogući Bog Isus Hristos ima TRI božasnke ličnosti kada za to imate za dokaz MANTRU proročkod duhovnika Dragana Micic, jak mi je to neki dokaz " TAKO JE TO, JA TI KAŽEM!"

Pitanje za Adventiste

Koji stih koja biblija koji izdavač i godina izdanja piše "Tri ličnosti jedan Bog"?

Koji stih koja biblija koji izdavač i godina izdanja piše "Isus HRISTOS nebesko obličje je pod brojem# " lice božanstva?

Koji stih koja biblija koji izdavač i godina izdanja piše "Isus MESAJA zemaljska uloga ili nebeska glavan uloga"?

Pitanje za proročke duhovnika Adventizma

Kome je posrednik Boga i ljudi ČOVEK Isus u svom zemaljskom obličlju i glavnoj ulozi:
Pomazanik i kome posrednik?

A sada dragi moj Laodikejac ti kao dete jedinog svemogućeg Boga Sina pokaži šta jedan posvećeni Adventista pun svetoga duha zna i ume.
Samo uživajte blagoje vama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam pretpostavio da je to broj nekog citata koji je slucajno iskopiran sa citatom koji je postavljen, a ti pitaj licno onoga ko je taj citat i poslao da ti kaze sta znaci, i da li je to broj nekg biblijskog stiha ili nesto drugo, ja stvarno neznam...

Natrag